arkadaşlar 1150km ye geldi ve artık rodaj bitmiştir diye duşunuyorum. ufak tefek sıkıntılarım vardı onuda dylan 150 topiginde dile getişmiştim. bakın motordan cok iyi anlayan biri degilim ama eşyalarıma kız gibi davranırım cok ozen gosteririm
ben rodajın buyuk kısmını mecidiyekoy/ataturk havalimanı yaparak (git gel 40km mesafe) tamamladım. bundan once 2005 te kanuni bayiinden nakit vermeden 18 ay taksitle bobcat almıştım ama ben motoru teslim alırken yok 60km'yi gecme yok suna bak yok bunu yap 2 kişi binme tam gaz calışmaları yapma kısacası rodaj denen kelime hic duymadım. motoru gelişi guzel kullandım tam 3 sene ama motoru aldıgım rakamın yarısı kadarda arıza cıkardı ve bana gına geldi yeter artık dedim kaliteli bir motor arayışına girdim. ben vitesli motor hic duşunmedim cunki 2 sene once bir arkadaşın keeway vitesli cooper motorunu kullandım. ilk 1 saat zorlandım vites konusunda sonra alıştım, ama ben genelede iş ev olarak kullandıgım icin hic zevk almadım vitesli motordan. scooter arayışında iken bu sitede dylan topigi cıktı ve baştan sona okudum ve motorun kalitesinden suruşune, konforundan hic sorun cıkartmamasına hayran kaldım ve arayışa cıktım. ama malum turkiyeye gelmiyormuş, bir yerde buldum anahtar teslim 5750ytl dedi ama benim nakit verecek durumum yoktu ne yapıcam derken ps150i yeni gelmiş ve motorunun dylan ile aynı motora sahip oldugunu ogrendim ve istanbuldaki butun bayileri ararken pazarbaşındaki yerde koc finans kredisi verdigini duyunca fırladım gittim resimde kotu duran motoru orada gorunce alla alla diye incelemeye başladım ve cok hoşuma gitti ve kısaca aldım. usta ve sahibi aman 60-80km arası git bu rakamları gecme ani gazlar verme vs birsuru şeyler soyledi,onceki motoru alırken bana kitapcık vermediler bunda kitapcık gorunce vay be deyip başladım okumaya orda rodajın ne oldugunu araştırdım ve ne oldugunu ve nekadar onemli oldugunu ogrenince ertesi gun 2 kat daha ozen gostermeye başladım
ve hikayemde burda sona erdi
şimdi teknik sorularıma geciyorum iyişallah kafanızı agrıtmamışımdır.
1: ben rodaj suresince genelde 2 kişi kullandım (akşam rodaj tamamlamak icin cıkarken nişanlım bırakmıyor tek
işyerinden gelirken de aynı sokakta oturan bir abimizi bırakıyordum yani hep iki kişi rodaj doldu
) acaba kotumu oldu rodaj?
2: bir arkadaşımın su an runner sp180 scooteri var ve her sene racing motor alıp değiştiriyor motordanda cok iyi anlıyor, bana dediki rodaj esnasında arasıra motoru yuksek hızlara cıkartıp yokla dedi ve 500km den sonra dediklerini yaptım acaba kotumu yaptım?
3: motoru ilk aldıgımda 0-20km motor cok titriyordu şimdi yarı yarıya duştu ama hala titriyor normalmi? (bu arada 110-120km hızlarda dengesizlik savrulma ve titreşim yok)
4: bu aralar hız yoklamaları yaparken tek kişi 85kg 110km rahat, 120km ye zorlanarak cıkıyor ama 130 falan goremedim. 2 kişide toplam 170kg hafif zorlanarak 110km yapıyor ama 120ye hic cıkmıyor (bobcat 2 kişi aynı agırlık 115km yapıyorduk rahat
) acaba rodajı iyi yapamadımmı yoksa daha sonralarımı acılacak?
5: motoru incelerken su sogutma bolumundeki yerde upper ve lower yazan yere baktım, lowerin altında inmiş. kitapcıkta lower altına duşerse %50%50 antifriz ve saf su karıştırın ve upperin ustune gelecek şekilde doldurun yazıyor servise sordum motorumuza dokunmayın birşey olmaz dedi ama ben dayanamadım birşey olur diye malzemeleri aldım ve karıştırıp uperin ustune gelecek şekilde doldurdum, dogrumu yaptım?
6: yakıt konusuda nerdeyse yarıya duştu diyebilirim. ilk zamanlar tek kişi cıkarken benzin 1/2 civarında hız 60-80km iken git gel 40-45km yapıp, geldigimde ise kırmızıda olurdu. bu aralar aynı şekilde cıkıyorum hız 80-100km gidip geldigimde 1/2 nin 1 cizgi altında kalıyor. iyimi acaba?
7: motorun egzoz koruma kapagının ustunde catal gibi duran krom parca, vidalar duşerek fırlamış gitmiş, servise actım kesin calmışlardır dedi ve burdaki arkadaşların tavsiyesi uzerine honda danışma hattını arayıp durumu anlattım cok ilgili davrandılar pazartesi ustalar arayakmış beni, acaba garanti kapsamındamı bu parca cunki benim sucum yokki?
8: 5-10km mesafe yaptıktan sonra artcım inince tek kullanırken seriligini kaybetmiş oluyor, ama ertesi gun normale donuyor bu her scooterde oluyormu?
9: yuksek hızlardaki ruzgar beni pek rahatsız etmiyor ama cam taktırsam bana ne artısı yada eksisi olur merak ediyorum?
10: butun oneri ve şikayetlerinizi dort gozle bekliyorum
bukadar yazıyı okuyup oha demeyip cevap verecek arkadaşlarada cok teşşekkurlerimi iletiyorum...