aküyü söktüm akşam 6 da şarja koydum bakalım nasıl olcak. bu arada aldığım H-TRONIC AL300pro Akü Şarj Cihazınıda denemiş olucam
aküyü söktüm akşam 6 da şarja koydum bakalım nasıl olcak. bu arada aldığım H-TRONIC AL300pro Akü Şarj Cihazınıda denemiş olucam
36 saat oldu şarj halen devam ediyordu sabah baktığımda. bu kadar uzun sürdüğüne göre demekki akü baya kötü durumda heralde. bu akşam gelişmeleri yazarım.
arkadaşlar hatırlarsınız belki, birkaç sayfa önce motorun yağ yakmaya başladığını söylemiştim mavi duman atıyordu biraz zorlayınca, o günden beri kullanıyorum motoru hiçbir sorun yok yağ eksiltme de yoktu. bugün boş biryerde boşa takıp zorladım motoru motor yağ yakmayı kesmiş
Yahu ne dengesiz motorlarımız var böyle ya Yağ yakar kafasına göre sonra keser falan Benimki yakında yağ yakmak yerine üretecek falan diye korkmaya başladım
[B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]
valla yağ yakma olayından pek anlamıyorum ama belki geçici bir problemden kaynaklanmıştır. sen belli periyodlarda yağın seviyesini kontrol etmeyi unutma eksilmiyorsa takma kafana bişi yoktur.
benim konuya dönecek olursak bu akşam işten geldiğimde şarj cihazının lambasının sönmüş olduğunu gördüm. tam saat kaçta söndüğünü bilmediğim için 40-48 saat arası sürdü akünün şarjı. nedense sökmek daha kolaydı ama takana kadar imanım gevredi yerine. marşa bastım ilk seferde gaza dokunmadan çalışmadı. 3-5 saniye bekledim tekrar bastım bu sefer biraz gaz verdim çalıştı. yani önceden marşla çalıştıramadığım motorum bu sefer çalıştı. size sormak istediğim marşa basarken gaz veriyormusunuz vermiyormusunuz? motor sıcaksa sorun yok soğuksa bu sorum geçerli. satın aldığımda gaza basmamamı söylemişlerdi ama basmayınca çalıştıramıyorum yada çok zor oluyor.
Motor soğukken (karbüratörde benzin kalmamışken) bir miktar gaz vererek çalıştırmak gayet doğaldır. Motor sıcakken istemiyorsa sorun yoktur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------
Motor soğukken (karbüratörde benzin kalmamışken) bir miktar gaz vererek çalıştırmak gayet doğaldır. Motor sıcakken istemiyorsa sorun yoktur, zaten jikleli motorlarda motor soğukken jikle açılır ve daha fazla yakıt karışımı elde edilir, bizim jikle otomatik motor çalıştıktan 1-2 saniye sonra yükseliyor devir.
[B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]
az önce eczaneye gittim geldim maşallah canavar gibi olmuş akü marşa bastığım anda alıyor
Bende ekleyeyim benim motorun resimleri.
Görünüş olarak birkaç oynama yaptımdı.
Koltuğu kaplattım, Sinyalleri miniklerle değiştirdim, Depoya file ve tankpad taktım(hayır apaçi değilim fileyi takmayınca çok boş gözüküyor ) , Elçikleri değiştirdim, depo kapağını ve arka tutamacı siyaha boyadım(fakat sprey boya çok iyi olmuyor, fırın boya yaptıracağım bi ara). Plakanın kenarlarından çok minik kırptım, Ön çamurluğun altındaki o plastik parçayı çıkarttım kötü duruyordu. Bütün stickerları da çıkartım, sadece ön çamurlukta adım soyadım ve kan grubum yazıyor.
Acemi60 hocam, halen buralardamısınız bilemedim de yazayım yinede. Arka lastiğinizden memnunmusunuz acaba sava kullanıyordunuz galiba enduro desenli gibi olan modelden. Frenajı nasıl yatırdığınızda kayma atma yapıyormu yağmurda nasıl. Birde son olarak fırsatınız olursa resmini çekip koyarmısınız nasıl duruyor merak ettim. Çok teşekkürler
bugun 875 liraya buldum alsammı acaba benzin kapağı kilidi birde kaçıncı viteste gösteren göstergede sorun varmış
bu kawasaki bir başka dostummm
Özelden gönderdiğim mesajına cevap verdim. Fakat herhalde bir aksilik oldu sana ulaşmadı.
Bahsettiğin sava lastikten memnunum. Görünüme meraklıysan beğenmeyebilirsin. Kros lastiği gibi bir görünümü var. Biraz görünümü bozuyor. Fakat görünüm benim için önemli değil. Lastiği sadece asfaltta kullandım. Kuru zeminde yol tutuşu çok iyi. Islakta haliyle kayma yapıyor. Fakat daha önce kullandığım Duro ve Pirelli MT75 gibi değil. Çok daha güvenli. Resmini birkaç gün içinde koyarım. İyi sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:57 ----------
Vites göstergesi hiç önemli değil. Benzin depo kapağı da öyle. Motorun genel görünümüne, darbe, ezik, kaza, kilometre durumuna dikkat etmen yeterli. Fiyat uygun.
fiyat banada uygun geldi yarın kendi servisimle birlikte gidip görmeyi planlıyorum fotoğraflarınıda unutmazsam çekmeye çalışacağım birde bunun benzinin ne kadar kaldığını azaldığınıfalan nasıl anlıyorsunuz bildiğim kadarıyla göstergesi yokmuş
bu kawasaki bir başka dostummm
Benzin göstergesi motosiklet için pek gerekli değil bence. Çünkü benzin deposu tam önümde duruyor. Biraz salladımmı ne kadar benzin olduğunu anlıyorum.
Ayrıca benzin musluğu diğer motosikletlerdeki gibi iki kademeli benzin bitince musluğu yedek depo kademesine getirip 30-40 km. daha gidebilirsin.
koltuğu neden ve nasıl kaplattınız maliyeti ne oldu?
elcikleri farkedemedim orjinal gibi duruyor :D
arka tutamaç boyalar atmış kötü duruyor ama yazmışsın zaten fırın boya yapılacağını. Zevklerimiz yakın seninle bende stickerları sökmüştüm aldığım gibi, sade daha güzel görünüyor bencede.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:36 ----------
ya bu motorda hava filtresini kendisi sökebilen oldumu? ben sökmeye çalıştım kutusunu buldum ama kutunun kapağının açılmasına arka grenaj engel oluyor, onu sökmekte tam ölüm arka tutamaçı falan çıkarmak gerekiyor değişik alyanlar lazım vazgeçtim yapamadım. yokmu bunun kolay yolu
Koltuğu kaplattım çünkü bi saat oturunca popom uyuşuyordu ve Kymco yazısına gıcık oluyordum koltuktaki. 30 Liraya bez koydurdum ve üstüne deri kaplattım tekrar. Orjinal elçikleri çok sert ben yumuşak tip yine standart elçik taktım. Arka tutamacın ve depo kapağının boyalar attı malesef, onlarla ilgilenmek şart yine. Benimki biraz garip dursada komple tip olarak, ben seviyorum.
Hava filtresini sökmek için malesef tutamacı sökeceksin, biraz büyük boy alyan kullanman kafi olacaktır.
Daha uzun kollu sinyaller bence daha güzel görünüyor.
Elciklerini fotoğraftan anlamak zor ama çok yumuşak olan bez ve sünger malzemeli elciğe benzemiyor. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.
Siyah boya iyi durmuyor. Karbon görünümlü 3M folyo öneririm.
Çamurluğun plastik kısmını çıkarınca bence kötü olmuş.
Stikırları çıkarman iyi olmuş bende de öyle.
Hava filtresini kendim değiştiriyorum. Hava filtresini çıkarmak için arka grenajı biraz esnetmek yetiyor. Sökmeye lüzum yok.
875 degil 785TL olacak
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)