çin malı olsa düşer ama bu belşirtilen markalarda hayatta düşmez anca yeni modeli çıktı ise eskisi düşer ama bu model daha yeni giriyo piyasaya seneler sonra düşer
çin malı olsa düşer ama bu belşirtilen markalarda hayatta düşmez anca yeni modeli çıktı ise eskisi düşer ama bu model daha yeni giriyo piyasaya seneler sonra düşer
_______BURSA MOTO KLUB KAPTANI_______
motorun mu var bas marşa asla durma
Bence Honda ve su soğutmalı bir motor olduğu düşünüldüğünde fiyatı çok değil.
Ben tam Keeway'in yeni çıkardığı model olan Matrix 150'yi düşünüyordum ki bu motor karşıma çıktı. Matrix 150'nin fiyatı 2.490 YTL olsa da vadeyi uzatarak biraz daha fazla kredi çekip Honda'nın Dylan 150'sini almak daha akıllıca sanırım.. Ne dersiniz?
Bu arada Honda'nın tüm scooter modellerinde "SOHC motor" yazıyor. Nedir bu SOHC motorun özelliği?
silindir başına bir emme bir egzoz supapı olan motor tiplerine soch, çift emme çift egzoz supapı olan motor tiplerine de doch denir..
Sanırım SOCH motorların DOCH motorlardan daha az yaktığı sonucunu çıkarabiliriz bundan..
kısmen çıkabilir ama her motor için öyle olacak diye bir şey yok. soch motorlar alt devirlerde daha canlı, dohc motorlar ise tam tersi üst devirlerde.. şu bundan yidir, o az yakar falan gibi durumlar da dediğim gibi her motorda aynı sonucu vermeyebilir..
Hala yok mu bu motoru alan, kullanan ya da yakından inceleme fırsatı bulan .. ?
MERHABA...! BEN KADIKÖYDE BİR BAYİDE İNCELEDİM PEK HOŞUMA GİTMEDİ HONDA'YA BENCE YAKIŞTIRAMADIM.PLASTİK KALİTESİNİ BEĞENMEDİM SELESİ ÇOK ESNİYOR BEATIN SELESİ 10 ÇEKER...! YÜKSEKLİĞİNE YÜKSEK İRİ BİR MOTOR EN KÖTÜSÜNÜ DUYUNCA HAK VERECEKSİNİZ DUYDUĞUMA GÖRE KAZA YAPARSANIZ PARÇA FİYATLARI ÇOK YÜKSEKMİŞ AÇIKÇASI BENİM HOŞUMA GİTMEDİ RESİMDEKİ GİBİ GÜZEL DURMUYOR.BU SADECE BENİM GÖRÜŞÜM.
bence dandik pahali ve kazik bi alet almaya deymez türkleri kek sanmis bunlar
benim honda vission die bi motorum vardi cok güzeldi ama artik honda scooterlerin öle oldugnu düsünmüyorum alinmaz ve kazik üzerine iki kurus daha ekler race alirim daha iyi
abi bu ne bicim honda teknoloji onlarda isim onlarda tuaf tuaf aletler cikariolar yazik paralara yazikkk
Motorla Gömün Beni
Değer arkadaşLar bence. Herkesin kendi fikri ama ben gözüm kapaLı veririm bu aLete. Öncedende vardı zaten bu , karşıLaştırmaLarda feLan iyi oLduğu söLeniyordu. Hatta cok önceden bi arkadaş motosikLet karşıLaştırmaLarını koymuştuta Dylan modeLi en iyisi seçiLmişti Neyse özeLLikLerine bakarsak o fiyata aLınacak diğer motorLardan daha iyi oLduğunu görürüz ( Deer , CygnusX , Bobcat ) Sıvı sogutmaLıda hem. Fiyatıda gayet uygun yani ortaLama bi fiyat diğer motosikLetLerLe karşıLaştırınca.
meseLa ;
DYLAN 150
Motor : Sıvı soğutmalı 4-zamanlı, SOHC tek silindirli
Motor hacmi : 153 cm ³
Silindir çapı & strok (mm) : 58x57,8
Sıkıştırma oranı : 11 : 1
Yakıt sistemi : 26mm VK-tipi karbüratörlü
Max güç (hp @ dev/dak) : 15.7 hp /8500 dev/dak
Max tork (Nm @ dev/dak) : 14.2 Nm/7000dev/dak (95/1/EC)
Ateşleme : Elektronik
Çalıştırma : Elektrikli
Şanzıman : V-matik
Boyutlar (UxGxY)(mm) : 1940x700x1170
Tekerlekler arası mesafe (mm) : 1330
Sele yüksekliği (mm) : 795
Yerden açıklık (mm) : 130
Yakıt kapasitesi (litre) : 9 lt (2 lt rezerv dahil)
Jant : Ön Alüminyum alaşımlı
Arka Alüminyum alaşımlı
Lastikler : Ön 110/90 – 13 56L
Arka 130/70 – 13 57L
Süspansiyon : Ön 33mmlik teleskopik çatal,88mm esneme aralıklı
Arka Çift amortisörlü salıncak,75mm esneme aralıklı
Frenler : Ön Çift piston kaliperli 220mmlik hidrolik disk
Arka : 130mmlik kampana
Ağırlık : 120 kg
FIYATI : 4.648 YTL
DEER 152
Motor : Tek Silindir, 4 Zamanlı
Silindir Hacmi : 152 cm3
Silindir Çapı ve Strok : Ø 58x57,8mm
Sıkıştırma Oranı : 10,3:1
Maksimum Güç : 10HP
Maksimum Tork : 9,0 Nm / 5000rpm
Şanzuman : Otomatik
Soğutma : Su Soğutmalı
Çalıştırma : Elektrikli
Ön Fren : Disk
Arka Fren : Disk
Yağlama Tipi : Yağ pompalı
Ateşleme : Elektronik CDI
Akü : 12V / 7 Ah
Ön Süspansiyon : Hidrolik Amortisör
Arka Süspansiyon : Ayarlanabilir Tip/Pneumatic Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 8 lt.
Ön Lastik : 110/70-17
Arka Lastik : 110/80-16
Boyutları (mm) : 2030x680x1180 mm
Ağırlığı : 116kg
FIYATI : 4.058YTL
BOBCAT
Motor : Tek Silindir, 4 Zamanlı
Silindir Hacmi : 147,5 cm3
Silindir Çapı ve Strok : Ø 57,5x57,8mm
Sıkıştırma Oranı : 9,4:1
Maksimum Güç : 12HP / 7750rpm
Maksimum Tork : 11,4Nm / 6000rpm
Şanzuman : Otomatik
Soğutma : Yağ Soğutmalı
Çalıştırma : Pedal ve Elektrikli
Ön Fren : Disk
Arka Fren : Disk
Yağlama Tipi : Yağ pompalı
Ateşleme : Elektronik CDI
Akü : 12V / 5 Ah
Ön Süspansiyon : Teleskopik
Arka Süspansiyon : Hid.Tek Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 7,5 lt.
Ön Lastik : 120/60-13
Arka Lastik : 130/60-13
Boyutları (mm) : 1855x730x1170
Ağırlığı : 130kg
Renk seçenekleri : kırmızı / mavi / sarı
FIYATI : 4.500 YTL
CYGNUSX
Motor tipi : Tek silindirli, 4 zamanlı, SOHC, hava soğutmalı
Silindir hacmi : 125 cc
Çap x Strok : 52.4 X 57.9 mm
Kompresyon oranı : 10 : 1
Maks. gücü : 11.2 HP-8.500 devirde
Maks. Tork : 0.9 kg-m-7.500 devirde
Yağlama : Islak karter
Yakıt sistemi : SVK24 Karbiratör
Debriyaj tipi : Otomatik santrifüjlü
Ateşleme : C.D.I.
İlk Çalıştırma : Elektrik marşlı, ayakla
Vites kutusu : Otomatik
Tahrik : V-Kayış
Ön süspansiyon : Teleskopik çatal
Arka süspansiyon : Hareketli ünit
Ön fren : Tek disk, f 220mm
Arka fren : Tambur, f 150 mm.
Ön lastik : 110/70-12 47L
Arka lastik : 120/70-12 58L
Boyutlar (UxGxY) : 1.855 x 685 x 1.110 mm
Sele yüksekliği : 770 mm
ki teker arası mesafe : 1.290 mm
Min. Yerden yükseklik : 110 mm
Ağırlık : 114 kg
Yakıt kapasitesi : 7.1 litre
Yağ kapasitesi : 1.1 litre
FIYATI : 4,395.00 YTL
vaLLa bence veriLir.
seneye benim motoru peşinata saydıriim
15 beygir ne ya
sıvı soğutma
ben kamyon çekerim bu aletle
o motorun yerine renk renk asya motor t150ler alınır
Yahu hala yok mu şu Dylan 150'yi alan arkadaş? Bir de bu motorun peynir ekmek gibi satıldığını söylediler bana.. Hani nerde bu insanlar?
Arkadaslar merhaba,
Ben uzun suredir arastırma yapıyorum scooter lar hakkında almak istediğim bir scooter kesinlikle Dylan... Bir tane site görmüştüm scooter karşılaştırması vermişlerdi dylan da oradaki en iyi scooter lardan biriydi... Çok güçlü bir motor ve fiyatı da çok değil bence. Üstelik ben gittim inceledim Honda Bayiinde oldukça şık ve kaliteli geldi bana.. Bayiinin söylediğine göre bu motor italya dan geliyormuş üstelik.
Benim tereddüt ettiğim tek nokta ben motoru sadece şehir içinde yani asvaltta kullanmak istemiyorum kafama estiğinde stabilize yollarda bozuk yollarda da beni götürsün ve hiç sorun çıkarmasın... Bu kısmı işin içine girince acaba Yamaha BWS100 mi olsa tercihim diyorum.
Ben çok çok uzaklarda sinopta gördüm.Orada bayi bile yok en yakın bayi samsunda var.Adam almış daha plakası bile yoktu.Evet yok satıyor...!Bende yaza değiştirmeyi düşünüyorum fakat dylan selesi hoşuma gitmedi çok dandik geldi bana
[color=blue]Motosiklet Kullanmak Bir Düşünme Yoludur....![/color]
[color=red]0Rh+[/color]
ubuhur
öncelikle hoşgeldin bence bws daha güzel ve sana daha uygun
bi de bu motoru merak edenler http://www.honda.com.tr/motosiklet/model/?model=76
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
selam arkadaşlar..geçen gün honda bayii ne gittim.mat siyah dylan vardı ve bence görünüşü güzeldi.özelliklerine gelince 150 cc için en iyi özellikler bence dylanda.15,7 HP ve sıvı soğutmalı olması en büyük avantajı.ama ben honda da olsa küçük bi scooter için (plaka falan dahil nerdeyse 5 milyar) o kadar para vermem, veremem..ama alanı asla pişman etmeyecek bi scooter imajı var bende..(3 tane 151 rs alınır o fiyata)bence artık büyük firmalar gerçeği görmeli ve makul seviyeye çekmeli..mondi 1.5 milyar honda 4.7 milyar..bari 2 katı olsun..3 veya 3.5 milyara alınır bence bu motor..bu arada bence deer de pahalı diğer verdiğiniz örneklerde..full chevrolet kalos otomobil 17 milyar..yani bence büyük firmalar fiyatları abartıyorlar.kusura bakmayın uzun oldu ama almak isteyipte alamayınca doluyor insan
motorla yaşa, hayatı yaşa...
Tavsiyen için tesekkur ederim XXXXX...
Bende arada kaldim gerçekte.. Şekil olarak BWS çok etkileyici; Hatta benim motur sevdam onu beğenmekten geliyor! Tereddüt ettiğim kısımlari ise acaba gücünü kuvvetini yeterli bulur muyum...Beni ve gerektiğinde artçı birini her yere taşır mı... Birde şu iki zamanlı olması...
Yazı tura mı atsam acaba BWS ve Dylan arasında ...
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)