aldım abı dun teslım aldım..facıavıtes olayı bıraz zorladı scooterdan sora ama parkın orda bıraz calısınca halledıcem ısallah
aldım abı dun teslım aldım..facıavıtes olayı bıraz zorladı scooterdan sora ama parkın orda bıraz calısınca halledıcem ısallah
dylan....dylan....dylan....dylan....dylan....dylan ....dylan....dylan.... zzzzzz sınıf sınıf sınıf... hala sayıklıyorum yeter artık yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........ yaw ben nerden bulacam 4.5 milyarı?
shernova Dylan.. Dylan.. demeye devam et.. ne kadar çok dersen oluyor.. benim rüyalarıma bile giriyordu.. bak simdi oldu da kazasını bile yaptım
Şaka bi tarafa 2. ellerini de araştır derim ben.. 3.500 e bulabilirsin sanırım.. Dylancılar bir süre sonra hızlarını alamayıp 250 - 400 cc. lere kayıyor.. en azından ben öyle yaptım benim motorumu aldığım arkadaşta motorunu aldıktan 2 ay sonra kendini Xmax'a terfi etti, 600km.deki sıfır Dylan'ı 3.500'e benim oldu.
Banka kredilerini araştır ben 2800 ytl için 265 ytl x 12 taksit ödüyorum.
Hayatonda
ErdoganAktas adlı üyeden alıntı
abi geçmiş olsun ya gerçekten okuyunca ilk başta içim bi çok acıdı ama sonra 2nizde de bişey olmadığını okuyunca içim rahatladı,neyse tekrar geçmiş olsun..
bu scooterların ağırlık merkezi ön tarafta olmadığı için genel olarak ön teker hep tehlikelidir..
bende başıma böyle bi kaza gelmesin diye hep dikkat ediyorum..test ediyorum motoru mesela kırmızılarda duracakken ön frene asılıyorum tepkileri ölçmek için..umarım can alıcı bi şekilde sıkmak zorunda kalmayız bi gün..
herkese kazasız belasız sürüşler arkadaşlar...
***AZ ÖNCE KANUNİSULTAN ADINA YAZILANLAR BAŞKA KULLANICI ADI GİRİLMİŞ ZANNEDİLEREK YAZILMIŞDIR ***
yazıların kanunisultanla alakası yokdur...
Arkadaşlar benim henüz bir motorum yok ama almak istiyorum ve kafamda 1-2 soru var, diğer motorlarla karşılaştırıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Hiç motora binmedim. Bu arada 105 kiloyum. Günde git gel yaklaşık 150 km yol yapıyorum. Anlaşılan Dylan 150cc lik motoru ve su soğutması ile örneğin sürekli 90 km/s basabilecek güçte.
E5 veya TEM'de motoru kullanıcam genelde (güvenli midir?). Rüzgar, büyük araçlar filan savurur mu? Kimi sayfalarda scooter = küçük motor = uzun yolda güvensiz benzeri yorumlar var. Katılıyor musunuz? Yaz - kış kullanmak isterim (çok kötü havalar haricinde). 90 üstüne çıkmadan uzun yolda yakıt sarfiyatı 2.5lt/100km filan olur mu?
Hepinize teşekkürler.
Rüzgar bazen ciddi problem olabiliyor ama en güçlü rüzgar heralde zaman zaman boğaz köprüsünde oluyordur. Ben orda yediğim rüzgarı başka bir yerde yemedim. Evet hafif scooterlerde rüzgar problem olur ancak lastik çapı büyük ve ağır bi scooterde sorun olacağını sanmıyorum. ben Dylan ile her sabah ve akşam köprüyü geçiyiyorum daha evvel beat ile geçerken şiddetli rüzgarda zorlanırdım ama Dylan ile bu minumuma indi. Sahil yolunda da bazen ciddi rüzgar oluyor ama köprüdekinin yanında bana bu esinti gibi geliyor. Tem ve E-5 de bahsi gecen rüzgarı pek hissetmiyosunuz desem yeridir.
Yani bu tür durumlar için aerodinamiği önceden hesaplanmış iyi bir alet alırsan böyle sorun yaşayacağını sanmıyorum. Ben sürekli 70-110 arası kullanıyorum 7 lt. ile 240-250 km yaptım. Hesabını yap işte. 1000 bakımından yeni çıktığı için son durum nedir daha bilemiyorum henüz depo boşalmadı Bence Dylan çok çok iyi bir seçim olur.. zira motosiklet olduğunu fark ediyorsun yolda 90 ile giderken önünde birikmiş aracları ve trafiği aşıp geçmek istediğinde diğer motorlarda sen de konvoya katılıp beklemek zorunda kalıyorsun. aletler 80 üstü görmüyor.. ancak bunda 70-90'la giderken bir anda 120-130'a çıkarak öndeki araçları rahatça sollayabiliyorsun. Bu bir motosiklet için çok önemli bir artı. Pek çok 150cc scooterde bu özellik yok.
Tabi yaz kış kullanmak için de motordan hariç kıyafet içinde 700-800 Euroyu gözden çıkarman lazım.. kask eldiven mont vs.
Hayatonda
aksungur arkadasım bu senın dedıgın olaylar artık scooterlarda pek fazla olmuyor dylanda dahıl sımdı uretılen 150 cc scooterlar(çin mallarını bilmem)yuksek teknolojilerle uretılıyor yok ruzgarda ucarsın yok yagmurda batarsın guneşte erirsin bunlar yok artık bu scooterlarla 6-7 saat yolculuk yapanlar war
Hoşbulduk, motoru bana aldırdınız ya helal olsun
ucuzundan çin malı alıcaktım döndüm dolaştım yorumlardan sonra aldım ve çok memnunum. İlk bindiğimde roket gibi bişey bu dedim ama şimdi hızı normal gelio yakında da yavaş gidiyo demeye başlayıp bir üst modele geçicez herhalde
Depoyu 24,50ytl ye doldurup 210 km de kırmızının ortalarına geldi yedek depoya pek güvenemedim ve gittim benzin aldım. bu yedek depo, ibrenin kırmızı uyarının en altına geldii zaman mı devreye girer yoksa
kırmızı başlangıcı = 2lt benzin kaldı demek mi?
Ben galiba 1.000km dayanamıyorum ve şuan 255km de ben 80km yi geçmeden kullanıyorum. ama ışıklarda, çin malı ve vespa gördüğümde yada sollama gerekli olduğu zamanlarda seri kullanıyorum.
Birde sormak istediğim başka bişey; arabalarda rodaj olayı yoktur, motorlarda da olmaması gerektiğini düşünüyorum. yanılıyo muyum?
yani ilk 1000km motor aksamı alışsın sen motora alış bakımdan sonra kullan istediğin gibi...
Son sorum ;
sol freni kullanıyorum ve sağ frenle pek alakam yok ama geçen denedim sanki sol freni sıkınca arka ağırlıklı bi fren oluyo, sağ freni sıkınca ön ağırlıklı frenleme yapıyo gibi geldi. Doğrusunu bilen var mı?
Arada Muratd, yazılarını okumaya çalıştım frenlerin güzel olmuş
Bilgi veren bütün arkadaşlar teşçkür ederim.
selamlar...
muratd adlı üyeden alıntı
yaff bu dylanların 2.eli çıksa popcornu satıp hemen alıcam ama yokişde yok
BİRİ BANA DYLANINI SATSIN!!
zaten duyduğuma göre iyibi motor deyilmiş hani onun için bana satın gitsin
İzel arkadaşım yanılıyosun arabalarda da var rodaj olayı hatta dayım hyundai getz aldı kitapçıkta ilk2000 km ye kadar 88 km hızı geçmeyin diyor...
izel motorda rodaja dikkat et,bunu samimi söylüyorum çok dikkat et bu olaya alt tarafı 1000km'cik ya...sen bu motora daha kaç km bineceksin kim bilir 1000km dediğin nedir ki...izel adlı üyeden alıntı
dylanların frenleri kombinedir...
yani ne demek:sen sol freni (arka freni) sıktığın anda %70arka ve %30 ön fren sıkılır zaten... sol arka fren,sağ ön frendir dikkat et..
ama acil durumlarda 2 frenide sıkmaya ve ayarlı sıkmaya özen göster...scooterları ağırlık merkezleri ön tarafta olmadığı için dikkat et ön frene..
kaliperleri beğendiğine sevindim ama sorduğun sorulardan anlıyorum ki yazdığım yazıları tam okumamışsın yada kaçırdığın noktalar var..dikkatlice bir daha oku derim ben sana orda herşey var..
kanunisultan adlı üyeden alıntı
faruk unut olm bu motorun 2. elini bulamazsın
Bilgiler için saol murat. evle iş arası 3 km. olduğunu düşünürsek benim 1000km ye ulaşmam biraz zaman alıcak
Ayrıca damalı siyah dylan resmi içinde tşk. ederim gözüme güzel göründü. Bende öle bişiler yaptırıcam kısmetse.
Yaptırdıktan sonra resimlerini yollamaya çalışıcam.
gün bitsede motora binseemm
herkese iyi haftasonları...
muratd adlı üyeden alıntı
Hehe komik olmuş yav Anlaşıldı motodevil...motodevil adlı üyeden alıntı
ErdoganAktas kardeş sağol verdiğin bilgiler için. Uzun yolda sorun çıkarmıyor Dylan ok. Yakıt sarfiyatı hesabını da yaptım 2,8 ile 2,91 lt arası yakmışsın. Ayda 2500km nin üstünde kullanacağım için tüketim biraz fazla geldi. Bir de ilk motorum olduğu düşünülürse sanırım daha ekonomik modellerden başlayacağım. Belki ilerde Dylan'a terfi ederim...ErdoganAktas adlı üyeden alıntı
Hepinize kazasız belasız günler...
yardımcı olduysam ne mutlu bana
abi biraz kiloluyum filan demiştin galiba,eğer başka scooter almayı düşünüyorsan ki daha kucuk cc li olması lazım az yakması için,diğer scooterla sana gitmez..aksungur adlı üyeden alıntı
ama vitessli 125lik alacağım dersen eywallah
Merhaba izel,izel adlı üyeden alıntı
sorularına cevap veriym bildiğim kadarıyla, gerçi bu topiğin tamamını okursan sorularına cevap göreceksin.
1-rodaj diye bişey var, motorda üretici normal maotor yağıyla teslim etmiyor bize, ilk yağa rodaj yağı deniyor ve 1000km de değişmek zorundasın (fazla tavsiye edilmemekle birlikte zorda kalırsan 1250ye kadar maksimum süren var) rodaj yağı daha ince bir yağ, rodaj için özel bir yağ, piston ve silindirin alışma süresinde kullanılıyor, bu yağ ile motoru zorlaman tavsiye edilmiyor.
2-Yedek dahil toplam 9lt, depo var, kırmızı bölgeye girince 2 litre kalmış olsa 50-60km civarı gidersin, sen emniyet tedbiri olarak kırmızıya girince 30-40km içinde yakıt al, bir kaç depodan sonra ne zaman alacağını daha iyi ayarlarsın.
3-Fren olayını muratd arkadaşımız anlatmış zaten.
son bir hatırlatma, kasksız,eldivensiz motor kullanma lütfen.
Bu arada motorunda hayırlı olsun. İyi ettiğini zamanla anlayacaksın, hele bide çin motoru olan arkadaşlarının motorlarını denersen, motoruna aşık bile olursun, bizim gibi.
Sabah olsa da motora binsek.
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi :http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
Evet evet şimdilik scooter almayacağım, vitesli bir motor düşünüyorum...muratd adlı üyeden alıntı
Teşekürler bilgiler için.
Elimden geldiği kadar zorlamamaya çalışıyorum inş. sorunsuz geçer.
Halen 265km deyim.
Motorla ilgili bi sorunum şimdili yok , burdaki herkes ve çevremdekiler iyi motor aldığımı söylüyolar. Bi arkadaşım çin malı alıcak mondial sanırım. o motoru kullandıktan sonra dediğin gibi toşaftan inip vw ne binmiş hissine kapılıcam ve motoru daha da çok sevicem.
Kasksız ve montsuz kullanmıyorum.
Tüm bilgiler için tekrar tşk.ler....
mkmemory adlı üyeden alıntı
bugun dylanımı otoparka götürdüm ve otoparkçıyla anlaştık.motoru getirdiğim zaman ben yıkayacağım ve sadece 1ytl vereceğim...
güzelce yıkadık sildik pırıl pırıl oldu..(motor mat siyah ama anlayın işte
paylaşmak istedim:D:D:D:D
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)