Selamlar. Sınavlarım dolayısıyla giremedim uzun zamandır foruma. Bildiğim kadarıyla cevap vereyim soruları olan arkadaşlara. Cem debriyajı açtırmana gerek yok. Bilyalar var evet aşınan parçalar ancak benim daha hiç değişmedi. 2. kayış değiştirme zamanım geliyor ozaman onlarıda değiştireceğim. Sadece içinin temizlenmesi mevzusu var ama temizlendikten sonra zaten yine aynı şekline kısa zamanda döner. Sonuçta debriyaj devamlı toz çıkarıyor. Ama ben oranın devamlı sökülüp takılması taraftarı değilim. Zaten debriyajı söktükleri zaman işçilik ücreti artıyor haberin olsun. 7000 km henüz az o işler için.
Choconut bujinin tırnak aralığının gerçekten bozulduğunu düşünüyorsan ve bujiyide daha yeni almadıysan ben senin yerinde olsam gider yenisini alırdım. Ama yeni almışsan daha da ömrü varsa servise gidip tırnak aralığını ayarlamak için aparat var. Adını şimdi hatırlayamadım. Gidip onunla doğru aralığına getirebilirsin. Tırnak aralığınında tam ölçüsü aklımda değil ama kitapçıkta yazıyor.
Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..
Tşkler Serkan cevabın için.
Bugün libadiye caddesinde iki tane arka arkaya dylan gördüm.
bir tanesi hızlıca kaçtı yakalayamadım ama diğerinin plakası 1113'tü. forumda o yolu kullanan varmı sabah 8 gibi.
Sattınmı Ali abi motoru.
X-city mi aldın yoksa.
Yok almadım henüz araştırıyorum.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Evet abi ne düşünüyorsun X-citymi başka bi modelmi.
Şuanda benim amacıma en en uygun motor YAMAHA x-CITY
Çünki
Yakıtı az, Masraf ve bakımları uygun, 21 beygir %70 şehir içi ve %30 şehirler arası ve iki kiçi için rahat ve konforlu. Motor baya büyük ve güzel duruyor.
Başka modellerde var.
Beverly 500, Ancak yakıt çok yakıyor şehir içi hararet yapıyor ve masrafları çok fazla.
Büyük şasi motorlar bana göre değil. Siz söyleyin X-City den daha iyi bir alternatif var mı ?
Dediğin gibi muadili beverly var ama onunda masrafları çok, x-city'e bakmakta haklısın gibime geliyor Ali abi.. Xmax de hoşuma giden bi motor ama tekerlek çapının küçük olması seni pek memnun etmez herhalde abi.
Bu arada kaça sattın abi dylanı. Millet ölücü ondan merak ettimde.
Sym X-City'nin değil Dylan'ın bile muadili olamaz . Açıkçası biri önüme HD200 ü koysa binipte kullanmam. Kymco'nun 200 lük modeli hangisi onu çıkaramadım, Burada Carnaby aslında güzel bir alternatif ancak baktığında selesi x-city kadar rahat değil. Uzun yola çıktığımda da rahat edeyim istiyorum.
Kymco
http://www.sahibinden.com/kymco_peop...XQQdisplayitem
Beverly 500 Cruiser veya gelecek olan 300 cc modeli senin için ideal sanırım.
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Bende Dylandan sona ne alacağımı şaşaırdım öyle başarılı bir motor yapmış ki honda bilmeden fazla sorunsuz olunca hemen kaldırıp yerine PS150 yi koydu ve malesef tutulmadı. Bence Dylandan sonra x max te x city de iyi alternatifler. X max daha alçak bir motor x city ye göre ama dengesi sürati keyfi kesinlikle yüksek. x city kaldırımdan inerken çukurlara girerken sizi korkutmayan üzmeyen tambir şehir için Endurosu uzun yoldada sürücüsünü yormuyor ve performansı ile keyfinden bir ödün vermiyor. Eğer kullandığın güzergahtaki yollar düzgünse x max düşünebilirsin. Ama benim gibi her gün bozuk yollarla mücadele veriyorsan kesinlikle x city almalısın derim... Gerçi İstanbulda bir sürü alternatifin var vereceğin kararı sabırsızlıkla bekliyoruz hadi hayırlısı..
kymcoyu hatırladım. hava soğutmalı malasef. Ancak kasteddiğin beverly 300 sanırım. Eğer bu haber doğruysa süper
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 AM ----------
Çok teşekkür ederim. Şuan % 90 X-City kararı vermiş durumdayım. Ancak 2008 mi 09 mu yoksa ikinci elmi alınmalı sıfır alırsam hangi bayiyi tercih etmeliyim vs konusunda bilgi verebilir misiniz ?
Ali kardeş, al bir tane silverwing 400.
Şehir içindede, dışındada bas git ikinci elde çok temiz motorlar bulunabiliyor, ben almadan önce şehir içinde hantal kalırmı, ağır gelirmi acaba diye endişelerim vardı. Ama aldıktan sonra gördümki tam bir denge delisi makina ve o zaman anladımki biz eski motorlarımızı çok büyütmüşüz gözümüzde evet onlar çok sağlam makinalardı, (dylan ) ama büyük motora geçtiğinde anlayacaksın rahatlığı ve o ağırlığın vermiş olduğu dengeyi. Hele uzun yola çıktığında anlayacaksın bende x city i düşünmüştüm ama büyüttüğüme değmeyecek diye vazgeçtim. Ve inanılmaz derecede sevdim yeni motorumu 400 cc. 39 hp. Çift silindir vibrasyon yok... bir düşün derim istersen.
Ben o koca gövdeli motorla diğer her motorun geçtiği yerden geçiyorum sıkıntı yok.......
Selçuk merhaba, yakıt İstanbul trafiğinde, şehiriçi 4,5 ila 5 lt. civarında yakıyor. Yani l5 kuruş km. de. Bir başka deyişle 30 tl. benzin 200 km. yol ....
Şehirlerarası bu düşecektir. Yakında bir Bolu yolculuğum olacak kısmetse, döndüğümde uzun yol değerlerinide paylaşmak dileği ile ........iyi geceler...
iyi geceler sağol
Sıdkın hakikatı seni yalandan başka bir şeyin kurtaramayacağı bir yerde gerçeği söylemendir"Cüneyd i Bağdadi"
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)