Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
17. sayfa BirinciBirinci ... 7151617181927 ... SonuncuSonuncu

Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Alıntı kingman30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda cbf 600 çoooook güzel bir motor.Honda kalitesi işte.Adamlar 16 bitlik chiple kontrol edilen abs fren sistemi yapmış.Ama sen bide kullananlara sor.Arka frene basmak için topuğu kaldırmadan basmak imkansız.Frene basmak için ayağa kalkıp kuvvet almak lazım neredeyse.Hatta frenlerin tutmadığını kabullenip olsun bizde takip mesafesini iyi ayarlarız diyenler var.Göründüğü gibi mükemmel bir motor yok.Ya fazerle ya da MT03'le noktayı koyarım ben.Gerisi yalan.
    hadi hayırlısı olsun o zaman.. kısa bir şehiriçi turda cbf'in arka freninde bi problem görmedim ben. Belki bazısında öyledir. Neyse dilerim MT-03 son kararındır.. Dilerim ihtiyaçlarını karşılar. Bence rüya gibi bir makine MT-03.. ama işte herkesin beklentisi farklı.. şimdiden hayırlı olsun madem
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kingmn al senin aklını tam karıştırimde gör .. parasının karşılığı motorlar kategorisinde birde motoguzzi breva 750 var..

çift silindirli v motor .. hemide italyan .. kafa tam çorba olsun
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kingmn al senin aklını tam karıştırimde gör .. parasının karşılığı motorlar kategorisinde birde motoguzzi breva 750 var..

çift silindirli v motor .. hemide italyan .. kafa tam çorba olsun
    Kafa çorba olacak bir durum yok.İşte olay budur.Ben bu motoru alırım alemin kralı olurum

750 cc hava soğutmalı.Hava soğutmalı olduğu için yakıt tüketimi de uygundur bunun.Fiyatı da 13.000 Ytl imiş.Bundan iyisi şamda kayısı.

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    hava sogutmali ve yakit tuketimi iliskisini kuramadim..
    kingman30 sen bu aleti alirken de 2.elde satamam diye almazsin

moto guzzi nin su an distributoru varmi Turkiyede?
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı praetorian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hava sogutmali ve yakit tuketimi iliskisini kuramadim..
    kingman30 sen bu aleti alirken de 2.elde satamam diye almazsin

moto guzzi nin su an distributoru varmi Turkiyede?
    Bence yağ ve su soğutmada motorun gücünün bir kısmı soğutma organlarına aktarıldığı için tahminimce biraz yakıt tüketimini artıracaktır.Tabi işin uzmanlarına danışmakta fayda var.Onlar daha iyi bilir.Bu moto guzzi İtalyan markası ve yıllarca arıza çıkarmadan binilebilecek bir motormuş.Zincirsiz olduğu için pek problem çıkarmaz.Hava soğutmalı olması da pek problem değil.Zaten BMW'nin gs 1xxx serileri de hava soğutmalıymış.160 km hızları görebiliyomuş.Torku çok yüksek.Arkasına bağlanacak bir arabayı bile çekebilirmiş.Harika bir italyan.Bunlar olumlu yönleri.
    Birde olumsuz yönlerine bakarsak.Arka fren sol ayakta viteste sağ ayakta.Ayrıca yedek parça konusunda ne durumdadır bilmek zor.Belkide bir arıza durumunda aylarca yurt dışından yedek parça gelmesi beklenebilir.Türkiye distrübütörlüğü sağlam ellerde deniliyo ancak başına gelmeden bilinmez.Benim gözüme çarpan bir başka olumsuz yöne gelince ,eğer fotoğrafına dikkatli bakarsanız mühendisler çok güzel bir V motor yapmış ancak yanlış yerleştirmişler Motor yana çıkıntı yapmış.Kış için mükemmel bir durum.Dizler sıcacık olur.Ancak yazın o sıcağa ne kadar katlanılır bilemem.Eğer bunun için sağlam bir koruma demiri icat etmediyseler bu motoru yan yatıran ayvayı yedi.Grenaj koruma falan hiçbirşey yok.Bunu yapan mühendisleri yakalayıp öpmek lazım

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motoguzzi yazışmalarını aşağıdaki linkte yapalım... mt-03 çüler aforoz eder vallahi

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ght=moto+guzzi
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    fz 6 + apprllia rxv 5.5
    cok guzelmiş

slamdunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial X-Treme Supermoto 250
    Ne o ya MT-03 kullanıcısı kalmadı mı? Yoksa kışın bütün MT-03 ler garaja mı çekildi?
    Bu aralar motosiklet almayı planlıyorum.. MT-03 ve FZ6 arasında kaldım.. Birkaç sorum olacak size. Boyum ortalamının biraz üzeri (1.98).. Acaba MT-03 ile uzun bir yolda rahatsızlık yaşarmıyım? Ayrıca eşimle beraber çok uzun olmasa da 100-200 km lik yolculuklar yapıyoruz.. Bu mesafede artçı için bir rahatsızlık olur mu?(Arkaya çanta takılmış durumda olacak)
    Son olarak çanta aparatı ne kadara mal oluyor?
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Fazer da MT-03 te çok güzel makineler.
    Garajımı yamaha nın şu modelleri dolduracak

Yamaha x-City 250
    Yamaha majesty 400
    Yamaha MT-03
    Yamaha Fazer 6 Abs
    Yamaha R6

Bundan sonra varımı yoğumu Yamaha ya vericem bu kadar güzel motorları hiç bi marka yapamaz valla .

Kullanıcıların ihtiyaçlarını bilerek en doğru makineleri yapıyorlar tekrar tekrar kutluyorum.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Motosikleti
    fz 6 + apprllia rxv 5.5
    1.80 ve üzeri iseniz kesinlikle tavsiye etmem,karşıdan bakıldıgında,at kuyruguna kelebek konmuş gibi yada mobiletteye binmiş deve hissi uyandırıyor, tabi yinede tercih kişiye aittir,ben 1.83 üm ve bu nedenden dolayı fz6 yı tercih ettim hem4 silindirli oluşu hem daha dolgun ve enli duruşundan dolayı 2006 model fz6 aldım ve cok memnunum ,bu motoru aldıktan sonra mt3 un altımda gercekten ne kadar komik oldugunu daha net anladım,tabi yinede dedigim gibi herkesin kendi secimi, önemli olan sonradan pişman olmayacagınız tercih yapmanızdır,en onemlisi hayırlı olması gerisi yalan.

Motosikleti
    Valla görünüşü çok da önemli değil benim için. Altımda YBR 125 gibi durması da sorun değil. Asıl sorum uzun yolculuklarda bana sıkıntı(bel ,boyun ağrı vs..) olur mu uzun olmam?

Bu arada aslında altımda ufak kalması biraz da istediğim bişey.. Daha önce de XT 125'im vardı ve bisiklet gibi çok kıvrak manevralar yapabiliyordum..

Bu arada bir tane bile MT-03 kullanıcısından ses çıkmadı..

EliteXC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beverly 250, FiddleII 125
    Alıntı slamdunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla görünüşü çok da önemli değil benim için. Altımda YBR 125 gibi durması da sorun değil. Asıl sorum uzun yolculuklarda bana sıkıntı(bel ,boyun ağrı vs..) olur mu uzun olmam?

Bu arada aslında altımda ufak kalması biraz da istediğim bişey.. Daha önce de XT 125'im vardı ve bisiklet gibi çok kıvrak manevralar yapabiliyordum..

Bu arada bir tane bile MT-03 kullanıcısından ses çıkmadı..
    Merhaba

Boy ile ilgili sorunum yok diyorsanız iki modelide tercih etmekte bir sakınca yok.
    Ben size ancak mt03 ile ilgili bikaç birşey söyleyebilirim.
    Bende 1.84'üm ve 1800km'den uzun bir akdeniz turuna mt03 ile gittim ve bir sorun yaşamadım boyum nedeniyle. Siz 100-200km yollara gidecekseniz alışma sürecinde sıkıntı çekersiniz sadece. Oda ilk aydan sonra geçiyor. Boyun ağrısı nedeniyle supermoto sürücülerinin kullandığı boyun desteklerinden bile almayı düşünmüştüm. Şimdi ise hiç ihtiyacım kalmadı.
    Eşinizle birlikte binecekseniz arkada bir çantanın olması hem sizi hem artçınızı çok rahatlatıyor.
    Çanta demirini temmuz ortasında 250 ytl civarı bir fiyata almıştım.(Eğer alırsanız Yamaha'nın kendi çanta demirini tercih etmenizi öneririm.)
    Motorun altınızda ufak durması konusuna gelince, MT03 bu konuda büyük bir motosiklet değil. Görünüşüne göre motosiklet tercih edecekseniz üst satırlarda yazdıklarımdan birşeyler anlamaya çalışmayın.
    Bu topikde malesef görünüşüne göre motosiklet seçen insanlar var halen daha.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sözlerim havaya gitmez umarım.
    Kazasız sürüşler.
    Endurocular neden genç görünür? Cevap: Çamur cildi gençleştirir.

Ride fast, yet ride smart!!!

Motosikleti
    Çok teşekkür ederim EliteXC verdiğiniz bilgiler için..
    Dediğim gibi görüntü olayıyla fazla ilgilenmiyorum.. Zaten şekilci bir insan olsam şu anki arabam olan Smart Fortwo almazdım.. ( Gerçi ben şeklini güzel bulsam da Türk halkının kafasındaki araba imajına pek uymuyor)
    Bakalım birkaç hafta içinde arabamı satar satmaz bir motor alacağım. Fz6 ve Mt-03'e binip deneyeceğim. Son kararımı denedikten sonra vereceğim.

Motosikleti
    cbr125ti, ninja250r oldu
    bu motosiklet ilk olarak 2006da çıktı diye biliyorum. 2010 da kasa değişme durumu olmasın?
    öyle bir durum yoksa, yaza doğru cbr125imden terfi etmek istiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı EliteXC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Boy ile ilgili sorunum yok diyorsanız iki modelide tercih etmekte bir sakınca yok.
    Ben size ancak mt03 ile ilgili bikaç birşey söyleyebilirim.
    Bende 1.84'üm ve 1800km'den uzun bir akdeniz turuna mt03 ile gittim ve bir sorun yaşamadım boyum nedeniyle. Siz 100-200km yollara gidecekseniz alışma sürecinde sıkıntı çekersiniz sadece. Oda ilk aydan sonra geçiyor. Boyun ağrısı nedeniyle supermoto sürücülerinin kullandığı boyun desteklerinden bile almayı düşünmüştüm. Şimdi ise hiç ihtiyacım kalmadı.
    Eşinizle birlikte binecekseniz arkada bir çantanın olması hem sizi hem artçınızı çok rahatlatıyor.
    Çanta demirini temmuz ortasında 250 ytl civarı bir fiyata almıştım.(Eğer alırsanız Yamaha'nın kendi çanta demirini tercih etmenizi öneririm.)
    Motorun altınızda ufak durması konusuna gelince, MT03 bu konuda büyük bir motosiklet değil. Görünüşüne göre motosiklet tercih edecekseniz üst satırlarda yazdıklarımdan birşeyler anlamaya çalışmayın.
    Bu topikde malesef görünüşüne göre motosiklet seçen insanlar var halen daha.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sözlerim havaya gitmez umarım.
    Kazasız sürüşler.

16000km oldu hala üstünden inemiyorum.
    1800 km yola çıkıp hiç şikayetçi olmamak gerçekten çok güzel.Demekki titreşim rahatsız eder hikayeleri yalan.16.000 km binip hiç şikayetçi olunmaması bu motorun kusursuz olduğunu gösteriyo.Tek kusuru yüksek vergi dilimine giriyo olması.Ben bu motoru alırsam öne yüksek bir touring cam taktırmak isterim.Arkaya da bir çanta.O zaman diğer motorlardan daha küçük duracağını sanmam.Aranızda uzun touring cam ve çanta taktıranların fotoğraflarını görmek isterim.

Motosikleti
    Alıntı ermandem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motosiklet ilk olarak 2006da çıktı diye biliyorum. 2010 da kasa değişme durumu olmasın?
    öyle bir durum yoksa, yaza doğru cbr125imden terfi etmek istiyorum.
    Evet motosiklet 2006 yılında piyasaya sürüldü.
    4 yılda bu tarz bir motosikletin kasasının değişeceğini sanmıyorum.
    Kasa değişikliğine neden olacak bir eksikliğini şahsen görmedim.
    28000km'dir kullanan diğer MT03 kullanıcısı arkadaşımında böyle bir eksiklik görmediğini iletirim.
    Değişiklik sadece aksesuar ve renklerinde olabilir ancak.
    Örneğin 2008 yılına kadar üretilen MT03'lerin ön maşaları ve arka salıncakları gri renkte. 2008 sonrası tüm renklerde ön maşalar ve arka salıncaklar siyah oldu. 2009 da ise renklerde değişiklik var. RaceRed ve Siyah devam ederken yeni renk olarak SarıSiyah geldi.
    Dikkat edilmesi gereken bir konu ise ekzost kapakları ile ekzost arasında kalan elyafın yapıştığı yerden ufak ufak çıkıyor olması. Eğer dikkat etmezseniz ekzostun sıcağı üstteki plastik kaplamayı eritebiliyor. Eğer alttan alttan sarkan beyaz elyaflar görürseniz servisinize gidip bi güzel yerine tekrar yapıştırtmanız sağlıklı olur.

Titreşim konusuna gelirsek:
    Şu aralar bir arkadaşımın 2008 XT660R motosikletini kullanıyorum. 660cc aynı motor sahip olmasına rağmen bu motosiklette hissettiğim titreşimden sonra MT03'ün hiç titremediğini söyleyebilirim.
    Basmakalıp bir yorum olan "tek silindirliler çok fena titrer" lafını bilen bilmeyen her motosiklet kullanıcısından duyuyoruz. Size bunu söyleyen motosiklet kullanıcılarına sorun sizin istediğiniz bir motosikletle deneyimi varmı.

Birilerinden bilgi alacaksanız o motosikleti kullanmış olmasına dikkat edin.

Tekeriniz düz bassın hepinizin.

(Gerideki sayfalarda çantalı resimler var)

Motosikleti
    cbr125ti, ninja250r oldu
    eliteXC yorumların için teşekkür ederim. bu başlığın hemen hemen tamamını okudum;

sormak istediğim diğer mevzu ise siyah rengin yaz sıcağında sorun olup olmayacağı bende de xr1000 siyah kask var, yazın motosiklete binmek işkence oluyor.
    bu yüzden yeni bir arai kask alacağım. sarısiyah mt03 ise bu kaskla komik duracaktır...

neyse şimdilik yapacağım şey fuar tarihlerini beklemek

Motosikleti
    Alıntı ermandem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eliteXC yorumların için teşekkür ederim. bu başlığın hemen hemen tamamını okudum;

sormak istediğim diğer mevzu ise siyah rengin yaz sıcağında sorun olup olmayacağı bende de xr1000 siyah kask var, yazın motosiklete binmek işkence oluyor.
    bu yüzden yeni bir arai kask alacağım. sarısiyah mt03 ise bu kaskla komik duracaktır...

neyse şimdilik yapacağım şey fuar tarihlerini beklemek
    Rica ederim, ben yaşadıklarımı tarafsızca buraya yazıyorum sadece.

Renk konusunda sanırım motosikletin siyah renginden bahsediyosun, kask girince işin içine anlayamadım.
    Motosikletin renkli yeri sadece deposu, oda plastik olduğu için sanırım, pek ısındığını görmedim. Sen sorana kadar böyle bir problem olduğunu bırak hissetmek, aklımın ucundan bile geçmedi

Kaskın rengi, montun rengi, deponun rengi vs.. bunların hiçbiri önemli değil MT03'de. Asıl önemli ısı kaynağı motosiklete oturduğunda bacaklarının arasında kalan motor ve eksoz manfioltları
    Yazın bi denemeni tavsiye ederim... Trafikde birde fan açtığında motoru orada bırakasın gelecek
    Tüm bunlara rağmen eğlence sınırsız

Not: Kaskını değiştirmeni tavsiye ederim. Bende XR1000 kullanıyorum ama Rouge modeli ve açık renk olmasının büyük faydası oluyor İzmir'in güneşli günlerinde...

Not2: 2009'da yeni MT03'ler ne zaman gelir bilemiyorum, yakın zamanda almayı düşünüyorsan sahbinden'de 12950YTL'ye inen bir firma var. Beyazını almanı tavsiye ederim. Ben olsam öyle yapardım. Sarı siyah sihirli bir reklamcı arkadaşın parmaklarını oynatmasıyla kolayca yapılabilir. Fiyat artışı riskini göze almaya değecek bir çekiciliği yok bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bu fiyata giderim 4 tane ikinci el hyo 250 cc alirim

Motosikleti
    Alıntı motopisklet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu fiyata giderim 4 tane ikinci el hyo 250 cc alirim
    Bende o kadar paraya 51800 tane lolipop alırım. Şeker mutluluk verir. MT03 kadar olamaz heralde. Şeker komasına sokmaz enazından insanı

17. sayfa BirinciBirinci ... 7151617181927 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)