üzerime alaraktan cevap veriyorum ben kaldırımlardaydım hep. yoldan az gittim belki ondan görmemişsindir erdoğan abi.Ben niye görmedim seni şeftali torbası?
üzerime alaraktan cevap veriyorum ben kaldırımlardaydım hep. yoldan az gittim belki ondan görmemişsindir erdoğan abi.Ben niye görmedim seni şeftali torbası?
Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..
denizci muzaffer, motoruna inşallah çabuk kavuşursun. Bende senin gibi arka şık demirini sökmemek için çok uğraştım. Ama sonuçta sağlam olmayacağını, özellikle artçının arkasına yaslandığında, kesinlikle orijinal demiri plastik olduğu için kırılacağını söyledi arkadaşlar. Benimde kafama yattı gerçekten takınca da gözün alışıyor.Ön tarafa orijinal cam istiyorsun. Kappa nın dylan motorları için özel olarak ürettiği, camdan taktım, bağlantı elemenları kesinlikle çok kaliteli ve sağlam hiç esnemiyor tavsiye ederim. Yan çantalar konusunda fikrim yok diğer arkadaşların varsa onlar sana yardımcı olurlar. Şimdiden motorun hayırlı olsun.
yahu arkadaşlar, bu Foresight 250 konusu kafamı fena kurcalamaya başladı.
Aldım dylanı daha 450 km yol yaptım Honda kampanya yaptı şansa bak bu foresight 250 daha uzun olduğu için uzun yola daha rahat gider diye düşünüyorum. Son hızı falan beni çok düşündürmüyor. Duruşu daha iri ve asaletli hele önden müthiş güzel duruyor, arkası resmen çirkin olmuş, dünden beri ciddi ciddi düşünmeye başladım. Daha sıfır olan dylanımı satıp foresight alayımmı diye. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz fikir olarak yanlış birşey yapmakta istemiyorum. Birde bu benim motor ne kadar eder acaba. Bu konuyu bi değerlendirelim arkadaşlar rica ediyorum. Selamlar
Caracas arkadaşıma yardımları için teşekkür ederim. Şimdi yaptığım araştırmalar sonucu, Atölyeci bir arkadaşım arka tutamağın kalıbını çıkartıp alaşım döküm yapabileceğimizi söyledi. Kalıbı kendisi yaparsa aynısını çıkarabileceğini düşünüyor Ön camı nerede taktırabilirim acaba? Arka çanta konusunu da biraz daha arştıracağım, yan çantalarla aynı olsun istiyorum çünki. eğer uygun yan çantalar bulursam hepsini beraber yaptırırım artık Resimleri de siteye eklerim.
herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum
Poturdak
34 BC 8561
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi
Yan çantalar konusu kafanızı fazla kurcalamasın. Yan çanta için aparat demiri Türkiye'de yok. Getirtilebilir mi bilemiyorum. Ben Honda'nın yurtdışında satılan SH300 modeline uygun olan (Arka kısmı bizin dylanlar ile aynı) aparat ile çantaların duruşunu fotomontaj çalışması yapmıştım.
Burada bu aparat demiri yapılırsa çantaların çifti 180 YTL.(Kappa). Kappa çantaların dışı plastik görüntüsünde ve kötüydü. Givi'ler motorun kendi renginde ama fiyatını bilemiyorum. Çantaların modelini daha önce yazmıştım. Aparat getirtilirse fiyatı 60 € (Samura motor).
Yan çantalar iyi olmayabilir. Bizim motorlara o çantalar fazla kalıplı gelebilir ve kötü de durabilir. Çantaya bakmak için gidilirse motorun yanında elinizle tutarak bi bakmak lazım nasıl durduğuna.
Foresight'in yeni modelleri çıktığı için elde kalan 2006 modelleri düşük fiyatla satıyorlar (6.450). Aslında diri motor, uzun yol onunla daha rahat olabilir. Bizimkiler gibi atik ve spor olmasa da ağır abilerin kullanabileceği güzel motorlardan birisidir bana göre. Keşke Asya versiyonları bu kadar çok olmasaydı.. Ama ne derler.. "taklitler asıllarını yaşatırlar.."
