Ben öğrenince yazıcam Dylanda kesici var mı yokmu tamam.
Şimdi Dylanda kesici olduğunu düşünerekten şöyle sorular soruyorum kendime: 150 de diyelim (hadi oda tam kesin değil ya) diyelimki kesiciye giriyorsa, kesici olmasa bu motor kaç yapar?
2.soru madem Dylan 150 km hıza kadar riskli devirin altında çalışabiliyorsa neden son hızı 140 yazmışlar? Yazsınlar oraya 160-170 gözümüz gönlümüz açılsın.
Birde Hakan dostum 150 de kesiciye girdiğini nasıl anladın? Motor daha fazla hızlanmadı mı? Yoksa bi titreme ya da ateşlemeyi kestiğini hissettirecek bir şey oldumu? 2.si oldu diyorsan eyvallah ama 1.si dersen sana şöyle söyleyeyim bu güçte bir moturun rüzgar direncidir, ağırlığıdır hepsini hesaba katınca zaten yapacağı limit hız bellidir. Yani kesici olmasaydı 150 den bile yukarı çıkacakmış gibi söylüyorsun. Hadi diyorum belki bende ibreyi 140ı geçirip sinyalin üstüne getirdim ama o bile senin dediğin hıza yetmedimi?? Okadar kesin yazıyosunki artık bende şüphe etmeye başladım.
Ben son olarak şöyle düşünüyorum: Yani Erol abi benim motorum karbüratörlü dediği halde ve anlattığı durumuda görünce karbüratörlü motorda kesici olmaz diye idda edecek halim yok. Onun anlattığı durum evet kesicinin olması durumu. Ama senin anlattığın olay motorun o hızdan daha yukarı çıkamaması olayı. YBR de de var demiştin ama ben onda da olacağını sanmıyorum. Ama Dylan da olmadığı konusunda eminim. Şu anda 2 ihtimal öngörüyorum.
1.si ya sen motorun daha fazla hızlanmamasını, kesiciye girdi diye yorumluyosun ki büyük ihtimalle durum bu. 2.si bugüne kadar tanıdığım onlarca Dylan kullanıcısı senin çıktığın sürate çıkamadıkları için Dylanda kesici yok sanıyorlar bende dahil.
Ayrıca bu konuda bence okuyanları sıkmıştır. Sonuçta varsa da yoksa da ben kendi adıma motorumdan memnunum.
Şöyle bir bakıyorum 4 senedir 45000 km yol yapmışım. Ankaradan bu tarafta gitmediğim yer kalmamış. Kar,kış,yağmur,çamur,güneş,sıcak hepsini gördü maşallah. 1 kere yolda kaldım oda benzin bittiği için. Sırf Dylan dosyası altında 15 gb fotoğraf,video var bilgisayarda.
2 takım lastik,25 litreye yakın yağ,3 kayış,yanlış olmasın 5 tane buji,3 egzos, 2 branda eskitmişim. Ama bu aralar yatırıyorum motoru. Ben yapamıyorum ama yapanlardan biraz gezi yazıları, paylaşımlar vs bekliyorum. Başlığa renk gelsin biraz.