astral adlı üyeden alıntı
Hernekadar motorumu satmış olsamda forumu takip ediyorum, arkadaşımızın almış olduğu motor belli, hor kullanılmış, sorunlu bir motor alarak zaten 1-0 malup başlamış olaya! Üstüne kendiside bu motordan anlamadığından motoru patlatmış 2-0 olmuş, sonrada usta bir gol atmış 3-0 olmuş!Sonra ne Derbi alma şöyle böyle, arkadaşım 100 küsür sayfadır yazıyoruz senin gibiler zaten bu motoru almasın, ucuza alayım hava atayım motoru değil bu! Bu zevk makinası, bakımını bileceksin, yağını, suyunu, benzinini herşeyi bileceksin! İşte aprilia olsun,gilera olsun,derbi olsun uzak durun diyenler olur ama bilinki bunlar arkadaşımız gibi bilinçsiz ve bu motorlardan anlamayan kişilerdir, örnek vermek gerekirse derbi dtr 125 motoru kullanır(dikkat edin motoru çok met ettiğiniz japon markalardan birisi, motoru dağıtmanız için üstün çaba gerektirir), bu motorun geçmişi 15 seneye yakındır yani kendini ispatlamış bir motordur öyle zorlamayla dağılacak bir motor değildir, bakımını yapma, zaten bitik motor al, gazla gazla sonra dağılsın, eeee ne oldu derbi dandik marka, 140 sayfa olmuş kullanıcılardan ilk sensin böyle konuşan...
Usta olayına gelirsek, bu motoru sokak arası ustalara verirsen hem seni öperler, hemde motorunu! Herkes anlamaz bu işten, İzmirde olsaydın seni bir yere gönderirdim, motorun sıfırından iyi olurdu! Daha geçen sene benim ustama taaa İstanbul Ferco motordan Derbi GPR 125 gönderdiler, motor hırpalanmış leş gibi,aynı sendeki gibi, motor kol çıkarmış,içi birbirine girmiş!Maliyeti ne oldu biliyormusun, 400TL ve yamaha parçalarıyla,sıfır gibi oldu,İstanbula geri gitti...Demek ne oluyor, birşey daha ekliyoruz bu motoru alırken ustanı da bulacaksın, yoksa senin akıbetin gibi olur, sonra motora b.. atılır. Zaten akıl var mantık var Athena'nın full kiti,blok silindir conta vs full hepsi var 1000TL, nasıl oluyorda orjinal parça 4500TL oluyor,insan bir düşünür,bana o fiyatı verselerdi bak o elemanları nasıl benzetiyordum, hadi yan sanayi aldın japon malı dtr 125 pistonu 40-50TL, 4500'e 10 tane derbi toplanır.