Mondial MT 125 inde yan ayağı açıkken çalışmıyor .muratd adlı üyeden alıntı
Bu çok büyük bir özellik değil yani , 1700 YTL lik motordada var !
Mondial MT 125 inde yan ayağı açıkken çalışmıyor .muratd adlı üyeden alıntı
Bu çok büyük bir özellik değil yani , 1700 YTL lik motordada var !
kardeşim tamam orası öyle de benim honda motorum da yok....Mengu16 adlı üyeden alıntı
ve işin içine honda lafı girdi mi küçücük bir sinyal bile 120 ytl den başlıyor..
bence çok saçma ve kazık ama ne yazıkki bu işler böyle..
bunları biliyorsundur herhalde ama neden böyle mesajlar atıyorsun anlamadım..
bizim activaların yan ayağını söküp başkalarına 11 ytl'ye satıyorlar. yazıklar olsun.
activaları 2004'ten yan ayaklığı çıkarılmış durumda satıyorlar. ben aldığımda yan ayaklığı, sele altı bölmesinde üst kısımdaki evrak tutan aparatı sökmüşlerdi. defalarca istedim "honda artık böyle satıyor ama tamam sana vereceğiz" dediler ama nerdeee. yok bir ay sonra gelecekmiş, yok üç ay sonra gelecekmiş. honda bayiilerini ve servislerini daha kaliteli ve daha dürüst hizmet yönünde denetlemeli bence.
yaw kardeşim bende honda servislerinden sikayet edicem nerdeyse.. daha evvel hiç böyle şey başıma gelmediğinden heralde bugünlerde böyle diyorum...
Bugün motorun 1000 bakımını yaptıracağım, eskilerden alışığız ya, hemen yarım saatte işi bitirilip veriliyor.. öyle gamsız gamsız gittim servise 1000 bakımı için geldim bi hallediverin dedim. Adamlar bana 1 hafta sonrası için randevu verince dumur oldum. Heralde bu servis böyle dedim bi kaç servise daha baktım onlar da öyle.. haydaaa dedim kendi kendime.. Artık hafta içi sakin bi zamanımda tekrar randevusuz gidip kavga dövüş hallettiricem de nedir bu yoğunluk anlamış değilim..
Birde ön panel biliyosunuzdur alttaki vida yerlerinde vida olmadığından sallanıyor kasislere girdikçe takur tukur sesler geliyor.. servise
-bu ne olacak sizce normal mi bu? dedim adamlar hazır cevap:
"-abi normal tabi.. gerekli olsa honda takardı! oraya vida koyarsak esnemesi engellenir ve kırılabilir!?"
Kardeşim saçmalayın hangi motorunuzun ön paneli sallanıyor ve buna normal diyorsunuz basbayağı montaj hatası işte hiç şikayet almadıysanız işte şimdi alıyorsunuz ben bu durumdan şikayetçiyim gerekiyorsa Hondayı arayıp bilgi alın dedim ve çıktım o servisten..
Neyse bakım maceram haftaiçi de devam edecek anlayacağınız.. işin kötüsü hiç bana yakışacak bir durum değil.. motor sürekli kilometre atıyor dün 1010 felandı bugün 1160 yarın ne olur bilemem heralde 2000 de bakımını ancak yaptırabilmiş olucam
Hayatonda
ErdoganAktas adlı üyeden alıntı
abi oraların servisleri yoğundur ve belkide doğru söylüyorlardır..
ben bakıma gitmeden 1 gun önce söylüyorum eğer musait olurlarsa hemen hallediyorlar eğer değillerse en fazla 1 gun sonra gel diyorlar gider gitmez de hallediyorlar 10 dk demeden...
bir de abi ben bu ön konsol konusuna önceden değinmiştim önceki yazıları okuduysan 4 tane lastikli somun taktıracaksın ya da 2 tane kaç tane eksikse..
aman deyim yağı hemen değiştir 1000km yi çok gçirme binme motora daha fazla öyle..
1000km yağı değiştikten sonra 4000de gel diyorlar ben 2000de tekrar gittim değiştirmek için nasıl olsa zararı olmaz...
mehmethan adlı üyeden alıntı
evet abi bu konuda sonuna kadar haklısın 5000ytl verip motor alıyorsun ufak tefek parçalar yok bence tamamen saçmalık...
Arkadaşlar selam herkese
Ben de nasipse perşembe- cuma motoruma kavuşuyorum. Dün honda Efe'ye gidip açılmamış kutusunda beni bekleyen motorumu gördüm, plaka işlemleri için başvurdum.
Konsol altındaki delikler hakkında forumdan örnek vererek(sayende murat) servisle görüştüm.Hatta oradaki bir dylan üzerinde konuştuk.
Hondadan bu civataların gönderilmediğini, muhtemelen bu deliklerin ön cam bağlantıları için olduğunu söylediler.Onlar da sallantının farkında ve bu civataların neden kutudan çıkmadığına anlam veremiyorlar.Hondaya soracaklarını söylediler.(Ben de mail atıcam.Ama o deliklerin resmi lazım.Eğer murat sayfaya yüklerse mail de forumun linkini verebilirim.)
Motorumu toplarken civata takacaklarını söylediler.Oldukça iyi ilgilendiler.
Bir de Murat, sana bir sorum var.Devir göstergesi olmadığı için rodaj süresinde ne yapmalı, ne yapmamalı yazabilirmisin?
Herkese keyifli sürüşler
kardeş sen ne yapıyorsun! bir haftada bu kadar yol yapacaksan kesinlikle yağını değiştir. zaten 1000 bakımında sadece yağ değişiyorlar. ama servise gittiğinde yağını kendinin değiştirdiğini söyleme yine de. sonra "garanti dışı" ayağı yaparlar. bırak birde onlar değiştirip 10-15 YTL alsınlar.ErdoganAktas adlı üyeden alıntı
kardeşim motorun şimdiden hayırlı olsun.freenautilus adlı üyeden alıntı
aklına gelen herşeyi sorbilirsin.. konsol altındaki delikler cam için değil aman onlara civata sıktırmayı unutma..
bu arada fotoları yarın uygun olursakoyarım hemen..bir de devir saati yok evet ama problem değil...kullanma klavuzunda 500km yazıyor ama sen 1000km boyunca 2 kii binme çok hızlı kullanma gaz kökleme ve kırmızılarda asfltı ağlatacak şekilde kalkma
spor kullanma yani işin özü ondan sonra motor canavar oluyor..
yine aklına takılan bişey olursa burada sorabilirisn...
honda dylan_150 yle keşvettim motor aşkımı çok seviyorum o yüsden bu motoru tabi erkek arkadaşımda(muratd) ninde katkılarıyla ikinizide çok seviyorum
heh hee yook canım 1 hafta da 1000 km yapamam ama iş güç olmasa kesin yapardım.. bu arada km 1350 olmuş yarın sabah ilk iş servise gitmek olcak.
İnsan bi aletin üzerinden bu kadar inmek istemez ve bir alet insanı bu kadar yormaz.. Eskiden bende CBR 600 vardı ve onu kullanmak bile beni açıkçası yoruyordu. Trafikte çekilcek sey değildi.. Şimdi bu bana acayip geliyor.. istediğim an hızlanıp durabiliyorum ve virajlara da istediğim rahatlıkta yatarak girebiliyorum. Bu makinada kesinlikle bir scoterden çok daha fazlası var ..
Yeni motor alacak arkadaşlar kesinlikle başka motorlara bakmayın en azından bir kez olsun bunu test edin farkı görün.. kesinlikle tutkuyla bağlanacaksınız..
Bu akşam caddede altlarında 600-1000 cc.lik makinalarla birbiri ile yarışan sağa sola hava atan kask kafalı 4 gencin arasına dalıp sinek vızıltısı gibi aralarından geçip gitmem bana müthiş haz verdi..
Hayatonda
Yaw arkadaşlar, maxiler müstesna, scooterda son noktadır desem, ayıp etmiş olmam dimi. Ben bu motorun, gücüne hastayım, bide dengesine, bide güven vermesine, bide virajlarda yatmasına, bide sesine, bide tekerine, bide tamboy kask sığan sele altı bölmesine, bide rengine....
yaw hastayım işte anlasanıza, bir ayda 2300 yaptım diye servis bana yuh diyor, bende içimden hiç dylan'a binmemiş heralde diyom.
Sabah olsa da motora binsek.
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi :http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
herkese selam.
Dylan almama sebep olduğunuz için teşekkür ederim hepinize
Cuma sabahı bende mat siyah Dylan'ıma kavuştum. Şuan 140Km de ve yarı depodan fazla yemişim. Ani kalkışlar yapmamaya çalışıyorum ama tutamıyorum kendimi zaten gazı verince zırt die 60km ye çıkıyor. aldığımdan beri 60-70km hızı geçmedim. 1.000km böyle mi kullanıcaz?
Aldığım yere sormuştum ilk 100km sakin git sonra kafana göre takıl demişti.
Gerçeklik payı varmıdır?
birde anadolu yakasında şu civata işlemini yapan bi yer biliyomusunuz?
Henüz bi ses gelmiyor ama gelicek herhalde, o işide halledelim
izel ilk başta üye olduğun için tebrik ediyorum hoşgeldin sitemize..
ama kendini tanışma topiğinde tanıt ilk başta..
2.tebriğimde aramıza bir dylancı daha katıldığı için..
motoru ilk 100km değil ilk 1000km boyunca öyle kullanacaksın..
nasıl yani: spor kullanmayacaksın,hızlı kalkmayacaksın,2 kişi binmeyeceksin..
sen bunları yap bak nasıl canavar oluyor motorun..
konsol altındaki vidalar çok basit bir şey herhangi bir yerde yaptırabilirsin..kafana takma o kadar..
ben şu anda bir depoyla 240 km çok rahat gidebiliyorum bu da benden sana bi bilgi..
eğer bundan önce ki sayfalarda dylanla ilgili yazdığım yazıları okursan ayrıntılar hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olabilirsin..
sevgiler saygılar..
Hayırlı olsun İzel
Sabah olsa da motora binsek.
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi :http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
çok güzel motor yaw hergün daha bi çok seviyorum,daha bi ayrı seviyorum,her farklı gün daha farklı bir özelliğine vuruluyorum..
ii ki almışım,yine alırım..
meğer benim motorum buymuş..
sadece insana aşık olunabileceğine hiç bi zaman inanmadım..
Bunca tecrübeye rağmen motoru yine yatırdım. Bu scooterlerin genel özelliği olsa gerek.. ön teker resmen buz üstünde kayar gibi kaydı ve yan yattık
Gülerek anlatıyorum çünkü olayın gelişimi de biraz komik sayılır.. hafif dik bir yokuştan aşşağıya iniyorduk(iki kişiyiz), yolun bitim noktası tüm gün sıcaktan kavrulmuş bir halde, bende zaten oldukça yavaşım. Elim frende gidiyorum, öndeki araç aniden durunca ben de frenledim tabi.. ancak o ne? ön teker kayıyor.. tabi sonuç kaçınılmaz yan yatırdık aleti. Bizde ve motorda birşey yok.. yan plastik çok hafif çizildi ama çok incelemedikten sonra belli bir çizik değil bu.
Daha evvel CBR kullandım ve hiç düşmedim ama bu scooterlerde dikkat etmek gerekiyor sanırım.. Honda beatten sonra bunun öyle kolay kolay kayacağını sanmıyordum ama demekki kayabiliyor..
O halde bu olaydan çıkaracağımız ders şudur ki.. özellikle sıcak havalarda yola dikkat etmek lazım. Minimum hızlarda bile giderken kayıp düşebilirsiniz.. inişlerde ön frene el sürmemek lazım..
Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler.
Hayatonda
geçmiş olsun erdogan abi ya iyi bisi olmamış size..
Geçmiş olsun...
Saol özgürüm, yaa öyle birşey olcak düşme değildi.. ancak buna benzer beat ile düştüğümüzde yan plastikleri bayağı çizilmişti bunda ne korudu da hiç çizik oluşmadı anlamadım bi gün test etmek için motoru elimle kendim yatırcam. yerle neresi temas ediyor diye..
sen motorunu almadın mı daha neden göremedik hala?
Hayatonda
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)