Selam arkadaşlar,
Sonunda çok rahatsız edici artçı koltuğunu sökerek yenisini yaptırdım. Tahminimden uzun sürdü ama çok rahat oldu. Burada çektiğim fotoğraflarla sizlerle paylaşacağım @viceroy ve diğer değiştirmek isteyenlere arkadaşlara belki yardımı olur.
İlk olarak arkada bel dayamaya benzer, beli dayadıkça ağrıtan parçayı söktüm demir parçayı da bir kademe yukarı çıkardım.
Daha sonra çamurluğun altından vidaları sökerek koltuğu çıkardım. (Sarı demirin altında bulunan somunlardan birisini çıkarmak için 1 saat uğraştım daha sonra sabitlenmiş olduğunu anladım.) Sizde böyle bir durum var mı bilmem.
Koltuğun çıkmış hali....
Koltuğun plastik tabanı genişlemeye müsait değil....
Koltuk için yaptırdığım demir profil... Vida yerleri eskisinin aynısı çamurlukta herhangi bir delik açtırmadım. İstendiği an çıkarılabilir.
Profil üzerine ince sunta monte edildi ve doşeme yapıldı.
Belki şeklini beğenmeyebilirsiniz ama önemli olan rahatlık. Hafta sonu eşimle Adana Susanoğlu yaparak test ettik tahminimden rahat olduğunu anladım. Maliyeti; demir profil 25 ve döşeme 15 toplam 40 ytl oldu.
Sizlere de umarım yararı olur.
Yarın da çantaların montajını yapıyorum onun fotosunu da atacağım sizlere.
Hoşçakalın.
Yolculuk etmek bezen varmaktan daha iyidir.
merhaba arkadaşlar ben de sonunda bu haftasonu Bisan Roadstar motosikletimi alıyorum. burası keway sayfası ama Bisancılar da burada takılıyorlar sonuçta aynı moptorlar değil mi ama :D
fiyat olarak nakit 3600'e anlaştık. Sanırım bu iyi bir fiyat. gerçi yazın sonlarına gelmemiz ve 2008 modellerin çıkacak olması fiyatı aşağılara çekti diye düşünüyorum ki bu fiyata herhalde alınabilecek en iyi makine bu.
siyahı bulamıyorlarmış. ben de bordosunu getirtebileceklerini söyledim fakat sipariş daha verilmedi. gri renk seçeneği de var deniyor ama ben daha bu renk roadstar ya da keeway hiç göremedim. bordo değil de gri alabilirim ddiye de düşündüm fakat çekici bir renk olsa mutlaka alan olurdu ve biz de görürdük sonuçta. elinde bu mainelerin gri fotoğrafları olan varsa yardımcı olmlarını bekliyorum. en geç 2 gün sonra motor sipariş edilecek. hatta yarın da edebiliriz.
ondan sonra iş yamaha virago'nun orijinal çıkartmaları çanta cam vs gibi aksesuarları bulmaya sıra gelecek. ona daha zaman var gerçi... motor bi gelsin. onlar kolay.
bu fiyata bu titreşimsiz, v2 motorlu makine bence mükemmel. sağlamlık konusunda da sanırım herkes fikir birliği içerisinde. muğla'da da zaten 2 tane bisan servisi var ki bu muğla'daki Bisan kullanıcıları için mükemmel. rekabet uğruna biz kazanırız. kazıklanmayız diye düşünüyorum.
neyse. alınca fotoları atacağım. inşallah hevesimiz kursağımızda kalmaz da adi bir çinliye rast gelmeyiz.
Hayret anlayamıyorum 5150 ytl açıklanan bisan bu fiyata nasıl gidiyor bence düşünmeden al. Param olsa yedek parça stoğu olsun diye 2. motoru almayı düşündüm birden!
Fevri dostum emegine sağlık rahatsa yaptığın çalışmaya değer,aynı şikayet bizdede bitmiyor. Yalnız döşemeci sürücü koltuğundaki 5 manşete benzer 1-2 tane arka koltuğa koysa heralde daha havalı olurdu,yapamadımı yoksa düşünmedinizmi?
Birde bel dayanağını nasıl yükselttiniz merak ettim?
Arka koltuk için gerektiğinde yardımcı olabilirsen ne mutlu bize.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Benim koltuk işi biraz aceleye geldi Cumartesiye yetiştirmek için acele ettim. Döşeme daha sonra kolayca değiştirilebilir. Bel dayanağı sadece 3-4 cm yükseliyor. Arkadaki 4 adet vidanın 2 sini çıkardım ve biraz yukarı kaydırdım çok kolay.
Koltukla ilgili asıl zor iş, Demir profil yaptırmakta.... Genelde ustalar bu tür işlerle uğraşmak istemezler, ama Adana'da Bayram Ustamız var istersen yardımcı olurum...
mgy ve JetAime ilginiz için teşekkürler. Ama ben salak oğlu salak bir ustanın yanlışının bedelini çektim ve levyenin ucunu kırıp içiride kaldığı için 18 gündür motorsuzum. Daha kötüsü motorum tamamen açıldı ve pistonlarına kadar söküldü o en dibe sıkışan parçayı almak için. Birde maddi açıdan 3 kuruşluk işi bana 200 ytl ye mal ettiler.
Bu arada İstanbul Riders tan tanıdığım ve bana çok yardımı dokunan Uğur Bulut'tan da Anadolu yakası için en iyi servisin ismini öğrendim. Bundan sonra oraya götürecem. Bukadar para, zahmet ve zaman kaybına rağmen inşallah birde motorumda performans kaybı yaşamam!!
fevri dostum buğün bayiide dikkat ettimde gv 250 artçı koltuğu hemen hemen seninkine benziyor. Sadece üste deri kemer atmamışsın. Diz üstü beko bilgisayarımın ana kartında elektrik kısa devresi var diye adana bölgeye gönderdim ne problem yaşatacak bilmiyorum. Masrafıma göre sana tekrar döner ve yardım isteyebilirim. İlgin için çok teşekkür ederim.
Adaselçuk geçmiş olsun,en kısa sürede kavuşman dileğiyle.
@viceroy Adana'ya gelirsen beklerim.
Koltuk konusunda da istediğin zaman ara ....
Viceroy teşekkürler.. Az kaldı sabrediyorum bakalım. Alacaz herhalde 1-2 gün içinde motoru.
Birde 1-2 kere yazdım buluşalım diye arkadaşlar. Bu iş bir topicte 2 satır yazı yazmayla olmaz bence. Arada toplu geziler yapsak, beraber yol katetsek ss lerimizle istiyorum. Ben İstanbuldayım. İstanbulda kaç kişiyiz? Bi hafta sonu buluşalım...
şimdi istanbulda olmak vardı....isimli parça aklıma geldi Emel müftüoğlu söylerdi adaselçuk istanbulda yaşıyor olsam teklifi ikiletmezdim. Adanada fevri mersinde ben çukurovada istesekte ss klübü kurmak imkansız. Bizde mt il gurubu ile takılıyoruz.
milleeeeeeeeeetttttt buldum kefil.. aliom motoru :D
sana da hayirli olsun bilader :D kazasiz belasiz tacizcisiz zevkli ve bol krom parlamali surusler :D (cümlemize)
Hadi bakalım ne mutlu sizlere, kazasız keyifli sürüşler. Aman 500 km kadar üzmeyin ss'i.
benim kefil p.tesi gelio.. motora başka talip cikmis.. kaptirirsam motoru mahvolurum.. (cinayet cikabilir :p ) millet dua edin benim icin..
Rahat ol bunlar büyük olasılıkla müşteriyi gaza getirerek garantileme taktiğidir. Pazartesi işlemleri bitirmen dileğiyle.
ah bu bayiler yok mu. bana da sıfır motor fabrikadan gelecek diye dışarda aylardır güneşin altında duran, milletin binip gezdiği motoru kakalamaya çalışıyorlar. bugün fabrikadan gedi diye dün aradılar. biz ellemeyin. gelip sandıktan çıkarıp montaj takibini yaptıracaz deyince 10 dakka sonra yine arayıp "ya motor dün gelmiş de usta yapmış hazırlamış.şimdi de dükkana götürüyoruz..." dediler... bakalım. eski motorsa anlarım ben. rezil edicem onları. ama inşallah kredi kartına çektikleri ilk komisyonu alabilirim de motordan vazgeçerim.
işte bu tür adamlar hevesimizin de, emek verip helalinden kazandığımız 3-5 kuruşun da üstüne çıkıp kul hakkı yiyorlar. üstelik acces karta 12 taksit yaptırdığımız motosiklete %9.3 faiz uygulamaları da cabası. %5.55 olan faiz nedense bize 9.3 işledi. hatta verdikleri dökümanda taksit tutarları, faiz oranı, bankanın kestiği ücret gibi şeyler de yazmıyor. yani banka bizden belki de (ilk komisyon için 820 ytl) 40 ytl kesi faiz. ama adam bir o kadar da kendi cebine indirdi. böyle sakat bir durum işte. eğer bu söylediklerimde yüzde yüz emin olursam bu firmanın adını deşifre edip her türlü propagandayı yapacağım. her türlü şikayet de gereken yerlere bildireceğim.
bu da bana bir tecrübe olsun. bundan sonra tanıdık bildik yerler haricinde alış-veriş yapmam. bilmediğim yerde ise kardeş ver makineyi al paranı hesabı çalışacağım.
bir haftadır 5 kere motosiklet için o kadar benzin yakıp günde 60-70 km yol gittik. yaktığımız benzinin masrafı zaten yaptırdığımız indirimi geçiyor. sonra da bu tür adamlar böyle muamele çekiyor. neyse. gelişmeleri yazacağım. inşallah bu saydıklarım gerçekleşmez de hevesim kursağımda kalmaz.
Children of GRAVE...
Aldığınız ya da alacağınız motosiklet keeway ise ben hep söylüyorum illerin çoğunda bayilerde de motomax'ta da yok. Bisan roadstar ise sıfırı 5150 ytl olan motoru nasıl 3600 ytl den veriyorlar anlaşılır gibi değil. Ortaya çıkan sonuç bayinin uzun zaman önce düşük fiyattan alıp,maksat sürkilasyon olsun diye neredeyse geliş fiyatından satışa sürmesidir. Durum böyleyse 4000 ytl ve civarına denk gelmişse güneşte kalması hiç sorun değil. Unutmayın ki ss verdiğiniz her kuruşu fazlasıyla hakeden bir motosiklettir.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)