yani ilk baslangic olarak bunu tavsiye etmiyorsunuz ama bu motoru alsak ta buna alismaya calissak daha iyi omaz mi.motor al degistir filan.Tabi ben bilmiyorum ama ehliyet alirken ögrenirim zannimca.
yani ilk baslangic olarak bunu tavsiye etmiyorsunuz ama bu motoru alsak ta buna alismaya calissak daha iyi omaz mi.motor al degistir filan.Tabi ben bilmiyorum ama ehliyet alirken ögrenirim zannimca.
waLaaa 'NALCACİ' Kardeşim başlangıç için ii bi motor olabilir ama farkları bi önceki sayfada belirttik onlara bi göz atsan diyorum... Çok seri olması başlangıca uygun olmadığı anlamına geliyo ama başedebilirim diosan sen bilirsin yine de ! Bu motor daha çok başlangıctan 1 ay sonraki mootor gibi gözüküyo bana Siz ne dersiniz beyler
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Ya bu motor hala gündemdemi
Aklıma geldikçe ağlıyasım geliyo
Keşke daha ucuz olsada alabilsem
[COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]
1 ay yada 1 sene.. Bu tamamen ki$iye gore dei$ebilecek bir durum tabiki.. En azindan R1'den bahsetmiyoruz degil mi.. 125 cc 25-35 Hp motorlardan bahsediyoruz..
Tek kotu yani grenajli bir motor olmasi.. Grenajsiz bir motorla biraz deneyim.. Sonra R1 de olabilir Aprilia da .. Tamamen ki$isel bir durum soz konusu
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Motor sanki 1000cc gibi görünüyor. Malzeme çok kaliteli. Fakat sesi çok iğrenç.
2 zamanlı olduğu için benzini de hakkından fazla yakıyor tabi.
Racing için adım atmak isteyenler cbr125, kesmezse gt250r alsınlar. (Bence)
Eğer motor tecrübeniz varsa zaten bu motorun fiyatına 2.el ne motorlar var.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
arkadaşlar aprilia gerçekten güzel motorlar üretiyor ama maalesef servis ve parça sıkıntısı var ülkemizde.pegasso ve capanord favorilerim.yetkili bayii açmam için çok çalışmam lazım çok.sonra ne isterseniz getirtiriz.önce kendime capanord.
ylmzzz 'a katılıyorum...
Bu arada parça sıkıntısı artık olmayacak çünkü öğrendiğime göre Aprilia'yı Ferco motor bünyesine katmış bulunmaktadır. Hadi hayırlısı
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Bence bu motor başka arkadaşlara tavsiye edilecek nitelikte değil. Neden derseniz çok hassas bir makina. Yabancı bir forumdan okuduğuma göre her 10000km civarı ağır bakımdan geçmesi gerekiyor. Bu da oldukça masraflı. Ayrıca 2 zamanlı olmasından ötürü benzine yağ katılması ve motor hacmine göre fazla sarfiyat eksileri. Ayrıca yolda sürekli motoru sıkıştırmak yerine kısa süreli sıkıştırma devamında motoru devirsiz kullanarak soğutulması tavsiye ediliyor. Yoksa ömrü kısa olur denilmiş.
Yurt dışında başlangıç motoru olarak tercih ediliyor fakat orada fabrika çıkışı gücü azaltılmış versiyon var ve 15 HP civarı güç veriyor. Tecrübe kazanınca ilave masraf ile tam performanasa yönelik parçalar serviste taktırılıyor.
Bunu alacak arkadaşların bu motora aşık olması lazım. O zaman bu saydığım faktörler gözardı edilebilir ve uzun süre kulllanılabilir.
Aynı zamanda bulunduğunuz yerde bu markaya yönelik iyi bir servis olması da iyi olur.
Bu motorun ömrünün çok çabuk kısaldığını ben de duymuşştum
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Merhaba Arkadaşlar,
Ben RS 125 sahibiyim motor kullanmaya yeni başlayacak arkadaşlar bu motordan önce vitesli küçük bir motorla alıştırma yapsınlar bence ben böyle bir alıştırmayı Mondial 125 KT ile yaptım (8 ay)fakat Aprilia nın üzerine bindiğim zaman dengem şaştı öyle bir serilik öyle duruş yok diyebilirim.
Gerçekten hatalı kullanıldığı zaman çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Fakat deneyimi olupta motoru kullanmak iste çok ayrı bir keyif 125 cc olmasına rağmen açıkca söylüyorum otobanda 5. vitesle 160 gördüm ve 6 ya atmaya tırstım çünkü yeni almıştım ve sadece kask vardı başka korumam yoktu.
Yakıt konusuna gelince km de yaklaşık 0.11 YTL gibi bir fiyat yakıyor normal motorlardan biraz fazla gelebilir ama hakkını verdiğini düşünürseniz bu rakam çok değil bence.
Kısacası deneyimli birisi olarak diğer markaları kullanmış birisi olarak
Eğer bir miktar paranız varsa başka bir 125 cc motor seçeceğinize biraz daha biriktirip Aprilia alın derim.
Farklı bir markayı 1 sene sonra büyütmeyi düşünebilirsiniz.
Fakat aprilia sizi en az 2 sene idare edebilir.
Dvorak << O Bir Idol !
Kardeşim ii güzel demişsin yalnıızzzz ömrü kısa oluyo muşş ! Wala ben çok beğeniyorum bu motoru zaten ya aprilia ya da cbr alcam yalnıss aprilia nın ömrü kısa diyen çok ! 2 zamanLı olduğu için
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Abi öyle diyorsunuzda insanlar bile arıza yapıyor doktora gidiyor.
Ben motoruma çok güzel bakıyorum en ufak bi terslik hissetsem götürüyorum hallettiriyorum onuda geçtim 1996 model RS 125 gördüm ve yaklaşık 80.000 de hala ölmemiş ve canavar gibi gidiyor tamamen senin kullanman ve bakmanla alakalı ben büyük bir sorun yaşamadım kabüratörümde ufak sorunlar var servisin verdiği fiyat orjinal değiştirme işçilik dahil 300 YTL fakat bir arkadaşım italyadan karbüratörü 34 Euro ya bana temin edebileceğini söyledi ona aldırıcam daha ucuza gelicek.
Fiyatlara gelirsek
2001 model gördüm geçenlerde 6000 YTL diyorlar
Sıfırları yanlış hatırlamıyorsam 6000 Euro gibi bir rakamdı.
Piyasası düşmeyen ve ikinci elde değer kaybetmeyen bir motor
dediğim gibi ben kullanıyorum ve tavsiye ediyorum
Dvorak << O Bir Idol !
iyi akşamlar aranızda aprılıa rs 125 hakkında bilgi sahibi olan biri varsa beni aydınlatsın eger mümkünse
önceki konşşmaları okursan genişş bilgi sahibi olursun kardeşim
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Merhaba apokalipse-e ,
ben RS-125 kullanıyorum sormak istediklerini belirtirsen elimden gelen yardımı yaparım.
Dvorak << O Bir Idol !
slm arkadaşlar ya bi tane aprilia rs 125 varmış 90 model birinde 2.500 ytl istiyor bu fiyat edermi mototor temizmiş ederse bana bi fikir verirseniz sevinirim daha önce alacaktım bi tane o biz parayı ayarlayana kadar satılmiş bunuda kacırmak istemiyorum cevaplarınızı bekliyorum bu konuda bilgisi olanlar bana bi fikir versin teşekkürler
Motosikletsiz Hayat Bir Yanılgıdır
90 model sakat vala ayrıca bana göre fıyatı yuksek resım yokmu resım.
rs125 cı arklar sızın adınıza yazdım ama kusura bakmazsınız dımı? benımde hosuma gıdıyordu bu motor ayrı konu ama sesını begenmıyorum
gece abi etmez mi diyorsun bu fiyat peki 2000 edermi bi zorlayım düşerse alayımmı ne dersin
Motosikletsiz Hayat Bir Yanılgıdır
vala kardes suanda rs125 lerın topıgınde yazıyorum belkı haddım degıdlır ama cook temızse madem alıcaksan onu 2 mılyara ısı bıtır derım. yanlız resmı fln olsaydı daha iyi olurdu ben sahsen 90 modelın görunumu bılmıyorum sen gene az bekle ama bakalım rs cılar ne dıyecek bu konuya ok
hepside cevırımdısı masalah
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)