Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Haziran 2007, 17:12
Arkadaşlar Merhaba,
Formunuzu pasif olarak takip ediyorum. Sizin de bilmeniz gereken önemli bir konu diye sizinle paylaşıyorum.
3-4 ay önce dylan konusunda sizin de fikrinizi sormuştum. Mart sonu gibi bir adet kırmızı dylan aldım Yeniköy Honda Pazarbaşı'dan. Gayet yardımcı ve cana yakın insanlar. Rodajı da bitirip geçen haftalarda 1000 bakımını yaptırdım. Şu anda 1500 km'yi geçtim. Anlattıklarınız doğru: güvenilir, seri bir motor. Hergün yoğun trafikte 12 km ev-iş arasını en kısa sürede almamı sağlayan vazgeçilmez ulaşım aracım.
Ancak cicim ayları 3-4 gün önce bitti. Yolda giderken, 60-70 km hızlar civarında gaz kesilmeye, stop etmeye falan başladı, benzinden dedim yeni benzin aldım ama değişmedi. Bu sabah çalıştırdım, iki dakika sonra kendiliğinden devri düştü ve stop etti. Uğraşıp tekrar çalıştırdım. TEM'de çok tehlikeli yerlerde, kavşaklarda, araç sollarken falan birden gaz kesiliyor ve beni ciddi tehlikerle karşı karşıya bırakıyordu. Ancak bazen de hiçbişey yokmuş gibi kilometrelerce gidiyordu. Bügün Yeniköy'e motoru bıraktım. Oranın canavar ustası Süleyman ilk etapta bir sorun yok gibi gözüküyor dedi, çok raslantısal zamanlarda çıkıyordu sorun çünkü. Sonra Süleyman ustanın ısrarcı tavrı sayesinde karbüratör problemi olduğu ortaya çıktı, karbüratör içinde ufak bir parça arızalıymış. Pazarbaşı'nın sahiplerinden Yeşim Hanım beni aradı ve yaşadıklarını anlattı: Honda Türkiye önce kıvırmış ve tamir edilsin demiş, ancak bunlar bastırmış ve karbüratör'ün garantiden değişmesini kabul ettirmişler. ancak yedek parça Belçika'da bir tane varmış ve onun uçak kargosu ile gelmesi bir haftayı buluyormuş.
Ben bir hafta süresince bana başka bir scooter tahsis edilmesini istedim, çünkü bir hafta ulaşım aracımdan mahrum kalacaktım ve bu bir hak kaybıdır. Yeşim Hanım konuşacak Honda Türkiye ile bakalım verecekler mi...
Sizde de benzer sorunlar yaşayan var mı? Bu tür durumlarda firmalar geçici araç sağlıyorlar mı?
Maslak kavşağının ortasında stop etti, mevcut hızımla zor kenara vardım, ciddi bir tehlike bu. Gücünü falan bir kenara bırakırsak, muadili çin motorlarının 3 katını ödedim kendimi güvende hissetmek içn ama aletin bu yaptığı hoş olmadı. Dikkat ediniz.
Sevgiler...
Reklamlar
-
14 Haziran 2007, 17:16
-
14 Haziran 2007, 18:02
Zaten 250-600 cc arası bir cruiser çekmek için nasıl bir bahane bulsam diye kara kara düşünüyordum. Yeni ev aldık, hanıma durumu açıklayacak süper bir mazeret oldu. Ama cidden de çok can sıkıcı oldu. Sabah yarım saat daha erken çıkmam gerekecek Maslak trafiğini aşmak için.
Bu arada vitesli motor deneyimim çok yok; Herkez bu Süleyman Memnun'dan menun mu? Onun kursuna gitsem mi? Toplamda 3-4 aylık motorcuyum.
-
14 Haziran 2007, 18:02
-
14 Haziran 2007, 18:28
Bunlar zaten hep deneme çekimleri, Yolda ne çektiğini göremediğim için yolun sonunda durup izlediğimde farkediyorum durumu ama kameranın poziyonunu düzelttim artık daha iyi görüntü alıyor. Bu gün gün ortasında yakıcı sıcakta Taksim'e giderken bir yol videosu çekeyim dedim. Görüntü fena değil ancak bu seferde başka bi sıkıntı vardı sanırım güneşten dolayı lenste epey yansıma olmuş.. Sanırım iyi bir lens ile (bu yansımaları felan süzebilecek) müthiş kayıtlar yapabileceğiz. İlk gezide eğlencemiz büyük olacak bunu şimdiden hissediyorum.
Kamo seni hatırladım, daha evvel "işyerim Maslakta Beşiktaş'ta oturuyorum ne önersiniz" vs diye soruyordun.. Bence eğer iş amaçlı kullanıyorsan motorunun bu durumu seni ondan soğutmasın. Bu bir şans işi gerçekten.. Ama emin ol 250 cc ve üzeri bir makina ile su an harcadığın benzinin 3 katını harcayacaksın. Şehir içi ulaşımında sence bu kadar benzin parası ödemene değer mi? Ben uzun yolda da bu aletten hiç rahatsız olmadım. Saolsun beni dağ başında da bırakmadı. Bence tamirden sonra bir süre kullan belki de hiç sıkıntı çekmezsin bir daha. ve belki yine öyle seveceksin ki değiştirmeyi de unutacaksın. Ben direk büyük motorlarla motorculuğa başladığım için elimdeki aletin kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum. Daha evvel abimlere ait Bmw, Yamaha ve Suzuki'nin tepesinde bu hastalığa yakalandım sonra gittim kendime CBR 600 aldım. Yıl 1997. İlk zamanlar benzine verilen para elimizin kiriydi, sonra ocağımızın incir ağacı oldu sattım. Uzun süre kullanmadım. Şimdi Honda Dylan kullanıyorum
-
14 Haziran 2007, 18:35
Erdoğan, şimdi oğlum geldi. meseleyi ona açtım kendisi internet teknolojileri ile ilgili çalışıyor, veb sitesi, program, grafik v.s. işte sanırım meslektaşsınız.
Şu anda diğer bilgisayardan font arıyor, bulursa sana göndercez.
Bu arada servetler için yazdırdığım HONDA çıkartmalarına baktım. tam senin istediğin gibi sanırım. harflerin dik inen çizgileri ince kalın değil.
Servet, ben pazar günü sana bahsettiğim Uşak işine gidiyorum, en geç pazartesi gideceğim. stıkerları benim ofisten alabilecek arkadaş vardır mutlaka. Haberleşelim benim no 0542 435 06 61
-
14 Haziran 2007, 18:45
kamo arkadaşım geçmiş olsun biraz da kısmetli olcan bu işlerde.benim alet 10,000 km oldu anahtar yüzü görmedi (maşallah deyin)ama sen genede honda dan vazgeçme
-
14 Haziran 2007, 18:55
ben yarın uğrarım alırım abi senden o tarafa geçicem
mtorların hepsi kusursuz değildir KAMO bu arızaların büyükmotorlarda cıkmayacağının garantisini kimse veremez
-
14 Haziran 2007, 20:33
caracas adlı üyeden alıntı
Erdoğan, şimdi oğlum geldi. meseleyi ona açtım kendisi internet teknolojileri ile ilgili çalışıyor, veb sitesi, program, grafik v.s. işte sanırım meslektaşsınız.
Abi saol, sanırım oğlun ile meslektaşız bende internette çok aradım ama birebir bu font yok, yakın fontlarda ücretli. O nedenle sticerları yaptırdığın yerde belki olabilir demiştim.
-
14 Haziran 2007, 20:42
Evet Erdoğan, zaten oğlumda bulamadı. Ben ona ilk söylediğimde senin aynı işi yaptığını, olsaydı erdoğan bulurdu mutlaka ama araştırayım dedi. Fakat bulamadı. Neyse hayırlısı olsun sen gene yaparsın numaranı
-
14 Haziran 2007, 20:42
Hiçmi Ellerinde Karbüratör yok! Belçikadan gelecek kargo ile oda güzel
-
14 Haziran 2007, 20:50
Haydaaaaaa. ne karbüratörüdür bu kardeşşşşşşşşşşşşşşşşş
-
14 Haziran 2007, 23:13
-
15 Haziran 2007, 10:39
Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.
Erdoğan Hocam süper takip ediyor formu; beni hatırlamasına şaşırdım çok önceden yazdığım bir yazıdan! Hem ekonomik olarak hem de yeni başlamış olmamdan dolayı ilk arıza yapışında büyük motor almam sözkonusu değil ama biraz bozuldum bu işe. Güvenli yaygın diye aldık bir sürü para verip Honda ama bahtsızlık böyle bir sorun ortaya çıktı ve bir hafta motorsuz kalacaz. İnsan alışınca da zor.
Hakikaten ellerinde karbüratör tutmamaları şaşırtıcı. Servisten bana karbüratörün içindeki bir parça dediler, ayrıntı vermediler; muhtemelen freenautilus arkadaşın yaşadığına benzer bir sorunla karşı karşıyayım.
Form süper yazışmalara sahne oluyor. Genelde birkaç kişi ve başı çeken Erdoğan hoca. Ellerinize sağlık. Ben şimdilik yalnız bir motorcuyum ama yakında sizin camiaya girmektir niyetim. Başka marka ve modellerin de böyle aktif bir form sayfası var mı?
-
15 Haziran 2007, 10:41
Kamo neden kullanmayı öğrenmek için eğitime gitme gereği duyyosun ki.. al motoru kullan bi ton oralara para yağdırmak anlamsız. Ben 1999 da hayatımda hiç motor üstüne oturmamışken cebime biriktirdiğim paramı koyup sirkeci özen motora gittim dedim ben honda titan alıcam..adamlar tamam verelim dediler. Ama kullanmayı bilmiyorum bana bi gösterin dedim ve bana tarif ettiler doğubankın kalabalık sokağında ileri geri biraz kaptım ordanda vapurla üsküdara geçtim ordanda altunizadeye arkamdada arkadaşım vardı. Bu bi hüner diil ama bana insanların abartması komik geliyo. İleri sürüş teknikleri dersen ama o ayrı.
-
15 Haziran 2007, 13:19
Herkese merhaba,
Eger bir aksilik olmazsa yarin Dylan'imi satin aliyorum. En uygun fiyati verdigi icin Istanbul Sirinevler'deki Honda Otosever bayii'nden almayi dusunuyorum. Burayla daha once tecrubesi olan arkadaslar var mi ? Bunun disinda satin alma asamasinda dikkat etmem gereken birsey var mi ?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
-
15 Haziran 2007, 13:31
Protesto, alacağın motor şimdiden hayırlı olsun. Alacağın yeri tanımıyorum ama yeni motor alacağın için dikkat etmek gereken pek birşey yok. Zaten sıfır motor alıyorsun. Seç rengini bas parayı al motoru keyifle sür güle güle kullan.
Kimseyi protesto etmeden,,,,,
-
15 Haziran 2007, 13:34
caracas adlı üyeden alıntı
Protesto, alacağın motor şimdiden hayırlı olsun. Alacağın yeri tanımıyorum ama yeni motor alacağın için dikkat etmek gereken pek birşey yok. Zaten sıfır motor alıyorsun. Seç rengini bas parayı al motoru keyifle sür güle güle kullan.
Kimseyi protesto etmeden,,,,,
Tesekkuler
Bu arada otosever ile ilgili bilgi ararken alakasiz bir konuya rastladim. Ben motorumu yaz kis kullanmayi dusunuyorum ancak anladigim kadariyla parmaklar icin soguk buyuk problem. Erdogan arkadasimiz Clover marka kislik eldivenle parmaklarinin morardigini soylemis. Onumuz yaz ama tezcanli bir insan olarak simdiden sorayim, yazlik ve kislik ne marka tavsiye edersiniz ? Eldiven ve koruyucu mont almayi dusunuyorum.
-
15 Haziran 2007, 14:52
selam protesto hoşgeldin aramıza.hayırlı olsun dylan ın,motora alışmak için temkinli kullan biraz,ön freni az kullan,elbise eldiven korumalar fena halde maddiyata dayalı(ben revit mont kullanıyorum çok memnunum)eldiven çok yıpranan bir şey deri sağlamdır ama alışması zor,en önemlisi KASK vs vs sonu yok bu işin..
-
15 Haziran 2007, 15:11
coşqn adlı üyeden alıntı
selam protesto hoşgeldin aramıza.hayırlı olsun dylan ın,motora alışmak için temkinli kullan biraz,ön freni az kullan,elbise eldiven korumalar fena halde maddiyata dayalı(ben revit mont kullanıyorum çok memnunum)eldiven çok yıpranan bir şey deri sağlamdır ama alışması zor,en önemlisi KASK vs vs sonu yok bu işin..
Evet dedigin gibi maddiyata dayali ama saglik sozkonusu oldugu icin ben ortalamanin uzerinde birsey almak istiyorum. Eldivende kisin ellerim donmasin, montta da dusersem maksimum korunayim. Bu yuzden marka sordum. Kaskı zaten iyi birsey alacagim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler