Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    -BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    km saatleri hiçbir araçta %100 doğru değildir. ama bu fabrika 10 veriyor 3-5te yıpranmadan gelse 15 yapar diye de hesaplanmaz. sürat arttıkça sapma artar ama kimse ibre 140ı gösteriyor 15 sapsa 125 gittim demez. ibre neyse onu söyler. bende onu söyledim. ayrıca çok kez deneme yaptığımızda yanımızdaki araçla aynı süratteyken aynı hızları okuyoruz. otomobille de motorla da denenmiştir. dakikalarca beverly ile düz yolda 130 km ile yan yana gittik. iki motorda tam 130u gösteriyordu. saatin arızalı olması söz konusu değil. öyle dersek bütün araçlardaki saatler arızalı olur. ama fiziksel olarak gerçek süratimiz tam olarak kaç onun için bişey diyemem. 130dur 135dir 140dır ama ibre doğru ve 140ıda geçti sapma payı nedir onu bilemem.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    Alıntı -BSI- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    km saatleri hiçbir araçta %100 doğru değildir. ama bu fabrika 10 veriyor 3-5te yıpranmadan gelse 15 yapar diye de hesaplanmaz. sürat arttıkça sapma artar ama kimse ibre 140ı gösteriyor 15 sapsa 125 gittim demez. ibre neyse onu söyler. bende onu söyledim. ayrıca çok kez deneme yaptığımızda yanımızdaki araçla aynı süratteyken aynı hızları okuyoruz. otomobille de motorla da denenmiştir. dakikalarca beverly ile düz yolda 130 km ile yan yana gittik. iki motorda tam 130u gösteriyordu. saatin arızalı olması söz konusu değil. öyle dersek bütün araçlardaki saatler arızalı olur. ama fiziksel olarak gerçek süratimiz tam olarak kaç onun için bişey diyemem. 130dur 135dir 140dır ama ibre doğru ve 140ıda geçti sapma payı nedir onu bilemem.
    bir konudaki teşhisin doğru sürat arttıkça sapmada artıyor,yani 140 giderkenki sapma oranı ile 80 ile giderkenki sapma aynı degil bunu bende yaptığım gps ölçümünde gördüm ,örnek olarak cihaz yüzde 5 fazla gösteriyorsa bu saatte gördüğün süratin yüzde 5 i oluyor ,al birtane gps benim gibi koy km saatinin üzerine bas gaza karşılaştır, bende 2-3 gün öncesine kadar saatte gösterdiğine göre 140 gidiyorum zannediyordum ama gps 130 diyordu benim anlatmak istedigim bu, ayrıca yıpranmadan dolayı lastik çapın daralıyor buda kmde yanlış göstermeyi artırıyor ..
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    bence dylanda sapma yok denecek kadar az yada yok.
    Şehirler arası otobüsler 120km ile sınırlıdırlar. Ben otobanda o otobüsleri 130km/hız ile dylan ile rahat solluyordum.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

selçuk sezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym hd2
    bu gün başıma bir şey geldi ışıklarda durdum iki arabanın arasındayım sağ yandaki araçtaki şöför kalkışta süratli kalktı bende fırladım onu geçtim 100 mt aşağıdan yayanın biri yola fırladı ikimizde süratliyiz frene asıldım adamı kurtardım motor acayip oldu gaz yememeye başladı sağa yanaştım gaz veriyom yok motor stop etti dedim yandık gaz teli koptu durunca kontağı kapattım yeniden çalıştırdım çalıştı sanki hiçbir şey yok eve geldim anlamadım neden yaptı acaba
    Sıdkın hakikatı seni yalandan başka bir şeyin kurtaramayacağı bir yerde gerçeği söylemendir"Cüneyd i Bağdadi"

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    belki benzinin azdı ve frene basınca öne doğru toplandı ? Olur böyle şeyler dert etmeye bile gerek yok.

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    dylan ,cılar nolduk boyle yaa.onceden gundemden duşmezdık,şimdi kimseden ses cıkmıyor
    MOTOR bence bır hastalıktır.

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    herkes sattı motorunu herhalde :(
    yada dylan hiç çözülmesi zor porblem çıkarmadığı için paylaşılacak birşey bulunmuyor. Forumun geçmişine bakarsak motorun her bir vidasına kadar konuştuğumuzu görebiliriz.

gelmiş geçmiş en sorunsuz motor = Dylan

Honda artık başka bi model çıkarsada onu konuşsak

TYP-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SES150 Dylan(2008)
    Bugün Dylanın bir kaç parça fiyatını sordum ön amortisör teki 500tl arka jant 300tl arka amortisör 400tl... tabi +kdv
    [color=blue]Motosiklet Kullanmak Bir Düşünme Yoludur....![/color]
    [color=red]0Rh+[/color]

Motosikleti
    mz 301 etz
    ewet sıvı soğutmalı gayet güzel bir motor 2-3 bin lira çine vericeğine honda al ömür boyu kullan ilkesi bu konuda bence geçerli

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı TYP-R adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün Dylanın bir kaç parça fiyatını sordum ön amortisör teki 500tl arka jant 300tl arka amortisör 400tl... tabi +kdv
    Eğer kaza yapmadıysan motoru kullandığın sürece amartisor ve jant değişimi yapmana gerek olmuyor. Yani motora bu masrafları yapmak belki motor ömrün boyunca hiç olmayacak.

kadiRR_delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim motor 52.000 oldu. geçenlerde gösterge takıldı yani kilitlendi kaldı benzin, km sayacı, sabit kaldı bizim dylan prof. ustaya sordum getir dedi. gittim baktı dedi kabloyu çıkarır takarsak büyük ihtimal düzelir dedi ve düzeldi. egzoz sorunu var malum dylan klasiği. onunda katalizörünü aldırdık tamamen ve performans baya arttı.

bu arada ps150'si olan bi arkadaşımla kalkış yaptı dylan boy boy ayırıyo düzde sabit gazda giderken uzadık yine aynı. anladımki dylan gerisi yalan..

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı kadiRR_delisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motor 52.000 oldu. geçenlerde gösterge takıldı yani kilitlendi kaldı benzin, km sayacı, sabit kaldı bizim dylan prof. ustaya sordum getir dedi. gittim baktı dedi kabloyu çıkarır takarsak büyük ihtimal düzelir dedi ve düzeldi. egzoz sorunu var malum dylan klasiği. onunda katalizörünü aldırdık tamamen ve performans baya arttı.

bu arada ps150'si olan bi arkadaşımla kalkış yaptı dylan boy boy ayırıyo düzde sabit gazda giderken uzadık yine aynı. anladımki dylan gerisi yalan..
    Dylan her eve bi tane lazım.

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    bıraz abartı gıbı olacak ama,her uzun yol yapışımdan sonra dylanımı bıraz daha seviyorum.7-8 ay gıbı surede 9000km yaptım.doyamıyorum yol yapmaya.hem sehir ici,hem şehır dısına cevap veren bır motor.Ali,nin dedigı gıbı her eve lazım bıtane.televızyon,buzdolabı alma,DYLAN al
    MOTOR bence bır hastalıktır.

Motosikleti
    Honda SES 150 Dylan
    Alıntı kadiRR_delisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kadir abi bende 42bindeyim.. bence dylanla ps arasındaki fark aerodinamik yapıdanda kaynaklanıyo olabilir..çünkü üstüne bindim direksiyon nerdeyse dizlerimle aynı seviyede bütün vücut kabak gibi açıkta kalıyo..hiçbişekilde insana güven vermiyo kağıt üstünde koltuk yüksekliği dylandan 1cm fazla ama üstüne binince hiçte öyle değil dylanda 2ayak basarken psde tek ayak parmak ucu basabildim ki boyum 1.79-80 civarı..öndeki ızgara bile etkileyebilir bence yoksa motordan kaynaklanan bir performans farkı olacağını sanmıyorum..siz ne dersiniz??
    ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Haklısın dostum. Aerodinamik yapıdaki farklılıklardan ötürü performans düşüyor olabilir. Bende Ps e bindiğimde hiç güven vermemişti. Direksiyon çok aşağıda kalıyor. üzerinde emanet duruyorsun sanki... Dylan varken 5.el Dylan alırım ama ps almazdım.

TYP-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SES150 Dylan(2008)
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer kaza yapmadıysan motoru kullandığın sürece amartisor ve jant değişimi yapmana gerek olmuyor. Yani motora bu masrafları yapmak belki motor ömrün boyunca hiç olmayacak.
    Allaha şükür öyle bir durum yok allah kimseninde başına vermesin.

Sadece ufak bir araştırma....
    Ama dylanlarda gösterge ve egzost'ta kronik bir arıza olduğunu duydum.
    [color=blue]Motosiklet Kullanmak Bir Düşünme Yoludur....![/color]
    [color=red]0Rh+[/color]

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı TYP-R adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allaha şükür öyle bir durum yok allah kimseninde başına vermesin.

Sadece ufak bir araştırma....
    Ama dylanlarda gösterge ve egzost'ta kronik bir arıza olduğunu duydum.
    Ben 28.000km Dylan kullandım böyle bir problemle karşılaşmadım ama egsoz sorunu yaşayan arkadaşlarımız oldu. her zaman olmuyor demekki.

ozeronder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 BEYAZ+ Kymco Super 8
    Bence abartmamakta fayda var Dylanda sorun çıkarabilir, kullanım koşullarına göre değişebilir ama ben 16bin km de sattığımda kaza yapmadığım halde 2kez ön amatisör keçeleri değişmişti, bazen kendiliğinden stop ediyordu, sonra çalışıyordu. Hiç yolda bırakmadı ama sıkıntılarıda olacak tabii.

farukyayla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dylan.Honda NT 700 Deauville
    şu an 22 bindeyim sadece eksoz sorunu yaşadım servis yenisini yakalım dedi ama 840 tl bende sanayii çarşısında eksozcu çok iyi bi ustamız var kendisi özel motosiklet eksozuda yapar ona gittim nakış gibi işledi eksozun altını açtı ve tamir etti 60 tl kurtardı işi ve biniyorum şu an sorun yok birkaçgün öncede gösterge 1 lambası kesti sanırım başka problem yaşamadım ve çok memnun olarak biniyorum

dylan 150 şarj startörü

merabalar ben yeni üye oldum. 1 ay önce 2006 model honda dylan aldım. 2 hafta bindim motor şarj etmemeye başlardı hep akü boşalıyordu. Servis şarj startörünün yandığını söyledi.startörün fiyatı 500 tl ben statörü sardıttım oldu ama motorun üstünde zonon far var zenonu açtığım zaman motor şarj etmeyi kesiyor.acaba zenon far motorsikletler için zararlı mıdır.önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/tek_ve_oze...XQQdisplayitem

motoru bu linkten görebilirsiniz.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler