Baktığın motor aşağıdaki linkteki motorsa fiyatına göre iyi görünüyor. Yalnız yaptığı km ye bakınca motor isteyebilir. En azından yağ yakıyordur. Biraz masrafı göze alman lazım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8722107/detay/
Baktığın motor aşağıdaki linkteki motorsa fiyatına göre iyi görünüyor. Yalnız yaptığı km ye bakınca motor isteyebilir. En azından yağ yakıyordur. Biraz masrafı göze alman lazım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8722107/detay/
[B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]
2007 model 57bin kilometreyi ne zaman nasıl yaptın yaw maşallah :D
Arkadaşlar, motora çok detaylı bir bakım yapmayı düşünüyorum bu pazar veya gelecek pazar.
Getirteceğim parçalar.
Honda CG125 Gidonu (bizimkinden çok hoşlanmıyorum)
4 Tane karbon tip minik sinyal.
1 Metre benzin borusu (boruyu komple yenileyeceğim)
12 Volt 7 Amper jelli tip akü (aküm bitik)
Ybr 125 far kafası komple.(benimki zırıltı yapıyor ve tipini beğenmiyorum.)
Yeni kafaya uygun far ampulu
Ön dişli(ön dişlim baya kötü durumda.)
Arka teker rulmanı 2 tane.(artık vakti gelmiştir herhalde değiştirmek lazım.)
Devir teli.(benimki kopuk.)
Benzin Filtresi.
2 Tane arka zincir gergisi.
1 tane orta ayak takozu.
1 tane arka fren yayı.
Eksoz boğaz contası.
Fren ve vites pedalı pabucları.
Hepsi toplam 110 lira tutuyor. İşçilik ise 2.5 Litre kola Kendim yapacağım çünkü.
[B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]
yok adam sanayi dükkanında çalışıyor büyük ihtimal yanlış yazmış olabilir daha kısmet olmadı gitmek motoru incelemeye servisteki ustayla gideceğmiz için onun müsait zamanını bekliyorum bugun yarın satılmazsa gidip görecemde işin aksi tarafı parada yok çokta uygun kendi motorumuda satamıyorum ne yapacam bilmiyorum neyse olursa olur olmazsada demekki nasip değilmiş bana
bu kawasaki bir başka dostummm
jelli tip aküler bende daha iyidir diye biliyordum ama merak ettim şimdi?
ybr 125 yuvarlak farı zaten bizimki ile aynı gereksiz bir değişim olucak diye düşünüyorum. far ampulüde aynıdır.
ön dişlini değiştireceksen arkayıda değiştir.
vites papucu 0,5 lira bende aldım geçenlerde rialliden yedek olsun diye duruyor. bir de fren pedalı için güzel görünen bir parça vardı onuda aldım ama gelince baktım biraz büyük olcak garip durucak diye takmadım duruyor kenarda. linkini de veriyim bari.
ÖN BASAMAK LASTİKLERİ (malum her düşürmede ilk bunlar zarar görüyor, 2 adet sipariş ver yoksa benim gibi çift zannedip 1 tane alırsın
http://www.rialli.com/ara/1239__basamak-lastigi-kymco/
VİTES KOLU LASTİĞİ
http://www.rialli.com/ara/8520__vite...lastigi-cupcg/
BENZİN FİLTRESİ (aldım ama takmadım, korktum sökmeye)
http://www.rialli.com/ara/8599__benzin-filtresi-001/
FREN PEDALI ÜST BASAMAK
http://www.rialli.com/ara/9437__fren...t-basamak-no3/
ayrıca bu kadar işi tek başına yapıcaksan helal olsun, bende geliyom motorun bakımını sana yaptırıcam. 2,5 litre değil 25 litre kolayı yığarım kapına
Benzin hortumunu değiştirmeye hiç korkma, off a getir musluğu, cıkart filtreyi, aksın benzın yere yada motorun üzerine tak geç
Benim farın içi eriyik hocam. Çok bilmiş bir arkadaşım 55 / 60 ampul takmıstı folyosu eridi yolu göremıyorum o yuzden.
Arka dişli de çok iyi durumda.
Ayıpsın, motorcu motorcunun dostudur, yakınlardaysan gel halledeyim. Birlikte içeriz kolayı da
eh yakın sayılır Bursa
ya ben artık korkar oldum aslında çok iyi anlarım mekanikten elektronikten ama ne zaman bakımı kendim yapayım 3 kuruş kar edeyim hemde zevkimi alayım dediysem 5 kuruş zarar açıyorum.
mesela geçen yağımı kendim değiştireyim dedim, açtım alttaki tapayı boşalttım eski yağı sonra tapayı taktım yerine sıkıyorum ben sıktıkça sıkılıyor, sıkıyorum ben sıktıkça sıkılıyor, sıkıyorum ben sıktıkça sıkılıyor, aha dedim ziki tuttuk yalama oldu.
yapıcak bişey yok bıraktım öyle koydum yağı 30 km yol yaptım kontrol ettim kaçak yok. üzerinden 1 ay geçti heralde hala sorun yok ama bir sonraki yağ değişiminde ne olacak merak ediyorum.
o benzin filtresi depodan çıkan boruya ara eleman olarak takılıyor benzinin içerisinde ki parça nitelikteki herşeyi topluyor yoksa takmanı tavsiye ederim karbüratöre pislik gitmez motor aksamınada zarar vermemiş olur yakıt
varmış bugun gördum hatta cıkartım ufledım bı temız
Yahu akü alacaktım ben, benım motorun üstünde 12 volt 7 amper vardı, bende orjinalı o sandım, kullanma kılavuzunu okuyunca 6 amper olduğunu farkettim
Sizinki kaç amper acaba bilgi verirmsiniz?
Kullanım kılavuzuna niye güvenmiyorsunda, soruyorsun diyen arkadaş olursa diyerekten ;
Adamlar yaptıkları motoru bilmiyorlar yahu !
benimkinden çıkan kymco marka akü 12v 7a idi bende aynısından aldım 7amper yani
sava 100-80-17 mc için resim istemiştin. Bu sıralar temizlik için zaman ayıramadığımdan oldukça kirliyken çekmek zorunda kaldım. Umarım bir fikir verir. İyi sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:58 ----------
Resim ekleme konusunda sorun çıktı. Ancak ekleyebildim.
Hocam cok teşekkür ederim, alıyorum galiba lastiği kısa bi süre sonra
Arkadaşlar, çok saçma bi arıza var benim motorda şuanda. Motoru çalıştırıyorsunuz, bi süre sonra lıp diye stop ediyor. Biraz zorlayıp yine calıstıyorsunuz, bir süre sonra yine stop ediyor. Bugün tamircideydim baya bi, tam olarak bulamadılar sebebi, bende açtırmadım motoru.
Yolda giderken benzin bitmiş gibi oluyor motor vuğğğğ diye ses gelir ya bitince aynen o ses geliyor.
Galiba karbüratör arıza yaptı benim, yarın karbüratörcüye gideceğim bakalım. gelişmeleri yazarım.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)