Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Derbi GPR 125 Racing Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Acemi85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evt. 130 km hıza cok rahat cıkıyodu. ama son vitese atınca devir düşüyo anlamadım
    Devirli kullan arkadaşım
    Her viteste 10.000 deviri gör sonra vites değiştir
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Acemi85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GPR125R
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devirli kullan arkadaşım
    Her viteste 10.000 deviri gör sonra vites değiştir
    rodaja girmeden fazla devirli kullanmak istemiyodum aslında 8.000 den sonra vites atıyodumda sonra baktımki zevki devirli kullanınca çıkıyo bende öyle yapıyorum.. yaa bu arada youtube da falan 170 e fallan cıkan video var. o ne ayak?

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Ben exup sigortasını takmadan önce motorum CBR125 gibi gidiyordu diyebilirim. 7000 devire kadar zar zor tırmanıyordu. 7000de bir anlık fırlama oluyordu (Hondacılar bilir, sanki vtec açıyormuş gibi ) sonra 9000de nefesi tamamiyle kesiliyordu. O haldeyken son hızı neydi bilmiyorum, hiç denemedim. Zaten 100ün üzerine bilerek de çıkmıyordum rodajda. Motoruma 1000km'de exup sigortasını taktılar ve sürüşü tamamiyle değişti. 5000 devirden itibaren çok daha canlı oldu ve 10.000 deviri çok rahat görür oldu. Zaten teknik verilerde de söyler, bu motor exupsız 14hp, exuplı 21hpdir. Acemi, umarım motorunda bir sorun yok. Ama gazı dipleyip 11.000 deviri nasıl gördüğüne bir bak derim. Buluşmada karşılaştırırız daha da olmadı.
    Aylar sonra dün motoruma kavuştum arkadaşlar. Yaşadığım serüveni kısaca anlatayım :
    İlk olarak son derece sağlam bir yapıştırıcıyla kolundan kopmuş aynamı yapıştırdım, taş gibi oldu (Koray senin dediğin 402'yi bulamadım ama nalburda 502 vardı, onunla yaptım ). Hem de yapıştırıken ister istemez ayna çok az da olsa öne eğimli oldu. Dolayısıyla artık aynadan arkamı daha iyi görüyorum, eskiden yeri görüyordum . Kafam bozulursa sağ aynamı da söküp açılı yapıştırabilirim. Herkese de tavsiye ediyorum.
    Motor hemen çalışmadı. Akü bitmeye çok yakındı. Elektrikliler çalışıyordu ama marş basmıyordu. Motoru yokuş yukarı zar zor ittirdim, yokuş aşağı bir güzel vurdurdum arkadaşlar, mis gibi çalıştı. Biraz gezdim, akü şarj etti. Sonra iş geldi aylarca yol yapmamış ama sadece haftada bir çalışmış olan egzosun içinde birikmiş yağı atmaya. Yola çıktım, devirlenme bayağı kötüydü. Yaklaşık 5 km yol yaptım ve hala rolantide duman çıkıyordu egzostan. Neyse ki bi 10 km yaptıktan sonra motor o eski performansına ve dumansızlığına kavuştu. Yalnız eve gittimde arka amortisörün oraya çok fazla yağ sıçradığını farkettim. Bir baktım ki susturucu ile ara boru arasındaki kelepçe bağlantı gevşemiş (bu Uğura da olmuştu diye hatırlıyorum). Yolda giderken yağ sıçramış olduğu gibi susturucuda biriken yağ oluk oluk akmış aşağıya o boşluktan. Demek ki zaman zaman bu kelepçe titreşimden falan gevşiyor. Ara sıra kontrol edip sıkmakta fayda var. Şimdi o akmış yağları temizlemek gerçekten ızdırap olacak..
    5 ay sonra motorum o kadar güzel ve kullanımı o kadar zevkli geldi ki anlatamam size. Gelecek hafta içinde vakit yaratıp yeni egzosumu ve lastiğimi takmayı planlıyorum.

Gelelim gezi işine. Gelecek Pazar gezi için kimler müsait?

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    ben sınavlar bittikten sonra gazlayıp size katılmaya çalışıcam. kaçta bitiyor inanın bilmiyorum =/
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    İnşallah vakitli biter Erdem. Sınavlarında başarılar.

Motosikleti
    GPR125R
    yaa geziyi diğer haftaya yapalım arkadaşlar. bu pazar 30-31 mayısta aöf sınavı var. diğer hafta hepimiz daha müsait oluruz bence.

jonturq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cosa 200
    Ben ve suleyman arkadasimiz katilicaz kismet olursa , o gun saglam bir motosiklet edinebilirsem onunla olmadi suleyman arkadasimizin nexus'una artci olucam.

selamlar.
    First Day Of My Life

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    benim gelip gelmeyeceğim kesin değil.
    30 mayıs günü acil cerrahide 24 saat nöbetim var, 31 mayıs sabahı kendimi iyi hissedersem geleceğim

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Erdem'in sınavı, Kadir'in nöbeti, yeni katılacak arkadaşımız Acemi'nin işi derken sanırım az kişi olacağız. Bu arkadaşlar gelecek hafta, yani 7 Haziran Pazar günü geziye gelebilecekse büyük gezi programını o tarihe öteleyelim. Bu pazarki kadroyla isteğe göre şehir içi bir gezi de yapabiliriz. Maksat beraber olalım bu kadar ay sonra.
    31 Mayıs Pazar günü için katılanlar:
    1. Jonturq
    2. Koromako
    3. Orhanko
    3. Kethup?
    4. Bahriyeli?
    5. Tomas?

derbici_52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC
    Alıntı tomass adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kemal benim gaz kolu da çok sert ama herkezinki sert diye biliyorum . gpr nin genel özelliği bu arada senin cross ne durumda ?

acemi bakımı ferco da yaptırmaya gelince : fercoda buji 45 tl dışarıda 5 tl artık buna göre sen düşün. ben birkaç kere öpüldüm bir daha asla mecbur kalmadıkça gitmem
    kadır evet tsekkur ya ebnde sonradan anladım buarada crosu sordun ıyı durumda toplanıyorms adam tes ıcın 2 3gun daha ıstedı tam olarka yapacakmıs baklım hayırlısı cıkacak nasıl olsaaa
    fazla soze gerek yok

Motosikleti
    Derbi GPR125r
    Bu arada bir hatırlatma, siz deyince dikkat ettim de; benim gaz kolu rahatsız edici kadar sert değil...

Motosikleti
    GPR125R
    Alıntı Orhanko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Erdem'in sınavı, Kadir'in nöbeti, yeni katılacak arkadaşımız Acemi'nin işi derken sanırım az kişi olacağız. Bu arkadaşlar gelecek hafta, yani 7 Haziran Pazar günü geziye gelebilecekse büyük gezi programını o tarihe öteleyelim. Bu pazarki kadroyla isteğe göre şehir içi bir gezi de yapabiliriz. Maksat beraber olalım bu kadar ay sonra.
    1. Jonturq
    2. Koromako
    3. Orhanko
    3. Kethup?
    4. Bahriyeli?
    5. Tomas?
    benım işm olsa, işimi erteler gelirdim ama malesef sınavım var bu hafta sonu. ama diğer bulusmaya mutlaka gelicem. sizin kafanızı bukadar şişiren bukadar acemi bir motor kullanıcısını tanıma fırsatından mahrum etmiycem

Alıntı Orhanko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1. Jonturq
    2. Koromako
    3. Orhanko
    3. Kethup?
    4. Bahriyeli?
    5. Tomas?
    arkadaşlar bende istanbuldayım.motoruda getirdim.bu hafta sonu müsait değilim ne yazıkki.7 haziran benim için uygun.size katılmayı sizlerle tanışmayı çok istiyorum.ferco motora yakın olan arkadaş varmı aranızda.bana motorun sol arka siyah grenajı lazım.sorabilecek arkadaş varmı.

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Arkadaşlar ben ay sonunda ancak sınavdan çıkınca gelebiliyorum biliyorsunuz. sonraki hafta da iki gün kürek yarışım var. başıma dert oldu aylardır antremana falan gidiyorum, katılmam şart. o yüzden ay sonu sınav çıkışı size katılmam en mantıklısı olacak. Bu arada bir arkadaşımın da gp1 250'sinin kilometre ve devir saati sapıtmış 200 falan gösteriyor. Bu durumlara akünün sebep olduğuna karar vermiştik di mi en son?
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

Motosikleti
    Cosa 200
    Evet erdemcim kesinlikle akuden kaynaklaniyor , tecrube ile onaylandi.
    First Day Of My Life

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Herkese merhabalar arkadaşlar. Motosikleti bırakmaya karar vermeme ve uzun süredir direnmeme karşı daha dayanamıyorum ve bu sezon bir motosiklet alacağım.Açıkcası scooter ve büyük cc motor istemiyorum. Küçük cc'lerin de beni kesmeyeceğini düşünüyorum.Derbi güzel bir seçenek gibi görünüyor şimdilik. Zaten uzunca bir süredir de hevesim vardı.
    Bu motorları bilen, tanıyan ne durumda olduklarına dair fikri olan var mı önce bunu sorayım
    http://www.sahibinden.com/tr_deki_en...XQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/2800_km_de...XQQdisplayitem

İkisinin de sahibine mesaj gönderdim. 2007 model olan daha diri ve daha dolu görünüyor. Sahibi normalde 600rr kullanıcısı olduğunu, bunuysa geçen sene yarışlara girmek için aldığını fakat yarışların iptal olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar bir kere yan yatmış söylenene göre. Açıkcası yarışma amaçlı alınan motosiklet alınır mı o konuda da bir fikrim yok
    2800 km'de olan motor hakkında satıcı herhangi bir olumsuz durumdan bahsetmedi. Şu aralar 3000 km civarlarındaymış. Bunun rengi biraz kötü duruyor ve de kaç aydır satılmayışı da düşündürücü.

Bu sefer aldığımda tez elden satmayacağım. Uzunca bir süre kullanmayı ve haşır neşir olmayı istiyorum. O bakımdan ne kadar temiz, az km'li ve sorunsuz olursa benim için o kadar iyi olur
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

Motosikleti
    Cosa 200
    mehmet sasirtiyorsun beni , Erenkoydeki degilde Bjk de olani inceleme firsati oldu burdan bir kac arkadasin sanirim.

Goze gorunen tek sorun rengiydi sanirim o motosikletin gunes rengini almis gibi bir hali varmis ben oyle animsiyorum.

Selamlar.

" Erenkoydeki arkadaslar iletisim kurarsanda ilan basligindaki Tr deki en duzgun derbi derken kac tane derbi incelemis ulkemizde arkadaslar merak ediyor dermisin"

Cok sacma bi ilan basligi bence
    First Day Of My Life

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Uğur abi selamlar. Motor olmasa bile Taksim'e indiğimde senin yanına gelmek hep aklımda ama hiç yolum düşmedi valla abi Bu arada Süleyman abi'yi de gördüğünde selamlarımı söylersem sevinirim.
    Motor konusuna gelince TR'deki en düzgün derbiyi satan vatandaşla konuşmama göre yukarıda da dediğim gibi o motoru yarışlarda kullanmak üzere 100 km'de iken bir arkadaşından satın almış. Zaten resimde aynalarının olmayışı da biraz belli ediyor gibi(aynaları kendisi çıkarmış). Fakat motoruna ve kendisine çok güveniyor. Bilemiyorum işte nolacak.
    Bir de farklı olarak şu derbi'ye de baktım. http://www.sahibinden.com/acil_satil...XQQdisplayitem
    Bu tür olarak onlardan farklı nude ama fiyatı uygun gibi diğer ilanların aksine.Fakat bu model belli ki tutulmuyor ve 2. eli çok kötü.Adam satmak için ciddi bir indirim yapmaya bile razı gibi. Sanırım çok sıkışıkmış.
    Sadece zevkine binmek için motosiklet istiyorum. Öyle uzun geziler yapacak değilim ki bu yaz 2 ay boyunca çalışacağım sadece haftasonları ve akşam 6-7 gibi saatler arası boş olacağım.O yüzden iyi, temiz bir motor alıp başım ağrımadan kullanmak istiyorum. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz nelerdir?
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

Motosikleti
    GPR125R
    arkadaşlar xenon far ve siyah camdan nerden bulabiliriz. fiyatları nekadardır? bide egsozu değiştirmeyi düşünüyorum ama ferco motor 650 Tl falan diyo daha ucuz yolu yok mu bunun

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Acemi85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar xenon far ve siyah camdan nerden bulabiliriz. fiyatları nekadardır? bide egsozu değiştirmeyi düşünüyorum ama ferco motor 650 Tl falan diyo daha ucuz yolu yok mu bunun
    Ebaydan alabilirsin arkadaşım
    Fercodan parça alınmaz..
    Ben fercoda 1000 lira olan pistonları ebaydan 4te 3 fiyatına almıştım..
    Hemde daha kalitelilerini..

Bu arada arkadaşlar motora karşılık araba teklifleri çoğaldı
    En dikkatimi çekense pejo 306 ve ford mondeo..
    Siz ne dersiniz arabadan anlamam başım ağırır mı acaba?
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler