Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
28. sayfa BirinciBirinci ... 18262728293038 ... SonuncuSonuncu

Kymco CK 125 hakkında herşey...

REKLAM ALANI
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı Sergeant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bu motoru yeni aldım. motorda nerdeyse hiç serilik yok tekken bile zor kalkıyor gibi ama otobanda düz yolda 115/120 hafif egimde 135-140a yaklaşıyor sizin motorlarda böylemi..
    Bindiğiniz motorun CK125 olduğundan eminmisiniz. Bu motor ile nasıl 140 gördünüz merak ediyorum. 9000 devirde 110 civarı hız yapan bir motor ile 140 yapmak için kaç devir çevirdiniz merak ettim. Bu motorun Türkiye'ye gelmeyen yeni modelleri 8000 devirden sonra redline giriyor. 8000 devirde 100 civarı bir hız yapıyor. Ondan sonrası motora pek iyi bir muamele değil. Motoru iyi tanıyan ustalar böyle diyor. 125 cc. motorla hız arayışlarına girmek bana çok komik geliyor. Ayrıca seri değil kalkamıyor demişsiniz. Motorunuz arızalı diycem ama bir yandan da 140 gördüm diyorsunuz. İyice tuhaf bir durum.

Alıntı ol_gu87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    debriyaj balatası ve sibop ayarlarını kntrol ettirmeni tavsiye ederim ybr den daa hızlı hatta cbf le bile kafa kafaya gidiyor son süratte geçiyor ben çok memnunum benim yağ bin km de kararıyor ondan değiştiriyorum uzun yol yaptığım içinmi çabuk kararıyor acaba yoldada baya sürat yapıyorum 100 ün altına hiç düşmeden en az 80 km gidiyorum 150 km den fazla yolda yaptığım oldu durmaksızın sübaplar uğultuya başlıyor çok ısınınca

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:43 ----------

vn 750 den sonra bu bisiklet gibi gelir normaldir c 800 kullanırken buna binince bisiklet gibi kullanıyordum şimdi sadece bunu kullandığım için normal geliyor sadece yokuşlarda sorun yaratıyor 60 lara kadar düştüğüm dik yokuşlar oluyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:45 ----------

motor yaptırmak sadece parçaları 6 ay önce 700 tl yi geçiyordu senin motorun üretim tarihi kaç parçalarının üzerinde yazıyor bildiğim kadarı ile bu motorlardan iki ayrı seri geldi ilk seri 100bin km dayanıyor diye biliyorum
    Motor yaptırma fiyatı bana biraz abartılı geldi.

Alıntı Hyp33Rx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet bugün bir arkadaş Yamaha YBR 125 İ ile kafa tuttu.

Motoru modifiyeli, yoshimura eksozu, iridyum bujisi var.

Benim debriyaj balatam hafif bitik, hava filtrem kirli, eksozum orjinal, zincirim kötü durumda olduğu halde kabul ettim, dümdüz ve boş bir yolda denedik, ben önden fırladım, 3 te bana yetişti tekrar, 4. vitese kadar kafa kafaya geldik, 4. viteste 105 veya 110 dum, 5 e attım benim motor bayıldı 5 ten sonra geçti beni 120 ye kadar gittim ama 2 metre falan farkla YBR 125 e geçildim sizin motorlarda bayılıyor mu acaba

Dipnot:Motorumu yaptırdıktan sonra bulcağum oni
    Motorunu uzun bir süre sorunsuz kullanmak istiyorsan 8000 deviri geçmeni önermem. Hadi arada bir kısa süreli 9000 devire kadar çıkılabilir. Ötesi macera olur. KYMCO'nun en iyi servislerinden AYDIN motor'da bunu söylüyor. Hız ve rüzgarı daha iyi hissetmek istiyorsan 500cc altındaki motorlara hiç bakmayacaksın. CK125 9000 devire kadar da oldukça zevkli kullanımı olan bir motor. İyi sürüşler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    benimkinde yok ybr kim ya cbf le kapışıyorum hemde ikişer kişi düz yolda tokat yokuşlar kafa kafaya debriyaj balatası ve sibop ayarlarını yaptır sonra gelsin

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:38 ----------

daha 40 binde filan başlar yağ yakmaya o da bir kaç ml lerden bahsediyorum 2008 in son zamanlarına doğru modelin motor parçalarındaki kalite değişti sen hava ayarlarını filan yaptır kendine gelir motor buji yi de kontrol etmelisin
    yani 2008 öncesi daha mı kaliteli ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:41 ----------

Bu arada, 2 saat kadar önce benzn filtrem kopmuş, marmaris merkeze 10 km uzakta biryerde idim, tamir edilemeyecek durumdaydı, motoru da oraya bırakamazdım calınır endişesi ile, mecburen ittirdim. Marmaristeki motorcular da 1 Gram Motorculuk ruhu kalmamış... yanımdan R1 ler R6 lar VSTROMlar ne ararsanız geçti 1 tane allahın kulu durmadı... 10 km ittirdim 130 kg motoru. tamirciye kadar....
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

Motosikleti
    ck 125 pulsar
    ne zaman yolda kalmış bir motorcu görsem km farketmez yardım ederim yardım bulabileceğimiz bir yere ulaşmasına yardımcı olurum herşeyden önce motorculuk kardeşliktir
    Parça fiyatlarını bilmiyorum servis bana çıkarttığı fiyat çalışmasında sorun vardı sonra başka sorun olduğunu bulduk.

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    ne zaman yolda kalmış bir motorcu görsem km farketmez yardım ederim yardım bulabileceğimiz bir yere ulaşmasına yardımcı olurum herşeyden önce motorculuk kardeşliktir
    Parça fiyatlarını bilmiyorum servis bana çıkarttığı fiyat çalışmasında sorun vardı sonra başka sorun olduğunu bulduk.
    Aynen hocam bende, ama yapılan ayıp bence, 135 kg motor, zar zor itttiriyorum sinyal açık görüp kardeş iyimisin bırakayımmı çarşıya dese yeter çarşıya giderim benzin filtresini alır bir arkadaşın motoruyla dönerdim. yapılan hakkaten ayıp...
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

Sergeant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bindiğiniz motorun CK125 olduğundan eminmisiniz. Bu motor ile nasıl 140 gördünüz merak ediyorum. 9000 devirde 110 civarı hız yapan bir motor ile 140 yapmak için kaç devir çevirdiniz merak ettim. Bu motorun Türkiye'ye gelmeyen yeni modelleri 8000 devirden sonra redline giriyor. 8000 devirde 100 civarı bir hız yapıyor. Ondan sonrası motora pek iyi bir muamele değil. Motoru iyi tanıyan ustalar böyle diyor. 125 cc. motorla hız arayışlarına girmek bana çok komik geliyor. Ayrıca seri değil kalkamıyor demişsiniz. Motorunuz arızalı diycem ama bir yandan da 140 gördüm diyorsunuz. İyice tuhaf bir durum.

kardeşim zaten bize tuhaf geldiği için yazdık dediğim gibi bayır aşağı 130u hergün görüyor zaten. devir saatim çalışmıyor, kaç çevirdiğini bilmiyorum ama ben motora acımam basarım. dediğim gibi seride kalkamıyor. belki 90kg civarı oldugum için olabilir. otobana çıktıgın zaman için istemeden hız arayışına giriyoruz kusura bakma
    Now the world is gone. Im just one.

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı Sergeant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim zaten bize tuhaf geldiği için yazdık dediğim gibi bayır aşağı 130u hergün görüyor zaten. devir saatim çalışmıyor, kaç çevirdiğini bilmiyorum ama ben motora acımam basarım. dediğim gibi seride kalkamıyor. belki 90kg civarı oldugum için olabilir. otobana çıktıgın zaman için istemeden hız arayışına giriyoruz kusura bakma
    Serilik : CK125 kendi sınıfında seri bir motor. Fakat büyük hacimli motosikletlerdeki gibi düşük devirlerde güç bulamazsın. En az 7000 devire gelmeden vites değiştirirsen olmaz. Fakat debriyaj ayarına da dikkat etmek gerekiyor. Debriyaj ayarına bakmadığım zamanlarda debriyaj kaçırması durumu oluyordu.

Hız: Bu motorun üreticisi en fazla 90 km/h yapabilirsin demiş. Elbette bir bildikleri vardır. Benim tesbitlerime göre 8000 devirde yaklaşık 100 km/h civarı bir hız yapıyor. Bu hız çin motorları gibi afaki bir hız değil otomobille değişik zamanlarda ölçtüm tam tamına aynı hızı gösterdi. Yine benim görüşüme göre 8000 devirden sonra motor titreşimi ve sesi ile resmen ağlamaya başlıyor. Eğer motosiklet hobisini bir sevda olarak görüyorsak, nasıl sevdiğimizle onu ağlata ağlata gezmekten zevk almazsak motosikleti de ağlata ağlata kullanmaktan zevk almamalıyız. Geçenlerde otobanda giderken motoru kilitlenerek kaza yapan bir arkadaşımızın açtığı başlığı okumanı tavsiye ederim.
    İyi sürüşler...

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Otoban sürüşleri için emniyet şeridini kullanmanızı öneririm. Hem güvensiz bir hızla seyretmezsiniz hem de motoru parçalamazsınız. En kötü ihtimalle polisten ceza yersiniz. Ben otobanda emniyet şeridini tercih ediyorum. Ayrıca hiçbir zaman limitleri zorlamadığım için motorum yıpranmadı. Oldukça seri.

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Herkese tekrar merhabalar, dün akşam motorumla yoldaydım, farın gidip geldiğini farkettim yani voltaj düşüp yükseliyor gibi oldu, anlam veremedim, kornaya bastım, ses sabit gelmedi viiiiiiippp gibi kesik kesik geldi, durdum sigortaları aküyü falan kontrol ettim. herşey çalışıyor. bugün böyle bir sorun yapmadı ? sizce nedir bu sorun :S

Motosikleti
    SUZUKİ BURGMAN UH 200
    CK125'in egzostu fiyakalı olmayabilir. Ama sesi diğer 125cc motorlardan daha tok ve güzel. Benim egzostum açık falan olmamasına rağmen insanlar sesine bakarak "bu motor 250cc'mi?" diye soruyorlar. Egzostumun ömrü bitince fiyatı pahalı olmasına rağmen yine orijinal egzosttan şaşmam.
    +1 evet benimde sesi çok hoşuma gidiyor diğer 125 liklerde böyle ses yok
    SUZUKİ BURMAN UH 200

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı Hyp33Rx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese tekrar merhabalar, dün akşam motorumla yoldaydım, farın gidip geldiğini farkettim yani voltaj düşüp yükseliyor gibi oldu, anlam veremedim, kornaya bastım, ses sabit gelmedi viiiiiiippp gibi kesik kesik geldi, durdum sigortaları aküyü falan kontrol ettim. herşey çalışıyor. bugün böyle bir sorun yapmadı ? sizce nedir bu sorun :S
    Şarj dinamosu, konjektör, akü. Sorun bunlardan birindedir. Bende de yeni aldığım zaman konjektör bozuk olduğu için sürekli ampul patlatıyordu. Konjektörü değiştirdim bir daha aynı sorun tekrarlamadı.

Küçük bir motosiklet olduğu için şarj dinamosu fazla bir akım üretmiyor. Bu nedenle Aydınlatma sistemi de güçlü değil. Bu sorunu çözmek için en uygun olan çözüm far dışındaki stop,fren ve sinyalleri ledli yapmak. Ben sürekli far açık kullanıyorum elektirik sistemi yeterli gelmediği için bazen kornaya basınca çalmıyor. Farı kapatıp kornayı çalabiliyorum. Stop lambamı ledli yaptım. Fren lambasını da ledli diye aldım fakat ledli diye küçük ampullü fren lambası vermişler. Fren lambasını değiştirip ledli takıp sinyalleri de ledli takınca, fardan başka fazla bir güç çeken yer kalmayacak. Böylece farda kuvvetli ve problemsiz aydınlatma yapabilecek.

Bizim motosikletler için daha iyi bir çözüm ortaya koyan olmadı.İyi sürüşler.

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Şarj dinamosu, konjektör, akü. Sorun bunlardan birindedir. Bende de yeni aldığım zaman konjektör bozuk olduğu için sürekli ampul patlatıyordu. Konjektörü değiştirdim bir daha aynı sorun tekrarlamadı.

Küçük bir motosiklet olduğu için şarj dinamosu fazla bir akım üretmiyor. Bu nedenle Aydınlatma sistemi de güçlü değil. Bu sorunu çözmek için en uygun olan çözüm far dışındaki stop,fren ve sinyalleri ledli yapmak. Ben sürekli far açık kullanıyorum elektirik sistemi yeterli gelmediği için bazen kornaya basınca çalmıyor. Farı kapatıp kornayı çalabiliyorum. Stop lambamı ledli yaptım. Fren lambasını da ledli diye aldım fakat ledli diye küçük ampullü fren lambası vermişler. Fren lambasını değiştirip ledli takıp sinyalleri de ledli takınca, fardan başka fazla bir güç çeken yer kalmayacak. Böylece farda kuvvetli ve problemsiz aydınlatma yapabilecek.

Bizim motosikletler için daha iyi bir çözüm ortaya koyan olmadı.İyi sürüşler.
    Güzel söylemişsin hocam, 3 gündür o sorunu yaşamadım. sanırım akü azaldı gibi oldu, konjektörden beslemeye aldı, oda yetişemedi. 1-2 gündür far kapalı kullandım gündüzleri sanırım şimdi şarj oldu sorun yaratmıyor. en kısa zamanda bende ledli sinyallere dönerim. ilgin için çok teşekkür ederim.

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Bugüne kadar boşu boşuna kendimize eziyet etmişiz. Zincir yağı olarak çeşitli markaları kullandım. Hepsi arka jantı kapkara ediyordu. Temizlemek için hem para hemde zaman harcamak gerekiyordu. Castrol Chain Lube ile zincir yağlamaya başladıktan sonra jantın simsiyah yağa bulanarak kirlenmesi sona erdi. Jant kesinlikle zincir yağı ile kirlenmiyor. Pırıl pırıl duruyor. Fiyatı da diğer yağlardan pahalı değil 20TL. Herkese öneririm. Ben İstanbul -Ümraniye oto sanayideki Castrol yağ bayisinden aldım.

kubi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache
    Alıntı sinan.ardic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun üzerinde çok küçük olarak ön teker için 1,75 bar arka teker için 2 bar yazıyor.

ön 20 arka 23

viyana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    transalp 650 & ybr125
    arkadaslar ben 2005 yilinda almistim bu motoru. tek kelime söylemek gerekirse cinlilerden iyi ama ybr 125 ve cbf 150'den cok cok ama cok daha kalitesiz. sürekli egzos kiriliyordu. evet bildigin egzoz baglanti yerinden en az 10 defa koptu, sonra elektrik bobini 3-4 defa yandi.
    25000 km'de motor iflas etti sonunda. sonra 2006 ybr aldim ve 150 000 km yaptim.
    motorsiklet değil MOTOSİKLET.

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı viyana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ben 2005 yilinda almistim bu motoru. tek kelime söylemek gerekirse cinlilerden iyi ama ybr 125 ve cbf 150'den cok cok ama cok daha kalitesiz. sürekli egzos kiriliyordu. evet bildigin egzoz baglanti yerinden en az 10 defa koptu, sonra elektrik bobini 3-4 defa yandi.
    25000 km'de motor iflas etti sonunda. sonra 2006 ybr aldim ve 150 000 km yaptim.
    3 yıldır kullanıyorum(4 mevsim) Yağmurda da bırakıyorum. Motoru bir çok kere çukurlara vurdum. Egzost kırılmak bir yana paslanmadı daha. Ateşleme bobini hiç yanmadı. Motordan çok çok memnunum.(YBR veya CBF den iyi demiyorum). Keşke bu markanın 250cc. Naked'i olsa da alsak.

Motosikleti
    Thrıller
    merhaba bende ck 125 sahibiyim bu depo üzerindeki etiketleri nasıl sökebilirim birde lastiklere siz kaç hava basıyorsunuz.

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı alicengel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba bende ck 125 sahibiyim bu depo üzerindeki etiketleri nasıl sökebilirim birde lastiklere siz kaç hava basıyorsunuz.
    Etiketleri sökmek için motoru 2 saat güneşte bırak. Kolayca elle sökülür. Ben her iki tekere 30 hava basıyorum.

Motosikleti
    ck 125 pulsar
    Alıntı viyana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kusura bakma ama o motordaki sorunlar senden kaynaklanmış eşşek gibi kullanıyorum benim ck yı 44 000 km de 5 yaşında ve aynalarına kadar orjinal sadece debriyaj balatasını geçenlerde değiştirdim hiç denecek kadar az arıza çıkartıyor burada arkadaş cbf ini sattı ck aldı benden gördüde sanayide motorcuların hepsini tanıyorum sadece çay içmeye muhabbet etmeye gidiyorum sürekli uzun yolada çıkıyorum en az 200 km yol gidiyor saatlerce yağmurda kış kıyamette kullandım hala sağlam hala gıcır gıcır o eksozu kopartmak zor iş zaten nasıl becerdin merak ediyorum senin bu başlıga bu yazıyı eklemende biraz kışkırtıcılık içeriğinden başka birşeydeğil bu motora bunları yapan birisi merak ediyorumda ybr ile nasıl 150 000 km yapıyor lütfen çinliler bitt de şimdi çinli olmayanlarımı kötüleme çalışması başladı bu motor almanyada 2006 da en iyi kurye motoru şeçilmiş bir motor ybr de cbf de o liste olmasına rağmen bu başarıyı aldı bu makine

Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    kusura bakma ama o motordaki sorunlar senden kaynaklanmış eşşek gibi kullanıyorum benim ck yı 44 000 km de 5 yaşında ve aynalarına kadar orjinal sadece debriyaj balatasını geçenlerde değiştirdim hiç denecek kadar az arıza çıkartıyor burada arkadaş cbf ini sattı ck aldı benden gördüde sanayide motorcuların hepsini tanıyorum sadece çay içmeye muhabbet etmeye gidiyorum sürekli uzun yolada çıkıyorum en az 200 km yol gidiyor saatlerce yağmurda kış kıyamette kullandım hala sağlam hala gıcır gıcır o eksozu kopartmak zor iş zaten nasıl becerdin merak ediyorum senin bu başlıga bu yazıyı eklemende biraz kışkırtıcılık içeriğinden başka birşeydeğil bu motora bunları yapan birisi merak ediyorumda ybr ile nasıl 150 000 km yapıyor lütfen çinliler bitt de şimdi çinli olmayanlarımı kötüleme çalışması başladı bu motor almanyada 2006 da en iyi kurye motoru şeçilmiş bir motor ybr de cbf de o liste olmasına rağmen bu başarıyı aldı bu makine
    Söylediklerine katılıyorum. Fakat YBR125'in CK125'ten bir gömlek daha üstün olduğunu kabul etmek lazım. Bugün Kardeşler Motosiklet'e (Yamaha Bayisi-Küçükköy) gittim. Ve 2010 model Yeni YBR125!e binip deneme sürüşü yaptım.
    Gördüğüm kadarıyla CK125 ile arasındaki farklar şunlar;

Titreşim : Yeni YBR125' te hiç titreşim yok. Şahin arabadan inip Mersedes'e binmiş gibi oldum.

Süspansiyon : Yumuşak süspansiyonlarıyla Yeni YBR125 çok konforlu. Fakat CK125'in sert süspansiyonları ve daha alçak sele yüksekliği virajlarda daha stabil bir sürüş sağlıyor.

Hız ve Tork : Şehir içi trafik ortamında son hızı deneme şansım olmadı. Fakat Yeni YBR 125, ani sollamalarda daha hızlı ve torklu olduğunu gösterdi.

Frenler : Yeni YBR 125'in frenleri çok daha kısa mesafede duruş sağlıyor. Frenlere asılmak gerekmiyor oldukça hassas ve etkili.

Görünüm : Yeni YBR 125 Özellikle depo grenajı ve modern çizgileri ile daha estetik bir görünümde.

Sonuç olarak CK125'imi çok seviyorum. Bütün Çin'li markalardan bir gömlek üstündür. Fakat Japon markalarıyla kıyaslayacak kadar da hayalci değilim.

Motosikleti
    Thrıller
    Etiketleri sökmek için motoru 2 saat güneşte bırak. Kolayca elle sökülür. Ben her iki tekere 30 hava basıyorum.
    cevabınız için teşekkürler.acemi abi koltuğu kaplattığını yazmışsın nasıl yaptın komplemi kaplattın yoksa sadece o çukur olan kullanıcının oturduğu yerimi kaplattın.

28. sayfa BirinciBirinci ... 18262728293038 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler