(Murat kardeşim saygılar )Arkadaşlar merhaba.
Daha karar vermiş değilim.
Mondial 151 RS mi , Dylan 150 mi?
Arkadaşlarım RS de 151 cc olduğunu , daha konforlu olduğunu ve o kalitede bir motoru birdaha bulamayacağımı söyledi...
Çok kararsızım.
Murat d arkadşım honda alamıyacağım galiba ya...çok fazla para....=/
Arkadaşım ,
kıy parana al dylan' ı pişman olmazsın.
Çin malı motor alırsan sonra hurdaya çıkartmak içinde para verirsin üstüne.
Aslında en iyisi sokaklarda bi bakın bence 1-2 gün hatta git çin malları kullanan servis elemanlarına danış. Yolda onları görürsen motorlarından çıkan sesleri bi dinle ve sonra karar ver.
Unutmaki bir ünlü lafımız vardır " Ne kadar ekmek, o kadar köfte"
Ya da " Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim"
Hakkını ver yolların hakkını...
34 BC 8561
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi
Arkadaşlar bişi sorucam.
motor 1.800km oldu ve sürekli aynı benzinciden benzin alıyorum.
fakat bu son depoyu doldurduktan sonra 180km yaptım kırmızı çizgiye geldi ibre. normalde 200-210km civarı kırmızıya geliyordu.
2-3 kere 100-120km arası hıza çıktım ama çok uzun mesafeler değil.
Bu kadar farkettirir mi yoksa servise mi gitmek lazım? filtre temizliği vs..
34 BC 8561
eger çok tozlu topraklı yerlerde gezdiysen fazla benzin yakmaya başlamışsındır.hava filtresini değiştir eğer kötüyse..birde o benzin yakma olayı farkediyor.120ye çıkmışsındır ama çok rüzgar varsa içer,kırmızılarda filan devamlı topukluyorsan içer,yani eğer bu sefer 1 depoyla 180km filan yaptıysan hava filtresinin kirli olması kadar senin kullanımınlada ilgisi olduğunu düşünüyorum..
saygılar
Bundan sonraki depoyu sakin kullanmayı deniicem bakalım kaç km olucak.
Ben en iyisi servise bi çay içmeye gidiim çoktandır uğramıyorum unutmasınlar yüzümüzü
34 BC 8561
ne zamandır kimseler bişey yazmıyor topiğimizene güzel aslında
10 eylülde siteden takip ettiyseniz eğer abant toplantısı vardı..eskişehire erken geldiğim için sevgilimle ve bizden başka 1 motorla ,cüneyt abim, yola çıktık sabah erkenden..gidiş gelişimiz 480-500km'yi buldu..yine dylan canavar gibiydi virajlarda düzlüklerde..yine içti benzini tabiimotorum 6400km'ye ulaştı..
ama güzel bi gezi oldu kapanışı iyi yaptığımı düşünüyorumfotolara buradan bakabilirsiniz.ben pek upload yapmadım abant standart olduğu için
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=21378
Valla özeniyorum size
Nerede ise butun yorumlari okudum, zaten Dylan aklimda da vardi...Ve bende bir Dylan aldim , Kappa arka canta,, canta altligi, yan ayak da taktirdim. Bir tek alarm kaldi aklimda, o konuyu ise arastiriyorum. Pratik benim bile takabilecegim bir alarm istiyorum ama mevcut alarmlara bakinca sanirim bisuru sok tak gerekecek...
Motoru 2. el aldim ama gayet temizdi, 1000km de mavi renk...3950 ye arkadasla anlastim..
Yorumlarima gelince, insanin agzi kulaklarina variyor ... Bende Honda Activa vardi, onla mukayese etmek mumkun degil. Hizlanma gayet guzel, gidonu siki tutmak gerekiyor. Bir ara bir kamera araciligi ile bir video cekmek istiyorum, goreceli bir olay cunki..ilgili arkadaslar gorsunler tam olarak neyi kast ettigimi...Ben daha aleti zorlayacak firsat bulamadim, ama gazi acmamla 100km ye kadar soluksuz tirmaniyor, nefesi kesilsede kisa bir sure sonra hiz 120 oluyor...Benim bu hizda hep hiz kesmem gerekti yoldan dolayi , Bir ara tam performansini deneyecegim..Ama ilk kalkis falan, gayet guzel. Kalkista siradan bir araba bir sure arkanizdan bakar yani..En az 70-80km/h ye kadar...
Amortisorler Honda Activa/Beat e gore cok daha guzel, cukurlari iyi emiyor. Alt bagaja tam kapali kask(Bendeki Airoh Warrior) sigdi, yarim kask zaten sigiyor. Ama Flipup bir kask sigmadi Nolan N100 gibi, cok da zorlamadik...
Aydinlatmasi bence yeterli, bir araba gibi degil ama yeterli, Activaya gore super..
Kafama takilan birseyde, bu aleti marsa basmak disinda bir calistirma yolu olup olmadigi..Vurdurmak da mumkun degil herhalde, ayak marsi yok...Elektrik sistemi olmadan da calistirmak isterdim ama elektronik avans gibi durumlardan bu pek mumkun deil sanirim..Niye kafaya takiyosun bu kadar belki diyeceksiniz..Aktivayi bi kere biraktigim yerde manyagin biri mars korna ne dugme varsa sokup atmisti, tabi marsa basamadim ama ayak marsi ile calistirip ordan uzaklasmistim (Zaten Taksimde abuk bir yerdeydi), dylan olsa ortada kalacaktim...
Gostergeler de bence guzel, ozellikle saat olayi ve trip konusu iyi olmus, lazim oluyordu..Devir gostergesi deolsa iyi olurdu ama bu tarz aletlerde pek olmuyor...
Sele rahat ama benim eski Activa nin selesi sanki daha rahatti, veya ben alisamadim
Ayak alti duz degil Activa gibi, ben bazen mecbur kalinca oraya biseyler koyuyodum kisa mesafelerde....Bunda mumkun olmayacak...
Kontaktan selenin acilmasi ve on taraftaki evrak gozu de iyi dusunulmus...
Yalniz dun yagmurda biraz kullandim ve heryeri islandi aletin, bir debriyaj kokusu hissettim, ama pek zorlamamistim makineyi..Servise gosterdim, onlar bir anormallik olmadigini soylediler..
Simdilik aletten cok memnunum, Hatta heyecenla cosup baya yazmisim ...
Herkese salicakla, bulusmalara falan firsatim olursa katilmak isterim...
Umarim herkesin gonlundeki motora sahip olacak firsati olur..
arkadaşlar sonunda kendime bi kask ve mont alabildim. Yalnız bazı sorularım var.Birincisi kask (Lazer Vertigo replica ) bagaja sığmadı . Onun için şimdi arkaya çanta taktırmayı düşünüyorum. Sizce kaç lt lik almalıyım ve marka olarak ne önerirsiniz ? İkincisi bagajınıza neler koyuyosunuz ? Yani bagajda olmazsa olmazlarınız nelerdir ? Son olarak ceketime ( Revit Airflow ) bellik almak istiyorum. Herhangi bi bellik alsam monta uygun olur mu yoksa revit için uygun modeller ayrı mı ? değilse marka olarak ne tavsiye edersiniz ?
Hayırlı olsun prolixin,
şu yan ayaklığı ne kadara aldın? dün benden 30ytl istediler serviste, çok gerekliliği var mıdır?
Sehpa olayına çok alıştım sizce taktırmaya değer mi?
Saviola,
Bende 35lt çanta var. içinde is motorun su geçirmez örtüsü, eldiven, kaskı çiziklerden koruyan taşımalık kumaş çantası mevcut.
park halinde kaskımı da oraya koyuyorum.
Koltuk altında ise zincir kilidi mevcut ama çok yer kapılıyor, ondan memnun değilim
34 BC 8561
izel arkadaşım demişsin kıy parana al ama şu an çok zor benim için biraz beklemem lazım..
walla tebrik ederim çok iyi bir seçim yapmışsın ki zaten bunun farkındasın
motoru iyi almışsın ama 3950 ve 1000km..bence gayet ucuza almışsın
hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun
bende kappa 35 lt çanta var gayet şık oldu ve motora yetiyo..kötü durmuyo motorun üstünde,35 lt ideal bence..benim çantada bellik,dizlik,eldiven,yağmurluk oluyo bunları hiç çıkartmıyorum çantadan..bide genelde pet şişe oluyo benzin olayları yolda kalmayalım dieama şişeyi uzun yola giderken dolduruyorum..bazen ceketimide çantada bırakıyorum üşendiğim zamanlarda..kapalı garajda durduğu için bişey oluyor nasıl olsa..yani anlayacağın 35lt çanta fazla fazla yetiyo herşeye..ben bazen uzun yola giderken illa lazım olursa ön tarafımada bi tane sırt çantası koyuyorum fazla fazla yetiyo zaten
izel abi yan ayaklık activanınki uyuyor ama 12ytlydi en son.bence sana fazla fiyat çekmişler..ama değer mi diyorsan kesinlikle değer..gün ortasında çat çuk orta sehpaya almak hiç hoş olmuyor..anca geceleri ve bi cafeye filan oturursam orta sehpaya alıyorum diğer türlü daha kolay kolay orta sehpanın yerini hatırlamıyorum bile
Yan ayak bence büyük rahatlık, mesela kısa bişey için durunca ben inmeden evvel direkt sol ayağım ile açıyorum ve motordan ayrılıyorum..Zaten bir süre sonra refleks gibi oluyor..sehpa ise ne kadar alışsanda yan ayağa göre uzun iş..
Yan ayak sanırım 15 milyona maloldu..30 ytl bence fazla..
Çanta olarak kappa öneririm..bence kaliteli. bende sanırım 36 lt olanı var, yalnız orjinal çanta sehpası biraz pahallı, 50 euro gibi..çanta da sanırım 75 euro..yani toplam 200ytl civarı oluyor..Benimkine 1 kask ve ıvır zıvır sığıyor. Hatta 1 fullface ve bir yarım kask da yan koyarsam giriyor...
Bende eski activa da da kappa çanta vardı, başına neler geldi anlatamam 2.5 senede..neleri zorla soktum içine..kaçkere motorla birlikte düştü, hırsız açmaya çalıştı tornavida ile(açamadı), hiçbir sorun yaşatmadı..
Dandik çantaları kesinlikle önermiyorum, hem dylan a yakışmıyorlar, hem çabuk kırılıyorlar ve kilit bozuluyor..çok şahit oldum. Arka sehpa olmadan çantayı mevcut arkalığa takmanızı da öenermiyorum, çünki hem emanet görünüyor, hem hiç sağlam olmuyor gördüğüm kadarı ile, kappanın aparatı dylan a özel ve gayet sağlam oluyor, artçı için tutma yerleri de güzel oluyor..Bel dayama kısmına da 30 euro dediler bana ama ben taktırmadım...Ön camda 110euro idi sanırım söylemişken hepsini söyliyim...
Bu arada, alarm olayı hakkında bilgisi olan varsa beklerim...
Ok, en kısa zamanda foto eklerim..Bu arada temenniler için de teşekkürler ....
cevaplar için saolun arkadaşlar. benim için sadece kask sığsa yeter. 29 lt falan alsam sadece kask sığar mı yoksa hiç riske girmeyip 35 lik mi alayım ? bu kappa nın türkiye distribütörünü bilen var mı ? çünkü bizim burda aradığım hiçbişeyi bulammıyorum.zaten kaskla ceketi de internetten aldım. bi de peki ben bu kappa çantayı netten alsam acaba takabilir miyim ? zor mudur monte etmesi ?
not: bellik konusunda da aydınlatırsanız sevinirim. herhangi bi marka aslam monta uyar mı ? uyarsa hangi markayı önerirsiniz ? ufo zandona hangisi iyidir ?
kappa çantaların en küçüğüne bile her kask sığar, benim önceki en küçüğü idi, her kask rahat rahat sığdı..Kendin de takarsın gibi geliyor bana ama biryerde sorun çıkabilir..eksik vida vs. gibi..yoksa şema falan çıkması gerek..Fakat motor modeline göre altlığı almak gerek..
Kolay gelsin..
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)