acemi arkadaşım lastikleri ne kadara aldın bir bilgi verebilirmisin
acemi arkadaşım lastikleri ne kadara aldın bir bilgi verebilirmisin
o zaman öne m22 arkaya Michelin alacağız bir araştırmam lazım 11.500 km duro var ama irenc lastik
Bahsettiğim lastik probleminden iki gün önce düştüm. Motor sıkışık trafikte ön frene dokunur dokunmaz kaydı gitti, sol tarafa yattı. Allah'tan düşük hızda idim, biraz devriyaj kolu yamuldu birazda gidonun ekseni kaydı, bende birşey yok çok az bacağım ezildi.
motosiklet kullanmak kültürdür...
Geçmiş olsun. Sadece lastik hatası olarak görmemek lazım. Eğer gidon herhangi bir yöne dönükse ön freni sıkmak çok riskli oluyor. Ön freni kullanmak için aslında hepimizin iyi bir eğitime ihtiyacı var.
Ön lastik konusuna gelince metzeler me22 öneririm. Yol tutuşu optimal düzeyde. Yalnız tubeless olmadığı için 10 günde bir hava basmak gerekiyor.
arkadaşlar motorda en uzun süre kacla ve hangi devirle gidiyorsunuz ben 7000 devir ve 90 km hızı gecmiyorum benmi pimpirikliyim acaba
Şehir içini kastetmiyorsan gayet normal. Birde 90 km'nin bile hız sınırının üzerinde olduğunu düşünürsek hiç pimpirikli değilsin. Bende en fazla 110 gördüm. Kaç devirde olduğundan tam emin değilim. Herhalde 9000 devirde.
CK 125'in Türkiye'ye gelmeyen yeni modellerinde 8000 devirde redline başlıyor. Bu motorun limitlerini iyi bilmekte fayda var.
İşte gösterge paneli
İyi sürüşler
e o zaman biz 7000 devri gecmesek bir sorunumuz olmaz ama uzun yolda sorun yaratırmı bilemiyorum tabi
arkadaşlar Kymco Agility kırmızı motoru çalınan varmı acaba.istanbul içi.eger varsa irtibata geçebilirler.tabiki ruhsat ile birlikte.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
acemi eğer fırsatınız olursanız resmini çekip koyarmısınız?
Tedbirde kusur koyup takdire bahane bulma!
türkiyeye gelmeyen modeldeki göstergelerin resmini diyecektimki sayfayı tekrar yükleyince açıldı resim. tşkler.
Tedbirde kusur koyup takdire bahane bulma!
Tayyar72 kardeşim, bütün yazılanları okumamışsın. Şimdi motosikletimle ilgili hiçbir şikayetim yok. Maşallahı var desem yeridir. Umarım yeniden CK125 alırsın. Bu başlıkta bilgi paylaşırız. Hoşçakal.
acemi arkdaşım hiç uzun yola cıktınmı cıktıysan hız limitlerini nasıldı
Epey niyetlenmiştim ama uzun yola çıkmadım. İyi de yapmışım. Şile tarafına gidip geldim yaklaşık 140km hiç durmadan. En uzun yolum bu oldu. Uzun yolda en azından kamyonların sıkıştırmasından uzak durabilmek lazım. Bunun içinde 130-140 km/h elinin altında hazır olmalı. Uzun yol için en az 250 cc motor gerekir diye düşünüyorum. Bu nedenle 250cc'ye terfi etmeye hazırlanıyorum. Ne yazık ki kymco'nun 250cc naked motoru yok.
ben 250 ye gecmeyi düşünmüyorum bu motor bana hem zevk veriyor hemde frenlyor tüm tutkumu hevesimi karşılıyorum
arkadaşlar ck 125 in seyir halindeyken sabit yanan arka lambası varmı ? frene basınca stop lambaları yanıyor ancak bunun dışında sabit yanan bi lambası varmı ?
Tabii ki var. Stop lambası deniyor. Farı açtığın zaman yanar. Tek bir ampulde iki devredir. stop kısmı farı açınca yanar(5watt). Fren kısmı frene basınca yanar(21 watt). Malum fazla güç tüketimi ön far aydınlatmasını zayıflattığı için söküp ledli stop ve fren yapmıştım. Yeterince güçlü ışık alamadığım için bugün değiştirerek yeni stop ve fren lambaları taktım(yine ledli). Birkaç güne kadar resimlerini buraya eklerim. İyi sürüşler.
Bu ledli stop. (30 led)
Fren lambası da yanınca
Ne faydası var? Normalde frene basınca ampul 21 watt çekiyor. Ledli sistemde ise 1 watt bile değil(sanırım). Buda motorun elektirik yükünü hafifletip Far için daha fazla güç kalmasını sağlıyor.
ben olsam CK125 yerine 2 bin lira verip 2006 model YBR alırım,
1- daha atak
2- Vibrasyon CK 'ya göre en az
3- Bol yedek parça
4- Gidon tutuş ve oturuş pozisyonuna göre daha kullanışlı
5- daha fazla kullanıcı ve 2. elde daha çok tutuluyor
6- motosiklet üzerindeki parça kalitesi/ günlerce yağmur altında kalsa 1 mm pas yok,
CK 10 dk yağmurda kalsa citatalarda paslanma olur
yani YBR 'ye binmeden kesinlikle karar vermeyin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)