Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Sevgili Derbi tutkunları...Tam 160 sayfadır konuya yazıyorsunuz, hatta görüşüp toplaşıyorsunuz anladığım kadarıyla, vallahi helal olsun.

Ve benim size 3 sorum olacak;

1- Nekadar benzin tüketiminiz var?? Şehir içi olarak soruyorum ve rica ediyorum lütfen kuruş hesabı yapmayalım...100 km de kaç Lt??

2- Hangi yağı kullanıyorsunuz?? Motul kullananlar tam modelinin adını yazarsa çok sevinirim çünlü motulun birkaç tane 2zamanlı yağ modeli var. Ben en kalitelisine bakmıştım ama türkiyede bulamamıştım... Bir de değişik yağ denediyseniz aradaki farklar neler??

3- Ben bu motorları 33bg olarak bilirdim(yurt dışında 33bg çünkü) ama ilk sayfada 23bg olarak geçilmiş...Türkiyedeki motorlar kaç bg??

Teşekkür ettim, ve yeni motor almış olanlara da hayırlı olsun...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    1-Yakıt tüketimini önceki yazılarda yazılmıştı.
    2-Ben farklı bir ikizamanlı motor için castrol power 1 racing kullanıyorum.Başka markalarda piyasada satılan tam sentetik yağ göremedim mobilin minrealli ve yarı sentetik olanıda var.İnternette veya normalde markası olupta modeli olan yağların hepsi Türkiyede yok gelmiyor veya getirmiyorlar.Tam sentetik diğerlerinden daha iyi ve farklıdır konu ile ilgili forumda farkları yazıyor, vede yarı yarıya pahalıdır.Normal mineralli castrol 2T yağ 8 tl castrol power 1 racing 2T tam sentetik yağ 20 tl.

3-Motor 23 beygir ve 27 beygir diye geçiyor bende anlamadım ama 27 beygirlik bir motor değil 23 beygirdir.33 beygir olacağını hiç sanmıyorum.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı bassturbin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-Yakıt tüketimini önceki yazılarda yazılmıştı.
    2-Ben farklı bir ikizamanlı motor için castrol power 1 racing kullanıyorum.Başka markalarda piyasada satılan tam sentetik yağ göremedim mobilin minrealli ve yarı sentetik olanıda var.İnternette veya normalde markası olupta modeli olan yağların hepsi Türkiyede yok gelmiyor veya getirmiyorlar.Tam sentetik diğerlerinden daha iyi ve farklıdır konu ile ilgili forumda farkları yazıyor, vede yarı yarıya pahalıdır.Normal mineralli castrol 2T yağ 8 tl castrol power 1 racing 2T tam sentetik yağ 20 tl.

3-Motor 23 beygir ve 27 beygir diye geçiyor bende anlamadım ama 27 beygirlik bir motor değil 23 beygirdir.33 beygir olacağını hiç sanmıyorum.
    Yardımcı olmak niyetindemisin anlayamadım. Birbirimiz tanımayız ama sana şöyle söyliyim 36 sayfalık GT250 Comet konusunu okumadan yorum yapmamıştım. Hepsinin okudum ve öyle sorularımı sormuştum. Normalde de çok dikkat ederim buna. Sorulara konu içerisinde var diyeceğine acaba sen çoğunluğu geyik olan, ki gayet normal karşılıyorum, 160 sayfalık konunun neresinden okumaya başlamamı tavsiye edersin? Ha "ben bindiğim motoru bilmiyorum, konuya bir göz at" diyorsan eyvallah... Yinede çok teşekkür ederim

Bende sana git bir internete göz at kaç bg miş öğren diyebilirdim ama gel bak buyur :

http://www.motorcyclenews.com/MCN/bi...25/_/R-EPI-353

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Arkadaşlar yeni 4 zamanlı GPR 125 gelmiyor mu ülkemize?
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Sorduğun soruların cevabı forumda bu başlık altında yazıyor sen zahmet edip okumamışsın aramamışsın kimse cevap yazmaz cevaplandırılmış sorulara bende yardımcı olmak istedim ama geyik yapıyorum gibi algılamışsın.Sen burayıda okumamışsınki yakıt tasarrufunu soruyosun.Önceki yazılarda yazıyor tabiki arattırarak bulacaksın sende geyik yapmıyorsan ciddiysen.

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Arkadaşlar selamlar,

Bu 2 zamanlı motorların 4 zamanlı motorlara göre bakımında farklılıklar nelerdir?

Bir de motosiklete küçük bir eğitimin ardından ilk defa başlayacak birisi için bu motosikleti tavsiye eder misiniz?
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

daparadoks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge SR4
    arkadaşlar motorun ilk çalışma anında çiğ benzin atması normal mi. başta böyle bişi yoktu yada ben dikkat etmedim. muayene geliyor duman sorun olur mu bunuda hiç düşünmedim motor elimde patlamasın :S hep babam yüzünden paranoyak oldum:D

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Sorduğun soruların cevabı forumda bu başlık altında yazıyor sen zahmet edip okumamışsın aramamışsın kimse cevap yazmaz cevaplandırılmış sorulara bende yardımcı olmak istedim ama geyik yapıyorum gibi algılamışsın.Sen burayıda okumamışsınki yakıt tasarrufunu soruyosun.Önceki yazılarda yazıyor tabiki arattırarak bulacaksın sende geyik yapmıyorsan ciddiysen.
    Aslında çok haklısın, bu yazını okuyunca dank etti. Aslında hem aramya hemde okumaya çalıtım ama "konu içinde arama" yapmak gerçekten aklıma gelmemişti! Zahmet etmemekten değil de cidden unutmuşum tamamen o seçeneği... Geyik yaptığını felan düşünmedim de niye cevap vermeye üşeniyosun diye sana da sinir yaptım. Kusura bakma cidden. Okadar da uğraştım, forum içinde gelişmiş aramalardan felan arattım "derbi, yakıt" felan diye de çıkan sayfalar arasında kaybolunca sinir yaptım

Şimdi buldum aradıklarımı, konu hakkında gözüme çarpan bilgili arkadaşların da yorumlarını felan okudum(Derbi fabrikasının resimlerini bile gördüm) Yine de cevap atmışsın sonuçta, teşekkür ederim tekrar.

Sadece belki ulaşamadığım sayfalarda geçmiş olabilir diye soruyorum, Castrol dışında TAM SENTETİK olan ve de güzel ülkemizde satılan bir başka yağ var mı? Galiba Shell in olabilir ama onun için de çok iyi değil diye okumuştum.

Motosikleti
    Voge SR4
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında çok haklısın, bu yazını okuyunca dank etti. Aslında hem aramya hemde okumaya çalıtım ama "konu içinde arama" yapmak gerçekten aklıma gelmemişti! Zahmet etmemekten değil de cidden unutmuşum tamamen o seçeneği... Geyik yaptığını felan düşünmedim de niye cevap vermeye üşeniyosun diye sana da sinir yaptım. Kusura bakma cidden. Okadar da uğraştım, forum içinde gelişmiş aramalardan felan arattım "derbi, yakıt" felan diye de çıkan sayfalar arasında kaybolunca sinir yaptım

Şimdi buldum aradıklarımı, konu hakkında gözüme çarpan bilgili arkadaşların da yorumlarını felan okudum(Derbi fabrikasının resimlerini bile gördüm) Yine de cevap atmışsın sonuçta, teşekkür ederim tekrar.

Sadece belki ulaşamadığım sayfalarda geçmiş olabilir diye soruyorum, Castrol dışında TAM SENTETİK olan ve de güzel ülkemizde satılan bir başka yağ var mı? Galiba Shell in olabilir ama onun için de çok iyi değil diye okumuştum.
    o konuda castroldan gerisi yalan diyorlar ama dene imkanım olmadı şuan castrol 2t racing kullanıyorum motorumun eski sahibi ve diğer görüştüklerim castrol ve ipone kullanmışlar sadece. Birde Derbinin önerdiği agip var ama Türkiyede yok

Alıntı metci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar selamlar,

Bu 2 zamanlı motorların 4 zamanlı motorlara göre bakımında farklılıklar nelerdir?

Bir de motosiklete küçük bir eğitimin ardından ilk defa başlayacak birisi için bu motosikleti tavsiye eder misiniz?
    Bakımla ilgili detayı bulabilirsin konu içi arama ile. Şuan Yağını eksik etmediyebilirim. Tecrübesiz biri için şöyle diyebilirim bende ilk defa debriyajı motor kullandım debriyaj ve gaz hassa ama en fazla istop ettirirsin motoru yada bi karış ön kalkar alışırsın 2 saatte bnm için böle oldu. tabi gelişmek için çok yol var bu aşamadan sonra

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı daparadoks adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakımla ilgili detayı bulabilirsin konu içi arama ile. Şuan Yağını eksik etmediyebilirim. Tecrübesiz biri için şöyle diyebilirim bende ilk defa debriyajı motor kullandım debriyaj ve gaz hassa ama en fazla istop ettirirsin motoru yada bi karış ön kalkar alışırsın 2 saatte bnm için böle oldu. tabi gelişmek için çok yol var bu aşamadan sonra
    250CC olan bir motorun hızlanmasıyla bu derbinin hızlanması arasındaki fark nedir peki?
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Motosikleti
    Voge SR4
    250CC olan bir motorun hızlanmasıyla bu derbinin hızlanması arasındaki fark nedir peki?
    250 cc kullanmadım fazla motor tecrübem yok malesef yüksek cc. 2,3,4. viteste 6k devirden sonra yol daralıyor gibi geliyor en azından bana zxr 250den bg olarak düşük ama kilo olarakta düşük tork düşük genel olarak bi performans düşüklüğü vardır zxr yırtar kanımca yada hyo tabi şanzuman ve 2 zamanlı olması teknik açıdan yorumlayamıcam binip denemek lazım. mahallede zxr 250 var bi gün tur atarsam sölerim

işte bu da benim Derbim

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    250 cc kullanmadım fazla motor tecrübem yok malesef yüksek cc. 2,3,4. viteste 6k devirden sonra yol daralıyor gibi geliyor en azından bana zxr 250den bg olarak düşük ama kilo olarakta düşük tork düşük genel olarak bi performans düşüklüğü vardır zxr yırtar kanımca yada hyo tabi şanzuman ve 2 zamanlı olması teknik açıdan yorumlayamıcam binip denemek lazım. mahallede zxr 250 var bi gün tur atarsam sölerim

işte bu da benim Derbim

Derbi'nin en güzel rengi süper motorun var.

Eğer bir gün satmak istersen haberim olsun

Motosikleti
    Voge SR4
    Derbi'nin en güzel rengi süper motorun var.

Eğer bir gün satmak istersen haberim olsun
    hehe sağol ben kırmızı beyaz siyahta kaldım hala ama :D bi gün satarım elbet askerlik var ne de olsa tabi istanbuldan afyona gitmek zor olur

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    hehe sağol ben kırmızı beyaz siyahta kaldım hala ama :D bi gün satarım elbet askerlik var ne de olsa tabi istanbuldan afyona gitmek zor olur
    Ben gelirim o renk için Ne zaman askerlik?

Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    arkadaşlar motorun ilk çalışma anında çiğ benzin atması normal mi. başta böyle bişi yoktu yada ben dikkat etmedim. muayene geliyor duman sorun olur mu bunuda hiç düşünmedim motor elimde patlamasın :S hep babam yüzünden paranoyak oldum:D
    Haydee oldumu şimdi duman geliyor demiştin makinede yakıt yağ ile yanıyor gelecek tabiki gelmezse kork ama yine paranoya yapma motor sıcakken uzun süre çalışmış durumdayken ilk çalışma gibi duman atmaz hatta gözle göremeyebilirsin çünkü motor sıcakken motordaki yağ iyice yanar.

