Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    pocemonmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F 2018
    Alıntı freenautilus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mutlu selam.Ne oldu motor, sesin soluğun çıkmıyor.Bana kalırsa problem debriyaj kaynaklı tamamıyla.Zorlayınca ısınıp renk değiştirdiğini söylemiştin.Bu sırada debriyaj kapağı ısıdan sertleşmiş olmalı.Balatalar da keza aynı şekilde.Dolayısı ile iyi bir kavrama/tutunma yapamıyor ve güç kaybı oluyor.Forumları gezerken piaggio'da hafif güç kaybı ve gıcık bir ses ile sonuçlanan, artık kanıksanmış bir problemle karşılaştım.Sende garip ses çıkıyormuydu bilmiyorum ama aşağıdaki linklere bak istersen.
    http://www.scooturk.net/showthread.php?t=3131
    http://www.scooturk.net/showthread.php?t=691
    evet 3 haftadan beri yeni bir ses var, gaza basınca fredy gruger tırnaklarının sesleri geliyor debriyajdan ses gidince motor fırlıyor kacıncı goturuşum servise sonuc sıfır şimdide bu ses nedir diye gidecegim heralde bu seste normal derler arkadaşlar kendi işimi kendim yapacagım malossi debriyaj kiti alacagım istanbulda satan bir dukkan varmı acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    freenautilus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Peki debriyaj değişecek diyordun, ne oldu.Yoksa bu komple debriyaj değiştikten sonra gelen sesmi şimdi?
    Sen gaza basınca debriyaj balatası tas dedikleri kapağı geç kavrıyor olmalı.kavrayana kadar sürtüyor, oda ses yapıyor.Gazı yavaşça değil biraz daha seri ver,kasnak çabuk açılıp hemen kavrasın tası.
    Malossi çözer ama motor garanti dışı kalabilir.

pocemonmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F 2018
    Alıntı freenautilus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki debriyaj değişecek diyordun, ne oldu.Yoksa bu komple debriyaj değiştikten sonra gelen sesmi şimdi?
    Sen gaza basınca debriyaj balatası tas dedikleri kapağı geç kavrıyor olmalı.kavrayana kadar sürtüyor, oda ses yapıyor.Gazı yavaşça değil biraz daha seri ver,kasnak çabuk açılıp hemen kavrasın tası.
    Malossi çözer ama motor garanti dışı kalabilir.
    yok birşey değiştirmiyorlar normal diyip geciştiriyorlar en son sen motoru acamamışsın yuklen zorla motoru nasıl olsa garantili motor değiştiririz neresi bozulursa deyince her sabah motoru 2 dakika rolantide hazırlayıp neresi olursa direk tam gaz gidiyorum akşamda mecidiyekoy ataturk havalimanı tam gaz basıyorum ve debriyajdan gelen seste bu zorlamadan sonra başladı işin komik tarafıda eskisine nazaran daha seri gidiyor ya havalar sogudugundan yada alt devirleri zorladıgım icin gercekten hissedilir derece guclendi motor bu şekilde birde malossi kit taksam ne olur diye icim icimi yiyor...

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Ben son 2 haftadır 250cc motorları araştırıyorum.250cc ve üstündeki hacimli motorlarda özellikle yoğun trafik ve yokuşlu İstanbul gibi şehirlerde olanlar mutlaka be ses olayından müzdarip ve onlara söylenen bunun normal olduğu,birşey yapılamayacağı yönünde.Tasın içini zımparalıyorlar ama ses 500km sonra yine başlıyormuş.Ben şimdiye kadar dylan'da ne kendim yaşadım nede bu forumda okudum.Bilmiyorum başına gelen oldumu.Genel olarak söylenen 150cc ve üstünde olduğu.Ama anladığım kadarı ile italyan motorlarda daha fazla bu şikayet.Scooter konusunda uzman olan bir ulusun motorlarında bunun olması ve italya merkezin bunu Türkiye'nin yol şartlarına bağlayarak garanti dışı sayması çok saçma geliyor bana.Biri forumda çözüm olarak şunu yazmış ve kaynak italyan forumları: Debriyaj kapağını söküp ince zımpara ile içini zımparalıyor ve balata spreyi ile temizliyor.Sonra, balataları kıl desteresi ile çaprazına 2mm derinliğinde keserek 2 parça görüntüsü veriyor.Bu soğumayı kolaylaştırıyor.Sonra balataların ilk temas eden kenarlarını eğe ile hafif incelterek zımpara ile de yediriyor kenarları.Amaç tas ile ilk teması yumuşatmak.Sorunun çözüldüğünü ve 8000kmdir sorunun tekrarlamadığını söylüyor.
    Bu arada, beverly 250 ile ilgili kronik sorun,problem vs biliyorsanız paylaşmanızı rica ediyorum arakdaşlar.

arkadaşlar konuyla alakasız olacak ama bugün 80 km hızla giderken girdiğim çukur nedeniyle arka stop,sinyal gurubunun sol granaja bağlı olduğu yerden çatlattığını gördüm sizinde başınıza böyle bir olay geldimi yarın arka sağ sol granajları söküp güzelce tamir etmeye çalışıcam sizce granajları sökebilirmiyim başarılı olurmuyum

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Biraz uğraştırır ama ben daha önce sökmüştüm.Artçı tutamağını sök önce.ÇAmurlukta bağlantılar var onları ayır.Seleyi çıkar,selenin önündeki aküyü kapatan grenajı çıkar.Grenajların bir tarafında(sağ-sol hatırlamıyorum) içten bir bağlantı vidası var, onu sökmelisin.Grenaj tek parça olarak çıkarılıyor dikkat et.stopların elektrik bağlantısı var sökülecek.Tabi birçok nokta geçme yada tırnaklı.plastik çok gevrek olduğundan dikkat etmelisin.kolay gelsin

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    cem benimkide kırıldı. işin enteresan tarafı bende bugün arkadan çukurlara girince gelen sesden farkettim. şimdi senin mesajı görünce komiğime gitti biraz. ben götürüp garantiden değiştireceğim. daha önce aynı şekilde kırıldığı için değiştirilen başka dylan biliyorum. ben tam incelemedim sağmı yoksa sol grenaja bağlımı far grubu diye. sol grenajımda ufak bir çizik vardı. eğer sola bağlıysa götürür değiştiririm. hem çizikdte gitmiş olur. yok eğer sağ ise değiştirmeye gerek yok çünkü oda kırılacak yazık günah. o yüzden kendim en kuvvetli hamur yapıştırıcıyla orayı yapıştırırım diyordum. aklında olsun o parça garantiden değişiyor. emsali var. mıy mıy ederse servis haberin olsun. ben yeni parçayı alır almaz orayı yine hamurla güçlendiricem. seninde aklında olsun değiştirirsen tavsiye ederim. tekrar kırılmasın. sökmesi takması kolay ama garantiden yaptırırsan zaten servis takar.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

hadi yaa bende bugün bi ton uğraştım japonla yaptım oldu gibi ama tabi tam olmadı bide arka granajları sökemedim ne nalet işmiş o yaaw madem öyle pazartesi salı bakıma gidicem gittiğimde söyleyim ama adamlar sen buna japon sürmüşün falan filan dermiki acaba tühh yaa keşke daha evvel haberim olsaydı :(

eminsin demi garantiden değiştirme konusuna öyleyse servise yükleneyim bende biraz

Motosikleti
    SH 300
    o prblemden dolayı değiştirilen grenajlar var. isim vermeyeyim sözerin motoru mesela. :D:D valla olmaz felan derlerse hemen sözeri bulu getiririm.

alla allaah inşallah benimkinide değiştirirler.bide benim sağ granajda dylan stickerının üsütnde kılcal boya çatlakları olduydu büyürse değiştireleim demişlerdi oda biraz büyüdü onuda göstereyim inşallah değiştiriler yaa keşke daha evvel haberim olsaydı hiç ellemezdim şimdi japon sürdüm diye kıllatırlarsa uğraşcaz bi ton

Motosikleti
    SH 300
    ben ellemedim hiç direk servise garantimin bitmesine 3 ay kalmıştı garantiden sonra kırılsaydı kötüydü. gerçi tamiri zor bişey değil hatta tamir edilince orjinalinden çok daha sağlam olacak ama ne gerek var. orjinal haliyle gelsin ben orayı güçlendiririm birde kırılamaz bir daha. hem ufak bir çizikte vardı o parçada oda gitmiş olacak.

4000 km bakıma gidicem neler değişiyo ne kadar tutuyo bi bilgisi olan warmı

Motosikleti
    Honda Silverwing 400 - 2006 Model
    CBA, 4000 bakımında sadece yağ değişiyor vede 35.00 ytl ödüyorsun ve hiç bir yerin acımıyor merak edecek birşey yok

Motosikleti
    Honda Dylan
    Alıntı choconut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar dylanda hiç debriyaj balatası değiştiren oldumu??
    138 ytl debriyaj balatası

100 ytl kayış

koray gfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda dylan - CBR 250R
    herkeze selamlar çoktandır giremiorum foruma bişey sormak istiyorum benim dün arka lastiğime çivi girdi yama yaptırıcam ama pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum yeni lastik almak istiyorum ne önerirsiniz lastik olarak ?
    Yarını düşünmeden, özgürlüğe yelken açmışcasına..

nedym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Alıcım
    Alıntı koray gfb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkeze selamlar çoktandır giremiorum foruma bişey sormak istiyorum benim dün arka lastiğime çivi girdi yama yaptırıcam ama pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum yeni lastik almak istiyorum ne önerirsiniz lastik olarak ?
    yok sen iyisi motoru deistir nemelazim lastik deistirirsen yine patlar

arkadaşlar sizin bu topiği ne kadar çok okurdum .........
    dylan çok güzel bir scooter ..
    ama nasip değilmiş.

Alıntı koray gfb adlı üyeden alıntı Mesajı göster

koray bende bu konuda sağda solda soruşturdum genellikle michelin pilot sport modelini öneriyor bende yakın zamanda değiştiricem orjinal lastikleri yol tutuşunda çok zayıf kalıyor

istanbul da michelini buz motor satıyormuş

http://www.buzmotor.com/lastik.html

selçuk sezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym hd2
    herkese selam motorum çalışırken ara sıra tık diye ses verip stop ediyor göstergeler farlar çalışıyor marşa basıyorum çalışıyor nedendir bilgisi olan arkadaş varmıdır acaba

arkadaşlar bende 4000 km bakımına gittim amcak motor daha 3980 lerdeydi bi kaç gündür change oil uyarısı veriyo bunu nasıl düzeltebilirim birde bu uyarı 4000 km den sonra başladı

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler