Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
19 Mayıs 2011, 18:39
uniqe adlı üyeden alıntı
Sende ben gibi kullanıyosun gevşemiş mi subablar ?
valla yalan söylemiyeceğim aslında bakamadım. neden dersen ilk defa yaptığım için sentili nereye sokacağımı bulamadım bayağı bi gevşetince farkettim sentilin nerede olması gerektiğini
ama eksoz supapı şakırtı yapmaya başlamıştı yani motor 4.000 devirde çalışırken çay karıştırır gibi ses çıkıyordu resmen. emme supapı neredeyse aynıydı ama çok az bi gevşeme vardı.
@Newçeri: aldığım 23 numara (kombine aldım bi taraf düz bi taraf yıldız) izeltaş anahtar supap kapağına küçük geldi. 24 numara tam oturdu (motor tamamen soğuktu) ve 23ü iade edip 24 aldım. abi açtığın topici düzeltirsen sevinirim. gerçi benimki 2009 belki farklıdır (ybr 125 esd city)
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Reklamlar
-
19 Mayıs 2011, 18:42
ozgurakman adlı üyeden alıntı
valla yalan söylemiyeceğim aslında bakamadım. neden dersen ilk defa yaptığım için sentili nereye sokacağımı bulamadım bayağı bi gevşetince farkettim sentilin nerede olması gerektiğini
ama eksoz supapı şakırtı yapmaya başlamıştı yani motor 4.000 devirde çalışırken çay karıştırır gibi ses çıkıyordu resmen. emme supapı neredeyse aynıydı ama çok az bi gevşeme vardı.
@Newçeri: aldığım 23 numara (kombine aldım bi taraf düz bi taraf yıldız) izeltaş anahtar supap kapağına küçük geldi. 24 numara tam oturdu (motor tamamen soğuktu) ve 23ü iade edip 24 aldım. abi açtığın topici düzeltirsen sevinirim. gerçi benimki 2009 belki farklıdır (
ybr 125 esd city)
Bendede ısınınca var gibi.Birde sentili nerden buldun
-
19 Mayıs 2011, 19:06
uniqe adlı üyeden alıntı
Bendede ısınınca var gibi.Birde sentili nerden buldun
hırdavatçıdan aldım 10 lira. sıcak motorla suya girersen eksoz manifoltunu çatlatırsın aklında olsun. bir de ön fren diski yamulabilir.
gelecek planım ön fren hidroliğini değiştirmek ve yapabilir miyim bilmiyorum ama süspansiyon hidroliğini değiştirmek.
motul yağ kullanan var mı daha düzgün diyorlar.
-
19 Mayıs 2011, 19:32
Bende şimdi gittim aldım 10 tl ceta form un sogusun alet bı bakayım bende.
-
19 Mayıs 2011, 19:44
-
19 Mayıs 2011, 20:04
@Enes, aga adam gibi jant ve michelin tubeless taksana şu makineye yaa
-
19 Mayıs 2011, 20:07
@Enes, aga adam gibi jant ve michelin tubeless taksana şu makineye yaa
kardeş bu orjinal jantı bu motorlarda orjinallik esastır kaliteli bi lastik takarım(pirelli-metzeller micheln) ama çelik jant king te hoş karşılanmaz
-
19 Mayıs 2011, 20:24
-
19 Mayıs 2011, 20:27
-
19 Mayıs 2011, 20:31
enes_007 adlı üyeden alıntı
aman nazar değmesin. ben de soğumuştum ybr'den ama supap ayarı yaptım makinenin titremeşi ve çekiş düşüşü geçti. biraz eridi aramızdaki buzlar ama kararlıyım hiç satmıycam. hatta rektefiye edileceği zaman kendim yapmayı düşünüyorum rektefiyesini, bu motorla öğrenicem herşeyi. çok şey öğretti öğretmeye de devam ediyor
-
19 Mayıs 2011, 21:25
Ya olmadı motorun mars motoru bosa basıyor pıston falan hareket etmıyor ne oldu motora ?
-
19 Mayıs 2011, 23:32
selamınaleykum arkadaşlar...bişey danışmak ıstıyorumm..aranızdaaa istanbul da ıkamet eden diksiyonu düzgün grup çalışmasına uyumlu motordan anlayan ve sevap işlemeye meyıllı arkadaslar arıyorumm..yaw ben şimdi ybr alacam 1-2 haftayada 2500 lira kredi cekıcem ama bı skıntı var..bu motorun kılndan tuyunden anlamam saglam motor nasıldır anlayamam benn .anlayan birinide bulamadım şimdilik....bu konuda kardeş al paranı gel yanıma bakarız istedıgın motora yardımcı oluruz dıyebılecek bir ark. varmı..yoksa neden yok..saygılarımla
-
19 Mayıs 2011, 23:36
aman nazar değmesin. ben de soğumuştum
ybr'den ama supap ayarı yaptım makinenin titremeşi ve çekiş düşüşü geçti. biraz eridi aramızdaki buzlar
ama kararlıyım hiç satmıycam. hatta rektefiye edileceği zaman kendim yapmayı düşünüyorum rektefiyesini, bu motorla öğrenicem herşeyi. çok şey öğretti öğretmeye de devam ediyor
yürü be kim tutar seni....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
19 Mayıs 2011, 23:43
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
yürü be kim tutar seni....
Abi subab ayarı yapam dedım motor calısmıyor marş boşa dönüyor neden öyle
-
19 Mayıs 2011, 23:48
uniqe adlı üyeden alıntı
Abi subab ayarı yapam dedım motor calısmıyor marş boşa dönüyor neden öyle
marş boşa nasıl döner... motor komprosör mü yapmıyor yoksa marş mı boşa dönüyor
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
19 Mayıs 2011, 23:49
marş boşa nasıl döner... motor komprosör mü yapmıyor yoksa marş mı boşa dönüyor
Boşda gibi abi pistonu hareket ettirmiyor boşa dönüyor.
-
19 Mayıs 2011, 23:53
uniqe adlı üyeden alıntı
Boşda gibi abi pistonu hareket ettirmiyor boşa dönüyor.
bak o sibobla alakalı değil.. ama bence sen emme ve eğzostu açık ayarlamıssın sıkıştırma yani komprosör yok motorda.... yoksa marş motorunu sökmeden öyle bişey olmazki... ayak marşı ne alemde...
-
19 Mayıs 2011, 23:54
bak o sibobla alakalı değil.. ama bence sen emme ve eğzostu açık ayarlamıssın sıkıştırma yani komprosör yok motorda.... yoksa marş motorunu sökmeden öyle bişey olmazki... ayak marşı ne alemde...
Ondada yok abi 1 e tak motoru ittirince piston kısmı hiç hareket etmiyor boşda gibi gidiyor.Subap ları ayarlarken olu noktaya ayarladım bakdım subapları ayarladım hepsini tekrar takdım yok alet boşda gibi sanki
-
19 Mayıs 2011, 23:58
ağa yapma yaw.... sibobları ayarlamadan böyle bir sorun yoktu demi... motorda sibob işlemi yanlış yapıldı... motorda sıkıştırma koprosör yok... siboblar kapatması gereken yerde kapatmıyor.. hep açık olduğundan sıkıştırma yok... o yüzden motor boşta gibi...sanki buji sökük gibi yani
-
20 Mayıs 2011, 00:01
ağa yapma yaw.... sibobları ayarlamadan böyle bir sorun yoktu demi... motorda sibob işlemi yanlış yapıldı... motorda sıkıştırma koprosör yok... siboblar kapatması gereken yerde kapatmıyor.. hep açık olduğundan sıkıştırma yok... o yüzden motor boşta gibi...sanki buji sökük gibi yani
Piston kısmı falan hiç yok boşta gibi.Piston bile hareket etmiyor ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 39 kullanıcı var. (0 üye ve 39 misafir)
Bu Konudaki Etiketler