Cidden güzelmiş ama sanıyorum ki exup olayı açıldığından yakıt 6-7 lt oluyor belki de geçiyordur
Cidden güzelmiş ama sanıyorum ki exup olayı açıldığından yakıt 6-7 lt oluyor belki de geçiyordur
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
mhyen, Hyosung Cornet naked baike; Derbi GPR 125 ise racing. Tercih yaparken hangi tip motor istediğine karar vermelisin. Cornet eminim ki oturuş pozisyonu ve sele malzemesi itibarıyla Derbi'ye göre çok rahattır ama İspanyol malı olan Derbi'nin malzeme kalitesini Hyosung'da bulamıyorsun. Bu benim için çok büyük bir sorun mesela...
Exup, motorun her devir aralığında üretebileceği maksimum torku elde etmek için yapılmış bir sistem. İçten yanmalı motorlarda alt devirlerde silindir içindeki sıkıştırmayı arttırmak için egzos sisteminde back-pressure'a ihtiyaç duyulur. Egzos sistemindeki dirençler bunu sağlar. Düşük devirde sıkıştırmayı artırarak torku yüksek tutan bu dirençler yüksek devirlerde başa bela olur. Yüksek devirlerde egzos gazının rahat bir şekilde tahliye edilmesi gerekir. Abilerimiz düşünmüşler, "Egzos (Bu, emme veya hem egzos hem emme de olabilir) sisteminde değişken bir tahliye kısmı yaparsam hem düşük devirde back-pressure yapar hem de yüksek devirde egzos tahliyesini rahatlatabilirim" demişler. Bunun sonucunda Vtec, VVT-i, Vanos, Exup gibi amacı aynı, çalışma şekli farklı olan sistemler geliştirilmiş...
24 Ağustos için söz veremiyorum arkadaşlar çünkü 23 Ağustos'ta kısmetse nişanlanıyorum. Aile arasında bir nişan yapacağız, sonrasında gece arkadaşlarla Çubuklu Hayal Kahvesi'ne gitmeyi düşünüyoruz (Sabah Uğur'la görüştüm Taksim'de; Reina fikri vardı da vazgeçtik ondan). Hepinizi bekliyorum. Saat 12:00 gibi o tarafa geçeriz.
Sonunda motoru toplayabildim arkadaşlar
Gerçi arkadaşların gazı olmasaydı hala toplanmayı bekliyor olacaktı ama bitti sonunda
Şimdi size sorum şu
gpr exupı kaç devirde açıyor?
Benim kullandığım gpr 7200 civarında açıyordu bende 7500 e ayarladım
Ama bu sefer saniyelik bir kesinti yaşıyorum
ayarla fazlada oynamadım (uğraşmak zor geldi de diyebiliriz )
Bakmak isteyen olursa toplama aşaması burada
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-hikayesi.html
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Bilgilendirme için teşekkür ederim Orhanko.Şimdilik comet almam yararıma olacak sanırım.
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
Eline, emeğine sağlık Extrema. Çok güzel olmuş motorun, eski ama hala iyi performanslı bakımlı motorları çok severim; "old is cool".
Benim gpr'da da exup 7000 - 7200 civarı açılıyor. Gianneli egzosu olan arkadaşlar bekli daha net hissediyorlardır exup devrini. Onların bir cevap vermesi lazım.
İstanbul taraflarına geliyorsan geziye mutlaka bekliyoruz seni de Extrema.
Benim Gianelli son'da 5800 6000 arasi aciliyor.
First Day Of My Life
Ben cidden ne alacağıma karar verebilmiş değilim o yüzden topiğinizi kirletiyormuş gibi gözüküyorsam kusura bakmayın arkadaşlar.Hyosung cometlerden vazgeçtim.2. elleri yok denecek kadar az alan zor satıyor gibi Hyosung gt250r almayı düşünüyorum ama o da bana çok aşırı büyük geldi.Temiz bulursam yine de almayı düşündüğüm makine.Fakat aklımın bir tarafını da hep bu derbi gpr 125 r kemiriyor Normalde hızı seven birisi değilim.Amma velakin 4 silindirin sesine bayılırım.Hyo alırsam kafadan 4.5 lt/100 km olayına kendimi hazırladım.Yukarıdaki mesajlarınızda bahsetmiştiniz ama yine de sormak istiyorum.Motor 4-5 lt'yi geçiyor mu genelde 6-7 bin devirde kullanımda?Yağ da aynen benzin gibi harcanıyor değil mi?Hani bakımlardaki gibi bekleyip eski yağı alıp yenisini koymuyoruz sanırım.Direk benzin gibi bitmeye yakın dolduruyoruz anladığım kadarıyla.Ayrıca ben kar yağana kadar gündelik kullanmak istiyorum.Hani bu biraz böyle zevk motoru, ara ara binmelik motor gibi gözüküyor.Günlük kullanıma gelir mi?Artı sürüş sırasında hyo kadar yatıyor musunuz bunda da?
Şu motor nasıl acaba arkadaşlar.Motoru ya da sahibini bilen tanıyan var mıdır?
http://www.sahibinden.com/istanbulun...XQQdisplayitem
Sahibi ile de konuştum araba almak için satıyormuş.Çok çok az düşebilirim fiyattan dedi.Yarına da karşıya geçmişken bir bakacağım.Alma durumu olursa inşallah sizlerden de yardım bekliyorum
6bin 7 bin devirde kullanırsan benzin tüketimi 5 litreyi geçmez, yağ olayına gelince senin de söylediğin gibi aynı benzin deposu gibi bir deposu var sürekli oradan kullanıyor yağı. ben her gün motorumu kullanıyorum gündelik kullanımda sana bir problem çıkarmaz (eğer benzini problem olarak görmezsen, şahsen ben problem olarak görmüyorum ama motoru kullanmayanlar bu tüketimi fazla olarak görebiliyorlar) ben motoru alalı 2 ay oldu 3000 km yol yaptım yakıt hiç de zoruma gitmedi
ilanda verdiğin motora gelince onur diye bi arkadaşın motoru, o motoru sıfır almıştı diye biliyorum motor 2006 model olması lazım ama 2008 trafiğe çıkışlı. herhangi bir kazası bi problemi var mı bilemiyorum, eger alacak olursan yardımcı olmaya çalışırım....
Çok sağolun hocam.Onur arkadaş ile de konuştum.Yarına motora bir bakacağım.Büyük bir ihtimalle büyüleneceğim gibiBen ayrıca çok çok zor sanıyordum yağ olaylarını karışım falan yapılıyor diye biliyordum(eskiler öyleymiş sanırım).Hani 4.5-5.5 lt yakan hyo'ya binileceğine bu daha mantıklı gibi geliyor.En azından verdiği zevk bambaşkadır.
Bu arada tomass abim, eğerki motoru almaya karar verirsem sen de yardımcı olursan inan çok sevinirim.Şimdiye kadar 2 tane hyosung gt250r bakmaya gittim.Hani azcık motordan anlamasam çok kötü bir durumda olacaktımFakat 2t motorlar hakkında hiç bilgim yok.Alırken de aldıktan sonra da başınızı ağrıtacağım gibi inşallah kusura bakmazsınız
Bu arada arkadaş da söyledi.2006 model ama 2008 çıkışlı.Daha hala garantisi devam ediyor dedi
derbi hala aklimda olan bi motordur..
mhyen..
yerinde olsam hyo yerine derbiyi alirdim..
artcin yoksa surekli olarak derbi bence daha tercih edilebilir..
tabi arkadaslar daha net bilgiyi verirler..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
Aynen benimde motorla tanıştığımın 2. gününden beridir aklıma olan bir makine.
Artçım pek yok.Zaten artçı almayı sevmiyorum.İnsanların sorumluluğunu almaktansa bu yüzden küsmelerine razı oluyorum.Hyo'ya bindim de bende cidden kötü durdu.Hani 176 boyum var 55 kiloyum.Motorda kayboluyorum gibi.Derbiye daha da güzel otururum gibi geliyor
ben de derbi almanı tavsiye ederim, hani kendi malımı övmek gibi olmasın ama... senin boy ve kilon için çok uygun. ben de motor alacağım zaman senin gibi DERBİ mi hyo mu diye çok düşündüm, ama DERBİ'ye karar verdim gayet de memnunum.. motor konusunda elimden geleni yapabilirim,bende bir usta kadar anlamam ama bakarız birlikte sonrada bi ustaya(servise) götürürüz. ona göre kararını sen verirsin...
Çok teşekkür ederim tomass abi sen kullanıcı olaraktan kendine göre motorda olabileceklere bakarsın.Daha sonra servise de götürürüz.Arkadaş servise götürme konusunda bayağı rahat.İstediğin yere gösterebilirsin dedi
Sorun şu ki ben exup denen olayı merak ediyorum.Hani kanatlanırmış gibi mi gidiyorŞimdiye kadar 16 beygirlik Honda dylan kullandım 3 ay.Trafik tecrübem var az çok.Ayrıca Honda Güvenli Sürüş 1 eğitimi aldım.İmkanım olursa 2'yi de alırım.Çok zorlanmam değil mi?
ilk kullanımda biraz affallayabilirsin ben 6-7 yıldır motor kullanıyorum ben bile ilk kullandığımda şaşırmıştım. beklediğimden fazla performans sergiledi. ama sende bir iki kullanımdan sonra alışırsın. korkacak bişey yok yani sen motora bakmaya ne zaman gideceksin?
Yarına Bakırköy'e gidiyorum abi.Arkadaş oralarda olacakmış 2-3'ten sonra gel dedi işte.Eğerki motor hoşuma gider arkadaşla da anlaşırsak ben hemen ertesi günü motoru arkadaşın götürmediği bir servise götürüp inceletmek istiyorum.Tabi ardından da fazla beklemeden noter satışını almak
Sormayı unuttum.Sen ne zamanlar müsaitsin abi?
Ben yarın müsait değilim ama cuma günü öğleden sonra müsaitim.çapa-fındıkzade taraflarında olurum.. telefon numaramı vereyim sana 0505 6255582 cuma günü sana uyarsa bakabiliriz...
Tamam abi.Yarına ben bir gidip bakayım o zaman.Cuma günü de servis olayından önce ya da o zamanlarda bir el atarsan çok mutlu olurum...
Bu arada bu motorlar için 7000 çok km midir?
valla ben 10.000 kmde aldım şu an 13 bin oldu bence çok bi km değil...
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)