Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Arkadaşlar bu gün başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istiyorum :
    Sabah motorun marşına basınca motor çalışmadı bi kaç kere denedikten sonra çalıştırmayı başardım.Ama çalıştığında da korna çok az çalıyor sinyaller, vites lambası yanmıyordu. Herhalde akü bitti dedim ama bi yandanda aküyü yeni değiştirdim (1.5 ay önce) nasıl biter bu diye kendi kendime söyleniyorum. Neyse sonra doğru Maslak FERCO'ya gittim, şikayetlerimi anlattım. Aküyü , konjektörü filan kontrol ettiler. Akünün bittiğini ama aküden kaynaklanan bir problem olmadığını, konjektörün (regülatörün) bozulduğunu ve motor çalışır vaziyette iken aküyü şarj etmediğini ve bu yüzden akünün bittiğini söylediler.Tamir olur mu sorusuna tamir olmaz değiştirmek lazım diye bi cevap geldi.Tabi hemen akabinde konjektörün fiyatını sorduğumda duyduğum rakama şok oldum.. bana söylenen fiyat 587 ytl Değiştirmeyeceğimi söyledim ve servisten ayrıldım.. Tabi durdukyere bi ton masraf çıkmasına çok sinir oldum. Sadede geleyim ben : Motorumu hep götürdüğüm bir yamaha servisi vardı oraya götürdüm, derdimi anlattım. kısa bi araştırmadan sonra konjektöre giden kabloların koptuğunu söyledi usta ve kabloları onardı.
    Motor çalıştı
    Sonuç olarak Kardeşler Yamaha Servisi Salim Usta fiyatı: 50 ytl
    Maslak FERCO fiyatı: 587 ytl + işçilik

Siz siz olun servisin her dediğine anında güvenip bi sürü para bayılmayın..
    Bu gün FERCO'ya az kalsın öpülüyordum ama son anda yırttım..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    DERBI GPR125 R'ımı SATTIM:(
    Alıntı tomass adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu gün başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istiyorum :
    Sabah motorun marşına basınca motor çalışmadı bi kaç kere denedikten sonra çalıştırmayı başardım.Ama çalıştığında da korna çok az çalıyor sinyaller, vites lambası yanmıyordu. Herhalde akü bitti dedim ama bi yandanda aküyü yeni değiştirdim (1.5 ay önce) nasıl biter bu diye kendi kendime söyleniyorum. Neyse sonra doğru Maslak FERCO'ya gittim, şikayetlerimi anlattım. Aküyü , konjektörü filan kontrol ettiler. Akünün bittiğini ama aküden kaynaklanan bir problem olmadığını, konjektörün (regülatörün) bozulduğunu ve motor çalışır vaziyette iken aküyü şarj etmediğini ve bu yüzden akünün bittiğini söylediler.Tamir olur mu sorusuna tamir olmaz değiştirmek lazım diye bi cevap geldi.Tabi hemen akabinde konjektörün fiyatını sorduğumda duyduğum rakama şok oldum.. bana söylenen fiyat 587 ytl Değiştirmeyeceğimi söyledim ve servisten ayrıldım.. Tabi durdukyere bi ton masraf çıkmasına çok sinir oldum. Sadede geleyim ben : Motorumu hep götürdüğüm bir yamaha servisi vardı oraya götürdüm, derdimi anlattım. kısa bi araştırmadan sonra konjektöre giden kabloların koptuğunu söyledi usta ve kabloları onardı.
    Motor çalıştı
    Sonuç olarak Kardeşler Yamaha Servisi Salim Usta fiyatı: 50 ytl
    Maslak FERCO fiyatı: 587 ytl + işçilik

Siz siz olun servisin her dediğine anında güvenip bi sürü para bayılmayın..
    Bu gün FERCO'ya az kalsın öpülüyordum ama son anda yırttım..

1)Ya gercekten art nıyetle yaklaştılar
    2) yada problemın ne oldugunu anlayamadılar.En basitını uygulamayı denedıler.Yenısıyle degıstırıp olayı cozmeyı yani.

Her ıkı durumda da Ferco ıcın kotu bır ızlenım bence.Eğer ilkiyse problemleri, yaptıkları serefsızlıgın dik alası olur adımımı atmam fercoya bı daha. eger ıkıncısı ıse de gercekten usta diilmiş ordaki ustalar ayıp yaa distributoru oldugun motorun problemının ne oldugunu daha keşfedemıyorlarsa bıraksınlar Derbi nin distrıbutorlugunu. Gıtsınler sadece piaggio+vespa scooter satsınlar.

Abi ara fercoyu problem buymuş de,sız bunu nasıl cozemezsının sıze nasıl guvenelım bundan sonra de bence ordakı servıs yetkılısıne.Bence bı oz eleştiri yaparlar kendılerıne.

Olmazsada Derbi grubu olarak toplu bir mail gonderelim olayın ciddiyetını anlamaları adına.

Motosikleti
    Bu gün arayamadım ama mutlaka arayacağım.. Art niyetle yaklaştıklarını düşünmek istemiyorum ama 2. seçenek de yeteri kadar kötü bi durum zaten....

Motosikleti
    Alıntı tomass adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gün arayamadım ama mutlaka arayacağım.. Art niyetle yaklaştıklarını düşünmek istemiyorum ama 2. seçenek de yeteri kadar kötü bi durum zaten....
    Kadir kesin ara abi servis yetkılısıne söyle cok önemlı bı konu cunku bu.Bıze her yuksek fıyat cektıklerınde bole süphe içine düşücez devamlı yoksa."Acaba kazıklanıyormuyum" yada "bu herıfler anlamadımı problemı ne!!" gıbı dusuncelere kapılmak ıstemıyorum motorumu fercoya goturdugumde.
    Bu konuyla ılgılı bir açıklamaları olmalı kesınlıkle abi.Acık acık sor bole bole durum var ve ben sızden bunla ılgılı tatmın edıcı bır acıklama beklıyorum de.Bakalım ne dıycekler.Umarım mantıklı bı acıklamaları olur.

Arkadaşlar fikrinizi almam gereken bir durum var.Şimdi malum bizim makinelere bayan artçı almak imkansız gibi bişi yani en azından benim kızarkadaşım arkaya oturamıyor.Bende cozum olarak çinli bi maxi scooter almayı dusunuyorum.Cok para baglıyamam 2. motora suan icin.Gonul tabıkı ıtalyan yada japon ıster ama sartlar suanda çin-çan-çon a yoneltıyor beni.

Bıldıgınız gıbı bı suru cınlı marka var hangısını almamı tavsıye edersınız.Hiçbirini dediğinizi duyar gibiyim

GPRımı cok sevıyorum kızarkadasımıda cok sevıyorum.Ikısınede zaman ayırmak adına bole bısı yapmak durumundayım.Ben baktım bıraz;

Mondial 150ZAT
    asyamotorun muadili var
    zaten dıgerlerıde aynı hep.
    Fıkır beklıyorum ne dusunuyosunuz bu konuda hangı çinliye yonelmelıyım????

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    merhaba. gpr sevdiğim için ara sıra topiğinizi takip ediyorum gözüme ilişti.
    cihantavuz;
    neden maxi scooter tercih ediyosun ? bence artçı konforu için ucuz çinli bi cruiser al. hem çinli bi maxi scootera göre daha konforlu ve güvenli bi sürüşün olur hem de kız arkadaşın yine maxi scootera göre daha rahat eder.

benim bi gs500 üm bi de keeway sl150 cruiser ım var. inan artçılar keewayle seyahat etmeyi tercih ediyolar kaldı ki sisy bar falan da yok olsa hep ona binicez galiba
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    abi bence de çinli scootera binme. ben de bir seneye yakın zealsun zs150-19 çinli cruiser kullandım. hiiç bir sorun yaşamadım ve fena da gözükmüyordu. artçı da aşırı rahattı. Çinli maksilerin iki dezavantajı var. 1) küçük lastik çapları 2) komple grenaj kaplı olmaları. Malzeme de pek kaliteli olmadığı için bu grenajlar kısa sürede eski suratlı bir görünüme bürünüyolar.
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

Motosikleti
    DERBİ GPR125
    fercoyu yurtdışına mail cekip şikayet edebilicegiimiz yer varmı varsa yazalım hep beraber ?

masaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cihantavuz yine derbi gp1 arastirmani tavsiye ederim motokeyf in cok guzel bi testi vardi bu motor icin ikinci el istedigin fiyati olurmu bilmem ama guzel motor

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    GP1 250 çok güzel motor ama artçının çok rahat olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki süren bile benim Çinli As125T kadar rahat oturamıyor; öne eğik, racing gibi oturuluyor GP1'e. Ayrıca ikinci motor olarak uygun fiyatlı da sayılmaz.

Cihan, kız arkadaşınla bineceksen Çinli scooter önermiyorum. Hatta kız arkadaşla olduğu için özellikle önermiyorum. Benim As125t ile bir keresinde motorun üzerinde gelen salak lastikler ve orjinalinde boşluk olan çatal yüzünden yolda giderken düştüm ve arkamda da kız arkadaşım vardı. Çok şükür yol boştu ve hemen toparlandık. Bu olaydan sonra ön maşa, lastikler vs. değişti, komple bakım yapıldı motora ve motor gerçekten çok iyi bir hale geldi. Yine de yolda giderken herhangi bir enayilik olmayacağının garantisi yok.. Bana kalırsa bu motorlara uzun veya kısa vadede hiçbir şekilde güven olmaz. Benim görüşüm kız arkadaşla gezilecekse ya otomobille ya da 500cc veya üzeri oturaklı bir motorla gezilmeli...

Tomass. Ferco'da seninle ilgilenen kişi kimdi? Bıyıklı şişman bir dayı var, Abdullah Usta. Motordan en çok anlayan o benim gördüğüm kadarıyla. Sana bu dediklerini o mu söyledi?

koromako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    Alıntı cihantavuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kadir kesin ara abi servis yetkılısıne söyle cok önemlı bı konu cunku bu.Bıze her yuksek fıyat cektıklerınde bole süphe içine düşücez devamlı yoksa."Acaba kazıklanıyormuyum" yada "bu herıfler anlamadımı problemı ne!!" gıbı dusuncelere kapılmak ıstemıyorum motorumu fercoya goturdugumde.
    Bu konuyla ılgılı bir açıklamaları olmalı kesınlıkle abi.Acık acık sor bole bole durum var ve ben sızden bunla ılgılı tatmın edıcı bır acıklama beklıyorum de.Bakalım ne dıycekler.Umarım mantıklı bı acıklamaları olur.

Arkadaşlar fikrinizi almam gereken bir durum var.Şimdi malum bizim makinelere bayan artçı almak imkansız gibi bişi yani en azından benim kızarkadaşım arkaya oturamıyor.Bende cozum olarak çinli bi maxi scooter almayı dusunuyorum.Cok para baglıyamam 2. motora suan icin.Gonul tabıkı ıtalyan yada japon ıster ama sartlar suanda çin-çan-çon a yoneltıyor beni.

Bıldıgınız gıbı bı suru cınlı marka var hangısını almamı tavsıye edersınız.Hiçbirini dediğinizi duyar gibiyim

GPRımı cok sevıyorum kızarkadasımıda cok sevıyorum.Ikısınede zaman ayırmak adına bole bısı yapmak durumundayım.Ben baktım bıraz;

Mondial 150ZAT
    asyamotorun muadili var
    zaten dıgerlerıde aynı hep.
    Fıkır beklıyorum ne dusunuyosunuz bu konuda hangı çinliye yonelmelıyım????
    Cihancım biliyosun bende zat 150 var. Manitaları gezdirirken derbi yerine bu keratayı kullanıyorum. çok artçı ile gezdim ve hiç bir sorun yaşamadım. hem sen hem de kızarkadaşın için rahat bir makina, yormuyor. ama tabiki üzerindeki lastiklere güvenmeyip benim gibi michelin takacaksın hemen ama scooter lastii olduundan pahallı değil. istersen müsait bi günde kızarkadaşınla gez benim zatla bi dene, ona göre karar ver..
    Ya Tozu Dumana Katarsın, Ya da Tozu Dumanı Yutarsın