Çiğ benzin atması normal benzin değilde yakıtla birlikte buharımsı (buharlaşmış benzin su) birşey atar normaldir, birde dikkat etmen gereken sizinkinde varmı bilmiyorum benzin vanasını kapat bir yere park ettiğinde veya kullanmam o gün için bittiğinde çünkü benzin vanası (depodan benzinin açılıp kapanması rezerveli olan) açık kalırsa yakıt karbüratöre dolma yapabilir tabi fazla miktarda değil sonra çalıştırdığındada benzin kokusu egzosta patlama sesi vs. yapabilir.Açık kalırsa bir sorun olmaz.Kapalı unutursan motora binip gittiğinde tekrar yolda giderken panik yapmadan açman gerekir

Duman sorun olmaz muayenede egzost muayenesi yok motorların.

Motorunu güle güle sevgiyle kullan Allah korusun seni ve hepimizi güzel renk seçimi!

Bu motor fatihteki motormu?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------

250 cc iki zamanlımı 4 zamanlımı fark eder farkı tabiki beygir kuvvetidir.Aksam vites oranı ve devirlede alakalıdır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:26 ----------

Yağ konusunda şunu söyleyebilirim tam sentetik kaliteli daha iyi vs. ben castroldan başka tam sentetik yağ bulamadım piyasada mobilin yarı sentetik ve mineralli olanı var castrolünki performans yağı ivmesi arttırılmış çeşitli katkılar yapılmış çok daha iyi yanıyor kurum vs. önlüyor zaten kokusu sinek ilacı gibi.Bazı performans testlerindende geçmiş tabiki kutusunun üzerinde bunlar yazıyor.Ben kullanıyorum gayet başarılı bir yağ fark ediliyor.Bir ara mineralli kullanmıştım motorda daha fazla yağ tuttulması oldu yani mineralli yağın kıvamıyla tam sentetik olanın kıvamı aynı değil costrolünkü daha sulumsu bir yağ aynı markanın mineralli olanı bal kıvamında bir yağ.Castrol power 1 racing yağ yarış için ve performans alınması için üretilmiştir.

İpone marka yağın litresi full sentetik olan 1 litresi 50 küsur tl.Sentetik yazdığı heralde yarı sentetik oaln 20 tl miş.Yağ yanınca çilek kokuyormuş çilek aromalı yağmış yani.Yazın Sinek ilaçlama yapan arabalara koysalarmışya çilek kokusunu ))

Birde tam sentetik olmayan motora zarar verir kötüdür denilemez farklı tipte bütçeye uygun yağ seçenekleri sunulmuş işlenti ve kimyasal farkları var sadece.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:41 ----------

Birder iki zamanlı motorlar yanmamış benzinde atar egzosttan.

Motosikleti
    Voge SR4
    Haydee oldumu şimdi duman geliyor demiştin makinede yakıt yağ ile yanıyor gelecek tabiki gelmezse kork ama yine paranoya yapma motor sıcakken uzun süre çalışmış durumdayken ilk çalışma gibi duman atmaz hatta gözle göremeyebilirsin çünkü motor sıcakken motordaki yağ iyice yanar.

Çiğ benzin atması normal benzin değilde yakıtla birlikte buharımsı (buharlaşmış benzin su) birşey atar normaldir, birde dikkat etmen gereken sizinkinde varmı bilmiyorum benzin vanasını kapat bir yere park ettiğinde veya kullanmam o gün için bittiğinde çünkü benzin vanası (depodan benzinin açılıp kapanması rezerveli olan) açık kalırsa yakıt karbüratöre dolma yapabilir tabi fazla miktarda değil sonra çalıştırdığındada benzin kokusu egzosta patlama sesi vs. yapabilir.Açık kalırsa bir sorun olmaz.Kapalı unutursan motora binip gittiğinde tekrar yolda giderken panik yapmadan açman gerekir

Duman sorun olmaz muayenede egzost muayenesi yok motorların.

Motorunu güle güle sevgiyle kullan Allah korusun seni ve hepimizi güzel renk seçimi!

Bu motor fatihteki motormu?

Yorumun için sağ ol babamda zaten normale döndü motor güzel dedi. Duman rolantide az miktarda var ama 5dk falan çalışmamıştı. Birisi baktı öle ayak üstü tanıştığım birisi drekt usta önerdi segmandan olabilir dedi sanki 4t motor debriyaj balatasından dolayı duman atar dedi güldüm sadece

Motor fatihteki motor sahibinden de öyle yazıyordu en azından.

Benzin vanası yok belki otomatiktir. Super 52 de çok unutmuşumdur depo vanasını yolda giderken açıyodum onu tabi

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Yağ konusunda şunu söyleyebilirim tam sentetik kaliteli daha iyi vs. ben castroldan başka tam sentetik yağ bulamadım piyasada mobilin yarı sentetik ve mineralli olanı var castrolünki performans yağı ivmesi arttırılmış çeşitli katkılar yapılmış çok daha iyi yanıyor kurum vs. önlüyor zaten kokusu sinek ilacı gibi.Bazı performans testlerindende geçmiş tabiki kutusunun üzerinde bunlar yazıyor.Ben kullanıyorum gayet başarılı bir yağ fark ediliyor.Bir ara mineralli kullanmıştım motorda daha fazla yağ tuttulması oldu yani mineralli yağın kıvamıyla tam sentetik olanın kıvamı aynı değil costrolünkü daha sulumsu bir yağ aynı markanın mineralli olanı bal kıvamında bir yağ.Castrol power 1 racing yağ yarış için ve performans alınması için üretilmiştir.

İpone marka yağın litresi full sentetik olan 1 litresi 50 küsur tl.Sentetik yazdığı heralde yarı sentetik oaln 20 tl miş.Yağ yanınca çilek kokuyormuş çilek aromalı yağmış yani.Yazın Sinek ilaçlama yapan arabalara koysalarmışya çilek kokusunu ))

Birde tam sentetik olmayan motora zarar verir kötüdür denilemez farklı tipte bütçeye uygun yağ seçenekleri sunulmuş işlenti ve kimyasal farkları var sadece.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:41 ----------

Birder iki zamanlı motorlar yanmamış benzinde atar egzosttan.
    Anlaşılan tek Castrol var piyasada. Motul dan sonra tercih edilebilecek ilk yağ diyebilirim bende. Bu minarelli yağlar hakkında 2 çeşit sonuç var gibi. Şimdi bu minarelli yağların minarelleri ile motorun parçalarını besleme amaçlı üretildikleri biliniyor. Ve motorlar rodaj evresinde sürtünme vb şeylerden dolayı aşındığı için bu mineralli yağların özellikle rodaj evresinde, ilk 1-2 yağ değişimi süresince kullanılması tavsiye ediliyor. Aşınan motor parçalarının yağdaki mineraller tarafından kapatılması amacıyla. Bunu tavsiye edenler olduğu gibi şiddetle karşı çıkanlar da var. Bu yağların özellikle mineral parçacıkları(gözümüzle göremiyoruz ama normal bir yağa göre fazlasıyla var) içerdiği için yağlama özelliğini yapamadığını, bu parçacıklardan dolay istenilen ısı değerlerine ulaşamadığı vede sağlayamadığı, en önemlisi ise aslında bu minerallerin rodajda aşındığı farzedilen moturun beslenmesine değil doğru yağlama yapamamsından dolayı minerallerin de sürtünmesiyle motorun daha da zarar gördüğü iddia ediliyor. Kısacası mineral bazlı yağların "kocaman ve ciddi bir mantık ve fikir hatası" üzerine üretimleri söz konusu. Gelişen teknolojiyle rodajda zorlanmayan motorun ciddi bir aşınma yaşamayacağını ve de mineral parçacıkları ile aşınan motorun beslenilmesinden çok zarar göreceğini düşündüğümden dolayı 2. fikir taraftarıyım. 4 zaman için mineral yağ kullanıp yağını değiştirirken motordan çıkan yağın kıvamı normal yağlara göre çok ciddi derecede farklı oluyormuş(koyu ve çamur gibi). Kullanmadan önce mutlaka araştırın derim...

Bazı yağ kutularının üzerinde "sentetik" yazar ama bu genelede "yarı sentetik" olarak kabul edilen yağ anlamına gelir. Çünkü "Tam sentetik" yağlarda mutlaka "Tam-Full sentetik" diye yazar(sadece bilgilendirmek için değil aynı zamanda reklam olsun diye). Tam sentetik olmayan yağlar motora zarar verir demek ne derece doğru tartışılır. Ancak Tam sentetiklerin en büyük avantajı hem gerekli ısı değerlerine daha kolay ulaşıyor olması hem de daha kolay yanma sağlayarak motoru rahatlatması bu sayede de daha iyi bir yağlama yapmasıdır. Hele ki GPR125 yada RS125/250 gibi 2 zamanlı scooterlardan çok daha verimli bir yanma ihiyacı olan motorlar için önemli bir durum bu. Malum bu motorlar performanslıdır ve nekadar iyi yağlanırsa okadar verimli ve uzun ömürlü olurlar.

Bu konuda ilginç bir örnek veriyim. Aprilia forumunda moderatör olan ve amatör olarak 2 zamanlı motor yarışlarına katılan bir kişi "ben bildiğin patates kızarmasından arta kalan yağları kullanıyorum. Bu yağı da motora koymadan önce sadece eski bir tişört ile süzüyorum.Hep bu şekilde yarışlara katılıyorum ve de performans gayet iyi" demişti... Adam tam sentetik yağların zaten bu tür atıkları kullanarak üretildiklerinden dolayı bir fark oluşturmadığını da savunmuş. Mantıksız gelmiyor. Yapıyorum diyorsa da oluyor demekki. Ayrıca hepimizden fazla sekman ve parça olayına da girdiği için güveniyorum söylediklerine çünkü rektifiye yaparken de bir motorda bir sorun görmediğini söylemiş. Yani motorun içine de bakmış kullandıktan sonra. Ancak bir yarış için ideal olsa da günlük kullanımda yağ miktarını ayarlamakta sıkıntı çekebiliriz. Tahminen normal yağlara göre çabuk bitiyordur. Bir de herzaman artık yağ çıkmayabilir evden...

Motosikleti
    DERBI GPR125 R'ımı SATTIM:(
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Selenia oil'in tam sentetik yağını kullanmıştım.Castrole göre olumlu anlamda farkı hissetmiştim.Tavsiye ederim.Türkiyede Piaggio yetkili servislerinin bazılarında mevcut.Zaten piaggionun önerdiği standart yağ markası.avrupa yakası için Küçükçekmece derbi-piaggio yetkili servisi mustafa ustadan temin edebilirsiniz.FİRMA : ÇAKIRCA TİCARET MUSTAFA ÇAKIRCA
    ADRES : KAHRAMANLAR CAD.NO:4 YEŞİLOVA KÜÇÜKÇEKMECE
    İLGİLİ KİŞİ : MUSTAFA ÇAKIRCA
    TELEFON : 0212 580 33 69
    FAX : 0212 510 58 31
    MARKA : VESPA, PIAGGIO, GILERA, DERBI
    EMAIL: mustafacakirca1@hotmail.com

Ben birinci linkdekini kullanmıştım.İkinci linkdeki elinde yoktu mustafa ustanın.ikinci linkdeki yağı temin edebilirseniz GPR125R için daha uygun olur .Fiyatları castrol ile çok yakın.

http://www.flitalia.it/en/moto/compo...rod/Itemid,36/ (SELENIA HI-SCOOTER 2T )

http://www.flitalia.it/en/moto/compo...rod/Itemid,36/ (SELENIA POWER RACE 2T )

Motosikleti
    Voge SR4
    Ben motoru alınca sözde 97 oktan kullanacaktım depoyu dün 95le doldurdum sizce performans fark ediyor mu. Bide benzini nerden almak lazım hangisi daha iyidir

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ben motoru alınca sözde 97 oktan kullanacaktım depoyu dün 95le doldurdum sizce performans fark ediyor mu. Bide benzini nerden almak lazım hangisi daha iyidir
    Oktan performansı etkilemez : http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ndirmayin.html

Ben hem benzin hem dizel olarak Shell i tercih ediyorum. Ama hiç farketmez diyenler de var. Ben katılmıyorum. Yanlız bir tavsiye vereyim; yakıtı her nereden alıyorsan al, sürekli aynı yerden ve aynı tipte yakıtı al. Bu kulağına küpe olsun(Babamın tecrübelerine dayanarak konuşuyorum)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler