hayırlı olsun mhyem valla bedavaya aldın motoru haaa çantda warmış haa
bu arada ne renk motorun
hayırlı olsun mhyem valla bedavaya aldın motoru haaa çantda warmış haa
bu arada ne renk motorun
Sağolasın Cem.Motor seninki gibi kara yağız bir delikanlı
Alarm ve kilidim yok diye kapalı otoparka bıraktım ama çok özledim keratayı
Bu arada motosiklette alarm kullanan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.Hani alarmı alsak iş görür?Normalde 50-60 lira civarı sanırdım bu alarmları ama Honda servisinde sorduğum alarma tam 160 lira fiyat çektiler.Kullanıcı yorumlarını bekliyorum
o senin dediklerin çin malı dandik alarımlar bende sordum öyle bir fiyatlar istediler doğrudur ama otoparkın varsa üstüne birde çak bir disk kilidi kafan rahat olsun mhyem
Malesef Cem otoparkım yok.Evimin önündeki demirler var.ya da 10-15 cm'den her gün indirip çıkarma zahmetine katlanabilirsem apartmana koyma imkanım var.Ama ben yine de sağlam bir alarm olsun istiyorum.Yarına belki masterlock kilit alabilirim.Bir kilidim var ama masterlock 8/10 olan bir halat alsam da iyi olur sanırım...
Bu arada Dylan'ın depo kaç liraya doluyor?Benim depo yarının biraz altına indi de kaç km götürür sizce?
valla ben daha dün full ledim benzin ibresi tam kırmızının üstüne inmişti ama o haldeyken içinde 2 lt daha benzin kalıyomuş kitapçıkta okudum neyse bunun üstüne 25 ytl benzin aldım depo ağzına kadar doldu full+full doldu yani ama dediğim gibi içinde daha 2lt civarındada varmış yani öyle söylüyor kitapçık
Doğru ya bizim kitapçığımızda vardı
Bugün E-5'te Dylan ile ciddi bir kaza atlattım ve de çok korktum arkadaşlar.Siz siz olun çok dikkatli kullanın
http://www.motosiklet.net/forum/moto...apiyordum.html
arkadaşlar ps150 hakkında ne düşünüyosunuz sizce almaya değer mi?? fiyat 150cc için oldukça yüksek kalıyo servisin söylediğine göre kayıp gaz oranını yüzde 10-20 azaltabilrmiş enjeksiyon sistemi..tahminimce dylandan deposu 1lt az ama aynı menzile ulaşır gibi..bu arada bursada servise gelen teşhir amaçlı ps150nin üstüne binmek azda olsa sürmek kısmet oldu..gerçekten çok yüksek bir motor 1.79 boy olmasına rağmen tek ayak parmak ucu yere değiyo sadece düşünün işte..1.65 civarı kişilerin sürmesine imkan yok gibi..ayrıca dikkatimi çeken çok yumuşak bir gaz yemesi var titreşim filan daha düşük geldi bana..siz ne düşünüyorsunuz çevrenizde bu motoru alan var mı??
ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:
Arkadaşlar benim dylan'daki artçı tutma yerine monteli çantayı sökmek istiyorum.Bu şekilde motor çok uzun gibi geliyor ve de dışarıdan baktığımdaki görüntüsü pek hoşuma gitmiyor.Fotoğraf daha hala çekemedim kusura bakmayın ama satıcının sahibinden.com daki ilanındaki resmi sizlerle paylaşıyorum.En kısa zamanda yeni resimler eklenecektir.
Sizce de bu hali biraz tipsiz mi?
Mehmet geçmiş olsun, ucuz atlatılmış bir olay gerçekten.Bende aldığım gereksiz bir risk nedeni ile yapışacaktım yere bugün azkalsın.Motor dikkat işi, kendine güvenme ayarını iyi ayarlamak gerek.Tabii özellikle ülkemizde kontrol edilemeyen riskler de hayli fazla.Bu nedenle aman dikkat diyorum.
Çanta konusunda görünüm açsından bende aynı fikirdeyim.Ancak işlevsel olarak yokluğunu çok hissediyorum desem yalan olmaz.
Tam tamına 170 ytl notere verdim.ruhsat işleri için ne olacak bilmiyorum daha
Aman hocam sen de çok dikkatli ol.Gerçi dün hissettim benim başıma bir gelecek vardıOlaydan 3-4 saat önce bir arkadaş ısrar etti illa beni de al arkaya diye.Kaskı da ona vermiştim.E-5'te sakince giderken kendi kendime ya dedim bu motorla iki kişi kaç görürüm acabaRüzgar karşıdan geliyordu ve biraz yokuş yukarı bir yolda 100-110 arasında gitti geldi.Sonradan durdurdum ama kask da yok ya.Gözlerim alev gibi olmuştuArkadaşa bir baktım kaskı çıkardı rengi atmış.Bir daha arkana binmem diyorFakat dünkü olay kendimi sirkelememe neden oldu.En az 2 ay artçı almayacağım.Zorunlu olmadıkca e-5'e çıkmayacağım ve de 60-70'i pek geçmeyeceğim
Çanta konusunda aynen senin gibi düşünüyorum.Bir dünya şey alıyor ama görüntü olarak motor değil tır oluyor sankiKışın daha çok faydasını görürüm elbette.Fakat şimdilik çıkarma düşüncesindeyim.Motoru kapalı otoparka bırakmıştım.Yarın sabah erkenden gidip alayım da çantayı çıkarayım artık.
Bu arada önemli bir sorum var.Resimde görüldüğü gibi çanta monteli.Bunu çıkarmak için hangi araçlara ihtiyaç duyarım?Ben tek yapabilirim değil mi?İllaki motorcuya gitmesine gerek yok sanırım??
Tek başına sökersin, servise gerek yok.Ama uygun boyda civata söken anahtara ihtiyacın olucak.eğer uygun alet yoksa uğraşma derim.Açarken yada sıkarken vida başını bozabilir yada yuvasını sıyırabilirsin.
Pense ile sökülmez mi?Yoksa ona göre anahtar mı arasam?Bizim deponun yanındaki ufak alet çantasındakiler iş görmez mi??
ruhsat işlemi için sakın muameleciye gitme.. ben yeni motor aldım, tuzla emniyete gitmem gerekiyordu.. önce 5 ytl değerinde ek1 formu alıp doldurdum, 2 tanesi 10 ytl. kendin doldurmayıp aldığın yer olan trafik müşavirliğine bilgisayarda doldurtsan daha çabuk ve sağlıklı olur.
ilk yapacağın iş bu olsun.. zaten emniyet etrafında trafikçiler olur, önce buraya git, ama sabah gitme çünkü hiçbiri yerinde olmaz..
birgün önceden bu işi hallet, onlar senin evrakları dosyalayıp sana hazır veriyor.
1 gün sonra sabah erkenden emniyete git sıra olmaz.. ayrıca ek1 formuna ona göre tarih attır.. emniyette senden alacakları 28 ytl ruhsat yaprağı bedeli var, başka bişey yok. toplam 38 ytl ye ben halletmiştim..
Topu topu o kadar paraya mı halloluyor yani?Millet bayağı bayağı 150 falan diyordu ya neyse.Bu arada bağlı bulunduğun yerdeki Karakola mı gitmen lazım?Mesela Ümraniye'de oturuyorum ben Kadıköy'e gitsem olmaz mı?
Pense ile pırıl pırıl vidaları çizersin Lokma takımı gerekli:
http://img113.imageshack.us/img113/7779/image42cp4.jpg
Bende lokma takımı yok malesefArtık kendim denerim olmadı bir yerde söktürürüm napalım
ruhsatta neresi yazıyorsa oraya gitmen şart.. ümraniye trafik tescile gidecen, dikkat et orada dolandırıcılar varmış, burada babaçi isimli bir üye söylediydi..
toplam maliyet 38 ytl geçmez emin ol.. muameleciye verirsen :
notere gidip muameleciye vekalet verecen : 30 ytl + 2 saat bekle orda
100 ytl muamele ücreti o kişiye verirsin bu rakam 200 lirayı bulabilir bazı yerlerde.. tavsiye etmem, kendim gittim 2 saatte hallettim. daha önce bi motor almıştım, ruhsatı muameleciye verdim ruhsat 4 gün sonra geldi, az kalsın benden aldığı parayı inkar ediyordu, hatta tekrar para istemişti, 38 ytl lik iş için 180 lira param p.ç oldu
Ruhsatta verildiği yer olarak Fatih yazıyor.Oraya gitmem şart o zaman.2009'a kadar sigortası yatmıştır kağıdı var yanında.Sigorta yatırmayacağız heralde.Muayene de 2011deymiş.Sadece 38'e çıkarsam çok iyi
fatih yazıyorsa, aksaray da ki istanbul emniyete gidecen galiba, çünkü fatih emniyet te oralarda.. ayrıca eski sigorta kağıdını kıvır çekirdek için çöp poşeti yaparsın, yada kağıt gemi.. 30 ytl sigorta primi için mecburen bayılacan benim gibi
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)