Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    koromako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    hafif yokuş aşağı 162 km gördüm. düzde de 155 km falan yapıyor max. bu hızlarda korkmuyosun çünkü altındaki makinenin kalitesi kafanı rahatlatıyor.
    yokuş yukarı boğulma olayı yok. Anca gaz debriyaj kavramasını tam yapamaz da gazı sonuna kadar açarsan yığılıyor biraz. kullanımla alakalı yani.
    rs125 le nerdeyse aynı makineler. bir çok parçası aynı fabrika çıkışlı zaten. rs 125 biraz daha kuvvetli çünkü egzoz emisyonu daha fazla. çok güzel bir pist replicası tavsiye ederim fakat derbi kadar yaygın değil kullanım olarak.
    neden piyasada fazla olmadığına bakarsan bunu bir örnekle açıklayayım: renault ve lancia
    piyasaya önce girme, tutunma, satış politikası vb bir çok faktör etkili.
    Ya Tozu Dumana Katarsın, Ya da Tozu Dumanı Yutarsın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha
    koromako çok teşşekkür ederim sorularımı yanıtladığın için

Peki çevremde 4 zamanlı motor kullananlar diyorki 2 zamanlı ile uzun süre kök gaz gittin mi boğulur. Bu doğrumudur? Heyecan seven bir insanım haliyle hız yapıcam motorda boğulma vs olurmu ?

Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    Alıntı schmarık adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Peki çevremde 4 zamanlı motor kullananlar diyorki 2 zamanlı ile uzun süre kök gaz gittin mi boğulur. Bu doğrumudur? Heyecan seven bir insanım haliyle hız yapıcam motorda boğulma vs olurmu ?
    hurafe bunlar bunu diyen arkadaşlar 2 zamanlı bir motorla uzun süre dip gaz gidip de şişmiş de ona göre mi diyorlar? yamaha bws 100 de kullandım, 2 kişi alanyanın sıcağında basagaz alanya-antalya yaptım, su soğutmalı olmamasına rağmen makina tık demedi sırf zevk için temiz bi tane bulursam alıcam bws ciddiyim

Motosikleti
    Yamaha
    Tekrar Teşekkür Ederim Verdiğin Bilgiler İçin

Bu motor max kaç km gider yani kaç km'de rektefiye ister? Rektefiye değilde Sıfır(0)'dan değişmesi gereken bütün parçalarını yani işde bazılarının değişmesi gerekiyor ya o parçaları yenilemek istersem kaç paraya patlar?

Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    valla bu konuda en doğru cevabı astral verir diye düşünüyorum.
    ya da eski sayfalara bir göz at tüm bunların konusu fiyatlarıyla birlikte geçmişti. fakat 200-300 tl civarında tutar diye hatırlıyorum ama yanılıyor da olabilirim.

Motosikleti
    Yamaha
    Merhaba astral sana bazı sorularım olucak cevaplarsan sevinirim

Derbi gpr 125 r ile max kaç km gidilir yani kaç km'de parça değişimi ister? Parça değişimi yapıcak olduğumdada orjinal parçalara bana kaç paraya patlar?

Motosikleti
    Yamaha
    Arkadaşlar teşşekkür ederim forumun bu kadar pasif olmasından gpr 125 r den vaz geçtim belli motor iyi motor olsa yada kullanışlı motor olsa sitede her dakka açık biri ille bulunur ama herkez offline cbr 125 r formuna giriyorum 7/24 açık adamlar hepski motorlarından konuşuyolar buraya bir msj yazıyom cevap alamıyorum motor iyi motor olsa burasıda kalabalık olurdu.

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    buraya bir msj yazıyom cevap alamıyorum motor iyi motor olsa burasıda kalabalık olurdu.
    Bu kadar saçma bir mantık olamaz.
    Sen git bisiklet al, mahallede arkadaşlarınla ol bol konuşursun.
    Birsürü saçma sapan sorularına bile cevap aldın hala neyden bahsediyorsun.
    Bu motor ne kadar gider, ilerde bana ne kadara malolur gibi bir soru olur mu ya?
    Motor kullanıcısın az olması kötü yada kullanışsız olması anlamına mı gelir?
    Soruyorum sana sitede kaç tane ducati- agusta-aprilia vs. kullanıcısı var ? Ya da topici var ? Şimdi bu motorlar kötü motor mu ?
    Eğer sen bu işe gönül vermiş olsan adam gibi bütün sayfaları okuyup kendin bilgi edinirdin, millete çamur atmazdın...
    Ki merak ettiğin bütün soruların cevabı geçmiş sayfalarda var.

Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    yaw derbi varken altımızda yolda olmak yerine yaz günü neden topicte yazalım 24 saat?
    her fikre saygımız var. Arkadaşımız hem motora binmek istiyor, hem de binmediği zamanlarda da motor hakkında bolca yazışmak istiyor. cbr 125 kullanıcısı çok fazla, kesinlikle bu beklentin için cbr almalısın

Motosikleti
    derbi gpr 125r
    S.a ArkadaşLar Ben Aranıza Yeni KatıLdım Bazı SoruLarım Olucak SizLere;
    1.Derbi Gpr 125 r En fazLa Kaç Km'de ALsam Sorunsuz KuLLanırım?
    2.Derbi Gpr 125 r'de biLdiğim kadarıyla YAMAHA motoru var ama ben bir yerde motorunun üstündede DERBİ yazdığını gördüm yani yanLış mı acaba bu foto orjinaLinde motorun üstünde YAMAHA'mı yazıyo?
    3. 2 ZamanLı motora karşı bir şüphem var 4 zamanLıya göre çünkü çabuk bozuLmasından korkuyorum. Çabuk bozuLmaz dimi yani motorumu gözüm gibi bakıcam.

CevapLarınız İçin Şimdiden TEŞŞEKKÜR EDERİM.
    çabuk bozulmasımı aldıgım motor italyan safkan ss bir motor 125lik ama 28 beygir gp de kullanılan bir motor 4 zamnlı olsa sence bu kasayı taşırmı...?:=) sıkma canını bu pitbull gibi azdırdıkca azar yeterki yagını eksik etme ok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:39 ----------

uzun süre kök gaz gittinmi bogulur evet bunu kimse yalanlayamaz ama bu süre nekadar onu söyledilermi sana 1saat boyunca kök gaz gitmicen heralde dimi )) merak etme bogulma problemi eskiden di artık teknoloji var yapıyo adamlar kalite ve güç gerçekten italyanlarda var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:46 ----------

arkadaş lar bişiy soracam nezamndır takip ediyorum motoru hatta bir arkadaş cewapbile yazdı ama tam netleştiremedim benim sorunum şu sabah motoru cıkartıyorum kontagı açıyorum jigleyi çekip gaz vermeden marşa basıyom motr çalısır gibi oluyo stop ediyo bikaç kez böle olunca gaz veriyom çalışıyo kendi halinde çalısırken devir düşüyo ve yine stop ediyo ama biraz kullandıktansora ölebi sorun olmuyo jiglesiz tekmarşla canavar gibi çalısıyo bu bir sorunmu yoksa herşey normalmi şimdiden sag olun hayırlı geceler

Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    normal. kullanım klavuzunda aynen şöyle yazıyor: jigleyi açın. gazı 1/3 oranında çevirerek sabit tutun ve marşa basın. Sıcak havalarda 15 saniye sonra jigleyi kapatabilirsin, soğuk havada 30-40 saniye. jigleyi kapadıktan sonra gene 1/3 gaz verirsen bir kaç kez akabinde kendi haline bırak bir kaç dakka rölantide ısınsın. ısındığına kanaat getirdikten sonra yola çıkınca da ilk 100 metre falan fazla gaz açma. akabinde yapıştır sonuna kadar. en sağlıklı ilk marş ve kullanım bu şekilde

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F

Bir alt viteste yüksek devire çıkmayıp motoru hızlandırmayıp bir üst vitese çıkıp gaz verirsen motor boğulur gibi olur bu boğulma değil devirsiz kullanmadır normal arabalardada olur 4 zamanlılarda ama 2 zamanlı motorlar daha yüksek devirli olduğu için yüksek hıza çıkılacaksa motor devri yüksek tutularak vites geçişi yapılırsa boğulma gibi olan devirsiz kullanmadan dolayı yığılma olmaz .

İki zamanlı motorları kıskananlar hep kötülemeye çalışırlar unutma!2 zamanlı motor kullananlardan böyle yorumlar alamazsın çünkü motoru kullanmış ve tecbüre edip neyin ne olduğunu motorun üzerinde görmüştür...iyiler ve kötüler savaşları gibi oldu bu 2 zamanlılar ve 4 zamanlılar

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    en son ölçtüğünüz yakıt değerleri nedir arkadaşlar gpr de

Motosikleti
    Kawasaki Er6-F
    250 km / 10 litre

ardaslar benım derbi piston kırmıs rektefe olcak orjınal pıstonları olmadı gomlek ıyıce genıslıcegınden tiwan mal ı pıston takılacak param olana kadar bole bıncen sonrada athena kıtınden taktıracam bu athena ne malıdır ve baska kıtlerde varmı bole bılgınız varsa paylasırsanız sevınırım

Motosikleti
    VFR 800 F
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...iz-derbi/detay
    yorumlarınızı tavsıyelerinizi bekliyorum.

Motosikleti
    derbi gpr 125r
    arkadaşlar 2t li motora nasıl bir egzoz önerirsiniz yanlış anlamayın bazıları gibi 2tli motorda 4t li sesi aramıyorum :D aradıgım biraz daha temiz ses varsa video ve resim paylaşırmısınız tabi fiyatta motorumu satmaktan vaz gecer gibi oldum biraz para ve zaman ayırcam motoruma ve şu kit konusunu açarmısınız kit dediginiz olay sadece ir set degilmi degişmesi gereken herşey kitin içinde mevcut degilmi cidden nasıl bir olaybu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yakıt ve performans konusunada deginirseniz sevinirim bide bişiy daha nette gezerken 2t li motorlar için çilek kokulu yaglara rastladım almayı düşünüyorum insanlar motorumu çalıştırdıktan sonra rahatsız olmasın diye ama sizlere danışayım dedim

Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    arkadaşlar ankarada oturuyorum 2 sennenin sonunda derbi almaya karar verdim. Soru sormayacağım çümkü forumun neredeyse 100sayfasını okudum ... Çevrenizde veya sizlerden derbisini satan arkadaş varsa görüşmek isterim tercihen ankarada olsun çünkü işlerim çok yoğun şehirdışına çıkma fırsatı bulamam .. birde ankarada derbiden anlayan ustaların bilgilerini yazabilirmisniz. motoru almadan bir kontrol ettirmek gerekecek malum
    Somebody Else Is Lover

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Alıntı Hytloth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fiyatı ve kmsi uygun görünüyor. Bence ustanında onayı alındıktan sonra alınabilecek bir motor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:12 ----------

Alıntı hamdinho adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar 2t li motora nasıl bir egzoz önerirsiniz yanlış anlamayın bazıları gibi 2tli motorda 4t li sesi aramıyorum :D aradıgım biraz daha temiz ses varsa video ve resim paylaşırmısınız tabi fiyatta motorumu satmaktan vaz gecer gibi oldum biraz para ve zaman ayırcam motoruma ve şu kit konusunu açarmısınız kit dediginiz olay sadece ir set degilmi degişmesi gereken herşey kitin içinde mevcut degilmi cidden nasıl bir olaybu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yakıt ve performans konusunada deginirseniz sevinirim bide bişiy daha nette gezerken 2t li motorlar için çilek kokulu yaglara rastladım almayı düşünüyorum insanlar motorumu çalıştırdıktan sonra rahatsız olmasın diye ama sizlere danışayım dedim
    Egsoz olarak GİANELLİ SİLENCER'ı önerebilirim.
    Benim sattığım motorda vardı, sesi orjinal egsoza göre daha iyi, yakıtta anlaşılır bir fark yaratmıyor. Ferco motorun derbi için getirdiği egsoz da bu zaten.
    Çilek kokulu yağ bende duymuştum ama ne kadar sağlıklıdır bilemem. Sonuçta önemli olan full sentetik kaliteli yağ olması. Yarı sentetik olduktan sonra isterse parfüm gibi koksun kullanma derim.
    KİT olayına gelince yanlış hatırlamıyorsam içerisinde silindir, piston,segman alt üst contalar vardı sadece. Bi athena kit vardı, o pist kullanımı içindi ( yani yaramaz alma ) günlük kullanım için değil.
    Bir de farklı marka kit vardı ( ama adını hatırlamıyorum) o günlük kullanıma daha uygun diye hatırlıyorum. Ama sonuçta motorun diğer parçaları (krank vs.) 125 cc limitleri dahilinde olduğu için çok sağlam ve dayanıklı olacağını düşünmüyorum. Benim tavsiyem eğer kit almayı düşünüyorsan, motorunun piston segman yenileme vakti geldiği zaman al .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:22 ----------

Alıntı mukavemeth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ankarada oturuyorum 2 sennenin sonunda derbi almaya karar verdim. Soru sormayacağım çümkü forumun neredeyse 100sayfasını okudum ... Çevrenizde veya sizlerden derbisini satan arkadaş varsa görüşmek isterim tercihen ankarada olsun çünkü işlerim çok yoğun şehirdışına çıkma fırsatı bulamam .. birde ankarada derbiden anlayan ustaların bilgilerini yazabilirmisniz. motoru almadan bir kontrol ettirmek gerekecek malum
    Senin gibi bilinçli ve sabırlı kullanıcıları seviyoruz arkadaşım
    Forumdan koromako nickli arkadaş motorunu satıyor. Ama kendisi istanbulda.
    Maalesef ankaradaki ustalar konusunda pek bilgim yok. Ama ferco motorun sitesinden ankaradaki yetkili servisi öğrenebilirsin.
    Hatta senin için ben buldum

FİRMA : RİDER İÇ VE DIŞ TİC.PAZ.SAN.LTD.ŞTİ
    ADRES : YENİ İNCEK BULVARI NO:318
    İLGİLİ KİŞİ : SITKI TUĞCU BURAK GÜZELOĞLU
    TELEFON : 0312 499 36 33
    FAX : 0312 499 36 33

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:26 ----------

Alıntı Hytloth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak bu motor da güzelmiş bence daha mantıklı.

Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    yardımın için teşekkürler tomass ... Simdi ankarada temiz ve makul bir derbi bulmak kaldı koromakoda satmış sanırım motorunu onuda kaçırdık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler