Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sende ben gibi kullanıyosun gevşemiş mi subablar ?
    valla yalan söylemiyeceğim aslında bakamadım. neden dersen ilk defa yaptığım için sentili nereye sokacağımı bulamadım bayağı bi gevşetince farkettim sentilin nerede olması gerektiğini
    ama eksoz supapı şakırtı yapmaya başlamıştı yani motor 4.000 devirde çalışırken çay karıştırır gibi ses çıkıyordu resmen. emme supapı neredeyse aynıydı ama çok az bi gevşeme vardı.

@Newçeri: aldığım 23 numara (kombine aldım bi taraf düz bi taraf yıldız) izeltaş anahtar supap kapağına küçük geldi. 24 numara tam oturdu (motor tamamen soğuktu) ve 23ü iade edip 24 aldım. abi açtığın topici düzeltirsen sevinirim. gerçi benimki 2009 belki farklıdır (ybr 125 esd city)
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla yalan söylemiyeceğim aslında bakamadım. neden dersen ilk defa yaptığım için sentili nereye sokacağımı bulamadım bayağı bi gevşetince farkettim sentilin nerede olması gerektiğini
    ama eksoz supapı şakırtı yapmaya başlamıştı yani motor 4.000 devirde çalışırken çay karıştırır gibi ses çıkıyordu resmen. emme supapı neredeyse aynıydı ama çok az bi gevşeme vardı.

@Newçeri: aldığım 23 numara (kombine aldım bi taraf düz bi taraf yıldız) izeltaş anahtar supap kapağına küçük geldi. 24 numara tam oturdu (motor tamamen soğuktu) ve 23ü iade edip 24 aldım. abi açtığın topici düzeltirsen sevinirim. gerçi benimki 2009 belki farklıdır (ybr 125 esd city)
    Bendede ısınınca var gibi.Birde sentili nerden buldun
    HONDA

Motosikleti
    Bendede ısınınca var gibi.Birde sentili nerden buldun
    hırdavatçıdan aldım 10 lira. sıcak motorla suya girersen eksoz manifoltunu çatlatırsın aklında olsun. bir de ön fren diski yamulabilir.

gelecek planım ön fren hidroliğini değiştirmek ve yapabilir miyim bilmiyorum ama süspansiyon hidroliğini değiştirmek.

motul yağ kullanan var mı daha düzgün diyorlar.

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Bende şimdi gittim aldım 10 tl ceta form un sogusun alet bı bakayım bende.
    HONDA

enes_007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha RX 135 KİNG(Fıghtıng Spırıt)
    İşte benim bebeğim küçük Racing'mmm 21 beygirdir kendisi 2001 model ağabeyiniz karşınızda

Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black

Motosikleti
    @Enes, aga adam gibi jant ve michelin tubeless taksana şu makineye yaa

Motosikleti
    @Enes, aga adam gibi jant ve michelin tubeless taksana şu makineye yaa
    kardeş bu orjinal jantı bu motorlarda orjinallik esastır kaliteli bi lastik takarım(pirelli-metzeller micheln) ama çelik jant king te hoş karşılanmaz
    Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black

Motosikleti
    Alıntı enes_007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş bu orjinal jantı bu motorlarda orjinallik esastır kaliteli bi lastik takarım(pirelli-metzeller micheln) ama çelik jant king te hoş karşılanmaz
    o zaman şu çelik çemberli jantlardan takarım yerinde olsam... bisikletimin jantları yamuluyordu akor yaptırmak zorunda kalıyordum. çelik çemberli kalın telli kaliteli göbekleri olan bir takım jant aldım 5 senedir aldığım gibi duruyor ama sağlam para ödemiştim. çelik çemberli jantın telleri hem daha kısa hem de kalın olduğundan daha sağlam oluyor ve bir tane kingin üstünde gördüm çok düzgün duruyordu

Motosikleti
    o zaman şu çelik çemberli jantlardan takarım yerinde olsam... bisikletimin jantları yamuluyordu akor yaptırmak zorunda kalıyordum. çelik çemberli jantın telleri de kısa olduğundan daha sağlam oluyor ve bir tane kingin üstünde gördüm çok düzgün duruyordu
    vall akrdeş binilecekmotor bunlar benim motora 4500 veriyorlar ben satmıyor tam bir hastalık işi inan hergün siliyorum benim için ayrı bşeyi var ybr varken böyle değildi

Motosikleti
    Alıntı enes_007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vall akrdeş binilecekmotor bunlar benim motora 4500 veriyorlar ben satmıyor tam bir hastalık işi inan hergün siliyorum benim için ayrı bşeyi var ybr varken böyle değildi
    aman nazar değmesin. ben de soğumuştum ybr'den ama supap ayarı yaptım makinenin titremeşi ve çekiş düşüşü geçti. biraz eridi aramızdaki buzlar ama kararlıyım hiç satmıycam. hatta rektefiye edileceği zaman kendim yapmayı düşünüyorum rektefiyesini, bu motorla öğrenicem herşeyi. çok şey öğretti öğretmeye de devam ediyor

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Ya olmadı motorun mars motoru bosa basıyor pıston falan hareket etmıyor ne oldu motora ?
    HONDA

selamınaleykum arkadaşlar...bişey danışmak ıstıyorumm..aranızdaaa istanbul da ıkamet eden diksiyonu düzgün grup çalışmasına uyumlu motordan anlayan ve sevap işlemeye meyıllı arkadaslar arıyorumm..yaw ben şimdi ybr alacam 1-2 haftayada 2500 lira kredi cekıcem ama bı skıntı var..bu motorun kılndan tuyunden anlamam saglam motor nasıldır anlayamam benn .anlayan birinide bulamadım şimdilik....bu konuda kardeş al paranı gel yanıma bakarız istedıgın motora yardımcı oluruz dıyebılecek bir ark. varmı..yoksa neden yok..saygılarımla

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    aman nazar değmesin. ben de soğumuştum ybr'den ama supap ayarı yaptım makinenin titremeşi ve çekiş düşüşü geçti. biraz eridi aramızdaki buzlar ama kararlıyım hiç satmıycam. hatta rektefiye edileceği zaman kendim yapmayı düşünüyorum rektefiyesini, bu motorla öğrenicem herşeyi. çok şey öğretti öğretmeye de devam ediyor
    yürü be kim tutar seni....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yürü be kim tutar seni....
    Abi subab ayarı yapam dedım motor calısmıyor marş boşa dönüyor neden öyle
    HONDA

Motosikleti
    Abi subab ayarı yapam dedım motor calısmıyor marş boşa dönüyor neden öyle
    marş boşa nasıl döner... motor komprosör mü yapmıyor yoksa marş mı boşa dönüyor
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    marş boşa nasıl döner... motor komprosör mü yapmıyor yoksa marş mı boşa dönüyor
    Boşda gibi abi pistonu hareket ettirmiyor boşa dönüyor.
    HONDA

Motosikleti
    Boşda gibi abi pistonu hareket ettirmiyor boşa dönüyor.
    bak o sibobla alakalı değil.. ama bence sen emme ve eğzostu açık ayarlamıssın sıkıştırma yani komprosör yok motorda.... yoksa marş motorunu sökmeden öyle bişey olmazki... ayak marşı ne alemde...

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    bak o sibobla alakalı değil.. ama bence sen emme ve eğzostu açık ayarlamıssın sıkıştırma yani komprosör yok motorda.... yoksa marş motorunu sökmeden öyle bişey olmazki... ayak marşı ne alemde...
    Ondada yok abi 1 e tak motoru ittirince piston kısmı hiç hareket etmiyor boşda gibi gidiyor.Subap ları ayarlarken olu noktaya ayarladım bakdım subapları ayarladım hepsini tekrar takdım yok alet boşda gibi sanki
    HONDA

Motosikleti
    ağa yapma yaw.... sibobları ayarlamadan böyle bir sorun yoktu demi... motorda sibob işlemi yanlış yapıldı... motorda sıkıştırma koprosör yok... siboblar kapatması gereken yerde kapatmıyor.. hep açık olduğundan sıkıştırma yok... o yüzden motor boşta gibi...sanki buji sökük gibi yani

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    ağa yapma yaw.... sibobları ayarlamadan böyle bir sorun yoktu demi... motorda sibob işlemi yanlış yapıldı... motorda sıkıştırma koprosör yok... siboblar kapatması gereken yerde kapatmıyor.. hep açık olduğundan sıkıştırma yok... o yüzden motor boşta gibi...sanki buji sökük gibi yani
    Piston kısmı falan hiç yok boşta gibi.Piston bile hareket etmiyor ?
    HONDA

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 39 kullanıcı var. (0 üye ve 39 misafir)

Bu Konudaki Etiketler