Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    erol 62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS
    dylan'ım şu anda 3000 km.de-otomatik jikle faal... 15 kere ortalama 2 dakika ısıtılarak (toplam 30 dk.) tamamen izmir içinde sakin kullanım ( 1-2 kere gaz açma) tam doğru ölçüm. yaktığı benzin 100 km/3,2 lt. bu yakıt miktarı uygun mu... honda'nın chopper'ine (750 cc) geçmeden önce doğru motorda mıyım.ustaların tecrübelerine danışmak istiyorum..( hem sağlam, hem güçlü ,hemde beni yollarda mahçup etmesin ; dylan'ı bunun için seçtim.)...dylan,konumunda lider. -BSI- ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

bakalım benimki ne yakacak
    3,2lt bence iyimiş

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    cem 100km olmadımı daha.
    MOTOR bence bır hastalıktır.

yok abi olmadı daha
    abi havalar buz yaa bide hastayım korkuyom binmeye geçen çalışsın bari diye bi bidim dondum bitaneside artist artist eline telefon araba sürmeye çalışıyo önüme atladı bağrıştık ettik,bide kat kat giyiniyoz hareketim kısıtlı korkuyomda hadi dedim döneyim 3-5 km dolaştım girdim içeri

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    dogru soyluyorsun cem.ben bıle dogru duzgun bınmıyorum.alıskın degılız soguga,gerek yok.havalar ısınsın bol bol bınerız.
    MOTOR bence bır hastalıktır.

aynen öyle abi bide bu ara hakikatten soğuk ben daha evvelki kışlar beat varken bu kadar deildi baya baya biniyodum sağa sola giderken ama bu sene baya üşüyo insan

abi bu arada noldu senin dylan işi bakıyomusun hala bitane 2000km de sahibindende var mavi 4000ytl istiyo

Motosikleti
    Honda SES 150 Dylan
    Alıntı erol 62 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dylan'ım şu anda 3000 km.de-otomatik jikle faal... 15 kere ortalama 2 dakika ısıtılarak (toplam 30 dk.) tamamen izmir içinde sakin kullanım ( 1-2 kere gaz açma) tam doğru ölçüm. yaktığı benzin 100 km/3,2 lt. bu yakıt miktarı uygun mu... honda'nın chopper'ine (750 cc) geçmeden önce doğru motorda mıyım.ustaların tecrübelerine danışmak istiyorum..( hem sağlam, hem güçlü ,hemde beni yollarda mahçup etmesin ; dylan'ı bunun için seçtim.)...dylan,konumunda lider. -BSI- ?
    3.2 lt gayet iyi bir tüketim kış şartlarıda göz önüne alındığında..km arttıkça yakıt düşmeye başlıyo zaten 10bin km üstünde 3lt ve altına iner yakıt tüketiminiz..ben 34bindeyim şuan ayrıca fabri öncam var ekstra ona rağmen yaklaşık 2.8lt yakıyorum sakin kullanımda..shadow ile ilgili pek bi bilgim yok ama dylanı satmadan alabilirseniz çok daha iyi olur çünkü dylan şehir içinde vazgeçilmez kesinlikle..saygılar..
    ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:

choconut abi doğru söylüyor shadow alırken dylanı satarsan şehiriçinde rahat edemezsin bencede erol abi

Motosikleti
    Honda SES 150 Dylan
    CBA dostum senin dylan kaç kmde? bu arada senin yaş kaç?
    ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:

Motosikleti
    R1200GS
    tavsiyelerinize teşekkür ederim. ileride shadow alsam bile kesinlikle dylan'ı satmam. kısa mesafe gezilerinde ve özellikle şehir içinde kıvraklığı,ataklığı ile tam bir EFSANE . dylan dan vazgeçmem

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    sadece kısa mesafe değil uzun yollardada kendini kanıtlıyor ve yolun hakkını veriyor. Gidiş geliş 1600km lik gezimde üstelik 2 kişi beni hiç yormadı.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Alıntı choconut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBA dostum senin dylan kaç kmde? bu arada senin yaş kaç?

5000kmlerde
    niye noldu abi çokmu saçmalıyom 20 yaşındayım

Motosikleti
    R1200GS
    deryali dostum; kısa mesafelerden kastım, 100 km civarında gidiş-geliş bir yoldur . (200 km) . bu mesafeler dylan için leblebi-çekirdek.. uzun yolda da dylan kullanmak bir zevktir. benzini doldur devam et tarzına en uygun makine.. iyiki dylan almışım.... hem dylan, hemde kullananlar (önce veya sonra) süperler.

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    hadi hayırlı olsun tekrar.
    Ben hergün 100km yapıyorum. İşe gidiş geliş mesafesi üstelik istanbul ve köprü trafiği çekiyorum. Bilemiyorum belki başka motorla hem masraflarından kurtulamazdım hemde bu kadar seri ve rahat olur muydu bilemem.
    benzini koyup devam ediyorum taki 4000 km olunca servise götürüyorum.

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Ali abi sen bu havalarda da biniyorsan cidden çok sağlam adamsın
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı mhyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ali abi sen bu havalarda da biniyorsan cidden çok sağlam adamsın
    Birde bana sor

Mont + Kask + Kışlık Eldiven'i saymıyorum diğer aksesuarlara geçeyim

+ Kask içi termal maske
    + Mont içi astarlık
    + Montun üzerinde yağmurluk
    + Eldiven içi termal eldiven içliği (yeni spariş ettim yolda )

+ Pantolon içi termal içlik
    + pantolun üzerinde yağmurluk
    + Yağmurluğn üzerinde de Dizlik

Motoradaki aksesuarlar

+ Sıcaklık ölçer ( çok lazım oluyo tavsiye ederim )
    + Alt aydınlatmalar ( görünürlüğü artırmak için )
    + Kısa ön cam ( cam çok önemli soğuğu ve yağmuru kesiyor kısa olması ise önünü görmeni sağlıyor.)
    + Kışlık tekerler ( yolda )
    + ısıtmalı elcik ( yolda )
    + basınç ölçer

Bunların dışında

Cam ve kask için buğu önleyici sprey ve lazer kaskım için yeni bir vizör kullanıyorum.

İşte böyle bu şartları sağlamak için epey uğraştım. Geri kalanıda zamanla edinilen yol tecrübesi ve aşırı dikkatlilik

off abi kaç saat sürüyo hazırlanıp yola çıkman
    abi bide ne marka lastik alcan

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Gerçekten giyinmek ve hazırlanmak için epey bi vakit harcıyorum. Ama herbiride çok önemli. her gün en az gidiş geliş 2 saat motor üzerinde kalıyorum. Ayrıca Honda bülten de yayınlamış hava 0 derece iken 60km/h ile gittiğinde -13 derece olarak hissediyormuşsun.

Lastik seçimi Dunlop

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    basinc olcer ve eldiven ici termal icligi tam anlayamasam da
    digerleri gercekten cok onemli..

termal icligi sundan soruyorum benim kislik eldiven baya kalin(hareketi engellemiyo tabi) ama ne kadar soguk olursa olsun sogumuyo cok asiri yagmurlar haric te su almiyo..
    ondan merak ettim
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Selamlar. Erol abi yakıt değeri gayet normal. Dylan o aralarda yakıyor doğrudur. Hondanın chopper tarzı motoruna gelince shadow var benim bildiğim. Dylandan sonra shadow da biraz yabancılık çekersin. En başta vitesli, oturma pozisyonu farklı, çok daha ağır ve 750 cc. En basit olarak örneğin çok az bir meğilde bile dursan geri geri gidemeyeceksin. Bunu düşünerek motorun yönünü ayarlamalısın. Bukadar yüksek hacimli chopper tarzı motor hiç kullanmadım ama onun tecrübesi bambaşkadır tahmin ediyorum. spor motorlar kadar seri değildir herhalde fakat torku çok yüksektir. Ben önce 250 sonra 500 sonra 750 kademe kademe git diyenlerden değilim. İmkanın varsa kendinede güveniyorsan bence alabilirsin. ama dediğim gibi dylandan çok farklı olacak herşeyiyle ve bu yüzden 4000-5000 km boyunca temkinli dikkatli kullanmalısın abi. Dylan gibi aralardan giderim, şu aradan hemen dönerim gibi olaylar olmaz.
    Giyinme konusuna gelince benim bugüne kadar giydiğim nekadar eldiven varsa hiçbiri uzun süre soğuğa dayanamadı. Bu havada 45dk.-1 saat istersen zırh giyeyim yinede ellerim üşüdü. varsa şu eldiveni giy istersen sabaha kadar git kesinlikle elin üşümez dediğiniz bir eldiven söyleyin bizde alalım. ama çok pahalı olmasın.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler