şimdi ben size derdimi anlatayım o zaman =) bir yıldan fazla süredir Er6n istiyordum. para biriktirmeye falan çalışıyordum. fakat askerliğimi yapıncaya kadar (iki sene var) düzenli bir işe girmek istemiyorum. bu şartlar altında da para zor birikiyor. kullanmadığımız yazlık eve, kapattığımı sandığım dijitürkten bin küsür ytl borç çıkıyor mesela. ya da 10 yaşındaki arabayı servise sokuyorum ve 1650ytl bakım tutuyor. bu gibi kalemlerden sonra pes ettim. para birikmeyecek. zaten yaz gelince er6n fiyatları da tavan yaptı uçtu... belli ki askerden dönene kadar alamayacağım Er6'yı..
geçen yaz da Er6n'i alıncaya kadar (6 ay içinde almayı planlamıştım) beni götürsün diye SYM mio 100 aldım. ama 100cc scooter'la köprü geçmek, artçı almak falan çok zor. 3 litre ile de 100km yapıyor zaten. çok ekonomik değil yani 100cc 4 zamanlı 8 beygir bir makine için. (ama Allah için çok memnunum, beklediğimin üzerinde performans veriyor) fakat bu makine trafikte hayatımı kurtarsa da ondan önceyıllarca Burgman gibi, Runner gibi, çeşitli yönlerden tatmin edici makineler kullandığım için bana yetmiyor bu minik scooter. askerliğimi yapıncaya kadar er6 kadar pahalı olmayan yeni bi makine alayım istiyorum...
Aslında Derbi Gp1 250 düşünüyorum. hem performansı gayet yüksek bir makine, hem enjeksiyonlu hem de scooter olduğu için trafikte beni rahat ettirir ve eğlendirir diyordum. sonra baktım ki gpr125 bu aletten daha yüksek beygir gücüne sahip (herkes başka birşey diyor emin değilim) üstelik iki zamanlı (hastasıyım) hem de bir nebze daha ucuz. "tamam" dedim "beni iki buçuk yıl taşıyacak makine budur" askerden dönünce adam akıllı para biriktirir büyük makineye geçerim.
İkinci el alma konusunda çok kararsızım. benden öncekinin nasıl kullandığını asla bilemem, sonuçta devirli makine.. hor kullanılmış olsa veya iyi gizlenmiş bir kusuru olsa ruhum duymaz (bu konularda aşırı şanssız bir adamımdır) böylesine hırçın bir makineyi kullanacak adam büyük ihtimalle delilikler yapacaktır (evet üstünüze alınabilirsiniz
) bu nedenle ikinci el gözümü korkutuyor. 2002 yazında yedibuçuk milyar verip bir motor aldım ve iyi gizlenmiş bir kazası vardı. sonra yıllarca çok başımı ağrıttı. üç sene sonra 2000 liraya sattım. benzer bir durumu tekrar yaşamak istemem...
şimdi yazdığımı en baştan okudum da çok sıkıcı ve amaçsız bir mesaj oldu.. ne bileyim işte, derdimi anlatmak istedim sadece.. bugün evden çıkmadım, konuşacak kimse yoktu piyango size vurdu idare edin