Arkadaşlar sizin gpr ların yakıt durumu nedir?
Net bir rakam verirmisiniz bana
exuplı ve exupsız kullanım ayrı ayrı olursa sevinirim
Arkadaşlar sizin gpr ların yakıt durumu nedir?
Net bir rakam verirmisiniz bana
exuplı ve exupsız kullanım ayrı ayrı olursa sevinirim
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Beyler haftasonu hava ıyı olursa toplanalım bence artık.Uzun suredır organızasyom yapmıyoruz.Mıllete ulasalım ızınde olmayanlar bı toplasalım yaa.
Beyler yaz bitiyor agustosa geldik hesaplayın bi, her hafta pazar gunu gezı yapsak bıle havalar soğumadan en fazla 6-8 arası haftasonumuz var.Bu 6-8 ın hepsınıde kullanamayacagımıza gora cok fazlada guzel havalardan yararlanıcak bol vzamanımız yok bence her fırsatda haftasonları bulusup motorlarımızın keyfını surelım.Kışın motorum dıye ınleyıp durcaz cunku vaktımız varken keyfını cıkaralım bence.Motora bınmeden gecırdıgım her yaz gununu ben kayıp olarak dusunuyorum.
Ben bu haftasonu izne çıkacağım için malesef müsait değilim.
Extrema, ben şehir içi dışı karışık 4,5 - 5 lt/100 km yakıyorum.
Ben en son uzun yola çıktım,65km sakin kullandım 5000rpm civarı,dönüşte aynı yolu 6000-7000 devir arası kullandım toplamda 130km yol yaptım(şehirdışı) 15YTL benzin yaktım!Sakin kullanımda gerçekten az yakıyor ama exup açarsan o zaman fark var,ben genelde sakin kullanıyorum.... 100km'de sakin kullanımda 3,5-4litre,sürekli exup açarsan 4,5-5 gezer(şehirdışı)....exup benim motorda 5500 de açılıyor ama bunu ayarlamak mümkün,diğer arkadaşların kaçta bilmiyorum
Arkadaşlar bu arada birşey soracam,ön arka fren balatalarını değiştiren varmı,maliyeti ne tuttu,bu parçaları yurtdışından getirmeyi düşünüyorum,çünkü ferconun sitesinde uçuk rakamlar yazıyor,dışarıya göre...
Anladım o zaman benim ayarlar ile bayağı oynamam gerekiyor
gilera birazcık fazla yakıyorda
Şöyle diyim 10 km yolda 2 lt civarı desem yeridir
birde şunu sorayım karbüratör ana memesi kaç numara gprların bunu bilen var mı acaba?
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Arkadaşlar ben öleyim bu durumda =) iki handikapım var; ev-iş arası 1.5km mesafe. günde iki kere gidip-geliyorum iş ev arasında. yani sadece iş için günde 4 kere jikle ile çalıştırıp bekliyorum ve sonunda 1.5km yol yapıyorum. onun dışında zaten kısa mesafe yaptığım için motorumdan maksimum zevk almaya çalıştığımdan 11500 deviri görmeden vites büyütemiyorum =) bu durumda zaman zaman 7 litreye ulaşıyorum. bu şekilde kullanmaya başladığımdan beri 100kmde minimum 23ytl gördüm.
GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!
10km de 2litre benzini neresine sokupta yakıyor,şaştım valla,biyerden kaçak filan olmasın...
Motorda MIKUNI TM 28-92/1 karbüratör var,servis klavuzu mevcut bende!Burada 210 diyor,ana meme için,detaylar aşağıda
http://homepage.ntlworld.com/j.cowell4/gpr.pdf
Belki diğer bilgilerde lazım olur,hem ayarlar,hemde ne nasıl sökülür anlamında..
Bu linkte kullanım klavuzu,olmayanlar için
http://www.derbi.com/images/stories/...114/manual.pdf
Bu arada,derbi ne,traş bıçağımı diye dalga geçenlere duyurulur,markalarda Derbi şuan motogp 125cc'de lider durumda....
Motogp.com da aprilia birinci diyor 125cc. marka şampiyonu.Aprilia 231 Derbi 199.
Gönüllerin şampiyonu Derbi
Markalar sıralamasında Aprilia 231, Derbi 199 puanda
Pilotlar sıralamasında Mike Di Meglio (Derbi) 166, Simone Corsi (Aprilia) 136 puanda..
Ama DERBİ bizim gönüllerimizin birincisi
13.000'leri zorlamamakta fayda var...
Bu makınenın en buyuk ozellıgı peformansı arkadaşlar, kullanırkende bunu hıssetmek onemlı, o yuzden exupımı açarım keyfıme bakarım mantıgıyla yaklasıyorum olaya.Yakıt falan umrumda diill.Ben 7000-8000 devırı gormeden vıtes degıstırmıyorum redlıneada sokmuyorum kullanırken motorumu.Öle 11000 lere falan cıkarmam da cok seyrek olur.Zaten bıtıyo motor hıssedıyosun 11000 e gelınce.ama zorlanırsa yokus asagı falan 13000 e cıkılabılır.Tabi o esnada motor bileşenleri konusunda noolur bılınmez.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)