savaş abi güzel şeyler söylemişsin evet bencede olay budur
savaş abi güzel şeyler söylemişsin evet bencede olay budur
bir önceki mesajımda ne demiştim?
"Bu arada bizim motorlar en azından dilinden anlamaya müsait.Bi süre sonra kendimiz tamir edebiliriz"
senin sorununu tahlil edebilmek için ustaya bile sormaya gerek yoktu.
En kolayı marşı yerinden sökersin,dönen dönmeyen ne varsa görürsün.genelde 2 ihtimal vardır.
1-ya selonoit çalışmaz,marş dişlisini ileri itmez olduğu yerde döner.
2- dişliler sıyırmıştır görev yapmaz
özetle
Arızanın ne olduğunu bilen doğru ustayı daha kolay bulur.
arıza çıkması da sadece bizim motorlara özgü değil ki
bak sana bi örnek
Adam bunu Honda CBF 150 topiğinde söylemiş..
Benim motorda marşa 2.kez bastığımı hiç hatırlamıyorum.adamlar nelerden mutlu oluyor
Fıkrayı bilen bilir:
biz de arkadan asma kabakçılar geliyor diye seviniyoruz böylece
bari yazayımda forumu bira<z ön sıralara taşıyayım dedim..
Arkadaşlar, her şey iyi güzel de, motorda paslanmalar baş göstermeye başladı. Arka fren, vites kolları iyice paslandı. Bu kaplama yapılmış parçalar iyice paslanınca çok kötü görünecek. Bu parçaları tekrar kromaj yaptırmak mümkünmü?
Birde eksoz kestiren arkadaşlar varmı? Performansta çok fark ettiriyor ya da motorda zararı oluyormu??
Artık ss lerin modası geçtimi kimse yazmıyor??
Paslanan parçalara gres yağı sür bi kaç gün kalsın öyle.Ya da pas sökücüyle hemen çözersin.
eskiden İstanbul Tarlabasında iyi kromaj yapan ustalar vardı.Ben 57 Chevrolet arabama yaptırmıştım.Ama ne olursa olsun kromajdan sonra vernik atmakta fayda var.
Eksoz kestiren değil ama içini boşalttıranlar var bildiğim kadarı ile arkadaşlar bu konuda bildiklerini yazarsa iyi olur ben de motorun sesinden memnun değilim.
merhaba adasel ve çorludan olan Arkadaşım... İlk Önce evet Bende keeway yok ama Bendeki motorda sizinle aynı türewde LEdow Cxm 250 Bende 3000 4000 arası egzostlarımı boşalltırrdım 7 tane susturucu çıkıyor dostum Ve sesi Harika Aynı Bir virago Bir Harley Tarzında sesi çıkıyor örnek olarak bu benim makine ... orada 3 tane daha video var http://www.youtube.com/watch?v=Sv99b00MHY8 performansı soruyorsan hiçbir değişme olmuyor ama ben egzosları actırdıktan sonra motor daha bir acıldı gibi hissettim bu arada benim motorum dukkanımda durdugu için pek bir kuflenme yok gibi ama sadece kilometrenin üstünde hafif kararma tarzında değişiklikler var onlarıda kromaj parlatıcı ile parlatırım.. he bide tavsiye kararan küflenen parçalarınız varsa önceden pas sökücü sıkın ve iyice bir güzel silin ondan sonrada kromaj parlatma malzemeleri var mesela sonax ın var yada 404 ün bile var ... pamukla motorunuzun muhtelif kesimlerini parlatın abisi : )
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
By_Star teşekkürler bilgiler için.. Ancak sen eksozu kesmeden nasıl boşaltıvcaz içini. Ayrıca 7 tane susturucuyu değil de sadece 3-4 tanesini çıkarsak mümkünmü?? Hem ses yükselir, hemde motora zararı olsa bile en azından yarıya düşer verdiği zarar.. Mümkünatı varmı?? Bilen arkadaşlar da paylaşırsa bilgilerini seviniriz..
Merhaba arkadaşlar;SS kullanıcıları motora kaç litre hangi özellikte yağ koyar,egsozdaki sarılık(ısıya bağlı) için çözüm önerisi lütfen.Teşekkürler.
adasel benim motorda paslanma yok ama ıslakta çamurda kullanılmadı ;)kapalı garajda duruyor.
Sanayiye egzozcu bi tanıdıgına yada ustaya goturuyosun coniyi ondan sonra elektrik kaynaklı ile dışını yakmadan içindeki susturucuları eriterek boşaltıyorsun... bu arada kısa bir dip not 3 yada 4 ünü acmak bi işe yaramıyor tamammen boş olması gerekiyor adasel.. sen baktın mı videolara ? baska herhalgi bi soru varsa yardımcı olmaya calısırım
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
by_star egsozdaki sarılık hakkında ne yapılabilir?
Videoya baktım By_star.. Hatta diğer 2sinede baktım.. Ses epey iyi veriyor.. Ama sanırım video çekimden olsa gerek, gerçekte çok daha iyi ses veriyordur sanırım.. Birde senin motorun sanırım biraz yağlanması gerek ;) Çok gıcır gacur ses geliyor Güzel bir elden geçirmelisin..
hasanbasri, benim bildiğim kadarıyla ısınmadan oluşan sarılığa yapacak pek birşey yok.. Ama bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar sanırım..
Arkadaşlar buralardayız keeway ithalatını harley davıdson ithal eden firma devam ettirecekmiş,zamanla duyulur. Ben motoru anlaşabilirsem sıfır km hyosung gv 250 ile takas yapmak üzereyim. Aradaki 10 hp fark 125 cc bir motosiklet eder gözümde. Hayırlısı.
Eksoz olayını geçmiş sayfalarda önceki kullanıcılarla yazıp tartışmıştık. Eksozdan susturucuları çıkarınca motor çekişinden kısmen kayıba uğradığı gibi,yakıt olayında ortalama %10 artış görülüyor. Elde edeceğiniz zayıf kuru bir gürültü, kulagınızdaki dragstarların tok ve güçlü sesinden çok çok uzak... Olmayan (sıfırı) eksoz sisteminde pişmanlığın geri dönüşü ise 320 ytl değermi oturup birdaha düşünün bence Performans eksozlarında değişen tek şey ses değil beygir gücüde artıyor. Merak ettiğiniz husus doğru olsa Remus (araba eksozunda dev) bunu yapardı
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
adsel teşekkürler ;)
viceroy yedek parça problemini aştınmı hocam motor kaç litre yağ ister hangi marka tavsiye edersiniz?
hasan basri eger oksijen kaynagı ile egzosları actırmassan elektrik kaynagı ile actırırsan yuksek ısılara cıkmadıgından nikelajjları bozmas... adasel o videodan sonra motoru yagladım aslında sag tarafta yazıodu.... gıcırdadıgıı ve yagladıgımı .... bu arada ses gayet iyi arkadaşım ... bu yaz trakyadaki diğer benim motorun türevindeki motorlu arkadaşlarla gorusursek gorurler farkı zaten
Teşekkürler by-star ama egsozları açtırmayı düşünmüyorum böyle kullanırım artık ...
Ben Muratlı'ya yaklaşırken sana telefon açarım Kulaklarına pamuk tıka diye
Görcez farkı beyaaa.
ben Cumartesi açtım eksozu ses biraz arttı ama çekiş çok fazla farketmedi gibi:(
Şimdi soba borusu takacağım,olmazsa yanına bi harley motoru takıp onu gürüldeteceğim,İlla da lifan diyorum aga
Valla kız gibi motor derler ya işte ondan bu makina Al yanaklı,dolgun dudaklı,geniş kalçalı,ince belli,endamı yerinde arnavut gelin gibi(Fazlasını söylemiyeyim motosapık-mekamanyak demesinler
Arkandan ağlıyo dimi,"abi beni bırakmaaaaaa,ben seni yolda mı bırakktımmmm,öyle pahalı motorlar gibi cüzdanını mı yaktımmm,seni bırakıp başka motorculara göz müü süzzdümmmm?diye
savaskayan,honda shodow'da inanılmaz fırsat var 2007 model ankarada 12.750 ytl bu demek oluyor ki bayii 3000 ytl kardan vazgeçmiş,alabilsemde ss durur şehir içi ideal,yolda da bırakmadı dediğin gibi.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
herkese merhaba hocam efsane motor türkiye distribitörlüğünü almış land cruiser modelini getireceklermiş.eski keewaycilere de özel kampanyalar hazırlıyoruz diyorlar.birde 10hp bir 125cc yapar doğru aradaki fiyat farkı 125cc nin altındamı üstündemi?herkese kazasız belasız günler.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)