Motosikleti
    Alıntı Orhanko adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Tomass. Ferco'da seninle ilgilenen kişi kimdi? Bıyıklı şişman bir dayı var, Abdullah Usta. Motordan en çok anlayan o benim gördüğüm kadarıyla. Sana bu dediklerini o mu söyledi?
    Abdullah usta değildi ilgilenen, genç bi arkadaştı kısa boylu, servisin önünde mavi-sarı bi suzuki var onun sahibi belki buradan hatırlarsın
    bu gün aradım fercoyu derdimi anlattım ben bu durumdan hiç hoşnut değilim hatta şikayetçiyim dedim. adam parça takılacağı zaman kablonun kopuk olduğu anlaşılırdı, parça hemen takılmazdı zaten falan filan diye savunmaya geçti , bende tamam kardeşim senin dediğin gibi olsun dedim, uzatmak istemedim kapadım telefonu...

Motosikleti
    Derbi GPR 125 R-- Kymo Agility 125
    arkadaslar benimde bildiğiniz gibi motoumda arka fren sorunu vardı. ferco maslaka gitmiştim. bana dedilerki arka balata bitmiş piston ları yemeye başlamış. balata yerineoturmuor. ee dedim ne olacak? bana dedikleri arka kaliper komple değişmesi lazım. nasıl ya dedim yani buna başka bi çözüm mutlakaolmalı. ufacık bi tornalık işi var dedim . hayır olmaz dediler. kaliper fiyatını sordum ve şok oldum. 178 euro. işçilikle beraber 450 ytl. sonra kadıköydeki tanıdık ustaya götürdüm 100 ytl ye balata sı da dahil(orjinal) ufak bi torna işlemiyle şu an frenim sıfırından farksız 1 aydır çok memnunum. ferco ya bir dahada asla motorumu götürmeyi düşünmüorum. saygılar,,,

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Vay canına.Yazdıklarınızı ibretle okudum.Ferco motor da böyle yapıyorsa artık.........

alex_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    derbi gpr 125r
    arkadaşlar slm,

acemi üye olarak öncelikle merhaba.motoruma xenon far taktırmayı düşünüyorum.yapan ve olumlu sonuç alan varsa,nerde yaptırdı maaliyet nedir biraz bilgi alabilir miyim?

Motosikleti
    grupta xenonu olan yok diye biliyorum ama tam emin değilim. ben fiyat araştırması yapmıştım tek xenon 150 ytl, çift 250 ytl civarı

jonturq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cosa 200
    Uzunca bir aradan sonra yeniden merhaba arkadaslar " Uzunca bir sure yazamamis olmamin nedenlerini bir ara anlaticam "

Oncelikle alex_10 ' aramiza hos geldin.

Kadir basina gelen olay icin uzuldum ama bir an once en az zarar ile bu konuyu toparlamis olmana 'da cok sevindim.

Cihan'cim artci icin cruiser dusunebilirsin maxiscooter ile deneme yapmak istersen korayda 150 Zat bende Deer 152'var satin almadan once fikir edinmis olursun ,

Orhan ne yaptin abi ada nasildi yedigin ictigin senin olsun bana gorduklerini anlat
    First Day Of My Life

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    alex_10 Ben daha önce xenonlu GPR görmüştüm yolda, yapan var. Ama ne kadar uzun ömürlüdür, fiyatı nedir bilmiyorum.

Uğur hoşgeldin tekrar foruma. Ada iyiydi. Bolca rüzgar, buz gibi deniz, mükemmel rüzgar türbinleri ve şarap kokulu sokaklar vardı. Şimdi Asos'a geçtik. Bir haftalık iznimizin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Asıl haberler sizde, ayrıntıları bekliyoruz.

jonturq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cosa 200
    Orhancim Tatilin Tadini cikart

19/07/2008 karakoy kemeralti caddesi uzerinde trafik kazasi gecirdim , kask eldiven ve mont'sayesinde sadece sol diz ve sol ayak bilegimden yaralandim "kirik yada cikik yok cok sukur " 4 gun kadar uzerine basamadigim ayagim suanda stabil bir sekilde eski islevini goruyor Kaza sonrasi ben ambulans ile Taksim ilk yardim hastanesi acil servisine kaldirildim ilk mudahale sonrasinda musayede altinda tutuldum bir sure sonrasinda isin brokrasi kismi ile ugrastim kan ver rapor icin adlitip kurumuna git gel motosikletim cekilmis park a onu cozdur vesayre derken ancak araniza dondum , bu durumu sizlerle gec paylastigim icin ızgunum

Arkamdan tutulmus olan kaza raporunda 8/8 kusur bana yazilmis lakin bir hata oldugunu biliyorum kazaraporu iki gidis yonu seklinde belirtilimis benim kaza yaptigim locasyon tam tamina 3 serit nedense polis abilerimiz ben hastane'de iken hemen sucu bana yikmislar , kaza sonrasinda gelen ekip arkadaslar birde ruhsatimi goremedikleri icin 105 ytl ceza kesmisler hastaneye kaldirilan bi kisi nasil ibraz eder olay yerindeki polise ruhsati bunu'da cozmus degilim eksik evraklarim vardi hepsini tamamladim ve kaza raporu ve sonrasinda tutulan cezalara itiraz edecegim bu surec icinde olanlari anlatirim

Kazasiz belasiz gunler

Seviyorum sizi.

Ugur.

First Day Of My Life

Motosikleti
    Alıntı jonturq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orhancim Tatilin Tadini cikart

19/07/2008 karakoy kemeralti caddesi uzerinde trafik kazasi gecirdim , kask eldiven ve mont'sayesinde sadece sol diz ve sol ayak bilegimden yaralandim "kirik yada cikik yok cok sukur " 4 gun kadar uzerine basamadigim ayagim suanda stabil bir sekilde eski islevini goruyor Kaza sonrasi ben ambulans ile Taksim ilk yardim hastanesi acil servisine kaldirildim ilk mudahale sonrasinda musayede altinda tutuldum bir sure sonrasinda isin brokrasi kismi ile ugrastim kan ver rapor icin adlitip kurumuna git gel motosikletim cekilmis park a onu cozdur vesayre derken ancak araniza dondum , bu durumu sizlerle gec paylastigim icin ızgunum

Arkamdan tutulmus olan kaza raporunda 8/8 kusur bana yazilmis lakin bir hata oldugunu biliyorum kazaraporu iki gidis yonu seklinde belirtilimis benim kaza yaptigim locasyon tam tamina 3 serit nedense polis abilerimiz ben hastane'de iken hemen sucu bana yikmislar , kaza sonrasinda gelen ekip arkadaslar birde ruhsatimi goremedikleri icin 105 ytl ceza kesmisler hastaneye kaldirilan bi kisi nasil ibraz eder olay yerindeki polise ruhsati bunu'da cozmus degilim eksik evraklarim vardi hepsini tamamladim ve kaza raporu ve sonrasinda tutulan cezalara itiraz edecegim bu surec icinde olanlari anlatirim

Kazasiz belasiz gunler

Seviyorum sizi.

Ugur.

Geçmiş olsun uğurcum allah kaza bela vermesin bi daha kırık cıkıgının olmamasıda sevındırıcı.Ama kaza olduktan sonra bişekilde bıze haber vermenı beklerdım ona bozuldum bıraz söliim.Şunun şurası kaç kişiyiz zaten böle zamanlarda birbirimizin yanında olmamız lazım.Neyse taksım tarafına cıkınca zıyaretıne gelıcem.Tekrar gecmıs olsun.Bişiye ıhtıyacın olursa dırek bıze ulasıyosun.

Motosikleti
    abi çok geçmiş olsun ya , allah korumuş, kırık filan olmaması sevindirici.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler