Eminim Dylan alsaydın aklın Xciting'te kalacak maalesef bu iş böyle birşey..
Haklısın sanırım
Napalım bu amansız hastalığa bi kere yakalanmış insanlarız..
Abii sen demin off-line gözüküyodun hakkettende ne iş.. uykumu tutmadı yaaws..
Hadi ben vardiyalı çalışıyom işteyim şu anda
Anıl Birader sende ayaktasın bakıyorumda.. Sen heralde yarın Safranbolu'ya gidecem diye uyku tutmuyo seni he..
Anladın sen onu
Saygılar
Zonguldak-Ereğli-Şükrü
erdoğan şu kameraya birde ben baksam hani ankara yollarında nasıl olur diye çekim yapıp bana gönderirmisinmerak ediyorum yoksa koca kamerayı taşicam yanımda yap bana bir kolaylık
Evet dün akşam biraz erken uyumuştum uyandıktan sonra uyku tutmadı sabahlamışım. Şimdi de uykusuz moron moron dolanıyorum ortalıkta.
İşte kameranın görüntüleri:
Aslında orjinal görüntüler çok daha iyi ama webe koyarken de bir takım format değişikliğine uğradığı için görüntü kalitesi 3/2 oranında düşüyor. Yani orjinal .avi formatlı görüntü bundan 3 kat daha kaliteli. Video streaming şeklinde çalıştığı için 37 dakikanın hepsini izlemek zorunda değilsiniz. Alttaki cursor ile daha ileri zamana gidip ordan itibaren izleyebilirsiniz.
Servet Koca kamera dediğin nedir? bende kamerayı aparata bağlamadım askılık ile üzerimden kablolar sarkarak çektim bu görüntüleri. İnsanlar kamerayı sırt çantasına koyup öyle çekim yapıyorlarmış. Aslında gördüğüm en iyi çözüm de ufak boyutlarından ötürü mp4 playerler. formatı da direk digital ve webe uygun olduğundan ek bir işleme gerek kalmadan direk youtube benzeri siteleri konabiliyor. Ama senin kamera çok büyük değilse sırt cantası gibi bir şey içerisinde taşıyarak rahatca çekim yapabilirsin. Kamerayı bi akşam toplanalım gösteririm oldukça ufak ve yer kaplamayan birşey tek sorun kaskta bir yere sabitleme biraz sıkıntılı oluyor.
akşam işin yoksa bizim buraya uğrayabilirmisin bakmak istiyorum kameraya uğrayabilirsen çok sevinirim saat 8 e kadar buradayım
Servetcim akşam burda bir konferansa katılmam gerekiyor 8 gibi ancak biter sonrasında olabilirdi.. kamera fotoğrafta belli olmuyor mu önceki sayfada detaylı fotoğrafını koymuştum.
ksskın içerisinde dügme kadar birşey yolda giderken rahatsız da etmiyor.
Benim için önemli olan görüntünün düzgün ve titreşimsiz olmasıydı. Titreşim yok gibi birşey, kameranın dahili microfonu var ben sesi kötü olur rüzgardan diye düşünüyordum, aksine ses de rüzgardan etkilenmemiş ve oldukça iyiydi. Ne yalan söyleyeyim aparat işi fiyasko oldu. Orda çok fazla titreşim oluyor ve kameram neredeyse hurdaya çıkacaktı. Yola çıkarken üzerine taktığım mikrofon felan titreşimden kırılmıştı. İleride bir mp4 player alarak onu gps leri taktıkları gibi bir aparat ile cama takacağım ve yolda giderken ne cektiğimi de göreceğim ;)
Dediğim gibi ben kameraya kaydediyorum ama 1-4 gb mp4 playerler var 60-150 ytl civarı onlardan alırsanız çok hafif ve hem kaydettiğiniz filmleri hem mp3leri hem de başka videolarını izleyebilirsiniz.
örneğin bu ürün 135 ytl. ;) aynı zamanda kendi de kamera deli aletler yani..
Fakat cihazlar almadan önce mutlaka denenmeli, kamera girişi olup olmadığı sorulmalı ve şarj süresinin uzun süre dayanabilmesi özelliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Ben uygun bir model bulursam haber ederim. Alacak olursanız haber verin birlikte araştıralım.
Bunu bir ara kablo ile kayıt yapacağın cihaza bağlayabiliyorsun. Bu bir kamera olabilir, Mp4 player olabilir, hatta TV de olabilir. Önemli olan kayıt yapacağın cihazın AV girişinin olması. Bazı mp4 playerler mini Sdcart kullanıyor ve 4 gb a kadar arttırılabilir. Bazıları da genelde 1 gb oluyor dolayısıyla 4 gb kart ile 5gb kayıt yapabiliyorsun. Bunu bir kerede yapman imkansız aletin sarj süresi yetmez Bence 1 gb da fazla fazla yeter. Farkedeceğiniz üzere bende kayıt yapacak bir kamera olmasına ragmen gönlüm iyi bir mp4 player almaktan yana. hani motorun üzerinde GPS gibi takarsam oldukça şık da görünecektir.
Video kamera da ise video in girişi için bir kablo kullanmak gerekiyor. Bu kablonun bir ucu handycam'a diğer ucu da bizim kameranın çıkışına takılıyor. Handcam'i av modunda cekim özelliğine alınca bu minik kameradaki görüntü handycam'e geçiyor orda da record diyorsun başlıyor senin görüntülerini çekmeye.
Akşam çıkışımda hava aydınlık olursa sizlere bi köprü çıkış videosu yollarım hız limitlerini zorladığımız yolda
Erdoğan abi süper valla tam gezilik mükemmel her yeri görme avantajı süper sabit değil cok iyi ya ilerleyen zamanlarda bende kendime ayarlayabilirim bir adet tebrikler ve paylaşım için ayrıca teşekkürler
aa yukarda benim kameranın aynısı var mp4 player, yannız çok dandik bişey onu söyliyim menüsü kullanımı çok karışık alıcaksanız şöyle iyisinden bişeyler alın bikereden, ama çekimi fena değil onu söyliyim iyi sabitlenirse güzel olur ben iyi yerleştirememiştim motorun üstüne.
erdoğan bunu telefona bağlayabilirmiyim peki
bende telefon bağlantılarıda var bu uca göre
Olabilir denemek lazım önemli olan harici bir girişe izin vermesi. Yarın akşam deneyelim. Olursa süper olur senin içinde. Kablolarını hazır et.
Bunu da dün akşam çekmiştim hava kararmya başlamıştı ama köprü çıkışı top speed için izlemeye değer.. kayıt yaparken kameranın nereye baktığını göremediğin için alet yol boyu göstergelere çalışmış
Ahmet abi Honda yazılarını yazan arkadaş bunun için hangi yazı fontunu kullanmış bunu öğrenebilir miyiz? Ben de bir site yapıyorum ve orda yazı fontu ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Aşağıda yazıyı koyuyorum "onda" yazısını "Honda" dan kırptım, olması gereken font bu. "Hayat" kelimesi de diğer font ile aynı olması gerek ama fontu bulamadım, bulamıyorum. Eğer sizin kullandığınız orjinal font ise ve tabelacı arkadaşta varsa, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Fontun adı olsa yeter bana, tabi fontun kendisi daha çok işime yarar ;)
Erdoğan şehir dışındaydım. Bugün geldim. Aşağıdaki linkten download edebilirsin.
Caracas ilgine teşekkür ederim. Ama aradığım font maalesef bu değil. Arada kimsenin farketmediği nüans farkları var. Bugün yaptırdığınız sticerları da gördüm. Orda da zaten bu font kullanılmış.. neyse sağlık olsun inşallah bi yerden bulcaz artık.
Caracas ilgine teşekkür ederim. Ama aradığım font maalesef bu değil. Arada kimsenin farketmediği nüans farkları var. Bugün yaptırdığınız sticerları da gördüm. Orda da zaten bu font kullanılmış.. neyse sağlık olsun inşallah bi yerden bulcaz artık.
Erdoğan, aradığın fontu tam olarak bilemiyorum ama, benim yaptırdığım stıcerları görmen mümkün değil. Çünkü daha bendeler. onlardaki font farklı olabilir, tabelacıdaki fonttan yazdırdım çünkü. sana gönderdiğimi ise farklı biryerden aldım. tabelacıya sordum şimdi hangi fonttan yazdın bizim stıcerları diye, oda bilmiyor abi bilgisayarda her marka var, ordan hondayı seçtim dedi.
Arada kimsenin farkedemediği kadar nüans farkları var ise, sorun yok demektir. Nasıl olsa kimse farkedemiyor