Selamlar. Herkese iyi bayramlar. Artık bilmediğim pek birşeyi kalmadığı için forumu eskisi kadar takip etmiyorum ancak yinede bakmadan edemiyorum. Dylanlar siliniyormu diye yazıldığını görünce benimde birşeyler yazasım geldi. Artık dylanla öyle bir duruma geldik ki sanki hiç kaza yapmayacakmışım ya da hiç yolda kalmayacakmışım gibi geliyor. Bazen kaptırıp tehlikeli bir şekilde giderken kendime geliyorum ne yapıyorum ben diyorum. Ama hala motoru yıkayıp bir benzinciye gittiğimde hayırlı olsun yenimi sorusuyla karşılaşıyorum.
Ben buna "Pompacı Testi" diyorum. Nezaman ki motor yıkanıp benzinciye gittiğimde herhangi bir yorum,soru vs birşey duymadan çıkarsam işte ozaman siliniyormuyuz diye düşünmeye başlarım.
Allaha şükür hala bir muhabbet açıyor saolsun pompacı arkadaşlar.
Hala bir viraja giripte sonunda kırmızıda durunca yanıma gelen araçlardan düşeceksin zannettik yorumları alıyorum. Yani hala keyifle viraja girebiliyorum. Hala feribota binince "nasıl motordan memnunmusun?" diye soran motorcu arkadaşlara kmsini, gittiğim yerleri, gittiğim hava koşullarını anlattıkça 2.kez busefer alıcı gözle motora bakıyorlar.
Hala uzun bir geziye gitmeden evvel motorun ısınması için çalıştırdıktan sonra mutlu birşekilde eldivenlerimi, kaskımı, gözlüğümü takıyorum. Hala yola çıktığımda sağını solunu farklı bir ses geliyormu diye dinliyorum. 4 senedir
dylan kullanıyorum ve bugün sabah gördüm 44000km yi geçmişim. İş yerinde kullandığımız dylanlarla yaptığım yoluda üstüne eklersem 75-80000 km gibi bir yol yapmışım sadece
dylan ile. Ve şuanda bana ilk başta anlattığım hisleri yaşatıyor. Bence silinmesi biraz zor.
Hatta siliniyormu denilince zoruma bile gitti. İlk motorum olması ve bukadar anımın olmasından dolayıdır ki ben satsamda satmasamda unutmam dylanı. Çok acıklı oldu bayram sabahı.
Gelelim dylandan sonra ne alınabilire... Benim şuan için alınabilir olarak gördüğüm tek model Downtown 300 dür. Birde Tr ye gelirse People gti 300 dür. Her iki adayım arasında japon olmaması ise oldukça acıklıdır.
Downtownu kullandım, oldukça uzun süre araştırdım ve inceledim. Dylanda olsaydı dediğim herşey (Parça fiyatları,güç,konfor,aksesuar vs) kendilerinde mevcut. Denge olayı dylana en çok benzeyen scoterlardan. Ayrıca far ve gösterge sistemini görmeniz lazım.
People ise dylanın sürüş şekli ve kıvraklığı ile 1e1 aynısının tam 2 kat güçlü motorlu hali diye düşünüyorum. Enjeksiyon, büyük teker, led gibi ektralarıda cabası. Öyle ki gelsin diye 4 gözle beklediğimiz SH300 den bile torku ve beygiri daha yüksek. Tr ye gelirse fiyatına bağlı olarak alınabilecek en iyi scoterlar arasına girer. Ama şu an için downtown diyorum ben. Bu iki modelinde dylana benzeyen en büyük özelliği motor hacmine göre elde edilen gücün fazla olması. Kısaca atom karıncalar.