Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
freenautilus;
Dediğin doğru hep aynı yerden almak lazım. Ben zorunlu hal yüzünden 1-2 kere farklı yerden benzin almıştım, motor tekliyodu.
Çalışmama olayı ise;
Aslında bu sabah işe giderken bi ara gaz yemedi ve çekişi düşüyodu ama ben sorun var gibi düşünmemiştim.
Hani motoru kullandıkça hızı sana normal ve bi noktadan sonra yawaş gelir ya o hesap.
Neyse çekiciyle Mototal'a (Oytun Bey) götürdüm.
Bujiden veya akü olabilir dediler. Marşa basınca bujiden olduğu ortaya çıktı değiştirdiler hemen, arada hava filtresinide değiştirdim.
normalde 12bin km de değişiyomuş ama 4binde 1 değiştiricem ben içi leş gibiydi.
Herkese yolda kalmadan, kazasız sürüşler
Reklamlar
-
İzel ;
Geçmiş olsun. Çekici falan epey uğraşmışsın. Benim anlamadığım ne olmuş durup dururken bujiye?
Ya binmesi çok keyifli oluyor motora ama ufakda olsa bir problem çıkınca insanın canı çok sıkılıyor değilmi. Ben şimdi ayna ve fren kolunu düşününce içim daralıyor. Neyse en büyük problemimiz böyle olsun hepimizin. Herkese arızasız , kazasız günler
-
oki çok geçmiş olsun...parça fiyatları gerçekten farkediyor...servislerde hemen fiyatı sistemden bakıp söylüyorlar ama sipariş vermen gerekiyor ve biraz beklemen zaten ehliyete kadar biraz bekle bence ..yoksa motoru bağlıorlar allah korusun...
motorun çalışmama problemi bende de olmuştu...bir kez farklı yerden benzin aldım ve bu problemi yaşadım..ardından servisleri aradım motorum garajdaydı(çok şükür yolda kalmadım,çünkü honda yol yardım sadece arabalara geliyormuş buna çok sinirlendim...ama böyle...) servislerden gelmediler..bende honda genel merkezi aradım şikayet ettim ve servisten gelip motoru yerinde tamir ettiler sorun bujideydi o değişti sadece buji parası verdim...
-
Benzin abicim benzin.. başka bişi değil..
-
Dylan sever dostlar, bugün Şirinevler honda bayisinden (otosever) Dylan için cam aldım. Fiyat 140 tl. Pazarlık yapılabilir. Cam taktırmakta tereddüt ediyordum. Cam takıldı, şimdi gayet memnunum.
1- Hıza etkisinden korkuyordum. Hızı çok etkilemiyor. Hatta neredeyse hiç etkisi yok.
2- Kışlık eldiven almıştım. Ama odun gibiler. Üstelik dünya para verdim. Hiç gerek yokmuş. Cam elleri soğuktan koruyor. Yazlık eldivenle gayet güzel kullandım. Zaten forumlarda kışlık eldiven yerine ısıtmalı elcik ile yazlık eldiven kullanımı tavsiye ediliyordu. Kışlıklarla sertlikleri yüzünden zor oluyor. Eldiven parasına biraz daha eklemekle cam alınıyor zaten.
3- En büyük sıkıntılarımdan biri sinyal verdikten sonra açık unutmak idi. Şimdi sinyal ışığı cama yansıyor. Bu sayede sinyali hiç unutma ihtimali yok.
4- Kaskın alt kısımlarından geçen rüzgar çok uğultu yapıyordu. Cam sayesinde kaskın rüzgar uğultusu kesildi.
5- Kaskın vizörü hep buğu yapıyordu. Buğuyu engellemek için camı en alt seviyede açınca bile rüzgar gayet biçimsiz bir şekilde içeri giriyordu. Soğuk havada kötü bir durumdu. Şimdi vizör açık gitmek bile mümkün. Yine de koruma için kapalı gitmek gerek. Artık vizörü aralayabiliyorum. Buğu ve soğuk sorunum kalmadı.
6- Kaskın altından gelen rüzgar çene, burun bölgesini donduruyordu. Soğukta maske şart oluyordu. Cam ile bu soğuk kesildi. Maskeye gerek yok.
7- Montum yeterli değil anlaşılan bu nedenle mont üstüne rüzgardan korunmak için yağmurluk giyiyordum. Cam sayesinde bundan da kurtuldum.
Cam ile ilgili sorun olabilecek nokta yağmurlu havalarda öndeki arabalardan cama sıçrayacak çamurlu sular olacak. Cam sayesinde üstüm kirlenmeyecek belki, ama cam kirlenince görüş engellenecek. Baktım üstten elimle görüşü açacak alanı silebiliyorum. Yine de silecek olsa keşke dedim.
Özetle cam fena bir şey değilmiş. Tavsiye olunur. Yazın sıcak havalarda çıkartırım herhalde.
-
OKİ adlı üyeden alıntı
İzel ;
Geçmiş olsun. Çekici falan epey uğraşmışsın. Benim anlamadığım ne olmuş durup dururken bujiye?
Ya binmesi çok keyifli oluyor motora ama ufakda olsa bir problem çıkınca insanın canı çok sıkılıyor değilmi. Ben şimdi ayna ve fren kolunu düşününce içim daralıyor. Neyse en büyük problemimiz böyle olsun hepimizin. Herkese arızasız , kazasız günler
Ben geçen sene Mayısta aynısının bir benzeri düşürmüştüm motoru, sol veya sağ fren sıkacağının ucunda küre gibi şekil yerin ordan kırılarak kısalmıştı, bir süre idare ettim, bakımda değiştirttim, 16YTL idi yanılmıyorsam.Servise sorarsan fiyat söylerler, benim gibi KEK buralarda fazla olmadığından yedek ellerinde yoktu 2-3 hafta beklemek gerekti, o yüzden sen bi uğra ellerinde yoksa sipariş edersin, fiyatını filan öğrenirsin.
geçmiş olsun...
mkmemory
-
OKİ adlı üyeden alıntı
İzel ;
Tşk.ler OKİ,
çorbada ufacık sinek miğde bulandırır hesabı insan sinir oluyo ama yapıcak bişi yok.
Serviste neden olarak bişi söylemediler bende üstüne gitmedim.
Arada moturu çalıştırırken gaz vermeden çalıştırın. Fazla gaz vererek çalıştırıldığında buji istalanabiliyormuş aklınızda olsun.
Erdoğan abi,
Benzini hep kızıltoprak BP den alıyorum.
Tavisye edebileceğin bi yer var mı?
Altan,
Cam hayırlı olsun. Ne marka aldın mrk ettim, resmi var mı? varsa koyarmısın nete?
yazdıklarına ek;
kışlık eldiven şarttır paran çöpe gitmedi mrk etme.
Soğuk havalarda yada yandan esen rüzgarlarda elin gene üşüyor.
-
Altan
bu aralar havalarda iyi olunca yeni taktırdığın cam ile ilgili güzel şeyleri bir bir sıralamışsın çok güzel.
Ancak katılmadığım seyler olacak.
1. Yağmurlu havalarda cama yapışan minik su damlacıkları karşıdan gelen araçların farları ile ışıldmaya başlıyor. Bu nedenle önünü göremeyince çıkarıp atmak isteyeceksin, ben aynısından kısa cam yaptırmayı düşündüm. Ancak kullanılan bu fleksiglass malzemenin fırınlanarak sekillenmesi gerektiği için bu işi yaptıracak yer bulamadım, elimdeki camı da kestirmek istemediğim için fazla da araştıramadım sonra. Ama bu işi ilk fırsatta yapacağım.
2. Elleri rüzgardan felan korumuyor benim parmaklarım clover kışlık eldiven içinde morardı, parmaklarım hala zor çalışıor bu yüzden. kuryeler gibi koruma taktım onuda ertesi gün söküp attım.
3. Rüzgarlı havada kullanırsanız sizi sağa sola götürdüğünü farkedersiniz. Hızı en az 10 km. kesiyor. Eskinden rahatlıkta 130-140 yaptığım yolda şimdi 120-130 u zor görüyorum.
4. Arabalardan çamur sıçramıyor merak etme
Ama fiyat olarak çok iyi almışsın ne marka aldın? biz bosuna mı 120 euro verdik yaw bu cama?
-
Erdoğan senin daha önceki yazını buldum. Yağmur gerçekten kötü bir sorun olacak. Çünkü ben de sürekli motor kullanıyorum ve yağmura denk gelmek kaçınılmaz olacak.
Hız kesme konusunda yüksek hızların sorun olacağı kesin. 100-110 km. ye kadar hız kesme etkisi hissetmedim. 120 yapabildim. Ama benim Dylan ile ben zaten düz yolda 120 üstüne hiç çıkamadım. (rampa aşağı hız yapmayı saymıyorum.)
Ben de ilk zamanlar bu 120 €'luk camları sormuştum. Otosever farklı bir markanın camı olduğunu, fiyatının 140 olduğunu söyleyince taktım. Yeni getirmişler bu camı. Sanırım herkes cam sorup, sonra fiyat pahalı gelince taktırmıyor. Ben de taktırmamıştım. Markasını unuttum. Tekrar bakarım.
Yazlık eldiven kullanıyorum. Elleri koruyor. Bir fotoğrafını çekebilirsem eklerim. Fakat malum bu aralar havalar iyi gidiyor. Ama cam taktırmaya giderken üşüyen ellerim, cam taktırdıktan sonra rahat etti. En azından bir fark var. Bakalım daha soğuklarda ne olacak. 120 €'ya satılan camlar da elleri örtüyordu diye hatırlıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum? Hiç mi faydası olmadı?
Erdoğan camı kesmek benim daha önce düşündüğüm bir şeydi. Böylece fazla hız kesmez diyordum. Şimdi önümde duran cama baktıkça camı kesmenin iyi bir fikir olmayacağı hissine kapıldım. Allah korusun bir kaza olsa kısaltılmış cam kellemizi uçurur diye korkuyorum. Bunu da dikkate alın.
Son olarak cama uydurma bir silecek sistemi yapabilir miyiz diye düşünüyorum. Örneğin alt ortaya sileceğin bir ucunu sabitlesek, üstte kalan ucunu iplerle her iki taraftan çekebilecek şekilde bağlasak. Cam yağmurlandığında sağdan ipi çeksek, biraz sonra soldan çeksek. Anlatmak zor olacak ama, ip dairesel bir şekilde bağlı. Ya da üstten raylı bir sistem. Düşünmek gerek.
Bu arada ısıtmalı elcik nerede satılıyor. Soran, taktıran oldu mu?
-
Erdoğan selam,pek katılamıyorum bu ara muhabbette zira izelden benim için aldığın lastik contaları aldım,ses falan kalmadı,çok teşekkür ederim,gerçekten iyi oldu.
Bu ısıtmalı elcik olayıda nedir?Varmı böyle birşey???
Buluşalım bir ara
-
arkadaşlar benim dylan ın 1000 km bakımı geldi. önceden yaptıranlar acaba biraz bilgi verebilirler mi ? kaç para tutar , ne kadar sürer , neyine bakıyolar , yaptırdıktan sonra ne gibi değişiklikler oluyo , eğer ihmal edersek nolur ? yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar ...
-
ben yarın 1000 bakımı için servise götürücem, servir 1 saat sürer dedi fakat fiyatını bilmiyorum falza bişey tutmaz heralde yağı değişecek balataları kontrol edecekler diye biliyorum.
-
ilk bakım yarım saat veya en fazla 1 saat sürer. Sadece yağını değiştirip bi kaç vidasını sıkıp kontrol ediyorlar. ve yanlızca yağ ücreti ödüyorsunuz o da 10 ytl civarı. Ancak bulunduğunuz bölgeye göre değişmekle beraber servislerden randevu almak gerekebiliyor.
-
1.000km bakımı Erdoğan'nın dediği gibi 10ytl ve 1 saat civarı sürüyor.
Arasa size bomba bişi;
Bi yaşlı (45-50 arasıdır) abimizi gördüm gri bi dylan kullanıyor. O benim ön cama takıldı, 100€ olan bu cam mı fln die. Bende evet abi güzel cart curt derkene abiye sordum motor kaç km de?
abiden bomba cevap "40bin" (40.000km). Dile kolay valla, 1 sene olmuş alalı.
Dedim Sorun çıkarttımı bilelim nedir ne değildir. Yok dedi servisine düzenli götür sorun çıkarmaz.
Benimki 3700km dedim güldü selamlaştık, herkes kendi yoluna...
-
döşeme
Arkadaşlar,dylanım için küçük küçük modifiye ve keyifli olacak değişiklikler yapıoyorum zira,selenin döşemesini değiştireyim dedim.İzellede konuşuyorus,Carbon kevlar deseninde deri veya vilnex kumaş aradım durdum,önce bostancı sanayi deki malzemecilere sonra maslak Atatürk sanayi deki malzemecilere baktım,hüsranla bitti arayışım,tam da istedğime yakın diyebileceğimiz bir deri bulup aldım (siyah pütürlü) carbon kevlar desenlisi varmıdır varsa nerdedir?Bu tip malzemeciler nerde olur?
erhan
-
arkadaşlar bugün dylanım 4100 km oldu..4000 den sonra change oil yazmaya başladı göstergede uyarıyı yaptı bana yarın servisteyim inşallah...her kışımız böyle olsun arkadaşlar...
-
Dylanım 11850 km oldu, bugün ona öncam aldım, şirinevle otosevenden 130ytl'na.Yolda beylikdüzüsünden sonra acayip sis vardı, siste buğu yapıyor, demek ön cama buğu önleyici bişeyler yapmak lazım. Gliserinle silince buğu yapmıyorduydu dimi..
-
Benim Dylan'da 12.500 km oldu. 12000 bakımına gitmiştim geçen hafta. 70 YTL tuttu. Bu mevsimde hava filtresi inanılmaz kirleniyomu onu anladım. Çünkü 8000 de değişmesine rağmen baktıkki 12000 dede leş gibi ve rütuşlayıp takmakta fayda değil. Mecbur o da değişti.:(
-
Birinin Dylanlarımızda gözü var Çoğu kişinin motoru yatırmasından sonra ben de bunu başardım. Geçen hafta cuma günü 1000 bakımı için yeniköy honda'ya gittim bakım 21 ytl tuttu sadece yağın parasını aldılar. Ordan çıktıktan sonra Beşiktaş istikametine giderken 50 metre sonra Tarabya ya çok dik bir dönüş vardır, tam oraya tırmanmaya başlamıştım ki arka teker etrafımda 1 tur attı ve nasıl olduysa elimi yere koyarak sadece egzost koruma demirini eğdim. Aslında o sabunlu suyu takip ederek dökeni bulup ağzına bir güzel yerleştirmek vardı ama....
-
Geçmiş olsun limp65,
1000km bakımına neden 21ytl aldılar ben anlamadım.
yağ 10ytl olması lazım!!
Kadir,
Bende 3600km de değiştirdim hava filtresini. İçini görsen leş gibiydi.
Servistekiler idare eder 4bin km daha dediler ama değiştirmek lazım.
Motor daha fazla menzil yapmaya başladı hemde belirgin bi şekilde.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)
Bu Konudaki Etiketler