Hayatonda
BSI,
Sinyal kumandasını Honda ya sordum, hiç bulaşma git çin malını al dediler
10ytl ye aldım ufacık parçayı. Aldığım Type-r çakarının sadece ana kutusunu taktırmak için gittim ve ne göriim aynı marka fakat farklı mal. Görüntü itibarıyla daha dandini duruyor. Benim elektrikçime verdim söktü, taktı herşeyi ayrıca pazar akşamı maçtan sonra caddeye gelirken herkesin 4lü sinyali yanıyodu. bizde 4lü sinyal olmadığından içime oturmuştu. Çin mallarında bile 4lü sinyal var ya.
O olayıda çözdüm güzel oldu. Yol kenarında beklerken 4lü müz yanıcak
34 BC 8561
Aaa ne yaptın bu konuda? su senin elektirikçiye bi gün beraber gidelim, yaptıracaklarım var. Benim servisten iyice nefret etmeye başladım gecen hafta yeni parçaları taktılar alarmın kablolaları yandan sallanıyor bu kadar mı özensiz toplanır bu motor! pek çok tırnağı kendim oturttum...
Kendim daha servise gidemedim bu akşam gidip çemkireceğim biraz.. çıkan parçalarımı da alıcam..
Sabah gelirken şu gezi olayı beni heyecanlandırdı durdu
1 - 2 Haziran Bilecik Gezisi, 1 Gece konaklamalı
Cumartesi sabah yola çıkış öğlen civarı oraya varış, dere kenarında alabalık mangal keyfi, bağ evinde geceleme ve ertesi gün sabah erkenden Kiraz toplama ve yeme sonrasında Sakarya nehri kıyılarından eve dönüş yolculuğu.. tabi arada müthiş manzaralar, köy konukseverliği, dereler, yeşillikler, güneş, ziyaret edilecek bir sürü yer ve enfes doğa! Emin olun kesinlikle kaçırılmayacak seneler boyu hayıflanılacak bir gezi..
Gezi tarihi ve oradaki konaklama durumu çok net olmasa net bilgileri daha sonra verebilirim.. Özel bir gezi olacaktır. Yol yaklaşık gidiş dönüş gezilecek yerler de dahil 700-800 km civarı olabilir.. yani aslında masraflı bir gezi sanırım 100 ytl ye gider geliriz. Gezi netleştiğinde size detaylı yol planı ve rota hakkında bilgi veririm yol üzerinde normalde araçla gecerken görünmeyem ama mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler var..
Hayatonda
Merhaba Arkadaşlar,
Bir süredir buradaki tartışmaları izleyerek 2. el kırmızı bir Dylan sahibi oldum. Sayenizde bir Dylancı daha oldu.
Ankara'da oturuyorum. Sizlere göre yaşlı sayılırım (52). Ama neredeyse Ankara'da bile bütün yıl motor kullanacak kadar özgürlük ve motor bağımlısıyım. Motoru işe gidip gelirken kullanıyorum. Geziler yapmaya malesef fazla zamanım olmuyor. Umarım bu yaz daha fazla zamanım olur.
Bu sayfalardan motor hakkında çok şey öğrendim, katkıda bulunanlara teşekkürlerimi sunarım. Bu bilgilerin gezi yazıları arasına sıkışmasına gönlüm elvermedi. Dylan ile ilgili bilgilerin biraraya getirilmesi gerektiği düşüncesiyle bir günlük oluşturdum. Sizlerin de desteğiyle bu sayfaları Dylan 150 hakkında bilgilere kolayca erişilebilen bir site haline getirebiliriz. Adres, imza satırımda yer almaktadır (İmzaya bu tür bir adres koymanın sakıncası var mıdır, bilmiyorum.).
Dylan ile ilgili ilk izlenimlerimi de orada yazdım. Burada Ankaralı bir arkadaşım daha vardı sanırım, üstelik onun da motoru kırmızı ya da bordo. Şimdilik Ankara'da 2 kırmızı Dylan oldu. Umarım artar.
Motordan (1 haftalık deneyimimle, ama 500 km yol yapmış birisi olarak söylüyorum) çok memnunum. Yalnızca süspansiyon bana biraz sert gibi geldi. Belki ayarlardandır, bu konuda sizin deneyimleriniz neler acaba?
İlk iş olarak ön cam almak istiyorum. Ankara'da ön cam nerede, nasıl taktırılır henüz bilmiyorum. Honda'ya da henüz sormadım.
Sonra da arka çanta olayını çözmeliyim. Uzun yola giderken lazım olacaktır.
Buji değişikliği acaba nasıl sonuç veriyor? Bujiyi değiştiren arkadaşlar deneyimlerini yazarsa iyi olur.
Bütün Dylancılara selamlar...
:cat: [COLOR="DarkRed"]En büyük küçük![/COLOR]
[B]Dylan 150 hakkında bilgiler[/B]:
[INDENT]dylan150.wordpress.com[/INDENT]
ndr yeni motosikletin hayırlı olsun.. evet süspansiyonlar biraz sert ama zamanla alışıyorsun Ön cam ve çanta işini Ankara'da Özen motorun bayilerine bakabilirsin..
MOTO-ART ANKARA 0312 435 38 68 http://www.motoart.com.tr
KURUÇAYIRLI MOTOR ANKARA 0312 385 00 15 http://www.kurucayirli.com.tr
ÖZEN MOTOR SİRKECİ İSTANBUL 0212 520 77 75
Eğer bulamazsan Istanbul'dan göndeririz
Aramızda buji değiştiren sanırım olmadı. Zaten bahsi geçen buji'yi honda servisleri bile bilmiyor, o ne diyorlar
Hayatonda
Ndr Abiy,
Site güzel olmuş baya yazı yazmışın ellerine sağlık.
Egzos 300€ şuanki bedeli. Orjinal honda egzos 849ytl idi yanılmıyorsam.
Erdoğan Abey,
Müsait olduğumuzda götüreyim seni, kafandaki soru işaretlerini gider.
İyi bi arkadaştır, beceriklidir. Benimde kafama bişey soktu onu yaptırıcam herlade maliyeti araştırıyor
Gezi işi beni aşar 700-800km ama gelmek isterdim.
34 BC 8561
İzel trenle gel seni artçı alırız oralarda İnan bana kaçmaz bu gezi.
Gerçekten yoldan çekinen arkadaşlar için Trenle gelmeyi (3.5 saat) tavsiye ederim.. Kapasitemiz yettiğince artçı alırız..
Hayatonda
Abi tarihler haftaiçini gösteriyor işi bırakmam zor :(
34 BC 8561
Pardon kardeş hata bende cumartesi pazar şeklinde düşünmüştüm ama tarihleri yanlış bakıp yazmışım.
Hayatonda
bizim geleneksel kahve dünyası buluşmamız ne zaman olacak?
34 BC 8561
Bu akşam 7-8 arasında bi çekim işim var sonrasında katılmak üzere bu akşam neden olmasın? ya da kimseden ses çıkmazsa perşembe de olabilir.. 6'ya kadar netleştirin.
Hayatonda
bu akşam olursa katılırım. çarş -perş. geceleri bekarlığa veda var maalesef meyhanede olucam.
34 BC 8561
Yarın yani çarşamba günü bostancı tarafında çayır çimende olcaz sizlerde gelebilirsiniz. saat 7-8 civarı başlıcak basket potolarının orada otopark.
Birde sizlere bişey danışmak istiyorum. Motorun şu işaretlediğim alt sakalı ve arka çamurluğu jantlardaki ve ön kısımdaki o reflektif stickerların rengine boyatmayı düşünüyorum sizce nası olur çokmu sırıtır.
Ndr yeni dylan ın hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah güle güle kullan. Ankara ile gönül bağım var benim. Kardeşim orada oturuyor.ODTÜ mezunudur kendisi, endüstriyel tasarımcıdır. Seyrekte olsa gelirim Ankaraya kısmet belki görüşürüz günün birinde. tekrar hoşgeldin aramıza bu arada benim yaşımda az sayılmaz 44 yaşındayım benim dylanda gümüş renk memnun oldum. hoşçakal
Bence boyamadan önce bi stiker ile dene, bak bakalım nasıl duracak hoş olursa boyatırsın.. boyadan sonra geri dönüş zor olur. Benim kanımca iyi durmayabilir.alt sakalı ve arka çamurluğu jantlardaki ve ön kısımdaki o reflektif stickerların rengine boyatmayı düşünüyorum
Hayatonda
ndr yeni motorunuz hayırlı olsun. ne güzel dylancıların sayısı durmadan artıyor
bizim motorun elektrik işlerini servis dışı yerlere yaptırınca garanti dışı kalmıyorumu 4'ler için mesela??
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)