ss için karburatör lazım yada ROLANTİ ARARI yapılan civata yalama olmuş ne yapmak gerekir?
ss için karburatör lazım yada ROLANTİ ARARI yapılan civata yalama olmuş ne yapmak gerekir?
Rolanti ayar vidası benim ss de değiştirildi,bilinçsiz kıvırmalar sonucu ölmüş
servislerde mutlaka vardır. Tellerini serviste birkez göz hapsinde değiştirin ki yolda kalma ihtimalinde teorik bilginiz oluşsun. Taylo modifiye olayı ile ilgili kazanımları hafta sonu servise uğrarsam değerlendirir ve paylaşırım.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Arkadaşlar; motoshow'08 fuarına gidecek olan varmı aranızda?? Ben gidiyorum cumartesi kısmetse. gelecek olan varsa buluşabiliriz.
valla seklen cok daha güsel... biras honda shadow'un taklidi gibi olmus
sanatı sanat için değil halk için yapıorum:mrgreen:
::ressam::
Dün akşam üstü fuara şöyle bir uğradım.Fuarda Keeway Cruiser'i gördüm.Motor aynı, kasa daha bi cüsseli.Görüntü fena olmamakla beraber SS yada roadstar zerafetinde değil.Ama fiyat sormak aklıma gelmedi doğrusu.
Fuarda bir kaç modifiyeli motoru özellikle inceledim.Neredeyse hepsinin eksozları sadece borudan ibaret.TTcustom da bir motoru özellikle incelediğimde "bunlar gürültülü motorlardır"cevabını aldım.
Biz de burada sık sık eksoz konusuna kafayı takıyoruz ya üşenmedim geçen pazar günü eksozu inceledim.
Fuar izlenimleri ve diğer bilgi birikimlerini de dikkate alırsak şu sonuçlar ve çözüm ortaya çıkıyor.
1-Eksozları tamamen boşaltmış olmanın geri dönüşü ancak yeni eksoz.O da 400 YTL civarı.(o paraya mobylette alınır)
2-Çoğu kişi farkında değil ama artık araçlar teknik muayeneden"ruhsat+ruhsat harcı+muameleci parası+avanta"dörtlüsüyle cıkamayacak yani evrak üzerinde muayene mümkün değil.Tüvtürk bu konuda inanılmaz hassas.Aracın orijinalinde olmayan hiç bir aksesuarı (ruhsata işlenmedikçe)kabul etmiyorlar.Yani kafamıza göre taktığımız sis lambası,xenon,otomobillerin karlıkları,spoilerleri ,cam filimleri vs.muayene
den geçmeye engel.Yakında satılık araç ilanlarında"ilk sahibinden ibaresi yanında,Tüvtürk'den geçmiş"ibaresi de olacak..
Bu durumda gürültülü bir eksozla kimse Tüvtürk e gitmeyi düşünmesin.
3-Trafik polisi fazla gürültüden ceza kesebilir.Bağlayabilir...
4-Fuar da modifiye motor adı altında gördüğümüz tüm motorlar da bu engele takılabilir.
5-Benim aklıma başka bir çözüm geldi"
eksozu boşaltmak yerine eksozun büyük tüplerinin öncesinde yaklaşık 2,5 cm çaplı dar borular var.işte o borulara birer küçük kalorifer muslugu takılabilir ve ne kadar ses lazımsa her zaman ayar yapılabilir.Muayene zamanı geldiğinde de musluklar kısılabilir veya yerlerine birer
civata sıkılabilir.
Ben şahsen bunu denemeyi düşünüyorum.
Begenmezsem Hafta sonu sayısal alacağım.Para çıkarsa gidip 28.000 Euroluk Harley'lere de özel olarak bakarım veya SAYISAL LOTO TEMALI özel bir motor siparişi veririm
O da olmazsa chinaharley'ime her zamanki şevkat ve alakayı gösteririm.
Hayat sadece keyif alabilenler için güzeldir.
fuardakı keewayın landcruzier modelı 4800 ytl idi ss den artıları we eksılerı olduğunu düşündüğüm yerleri wardı.
Bu sabah saat 10:00 ciwarı yaklaşık 20 25 regal raptor surucusun kabataştan karaköy yönünde gezi ve ya başka amaçlı toplandıklarını gördüm çok imrendim açıkcası yanımda foto makinam yoktu olsa çekip paylaşmak isterdim.İstanbulda çok fazla ss sürücüsü olmasına rağmen buluşma yapamadık keşke bizde kendi aramızda böyle geziler yapabilsek
istanbul gezisi yapılırsa ben banko gelirim. deneyimlerimizi birbirimize aktarmak diğer ssleri gözlemlemek çok güzel olur.
Arkadaşlar önümüzdeki pazar gününe istanbul buluşması yapalımmı? Kimler gelir??
hasan basri arkadaşım rölanti civatası için karb değişirmi?ayarın yapıldığı yere bir farklı kılavuz yani dişçektir tak bir civata gülegüle kullan.pazar günü 5 den sonra olduğunuz yere katılırım çünki çalışıyorum.kazasız belasız sürüşler.
selam arkadaşlar bende artık bir shadow sahibi sayılırım çünkü hava şartları nedeniyle bugün kadıköy e geçemedim kısmetse yarın motoruma kavuşacağım makine 2006 model ve 3500 km civarında 2350 ytl ye anlaştık sahibiyle, makine gayet temiz görünüyordu sizce bu fiyata bu alet nasıldır?gerçi artk dönüşü yok alıyoruz makineyi ama bir fikir veya bilgi açısından yorumlarınızı bekliyorum.
Kalbi olan tek kız Kupa kızıdır
taylo karburatör istiyor diyen usta ile ilişkiyi kestim,başka bir usta yetkili servisine gittim sorunu çözdü ;)
Toplantıya katılamam çünki çok uzaklardayım arkadaşlar iyi eğlenceler.
kıd333 ve onrbaran'a katılıyorum.. birdahaki hafta yapalım bencede buluşmayı.. Çünkü bu hafta iyi bir hava olmayacağa benziyor. Yağmurlu olabilir. Cumartesi mi yoksa pazar mı kararlaştırırız arkadaşların talebine göre.. Ve nereye gidilecek onuda konuşuruz. Ne dersiniz?
shadow slx, motor temiz ise iyi bir fiyata anlaşmışsın bencede..
ben bostancıda oturuyorum, herkese uygun merkez bi yerde buluşup ordan geziye başlarız. anadolu yakasında motorla turlanacak bağdat caddesi var onun paraleli sahil yolu var, karşıda ortaköy tarafı var benim aklıma gelen
Bende Kartal'dayım.. Ancak bence Cadde ya da Ortaköy yerine biraz daha fezi amaçlı, ne bileyim mesela Riva, Şile gibi yerlere gitsek daha iyi değilmi??
doğru diyosun ben istanbul içi tur gibi düşünmüştüm ama şile falan daha iyi tabi. ben uyarım hocam. şile yolu güzel ben gittim bi kere motorla zevk veren bir yol
10 km bir gezi olsada yapmalıyız diye düşünüyorum güzergah buluşulduktan sonra bile ayarlanılabilir bence
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)