Bütün soruları tek tek yanıtlayayım;
1. olarak ben ege üniversitesinde araştırma görevlisiyim(izmir),motoru yeni aldım sayılır,RS 125 alamadık ama onun bir gömlek altı derbi aldık,daha öncede Gilera runner'ım vardı,gündelik yaşamda da aprilia sonic 50 motorum var,yani bende italyan hastalık(derbi ispanyol ama yukarda gösterdiğim gibi genlerinde italyanlık var,hernekadar motoru yamaha olsada)
2. olarak Onur1 arkadaşım,bende derbiden önce aprilia rs 125 çok kovaladım az daha alıyordum nasip olmadı,hayranıyım desem yeridir..Ama sen RS125 kovalarken RS50 versiyonunu hiç görmemişsin!Bu fotoğraflarda kekleme yok DERBİ GPR 125=RS 50 birebir aynı diyorum,yurtdışı sitelerde parçalarıda aynı diyorum sana bir foto daha(derbinin 2-3 parça haricinde rs 125 ile alakası da yok zaten) buyrun 2008 rs 50
3. olarak gtr 250 ile GPR 125 farklı sınıfta,bazı arkadaşlar karşılaştırıyorlar diye bende iki motoru ele aldım ama bu yanlışı zamanında dergilerde yaptı ve gpr ile hyo.yu kıyasladı(örnek motoon dergisi)...yarım ekmek derken,bizim burda yarım ekmek demek köfte,döner anlamına gelir oda nerden baksan 3-4ytl(bunuda açıkladım ya ne diyeyim),1.5l yağ ile 800km çok kısa bence o motoru gereğinden fazla zorluyorlar,ki kol çıkarma mevzusunda gpr da kesici yok bu motorda hep redline kullanılıyor devir olarakta gtr dan yüksek ama kolu filan çıkmıyor,işte bu kol çıkma mevzuları eskide kaldı ama hyo da baya bir kol çıkıyor,1-2 motorda da değil!ki bunu dergilerde yazıyor bu motoru zorlamayın diye...işte burdan da bir sonuç çıkıyor gtr 250 ss sınıfında iddealı bir motor değil,daha önce dediğim gibi bu lastiklerinden de belli,süspansiyonun aşırı yumuşak olmasından da,yani gündelik kullanım motoru!Denge sadece lastik ya da şase değil,ağırlık merkezi, süspansiyon,yerden yükseklik herşey önemli,derbi yarış replicası olduğundan yol tutuşuda mükemmel düzeyde en basit örnek dünyanın en iyi motorsiklet süspansiyon markalarından Marzocchi ters çatallar kullanılmış! Tüketim hesaplamasına gelince 100km de benzin olarak 3.3 ytl koyduk, yağ olarakda seni kırmayalım 4000km de 75YTL farkdan 100km de 1.8ytl de yağ koyduk,toplamda 100km'de max 5ytl fark yaptı,değermi,bence hayır bu motorla 1km bile 5ytl'ye değer!İşte benim kızdığımda bu hala yorumlar aynı çok yakar,yağ yakar ne yakıyor arkadaşlar 100km'de 5YTL,deli para değil mi...5ytl yarım ekmeği geçtim motoru 1saat otoparka koyarsınız....
Herneyse hyo derbi çok alakasız yerlerde ikiside "sınıfında" iyi motorlar ama millet tipe ve motor hacmine göre kıyas yaptığından bu karşılaştırmaların sonu gelmez,mesela diğer örnek cbr 125-gpr 125 çok komik ne diyeyim...
Tekrar söylüyorum 2T motorlara merakı olmayan,anlamayan,sırf şekil yaparım diye düşünenler bu motoru almasın üzülürler