Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı choconut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mhyen motorun temizliği ile yaptığı km arasında bu kadar doğrudan bağ kurmak bana uygun gelmiyo hiç..söleki benim motorum 34binde olmasına rağmen bunun yarısı kadar km yapmamış ama çok daha kötü durumda dylanlar gçrdüm anlatabiliyomuyum?? tabi sen 1000kmde bir motor alırsan tabiki çok temiz olucaktır orda haklısın..türkiyede kmye bu kadar fazla önem verilmeside insanları km azaltmaya yöneltiyo diye düşünüyorum..
    Çok haklısın abi.Motor var 5000 km'de ama sahibi acemiliğinden, ya da agresif kullanımdan mahvetmiş; motor var -misal 50.000'de Erdoğan abi'nin sattığı- cidden temiz.Ben hem düşük km hem de temizini arıyorum işte
    Fakat çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.Ülkemizde ilk bakılan temizlikten ziyade km'nin düşük olup olmadığı.Mesela benim gözüme bile ne yalan söyliyim öyle gözüküyor.Motor 10-15'dan fazla ise alınmaz; alınırsa satılmaz. Avrupa'ya baktığımızda ise adamlar motorlarını zaten pek değiştirmiyorlar. Altlarındaki motorlarında 100.000'leri görmesiyle övünüyorlar.
    İşte bu da bizdeki motosiklet kültürünün tam olarak yerleşmediğini, hala cahiliye dönemimizi yaşadığımızı gösteriyor bana göre
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı ruckerpark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    deryali dylan forumunu takip eden birisiyim çünkü bir hafta beklesem beat yerine dylan alıyodum ama acelecigimin kurbanı oldum o yüzden her baktıgımda bu foruma ah şu salak kafam derim kendime kızarım size hitap etmemin nedeni bu forumu okudugumdan beri sizin motorunuzun üstüne çok titredigini fark ettim bu çok güzel bişi ama en ufak bir sesde en ufak bir bogulmada çok kafanıza takıyosun çok uzuluyosun sanki burda insan yapımı bir alet sonuçta arada böle şeler yapması gayet normal hangi makine yapmıyorki yani o yüzden kafanıza takmayın fazla şunuda belirtmek isterim keşke herkez sizin gibi motoruna aşık olsa ama kendimizi üzmeye gerek yok bu kadar
    Dostum öncelikle beat'te güzel motordur. İlk motorumdur kendisi. motor üzerinde çok kalmamdan ötürü Dylan'a geçtiğimde gerçek bir motora binmeye başladığımı hissettim. Yaza kadar bin sonra inşallah Dylan'ı alırsın.

Dylan bizi sorunsuzluğuna ve mükemmeliğine vede performansına o kadar alıştırdıki üzerine sinek konsa oturup ağlayacak hale geliyoruz.
    Bizi onca yere ekonomik sorunsuz ve güçlü birşekilde taşıyan motorumuza ister istemez hayranlık duyuyoruz. Garip davranırsa bi sıkıntısı varsa çk üzülüyoruz çünki 10binlerce km boyunca başımıza böyle bişey gelmemiş...

Bu arada dün dylan'cı bi arkadaşımı aradım geldi sağolsun baktık motora ve onunda başına bir kaç kere gelmiş. Kayış değiştirme km'^si yaklaştığı için motoru ilk çalıştırmada zorladığında ( ki ben öyle yaptım arkamda biri ile yokuş dur kalk ) Kayışa birazda yağ damlamışsa kayış 0-20 arası boşa dönüyormuş. herhangi bir sorun yok yani. Zaten 20bin olmak üzereyim servise gittiğimde kayışını kontrol ettireceğim. Bu sorunu bi kez daha tekrarlamadı zaten..

Sağlıcakla...
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

iyi bari ali abi inşallah kayıştandırda büyük bi sorun çıkmaz

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    herkese selam. fazla uğramaz olduk buralara. çok konu geçmiş. bari son konularla ilgili görüşlerimi yazayım. Dylanında tabiki ufak tefek sorunları oluyor olması lazımda zaten bu istanbul trafiğine yollarına mühendislikmi dayanır.. ben 20.000 km yi yeni geçtim. son bakımda kayışımı ön fren balatamı ve yağını değiştirdim. çok titiz kullandığımı zaten beni tanıyanlar bilir. 20.000 km deyim ön balatayı değiştirmem gerekti ama arka balata bi 4000 daha gider kararına vardık onu değiştirmedim. bu konuda rekoru elimde bulunduruyorum tanıdıklarım arasında. fazla fren kullanmıyorum ondan herhalde. şaka bir yana gereksiz dur kalk yapmam öndeki araba 1 metre gitti diye ben gaz veripte yol açılmadan hareket etmem mesela. Gelelim zamandan kaynaklı çıkan ufak sorunlara.
    hararet ışığı yanıp yanıp sönmeye başlamıştı. bunun hararetle alakalı olmadığını düşündüm çünkü kendi kendine bi yanıp sönüyodu. seleyi söküp motora baktım. hararet müşürünün üzerindeki klips kopmuş bir değiyor bir değmiyordu. serviste söyledim garantiden değitirilecek.
    bir gece otobanda giderken arkadan bi ses duydum herhalde yolda bişeye bastım dedim pek umursamadım. ertesi gün sabah gördüm egzos üstündeki koruma demirinin küçük olan parçasını bırakmışım. onuda serviste ilettim. garantiye sokmaya çalışırız dedi ama ona garanti veremeyiz dediler. 12 liraymış o parça allahtan garantiye girmesede alacağım. Arada bir kontrol edip onun vidalarını sıkın derim.
    arka far grubunun grenajlara bağlandığı tırnaklardan kırılmıştı. ve zamanla bunun bütün dylanlarda olacağı kesin. garanti olduğu için arka iki grenaj komple değişti. garanti bitince ne olur derseniz ben takarken sunfix diye hamur kuruyunca taş gibi olan bir yapıştırıcıyla güçlendirdim benimkisi artık kırılamaz. sizinde aklınızda bulunsun. arka farlarınızı kontrol edin. hafif sallanıyorsa bilinki kırılmaya başlamış. garantiniz varsa götürün değiştirin yoksa tam kopmadan yapıştırın. yoksa her çukurda küt diye vuruyor grenaja.
    Bunların haricinde beim servisle bakımlar haricinde işim olmadı. bunlarıda zaten gidip söyledim sonraki ilk bakımda hallettik. D&B motor doğrudur her şekilde yardımcı olmaya çalışır. Ben çok memnunum.

Km temizlik konusunda da dylan temiz kullanıldığı taktirde yıpranan bir motor değil. çok uzun kmler lazım bunun için. balata, kayış, yağ gibi zamanla değişmesi gereken şeyler haricinde normalde hiç bir ekstrası yok. Kendi motorum diye demiyorum hala ilk günkü kadar tok,sessiz ve herşeyi kusursuz çalışıyor. satılık dylan 20.000 km de. şaka şaka imkanım olduğu sürece dylanı satmamak niyetindeyim gerçektende.

son olarakta erol62 nin amortisör sorusuna cevap vereyim. Sert amortisör spor kullanım için, virajlarda daha stabil olmak, daha az yaylanmak için seçilir. yumuşak amortisörse daha çok konfor gerektiği, daha fazla yük taşınacağı zaman seçilir.eğer virajlarda çizgiden çıkmayayım motor girdiği gibi çıksın arkaya yolcu almıyorum derseniz amortisörü serte alın. ama ben sakin giderim arkada yolcum var çukurlarda amortisör dibine vurmasın derseniz yumuşağa alın. çünkü amortisörü sertleştirmek yayı sıkıştırmak demek o yüzden sert amortisörde çukura girdiğinizde hele birde 2 kişiyseniz amortisör sonuna vurur. bütün darbeyi motor da sizde sert bi şekilde hissedersiniz. ben her ikisindende biraz isterim derseniz ozaman orta sertliğe alabilirsiniz.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

valla serkan çok güzel yazmışın şu arka stop grubu benimde kırılmıştı biliyosun daha değişmedi ama yakında değişicek galiba ayrıca bende değişrken senin gibi hamur yapıştırı ile sağlamlaştırıcam..

senin sağ sol 2 taraftan birdenmi kırıldıda 2sini değiştirdiler.beniö bi tek sağ taraf kırılmış tek sağ taraf değişicek

erol 62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS
    -BSI- amortisör konusunda bigilerini aktardığın için teşekkür ederim. kimse cevap vermeyecek sandım. bu tecrübenle ben ayarımı standart (a) konumuna getireceğim. insanlara yardımcı olma mutluluğunu yaşayabilirsin... çünkü bana yardımcı oldun

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Cem iki grenaj da değişiyor. farı tutan tırnaklar iki tarafta da var kırıldığı zaman beraber kırılıyor zaten.
    Erol62 yardımcı olduysam sevindim. bizde buralardan öğrendik çoğu şeyi şimdide bildiklerimizi aktarıyoruz.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

anladım serkan saolasın bakalım benimde değişcek büyük ihtimal fabrikanın cevabını bekiyoz dedi servis..

Es Es

merhablar;

Full depo 160 km altında giden oluyormu? ben 160 km anca gidebiliyorum.

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Senin durumun bayağı vahimmiş doğrusu.Hiç gitmese 200 km gitmeli diye biliyorum...
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

harbiden yaa ben bile fazla yakıyom dedim ama sen yanlış hesaplamışındır belki

bu arada bende 100km yapcam daha bide hasta oldum 4-5 gündür binemiyom ne zman yapcaz bakalım 100km yi

130 km kırmızıya iniyor,30 km sonra biter,bende anlam veremedim,iki dylan var elimde ancak diğerinin göstergesinde problem olduğu için karşılaştırma yapamıyorum,14000 km değişen tek bir parcası yok

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    hava filtresi ve bujinin degismemis olma ihtimali yok dimi?
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

emin ol hiçbirşey değişmedi.

hiç bişey değişmediyse bakımda yapılmıyomu yani,eğer öyleyse tabi 160km de kalır..

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    hıc bır sey degısmedı derken.yag bujı degıldır ısallah.oyleyse az bıle yakıyor
    MOTOR bence bır hastalıktır.

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    e tamam iste bakima girmedigi iciin 160 km gidiyo..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

yok yaa arkadaş yanlış biliyodur bi buji 14000km gidermiki yaww

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    bujı normalde 8000km degısıyor.(dylan,da)calısır,gıder ama randımanlı olmaz,yakıt fazla yakar,cekıs dusuk olur.ondan onemlısı,yagın nerdeyse 4.degısımı gelmıs.yag ozellıgını tamamen yıtırmıstır.tabı motoruda bıtırıyor.dylan,ı cekemeyenlere malzeme cıkacak,arkadas sayesınde.ooo 20000km de dylan,lar motor ıstıyormus dıye kotuleyecekler.
    MOTOR bence bır hastalıktır.

aynen aynen şeref abi valla malzeme olacak ama olsun bilen biliyor

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler