Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    DERBI GPR125 R'ımı SATTIM:(
    Jonturk noolcak bizim bu halimiz dostum ya.Daha 10 gun var sınava.Sınavdan sonrada en az 5-6 gun ehlıyetı almak ıcın beklıycez.Ben beklemekten sıkıldım artık dayanamıycam Valla ehlıyetsız bıncem artıkk 15 gunde yakalanırsam yakalanıım yaa.Motoruma hasret kaldım ehlıyet dalgası yuzunden.Böle bi işkence şekli varmı çin işkencesi gibi.Burdan forumdakı tum arkadaşlara seslenıyorum ehlıyetınızı almadan motorunuzu almayın sakın yoksa benım gıbı kafayı tırlatırsınız.!!!!!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jonturq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cosa 200
    Ayni sikintilari bende yasiyorum inan , doya doya binmek ozgurce suzulmek istiyorum yollarda , az kaldir biraz daha sabirli olmak lazim , gozlerimin yasini silerken yaziyorum dukkan mukkan perisan olduk her yan cam kiriklari filan provake oldu bennetton u turk telekom u filan tasladilar benim is yerinde zarar yok ama polisin gazi yuzunden saatlerce disari cikamadim , neyseki simdi duruldu ortalik temizlik yapicam , gorusuruz arkadaslar
    First Day Of My Life

Motosikleti
    Alıntı jonturq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayni sikintilari bende yasiyorum inan , doya doya binmek ozgurce suzulmek istiyorum yollarda , az kaldir biraz daha sabirli olmak lazim , gozlerimin yasini silerken yaziyorum dukkan mukkan perisan olduk her yan cam kiriklari filan provake oldu bennetton u turk telekom u filan tasladilar benim is yerinde zarar yok ama polisin gazi yuzunden saatlerce disari cikamadim , neyseki simdi duruldu ortalik temizlik yapicam , gorusuruz arkadaslar

Geçmiş olsun jonturk dostum dukkanına zarar gelmemesine sevindim.Neyse artık su ehlıyetlerı alalımda hep beraber süzülelim yollarda rahatca.Uzerımızede ketchup ın dizayn edecegi "kuduz kopek" tısortlerını de gıyer gezeriz.2 zamanlıların Govde gosterısı baaabında.ortalıgı şööle bi dumana bogalım zamanı geldı artık!!!!!

alpibox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER
    uqu motoruma taş geliodu az daha zaten bidaki one mayısa getirmicem motor felan...

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    1 Mayıs'tan etkilenenlere geçmiş olsun. Jontruq dükkanına bişey olmamasına sevindim doğrusu.

Sizin ehliyetler tam olarak ne zaman elinize geçecek? Organizasyon tarihini konuşalım şimdiden.

Motosikleti
    Alıntı Orhanko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 Mayıs'tan etkilenenlere geçmiş olsun. Jontruq dükkanına bişey olmamasına sevindim doğrusu.

Sizin ehliyetler tam olarak ne zaman elinize geçecek? Organizasyon tarihini konuşalım şimdiden.

Haftaya cumartesi 10 mayısda sınava gırıyoruz jonturk ve ben.Herhalde mayısın 12-16 sı arası alırız ehlıyetlerımızı.17-18 mayıs veya sonrakı haftasonu bısıler planlayabılırız dıye dusundum herkese uyarsa tabiki.

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kanka biri scooter biri vitesli...niye kıyasladığını anlamadım...bide 2T yi benzine karıştırıyorsun değilmi...bu zamanda kalmadı böyle işlemler kanka be...ne bilim ben 90 larda mobiletime yapardım bunu...

birde 1000 km ye kadar turbo kitini takmıyorlar demiştin o ne alaka...mutlaka makinayı köklerler diye mi düşünüyorlar...sonucta garantili mal...kullanan ister rodaja uyar ister uymaz...

bu arada doğum günün kutlu olsun...
    abi yok o iki motoru kıyaslamadım, sadece bi ara kısa bir süreliğine ikisi arasında kalmıştım onun için yazdım.
    bi de yağı benzine falan katmıyosun. yağ deposunu dolduruyosun 1000km dokunmuyosun, kendi enjeksiyon sistemi var. benim 99 runner vardı, onda bile öyleydi.

turbo mevzusu da şöyle, exup sisteminin bağlı olduğu sigortayı açmıyo adamlar rodaja kadar. bunun sebebi de dayanamayıp basmasınlar diye değil aslında. yani exup'ın açılması için illa gazı köklemen gerekmiyor, belli bir deviri geçince açılmaya başlıyor. o yüzden hem kullanıcı motora iyice alışsın hem de motor rodaj zamanı exup açmasın diye böle bişi uyguluyolar. aslında heycan oluyo inceden hoşuma gitti bu durum =) yani normalde yeni makine alınca 1000km doluncaya kadar alışırsın, heycanın azalır. ben 1000e yaklaştıkça motor tamamlanacak diye seviniyorum. bu arada hiç deli kullanmıyorum abi merak etme =)

doğum günü dileğin için çok teşekkür ederim, görüşmek üzere =)

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Alıntı cihantavuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haftaya cumartesi 10 mayısda sınava gırıyoruz jonturk ve ben.Herhalde mayısın 12-16 sı arası alırız ehlıyetlerımızı.17-18 mayıs veya sonrakı haftasonu bısıler planlayabılırız dıye dusundum herkese uyarsa tabiki.
    Ok, 17 veya 18 Mayıs gibi düşünelim. O hafta içinde organizasyonu yaparız.
    Çok basit ama yine de sınavda başarılar diliyorum cihan ve jonturk

Motosikleti
    Alıntı Orhanko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ok, 17 veya 18 Mayıs gibi düşünelim. O hafta içinde organizasyonu yaparız.
    Çok basit ama yine de sınavda başarılar diliyorum cihan ve jonturk
    Haftaiçi tekrar konusurz herkesin uygunluk durumuna gore planlarız.Ketchupda tisortleri hazırlar bu arada

Bızım burası jandarma bölgesi arkadaslar maalesef.Arada sırada motorun devamlı yatmaması adına oturdugum bolgede kısa turlar atıyordum motoru aldıgım ılk zamanlar(Hani kucukken ehliyetimiz yokken arabanın içine oturup 4 arkadaş sadece teyp dinleyip sonra kalkar giderdik ya benimkide o hesap işte) Ya cok ılgıncdır ehlıyet almam yaklastıkca şimdilerde içimde bi korku cekince basladı.8-9 gundur motor yatıyor otoparkda gıdıp ehlıyetsız 1-2 tur atmaya cesaret edemıyorum.İlk zamanlar bole dııldı.Zaman azalınca yakalanma korkusu arttı nasıl bir psikolojidir annamadım valla

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Haftaiçi tekrar konusurz herkesin uygunluk durumuna gore planlarız.Ketchupda tisortleri hazırlar bu arada

Bızım burası jandarma bölgesi arkadaslar maalesef.Arada sırada motorun devamlı yatmaması adına oturdugum bolgede kısa turlar atıyordum motoru aldıgım ılk zamanlar(Hani kucukken ehliyetimiz yokken arabanın içine oturup 4 arkadaş sadece teyp dinleyip sonra kalkar giderdik ya benimkide o hesap işte) Ya cok ılgıncdır ehlıyet almam yaklastıkca şimdilerde içimde bi korku cekince basladı.8-9 gundur motor yatıyor otoparkda gıdıp ehlıyetsız 1-2 tur atmaya cesaret edemıyorum.İlk zamanlar bole dııldı.Zaman azalınca yakalanma korkusu arttı nasıl bir psikolojidir annamadım valla
    Normaldir abi. Zaman kısaldıkça "Pisi pisine yakalanmak" korkusu sarar insanı. "5 gün daha bekleyemedim, hay kafama z.çam " psikolojisi. Aman dikkat..

swalbard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Jonturk noolcak bizim bu halimiz dostum ya.Daha 10 gun var sınava.Sınavdan sonrada en az 5-6 gun ehlıyetı almak ıcın beklıycez.Ben beklemekten sıkıldım artık dayanamıycam Valla ehlıyetsız bıncem artıkk 15 gunde yakalanırsam yakalanıım yaa.Motoruma hasret kaldım ehlıyet dalgası yuzunden.Böle bi işkence şekli varmı çin işkencesi gibi.Burdan forumdakı tum arkadaşlara seslenıyorum ehlıyetınızı almadan motorunuzu almayın sakın yoksa benım gıbı kafayı tırlatırsınız.!!!!!!!
    sınavdan 5 - 6 gün sonramı??

bana ağustosta alabilirsin dediler.direksiyon sınavı yazın ortasında.çok saçma bir program var . sen nasıl alıcaksın ki acaba?

Motosikleti
    Honda XL 650 V Transalp
    arkadaşlar bugün bir kullancıyı gördüm bu motorla.yenibosnada e-5 in ortasında durdu motorr..kenarı zor attı kendini ve motoru.hiç çalıştırmayı denemeden telefona sarıldı.anladım ki durumu vahim

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Alıntı mctago adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bugün bir kullancıyı gördüm bu motorla.yenibosnada e-5 in ortasında durdu motorr..kenarı zor attı kendini ve motoru.hiç çalıştırmayı denemeden telefona sarıldı.anladım ki durumu vahim
    Benzini bitmiştir

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eee arkadaşlar kırklareli draglarına katılmaya niyetiniz var mı?
    Altınızdaki motor seri ne dersiniz
    Bakın ben Rs50 ile giricem
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eee arkadaşlar kırklareli draglarına katılmaya niyetiniz var mı?
    Altınızdaki motor seri ne dersiniz
    Bakın ben Rs50 ile giricem
    Zannediyorum ki kimse katılmayacak. Bana pek hitap etmiyor motosiklet drag olayı...

astral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera, Derbi, Yamaha, Piaggio, Aprilia, Ducati, F
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bakıyorum arada ama arkadaşlar zaten bilgili bilmedikleri bişey yok maşallah
    Bu arada dün bir derbi geldi dükkana yağını değiştirdik motor aynı dtr125 gibi ufak tefek değişiklikler var sadece daha önce hiç yakından incelememiştim.
    Gözle görülen tek farkı exup silindirde daha büyük yer kaplıyor
    Birde test ettim gerçekten hızlanışı falan güzel ama gilera mxr125 daha bir torklu geldi bana
    Gilera ya da aprilia RS 125 ile bu motor pek kıyas olmaz,beygir gücü olarak düşük! Bunların sülalesi aynı desek yeridir ama son zamanda genleri bozuldu,örneğin gilera ve derbi artık yamaha motoru kullanıyor,eski dtr 125,tzr 125 ile aynı motor var,sadece ufak oynamalar var!Mesela bir tanede ben örnek vereyim EGR valfi takmışlar,emisyon için ama motorun gücünden götürüyor,bende o iptal çünkü giannelli egzosda egr çıkışı yok,belki benimki birazdaha iyi gidiyordur,1-2-3-4'de farketmeden 12000 devire geliyorum,11000 redline ama 8000den sonra ibre birden dibe vuruyor,redline kaçıyor biraz Ben esasında aprilia RS 125, 250 ve cagiva mito hastasıyım,yaklaşık 10 senedir motor üstündeyim bir kere 4zamanlı motor almadım,bende de 2 zaman hastalık,özellikle tuning!Ne yapalım maddi açıdan RS alamadım,tam alıyordum(belki görmüşsünüzdür sahibinden de RS 125 vardı 2002 manisada 200YTL için anlaşamadık) bende tek seçeneğim GPR aldım ama motordan heryönüyle acayip memnunum...
    Drag olayına gelince bizim burda da oluyor Akhisarda ama 2 zamanlıları almıyorlar,katagoriye girmiyor,alsalar 125 cc de 4 zamanlıların sonu belli yoksa

Alıntı mctago adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belki benide yolda gören olmuştur,bende yolda kaldım ama tek sebebi benzin,arkadaşında büyük ihtimal öyledir,çünkü benzin göstergesi yok,benzin uyarısı çıkıyor,ondan sonra 03-02-01-00 yazıyor eğer etrafınızda benzinci yoksa yandınız!Benimde birgün acelem vardı,ya diyordum ben birşey yapacaktım,tam aklıma geldi benzin alacağım ama çok geç olmuştu 20sn gidebildim ve yolda kaldım,yaklaşık 1km motoru elimde götürdüm,Allahtan hafif ağır olsa yanmıştım...

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sananyiye gidip toptan yağ satan yerlerden rahatlıkla temin edebilirsin
    benzin istasyonları genellikle yarı sentetik scooter ne mobilet ler için olnan yağlardan bulundururlar
    sonuçta full sentetik yağı runner ve derbi kullanıcıları dışında pek alan yok
    benim hatırladığım eskiye göre castrol 2tt olarak sattığı full sentetik yağını tts olarak değiştirdi en son olarakta power 1 racing 2 t
    yenilikler ve yeni isimler..
    bu arada derbiler in fabrika tavsiyeli yağmarkası selenia deilmi?
    Hayır AGİP kullanın yazıyor ama ben önceden runnerımda agip full sentetik kullandım,berbattı hem kokusu kötü hem duman atması oluyordu,birdaha da almadım,ben castrol power1 kullanıyorum,güzel bir yağ..

Alıntı ketchup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi şimdi gp1'ın runner'dan daha iyi kaçtığını kendim test edip onaylamıştım. GPR125 ile RunnerVXR200 draglarında da Runner alıyo (denemedim ama vidyolarda gördüğüm kadarıyla) ordan yola çıkarak söylüyorum gp1 daha iyi gider diye. Ama GP1'la gireceğin virajdan hayır gelir mi bilmiyorum. Küçük tekerlekler ile çukura da gelmez. Yani şimi sorsalar yine bu makineyi alırdım eminim.
    Ben eski bir runner kullanıcısıyım,benim motorum full doluydu gerçekten acayip gidiyordu ama şunu belirteyim,runner otomatik vites kalkışta GPR'ı bir süre geçebilir ama hız arttıkça bu iş terse döner,runner 120-130 dan sonra biraz zorlanmaya başlar...

Alıntı astral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gilera ya da aprilia RS 125 ile bu motor pek kıyas olmaz,beygir gücü olarak düşük! Bunların sülalesi aynı desek yeridir ama son zamanda genleri bozuldu,örneğin gilera ve derbi artık yamaha motoru kullanıyor,eski dtr 125,tzr 125 ile aynı motor var,sadece ufak oynamalar var!Mesela bir tanede ben örnek vereyim EGR valfi takmışlar,emisyon için ama motorun gücünden götürüyor,bende o iptal çünkü giannelli egzosda egr çıkışı yok,belki benimki birazdaha iyi gidiyordur,1-2-3-4'de farketmeden 12000 devire geliyorum,11000 redline ama 8000den sonra ibre birden dibe vuruyor,redline kaçıyor biraz Ben esasında aprilia RS 125, 250 ve cagiva mito hastasıyım,yaklaşık 10 senedir motor üstündeyim bir kere 4zamanlı motor almadım,bende de 2 zaman hastalık,özellikle tuning!Ne yapalım maddi açıdan RS alamadım,tam alıyordum(belki görmüşsünüzdür sahibinden de RS 125 vardı 2002 manisada 200YTL için anlaşamadık) bende tek seçeneğim GPR aldım ama motordan heryönüyle acayip memnunum...
    Drag olayına gelince bizim burda da oluyor Akhisarda ama 2 zamanlıları almıyorlar,katagoriye girmiyor,alsalar 125 cc de 4 zamanlıların sonu belli yoksa
    Desene sende bizim kafadansın
    Bende gilera GFR125 vardı sattım şuan Aprilia rs50 var ama satmaya kıyamıyorum krenajlarda çatlak bile yok daha
    Kenarda beklettiğim arızalı 98 model rs125 te var onuda alıcam kısmetse
    Bir ara aprilia Rs250 almıştım arızalıydı ama 1 hafta sonra adam geldi geri aldılar ruhsatları üzerime almamıştım.. Şimdiki aklım olsa ilk önce satışını alırdım.
    Manisadakini de iyiki almamışsın diyim ben sana onu bizim forumdan bir arkadaş aldı şuan yürümüyor denebilir getircek bir ara bakıcaz sanada bela olabilirdi
    Ama gileranın yamaha motoru kullandığına katılmıyorum yeni çıkardığı scr modelinin motorunuda kendisi üretiyor diye biliyorum ama kasalar Rs50 nin editlenmiş hali kesinlikle..

Bu arada kenarda köşede arızalı Rs125 veya Rs250 bulursanız ilgilenebilirim arkadaşlar
    Gilera gfr125 te olabilir
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    Manisadakine adam kefildi,motor süper diyordu,sadece siyah kısımları boyalıymış,kendiside zaten oto boyacısı,herneyse pek anlamıyordu sanırım motordan,zaten Alaşehirde nerden sentetik yağ filan bulacak,orjinal parçasını takacak o işler karışıktı,ben mesela yağı geçtik 97 oktandan aşağı benzin bile almam...Herneyse güzel motorların var,bende de aprilia var yedekte ama o şehiriçi kullanımda aprilia sonic 50 scooter...
    Gilera sc 125 de aynı yamaha motoru var,yabancı sitelerde okudum,ayrıca debriyaj kapağına bakarsan derbilerde olduğu gibi metalik bir plaka yapıştırılmış,üzerinde marka yazısı var! Ama onun esas görevi ne? Alttaki kocaman YAMAHA yazısını kapamak,sök bak alttan ne çıkıyor nanik YAMAHA
    Valla senelerce takip ettim düzgün bir RS125,250 bulamadım ama bulursam haber veririm,İnşallah ileride Athena 170lik kit alırsam ozaman RS ile benden kaçınRunner da ne güzel dışarıdan bir ton tuning parçası getiriyordum,bunda hem parça yok,hemde olan parçalarda pahalı:zaten olanlarda Athena 170kit,carbon reed valve ve main jet

Alıntı astral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Manisadakine adam kefildi,motor süper diyordu,sadece siyah kısımları boyalıymış,kendiside zaten oto boyacısı,herneyse pek anlamıyordu sanırım motordan,zaten Alaşehirde nerden sentetik yağ filan bulacak,orjinal parçasını takacak o işler karışıktı,ben mesela yağı geçtik 97 oktandan aşağı benzin bile almam...Herneyse güzel motorların var,bende de aprilia var yedekte ama o şehiriçi kullanımda aprilia sonic 50 scooter...
    Gilera sc 125 de aynı yamaha motoru var,yabancı sitelerde okudum,ayrıca debriyaj kapağına bakarsan derbilerde olduğu gibi metalik bir plaka yapıştırılmış,üzerinde marka yazısı var! Ama onun esas görevi ne? Alttaki kocaman YAMAHA yazısını kapamak,sök bak alttan ne çıkıyor nanik YAMAHA
    Valla senelerce takip ettim düzgün bir RS125,250 bulamadım ama bulursam haber veririm,İnşallah ileride Athena 170lik kit alırsam ozaman RS ile benden kaçınRunner da ne güzel dışarıdan bir ton tuning parçası getiriyordum,bunda hem parça yok,hemde olan parçalarda pahalı:zaten olanlarda Athena 170kit,carbon reed valve ve main jet
    Valla ben incelemedim yeni gilerayı ama tahmin yürüttüm çünkü eski makinaları gerçekten harika Cx125 Gfr 125 falan filan
    Şimdi baktım karburatör mikuniymiş bu da demek oluyor ki yamahayı almış onlarda
    Derbi çok ilgimi çekmişti gerçeği söylemek gerekirse ama birtürlü alışamadım nedendir bilmem ama sevemedim gitti bu motoru sanki birşeyler eksik gibi yada kullandığımda heran duracakmış gibi hissediyorum
    Birde sen bayağı araştırmışsın sanırım varmıydı gözüne çarpan eski yatan rsler temiz olması önemli değil bana yatan olması tercihimdir
    Ölüyü diriltmek daha zevkli oluyor en azından neler olacak yada neler yapabilirsin yolda kalırmısın yoksa basarsan kilitler mi biliyorsun
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    Gilera SC 125 * Technical specifications

Engine
    Type: Single-cylinder two stroke 2 T EURO2
    Bore x stroke: 56 x 50.68
    Displacement: 124.76 cc
    Carburettor: Mikuni-28
    Cooling: Liquid
    Start: Electric
    Compression ratio: 12.5:1
    Fuel: Unleaded
    Lubrication: Automatic mixer
    Ignition: Electronic CDI
    Gilera da birebir yamaha motorunu koymuş!Sök derbi yazılarını Gilera yaz tek fark bu iki motor arasında,lastikleri bile pirelli demon!
    Valla aprilia yok,hala daha bakınıyorum,bizim buralarda da parmakla sayılacak kadar az var ama manisada bir gfr 125 gilera var,yeni olarakta tek benim gpr başkada iki zaman SS yok...
    Bendeki runner'da 99 modeldi herşeyini kendim sıfırdan topladım,şanzıman,debriyaj,varyatör... yolda da kaldım, o motor kardeşim gibi olmuştu acayip zevkliydi ama yaş ve km biryere kadar sattım!Kısaca eskiyi toplamak çok zevkli ama zamanın olacak bir,para bol olacak iki,çünkü gilera gibi,aprilia gibi derbi gibi SS tarzı motorların orjinal parçaları çok pahalı, ama şase durur takarsan RX115-135 motoru o zaman ucuza mal olur

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler