Yeterli cevaplar verilmiş. Bilgiler için ben de teşekkür ederim.
ketchup Sigorta takılı değilken tam 7000 d/d'de birden fırlıyor motor evet. Hatta ben ''Aha vtec açtı!'' diyordum
Çok hızlı bir tork artışı geçişi var. Biraz daha km yap da full gaz yapıp yine 7000'de fırladıktan sonra 9000 gibi torkun düşmeye başlayacağını göreceksin. Bunlar hep rodajda olan şeyler. Sigortadan sonra bu tarz sert geçişler ortadan kalkacak. 5000 d/d'dan itibaren tork daha iyi olacak ve kademeli olarak 10.000'e kadar artacak...
Arka frene gelince.. Bu motorlarda arka fren pedalı strokunu çok kısa yapmışlar. O yüzden birkaç sert frenden sonra balata şişiyor ve strok iyice kısalıyor. Duvara basıyormuşsun gibi oluyor. Hatta frene basmazken de balatalar tutuyor. Çözümü fren pedalını biraz aşağıya almak. Ben serviste bahsettim bu olaydan, biraz daha aşağı aldılar ayarı. Şu anda çok daha iyi oldu strok ve hiç şişme kasılma yok.
Maslak'taki servis rutin bakım ve ufak tefek problemlerin çözümü konusunda tatminkar.
Bu arada herkes söylemiş, kesinlikle 5 ytl'lik 2t yağ alma. Onlar yarı sentetik oluyorlar. Bizim motorlara tam sentetik yağ gerekiyor. Onlar da Astralın dediği gibi 15 ytl civarında.
Benzin işareti depoda 6-7 lt benzin kalınca yanıyor. Nispeten erken sayılır.
Bugün bir ölçüm yaptım, şehir içi ortalama kullanım 5.3lt/100 km benzin sarfiyatı. Bence gayet makul.