şimdiden hayırlı olsun nedym. yenikoy honda bayiginden motoru alırken teknik usta ile konuşmamızı yazıyorum.
1- suyunu ve yagını sordum, antifriz,yag italyadan gelirken hazır icinde geliyor biz sadece kontrol yaptık dediler.
2- motoru kullanırken kitapcıkta ilk 500km ye kadar desede 1000km ye kadar zorlama ani kalkmalar ve hız calışması yapma ve 60-80 arası yol yap "araba sollamak icin 100km ve uzeri yapabilirsin ama surekli degil dedi"
3- uzun yol yapacaksan 100km mesafeden sonra dur yarım saat dinlendir ve devam et
4- performansında bir problem olursa bize bildir kaliteli benzin istasyonundan benzin al "maslak opet iyidir dedi"
5- hayırlı olsun gule gule kullan dedi
evet konuşmalar bunlar. birde benim başıma gelenler ve onerilerim
1- motoru alırken egzos koruma kapagının ustundeki vidaları kontrol et "benimki duştu calınmıştır dedi servis
"
2- antifriz bolmesine 500km den sonra vidalarını ac bak "Lower" altında ise kitapcıktaki talimatları uygula "benimki lower altına inmiş hata bitmişti serviste motorumuza dokunmayın birşey olmaz diyor
"
3- sele altındaki takim icinden yıldız tornavidayı cıkar ve grenaj vidalarını kontrol et "benim grenaj vidaları yarım gevşekti"
4- motorunda performans problemi hissedersen hemen en yakın honda servisine durumu anlat "benim motorun cekişi ve son hızı duşunce servise goturdum 1 tur atıp geldi sen ilkdefamı motor kullanıyorsun birşey yok dedi
benzin pismiş halbuki depoyu bitirip opetten aldım yakıtı canavar gibi oldu ustadan ustaya fark var birkac yere gotur
5- kısaca motor taş gibi başka sorunlar yaşamayacagına eminim
6- performans ve problemlerini yazarsan sevinirim...
7- gule gule kullan
kazasız belasız suruşler diliyorum