sesini duymak lazım, tabi ybr nin yerini tutamaz orası başka
sesini duymak lazım, tabi ybr nin yerini tutamaz orası başka
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Arkadaşlar iki gün önce sym xs 125 k motorumu Antalya Nebioğullarından almış bulunmaktayım ve sizlere ilk izlenimlerimi paylaşayım!
MOTOR TİPİ : Tek Silindir, 4 zamanlı OHC motor
SİLİNDİR HACMİ : 124,6 cc (Elektroplated seramik silindirler)
ATEŞLEME : Elektrikli ve ayaktan marşlı
SOĞUTMA : Hava soğutmalı
MAX. GÜÇ (hp / rpm) : 10,2 hp / 8500 dd
MAX. HIZ : 90 km/h
VİTES : 5 V. Manuel
BOYUTLAR (bxexy) mm : 1970x765x1145
AĞIRLIK : 119 kg
YAKIT TANKI KAPASİTESİ : 14,5 litre
FRENLER : Ön disk, arka kampana
LASTİK ÖLÇÜLERİ : 2.75 - 18 3.00 - 18
AKÜ : 12V - 7 AH
örnek resimde gördüğünüz gibi anlatayım rengini kırmızı aldım ama siyahda grii renkde gerçekden motora çok yakışıyor, ybr ile kıyaslama yaparsak ybr den biraz daha yüksek ve hacim olarak da iri, ybr de olan yakıt dönüşüm sistemi vecut ek olarak silindirlerde aşırı ısınmaya karşı Elektroplated seramik sistemi yapmışlar birde ön firen sistemi biraz daha farklı, egzos sesi ybr'yi andırsada tam olarak aynı ses yok tabiki, sürüş daha tam son hızına bakmadım ama şuan 70 km ye geldim ve akşam üstü iş dönüşü sürat denemesi yaptım 100 km hıza çıkdım tabii son hızı tam kaç olur bilmiyorum müsait birzamanımda uzun bir mesafeyi kateederek sonucunu yazarım ve yolda giderken mesela 100 km hıza ulaşdığımda bir titreşim yada yol tutuşda sarsıntı direksiyon hakimiyetinde bozulmalar yok, yavaşlarken tam duruşda kızaklama gibi birdurum yok çok iyi bir firen sistemine sahip sol direksiyon kolunda ciglesi var farlarını kendin açıp kapatıyorsun, gösterge panelinde vites geçişlerini gösteriyor, benzin göstergesi var ve hiç yormuyor yolda gayet rahat gidiyorum sırt yada bel ağrısı gibi rahatsız edici bir durum söz konusu değil. yakıt konusunda şöyle söyliyeyim geçen cuma 19.02.2010 akşamı tırafiğe dağil oldum depoyu fulledim 60 tl ye'' ve sanırım 70 küsür km ye geldim ibre halan full ' E ' nin üzerinde duruyor yakıt tüketimi bana göre iyi ilerleyen zamanda tabiki bu değişecekdir ama şuanki durum bu.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın... Benim de düşüncemde bu marka ve model var, perşembe fuar dönüşü kararımı kesinleştireceğim. Gri renk düşünüyorum... Bayi 3300 tl ye vade farksız 12 taksitle vereceğini söyledi, siz ne kadara aldınız?
SVG...
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Peki 1.93'lük biri için uygunmudur bu makina?
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Teşekkür ederim ben dediğim gibi Nebioğullarından aldım onlardada paşin fiyatı 3300 Tl pilaka ruhsat işlemlerini bayii yapsın derseniz 200 Tl daha istiyorlar ben hepsini siz yapın dedim ve 12 Ay vade olacak şekilde bendeki mondial motorumu onlara verdim 700 tl ye saydılar ve ayda 270 Tl ye 12 ay vadeli aldım. Tabipeşin para vermiş olsaydım fiyatı nekadar düşürürlerdi bilemiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:19 ----------
Teşekkür ederim benim boyumda 1,83 ve 90 kiloyum motor benim gibi iki kişiyi çok rahat taşıya biliyor önceden yazdığım gibi ybr den daha yüksek ve daha iri motoru 80 km ye getirdim dün akşam yine kısa mesafe bir hız denemesiyapım ve 110 km hıza geldim tabiki bu rodaj dönemi çok önemli bazıları ilk 500 km yi bekle desede bazıları hiç bekleme herzaman bas zaten motoru nasıl alıştırırsan öyle gider bende hep basıyorum bence böylesi daha iyi ilk parça alışma devresinde motoru kör bırakırsan hep kör kalır...
[QUOTE=buloub;1971068]Teşekkür ederim ben dediğim gibi Nebioğullarından aldım onlardada paşin fiyatı 3300 Tl pilaka ruhsat işlemlerini bayii yapsın derseniz 200 Tl daha istiyorlar ben hepsini siz yapın dedim ve 12 Ay vade olacak şekilde bendeki mondial motorumu onlara verdim 700 tl ye saydılar ve ayda 270 Tl ye 12 ay vadeli aldım. Tabipeşin para vermiş olsaydım fiyatı nekadar düşürürlerdi bilemiyorum.[COLOR="Silver"]
440 lira vade farkı mı verdiniz, en son görüşmemde herşey dahil 12 X 291 TL teklif verdi.... sanırım 1-2 güne kadar alacağım bu şekilde... Özel mesaj attım size
SVG...
Bugün öğleden sonra gri XS 125 için siparişimi verdim, cuma teslim alacağım en geç... Çok methettiler, YBR ikamesi bir motosikletmiş, aratmaz dediler bakalım... Fiyat farkına baktığımda bu riske girilir diye düşündüm, az değil %30 pahalı YBR çünkü... Çok deneyimli bir kullanıcı değilim ama izlenimlerimi paylaşacağım...
SVG...
Ben de ciddi ciddi almayı düşünüyorum hatta satıcıdan benim motora müşteri bulmasını istedim. 2010 YBR ile arada 1000 TL fark var, ama kalite farkı yok gibi. YBR'nin görüntüsü daha şık tabi.
öncelikle motoruna kazasız belasız binmek nasip olsun,sizden öğrenmek istediğim motorun titreşimi ne durumda? ybr ile karşılaştırarak cevap verirseniz sevinirim,bende bu tip bir motosiklet almayı düşünüyorum ama titreşimi çok olan bir motosiklet almak istemiyorum,vereceğiniz cevap için teşekkürler
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
2010 sıfır kmdeyken aldım, şuan 2100km'de sıkıntı yok, titreşim de... Gönül rahatlığı ile alabilirseniz, çevrenizde bu motosikleti kullanan varsa kendiniz deneyin son kararınızı verin. YBR düşünüyordum ama %30 daha pahalıydı, bunun da ondan o kadar farkı yok, hem yakıtı YBR'den daha düşük ve güç olarak da biraz daha iyi... fiyat/performans açısından bence diğerlerinden önde...
SVG...
ben 2 gün önce aldım sym xs 125k şimdilik memnunum titreşim yok yakıt cok güzel kokluyor mubarek
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:51 ----------
arkaradşlar illaki ybr demeyin sym de cok güzel arada 1100 lira fark var sadece rahatlık konfor kullanım rahatlığı açısından cok güzel
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:55 ----------
ben 3480 tl ye 12 ay taksitle plaka ruhsat hepsi bayiiye ait aldım
Hayırlı olsun... Dikkatli, kazasız sürüşler...
suziki motormu var üstündee hyo lar gibii merak ettimde..
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
kardeşim bende sym xs 125 aldım sıfır ayarında 2. el ilk çalıştırmada stop ediyor motor acaba benzini şamandıranın altına düştüğünden mi? Bu havalarda jikle açılmaz sanırım ne dersin?
Motorsiklet bir yaşam biçimi, bir kültürdür.
selamlar Arkadaşımın motorsikletini alacağıma ani bir karar vererek Sym aldım ... Şu an plakasının çıkmasını bekliyorum, rodajını bitirmiş arkadaşlardan deneyimlerini yazmalarını rica ediyorum; Ayrıca motor koruma demiri almayı düşünüyorum ve lastik önerilerinizi bekliyorum...
Arkadaşlar merhaba,
Ben de bir xs 125k almayı düşünüyorum. genelde yorumlara bakınca ufak tefek olumsuzluklar dışında gzyet güzel bir motora benziyor.
ybr ile kıyaslamışsınız ancak aradaki 1000 tl farkı uutuyorsunuz. bence xs fiyatına göre ybrden çok daha iyi. ayrıca görüntü olarak daha klasik olduğu için benim daha hoşuma gidiyor. mesela 2005 ybr nin tipi şimdikinden daha güzel bence.
sevgiler.
yok artık. yanmayan benzini emiş sübabına gönderip bir daha yakıyor olmasın.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:00 ----------
yanlış anlamayın ama ybrden daha kalitesiz bir motosiklet hem daha az yakıp hem nasıl daha hızlı gidiyor fiziksel olarak bu pek mümkün gözükmüyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:05 ----------
ön 2.5 18 inch, arka 90/90 18 inch ise michelin pilot sporty veya daha uygun fiyatlı dersen maxxis öneririm.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
sn ozgurakman, teknik özeliliklerini karşılaştırın, farkı göreceksiniz... Tork ve yakıt tüketimi size ipucu verecektir ;)
Asla ybr kötü bir makina değil, markaya değil fiyat/performansa bakarım ben
Wolf u satıp XS 125 almayı düşünüyorum
bugün benim motorcuda vardı bi tane yanlız biraz bakımsızdı bu sebebten dolayı arka da çanta bağlanan yerde pas olmuş nasıl marka diye sordum alınır mı dedim ybr ye alternatif olabilir mi fiyat ucuz fakat gayet kaliteli marka kullanmak istedim fakat motoru indirmişler ne yaptıklarını anlayamadım alınabilecek bi motor yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)