Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
09 Ağustos 2013, 21:21
Uzun yol yapmak isteyenlere ithafen:
http://m.youtube.com/watch?v=usSzIXl...eature=related
Adam -Roman Calcaterra diye biri- ybr'si ile Arjantin'den Şili'ye 3200 km yapmış.
Uzun yol için depreşiyorum bu sıralar, paylaşayım dedim. Belki
birkaç zihinsel suç ortağı daha bulurum kendime... ;)
Ayrıca konuyla alakasız olarak, bu ybrclub.org sitesi neden kapandı
bileniniz var mı? Ne zamandır merak ediyorum bunu aklıma gelmişken
sorayım istedim...
Reklamlar
-
09 Ağustos 2013, 21:48
cm_strider adlı üyeden alıntı
Adam -Roman Calcaterra diye biri- ybr'si ile Arjantin'den Şili'ye 3200 km yapmış.
sorayım istedim...
Uzun yol ! Aklında neresi var ?
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
-
09 Ağustos 2013, 23:50
.
sorayım istedim...
yok açık şu an. ama eski sanırım yazılar falan
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
-
10 Ağustos 2013, 01:25
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
F54 adlı üyeden alıntı
uğur ben cbf aldım 0
Abi çok sevindim,Allah kazasız,belasız kullanmayı nasip etsin,güzel tercih olmuş.
-
10 Ağustos 2013, 02:15
mehmettayfur adlı üyeden alıntı
Uzun yol ! Aklında neresi var ?
'Akıllı düşünene kadar deli yol alır' deyip vuralım motorlarımızı yollara
der gibi bir haliniz var sanki ;)
Oğlumuz henüz iki yaşında olmasa hanım ikna edilir de bendeki ancak günübirlik gidiş-dönüşler olabilir ne yazıkki, 24 ağustos sonrası...
Uyar mı size?...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------
Re!S*33 adlı üyeden alıntı
yok açık şu an. ama eski sanırım yazılar falan
Terk edilmiş bir şehir gibi arkadaş site. Vaktiyle herşey konuşulmuş ybr üzerine, çok faydalı o açıdan. Ama sonra ne olmuş, niye kimse yazmıyor ya da yazamıyor anlamadım?.. Maya uygarlığı gibi ulvi bir gerçekliği farkedip bu dünya boş diyerek ansızın çekip gitmişler sanki... ;)
-
10 Ağustos 2013, 02:53
'Akıllı düşünene kadar deli yol alır' deyip vuralım motorlarımızı yollara
der gibi bir haliniz var sanki ;)
Oğlumuz henüz iki yaşında olmasa hanım ikna edilir de bendeki ancak günübirlik gidiş-dönüşler olabilir ne yazıkki, 24 ağustos sonrası...
Uyar mı size?...[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------
[
Allah bağışlasın ! Ben,Ayvalık,Çandarlı falan yapıyorum sık sık.Arada,Selçuk,Çeşme,Seferihisar.Uyar tabi.
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
-
10 Ağustos 2013, 08:03
Arkadaslar selam oncelikle araniza yeni katildim. Isim can 26 yasindyim. Carsamba gunu ybr 125 esd motor almaya gidecegim sifir alacagim ve bu benim ilk motorum olucak. Vites ve hakimiyeri iyice ogrenmek icin bu motoru tercih ettim. Vites deneyimim de yok. Olucak isallah. Dusuncelerinizi alabilirsem sevinirim
-
10 Ağustos 2013, 08:10
can güzel tercih yapmışsın ybr pişman etmez sağlam az yakar parçası ucuz kullanımı ve hakimiyeti çok çok basittir...
-
10 Ağustos 2013, 08:46
Peki ilk motor olarak sifir almak mantiklimi
-
10 Ağustos 2013, 08:48
orası sana kalmış eğer kısa zamanda satacaksan 2.el al
uzun süre kullanacaksan 0 al
-
10 Ağustos 2013, 08:51
Bu kisi hatta ilkbaharin ortasina kdr kullnmayi dusunuyorum. Vites ve hakimiyet olayini iyice ogrenmek icin. Ise falanfa hep motorla gdicem git hel 45 km civari. Motordan cok anlamadigm icin piyasa teknik vs. ikinci ele cesaret edemedim
-
10 Ağustos 2013, 09:40
sorayım istedim...
YBR ile 3200 km nedirki adamlar dünya turu yapmışlar buyrun
http://www.re-moto.com/index.php?lang=tr
http://www.talesfromthesaddle.com/
ayrıca YBR club kapanmadı buyrun linki
http://ybrclub.org/news.php?readmore=44
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
10 Ağustos 2013, 10:52
Biz kullanabilirmiyiz diyoruz adamlar dunya turu yapiyorlar
-
10 Ağustos 2013, 12:07
canntsn adlı üyeden alıntı
Biz kullanabilirmiyiz diyoruz adamlar dunya turu yapiyorlar
Kullanmasında birşey yok. Hayatında ne motosiklete ne araba kullanan arkadaşıma dün benim ybr'yi nasıl süreceğini
tarif ettim. İki tur attı geldi. Daha sonra artçı olarak arkasına bindin beni o eve getirdi.
-
10 Ağustos 2013, 12:46
Isallah dedigin gibi olur kardesim 9 yildir manuel araba kullaniorum. Umarim skinti cekmem bindigimde viteste
-
10 Ağustos 2013, 14:08
Arkadaşlar cahilligime verin, göstergenin ortasindaki bazen yanıp bazen sönen sarı renkli (çaydanlıga benzeyen) lamba ne işe yarıyor?
-
10 Ağustos 2013, 14:14
TPS yakıt sensörü arıza lambası olabilir diye tahmin ediyorum Kontağı açınca sarı bi lamba yanması belirli bir süre sonra sönmesi ve sönmeden marşa basılmaması gerekir diye duymuştum
-
10 Ağustos 2013, 14:22
egelim 43 adlı üyeden alıntı
TPS yakıt sensörü arıza lambası olabilir diye tahmin ediyorum
Kontağı açınca sarı bi lamba yanması belirli bir süre sonra sönmesi ve sönmeden marşa basılmaması gerekir diye duymuştum
Yani motosiklet çalıştığı zaman yanmıyorsa problem yok.
Herhangi bir arıza durumunda o lambanın yanık kalması mı gerekiyor?
-
10 Ağustos 2013, 14:24
Evet mantıken öyle olması gerekiyor tabi ESD kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler
-
10 Ağustos 2013, 16:25
rs_guven adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar cahilligime verin, göstergenin ortasindaki bazen yanıp bazen sönen sarı renkli (çaydanlıga benzeyen) lamba ne işe yarıyor?
Kitabın açıklaması:
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Dünya turu yapanlardan, Everest'e çıkan Yamaha yöneticilerinden haberim var daha önceden. Sağlamlık deyip dururken en önemli dayanaklarımız bunlar zaten kişiselden öte.. Ben o paylaşımı videoda görünen muhteşem virajlı dağ yolları dolayısıyla yapmıştım.
Ybrclub ile ilgili sorumu yanlış sordum galiba. Site açık ve ulaşılabilir durumda. Kapalı derken kastım, en son forum paylaşımı yanlış hatırlamıyorsam 2011 kasımında yapılmış. Yeni paylaşımlar niye yapılmıyor demek istemiştim aslında...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------
canntsn adlı üyeden alıntı
Arkadaslar selam oncelikle araniza yeni katildim. Isim can 26 yasindyim. Carsamba gunu ybr 125 esd motor almaya gidecegim sifir alacagim ve bu benim ilk motorum olucak. Vites ve hakimiyeri iyice ogrenmek icin bu motoru tercih ettim. Vites deneyimim de yok. Olucak isallah. Dusuncelerinizi alabilirsem sevinirim
Can bey, (yanlış hitab etmiyorum umarım)
Benzer durum bende de vardı. İlk motorumu sizin yaşınızdayken almıştım ama trafiğe daha fazla dikkatimi verebilmek için otomatik vites 250'lik bir makinaydı tercihim. 3 yıl kullandıktan sonra yedek parça sıkıntısı sebebiyle satmıştım. 3 sene aradan sonra da hepimizin kanında olan -ki artık sende de var merak etme- motosiklet sevgisi/mikrobu ;) beni yine dürttü. Önce yine otomatik düşündüm 250'lik maxi scooter olarak. Sonra vitesliye geçmezsem hayatım boyunca scooter yelpazesinden seçmeye mahkum kalacağımı d
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
(Yarım kaldı yanlışlıkla kusura bakmayın
Sonra vitesliye geçmezsem hayatım boyunca scooter yelpazesinden seçmeye mahkum kalacağımı düşünüp viteslilere bakmaya başlayınca ve ilk motorumdaki tecrübemden sağlamlık, yedek parça vs konularının önemini anladığımdan Ybr'de karar kıldım. En önemli etkenlerden biri de aslında fiyat ve ödeme koşullarıydı. Araştırmadan önce hiç aklıma gelmezdi arabanın kredi taksidini öderken bir de sıfır hem de kalite kültü haline gelmiş bir motora aylık 125 liraya sahip olacağım. Söyleseler 'hadi len' derdim herhalde
İlk motor tercihi olarak bundan daha iyi ve her açıdan uygunu (fiyat, sorunsuzluk ve sürüşü öğrenme vb) yanına yaklaşan marka/modeller bile epey uzağında kalıyor. O açıdan içiniz rahat olsun. Naçizane tek tavsiyem özellikle de motosiklet sürmeyi ilk bununla öğreneceğinizi düşünerek (ya da tecrübeli bile olsaydınız) üzerinde gelen lastikleri, alırken iyi kalite bir çift ile aldığınız yerde takaslamanız. Takaslayamazsanız bile değiştirin sonra satarsınız üzerinde gelenleri... Çünkü üzerinde gelen lastikler viraj ve dolayısıyla frenajda oldukça verimsizler... Aramıza hoşgeldiniz diyeyim buranın eskilerinin de müsadesiyle...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)
Bu Konudaki Etiketler