işte gidip görmek lazım heşey göründüğü gibi olmuyor Ayrıca ilanın Kmsi güncellenmemiş. o motoru gördüğümde zaten 15k civarındaydı. Kimsenin motorunu karalamayalım fiyat konusunda belki bazılarının hoşuna gitmeyebilir bana göre ucuz çünkü ben daha fazla verdim piyasayı öldürmeyelim beyler bizde satacaz elbet motoru :D
Derbi Gpr 125 -> Sym Joymax -> Honda Forza 300 ABS -> Yamaha X-Max 400 ABS
Teşekkür ettim.En azından yanımda pistondan sesten flan alayan birini götürürüm heralde
Amacın ne anlamadım?
Ben de zaten gidip görmek lazım dedim, senin gördüğün km'yi bilmem ama resimdeki km 13800 ve piston segman değişti yazmış.
Benim amacım kimsenin motorunu karalamak değil, sadece yardım isteyen arkadaşlara yardım etmek.
Motorla ilgilenen arkadaş ilanın linkini koymuş düşüncemi sormuş, ben de söyledim.
Ayrıca sen nereden biliyorsun motorun o kadar temiz olduğunu?
Nereden biliyorsun geçmişini, Sen mi kullandın motoru?
Eğer bir Derbinin o kmde pistonu değişiyorsa; ya düzgün yağ kullanmamıştır, ya motor soğukken çok sıkıştırmıştır ya redline'da fazla gitmiştir, ya hararet yaptırmıştır vb. Bu söylediklerim de motoru kullanırken özen gösterilmediğini gösterir.
Ha şuan bir problemi olmayabilir şuan pistonu segmanı değişmiş bakımı yapılmış olabilir.
Ama piston segman değiştirmekle iş bitmiyor bu işin silindiri var krankı var.
13800kmde pistonu sekmanı bitirmiş, silindire kranka hiç mi zarar vermemiş yani ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:20 ----------
Yardımcı olabildiysem önemli değil. Bence motoru bi ustaya göster sen yinede.
Km ye göre motor bakmayın arkadaşlar
Bendeki rs250 bana geldiğinde 4800 deydi ama pistonlar bitikti
Yeni piston taktım ve sıkıntısı kalmadı..
Daha önceki gilera 58000 deydi ama üzerinde orjinal piston vardı
Ayrıca ferco sizi gazlıyo söyliyim piston piyasada 40 lira krank 80 lira
Orjinal değil diyceksiniz ama kendinizi kandırmayın İtalyadan geliyo denilen piston ve krank kollarıda taiwan malı
Demem o ki makinada yabacı ses yoksa piston silindir değişmiş önemli değil al kullan kafan rahat olsun sıkıntı cıkarmaz merak etmeyin..
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Peki abicim.İlerde bu sorunları açarsa bana ortalama bildiğin bi fiyat war mı ? ne kadar'a patlar tahminen ?
exile.90 yukarıdatomass adlı arkadaşımızda dediği gibi anlayan birisine göster krank motor bloğu silindir vs durumu için ayırca diğer herşey için.
tomass bi amacım yok sana motoru karalama da demek istemedim hani olurya öyle şeyler ona istinaden dedim. Ben o motorun sahibini alıcı olarak tanıdım anladığım kadarıyla motoruna iyi bakmış fakat motoru aldığında biraz üzmüşler onu. Dediğin gibi hatalı kullanım söz konusu olabilir fakat motoru bitirecek seviyede değil gördüğüm kadarıyla. Bende gördüğüm bildiğim bir motor konusunda bilgi vermek istedim. Sonuçta kredisi onmaylansaydı arakdaşımın şuan kendi derbimin tam yanında o duruyor olacaktı.
Ha yaza kadar satılmasada belki tekrar alırız demiyor değiliz. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakma.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:30 ----------
ExTReMa çok haklı güzel bir noktaya değindi. italyadan gelen mallardan bi halt olmaz bana gelen sene yan sanayiydi zaten ispanyadan gelmedi italyadan geldi. Üretim yeri çin
Son bir ekleme daha O motor ne kadar masraf yapar sanaya istinaden. Krankta problem yoksa benim bildiğim kadarıyla yoktu. Sorun çıkmaması lazım.
O konuda haklısın extrema piston segman yamahadan da alsan zaten 90euro önemli olan farklı ses gelmemesi, silindirin durumu. yamahada silindir 1000tl civarıydı. Fercoyu sen düşün.
Silindir fazla zarar gördüyse, büyük numara piston takmak zorunda kaldıysalar bi dahaki sefere rektefiye hakkı kalmadıysa sıkıntılı bir durum.
Gömlek çakmakla da aynı verim alınmıyor.
Motoru bide kredi çekip alıcam.İçim cız etmesin istiyorum. İnşAllah bi sıkıntı çıkmaz.
ExTReMa 400tl işçiliğe acımam ama pistona 350tl istenmesine acırım. Bu arada piston 70 di 40 mı oldu Şaka bi yana ortalama / yuvarlama fiyat veriyosundur heralde.
Derbi GPR 125 Service Manual
DT 125 Service Manual
Derbi GPR 125 Parça Kataloğu
Belki işe yarar ilk sayfaya ekleyebiliriz bunları.
Hmm 40 tl olanları görmüştüm yerli üretim JCCyi sen söylemiştin araştırdım onları iyi bir fabrikası vardı JCC nin
tomass verdıgın bılgı cıın saol ama o rolantı vıdası benım sorunum yedek deposunda hava basıncı fazla oldugundan su atıyordu
motorumun rolantisi düşün diye ben sormuştum sanırım karışıklık oldu tşkler tomass
yardımın için tekrardan tşkler birkaç gündür motoruma binmediğim için yapamadım ama akşam iççıkışı yapacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:55 ----------
bide birşey soracağım 1. viteste giderken 7000 devire kadar zor hızlanıyor sanki birşey tutuyor,hızlanmasını engelliyor gibi sonradan biranda hızlanıyor. acabada normalmi böyle olması yada bir problemmi var motorumda ???
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:57 ----------
kusura bakmayın bu motora yabancıyım biraz antalyada hiçbir arkadaşımdada yok gpr suyunu nereden kontrol edeceğim ???
Derbi GPR 125 Service Manual
DT 125 Service Manual
Derbi GPR 125 Parça Kataloğu
Yukarida Service manual 'den faydalanabilirsin , ilk sayfaya'da atacagim.
Tesekkurler paylasim icin.
First Day Of My Life
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)