Slm cihan kardeşim agvaya gelmişsin motorla bir daha ki yaza gelirsen haber ver de seni misafir edelim orada olursak.
Slm cihan kardeşim agvaya gelmişsin motorla bir daha ki yaza gelirsen haber ver de seni misafir edelim orada olursak.
ne demek abi ben zaten şu ybr125 i bi alıyım ilk önce topik açıcam ben şuraya şuraya gidiyorum gelen varmı diye, ve ordaki arkadaşlara duyrulur diye sonra da gelince açtıgım topige devam edicem fotograflarla. sen merak etme.
saol kardeş...
8 050 ytl plaka dahil fiyatı..
98 Beygir.....
hayırdır hayırdır sen canını sıkma bilgi paylaşmak çok iyi bişey bence, devam edelim arkadaşlar,
ya ben bişey sorcam ben hiç fitesli motor kullanmadım, motoru yeni alıcam ybr125 i nasıl dükkandan çıkarıcam ya, hani cesaret edip kullanırıö diyom ama ya kullanmamazsam. bende şimdi 151 rs var . ne yapsam ilk önce motor kiralayıp bir gün kullansam mı acaba??
98 Beygir.....
CİHAN dükkan derken? satın aldığın yerden bahsediyorsun değil mi? Eğer yakınsa satın aldığın yer evine falan, rica et getirirler.Hiç kullanmadıysan vitesli ve de evin uzaksa bence deneme derim motosikletle evine gitmeyi.Evine geldikten sorna motor istediğin kadar kullan sokak arasında emin ol ki 1 saatte kaparsın vitesli motoru , motosiklet kullandığın için Kolay gelsin sana kazasız belasız sürüşler şimdiden
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
arkadaşlar çok ama çok yakında ybr me kavuşucam..fiyat araştırması yapıyorum.anahtar teslim fiyatları pendikteki bayide 3.350 tuzlada 3.500 çamlıcada 3.300..ya ben bu olayı anlayamadım..kızıltopraktaki bayide 3.100 dedi anahtar teslim..kızıltopraktakinde sadece gri ve mavi vardı..oysa ben siyah istiyorum..diğer bayilerde her renk mevcut ama fiyat neden bu denli oynuyor onu anlamadım..fikirlerinizi merak ediyorum
GAME OVER
seruvenci80, ruhsata işlenecek model farkı fiyatı da etkiliyor olabilir (2006-2007 olayı), tabii bir de motordan kimin ne kadar kar etmek istediğine de bağlı olabilir
Bu arada siyahı da grisi de güzel ama gri kiri hiç göstermezken siyah çok gösteriyor onu da söyliyim
kardeş, benzin konusunda şüphem yok en son depoyu full doldurdum yani yedektede ana depodada tek cins benzin var hep aynı yerden alıyorum . bujiyi teknik ekipman olmadan sanırım sökemem bu gün sabah 3. marşta aldı motor
bu ihtimalde akılma geldi ama nasıl desem o gün yani basa basa çalıştıramadığım gün ayak marşıylada denedim gene olmamıştı ,bu gün bişey fark ettim : motoru boşa aldım jikleyi çektim kontağı açtım marşa bastım almadı ,böyle çok az gazı açtım tekrar marşa bastım zınk diye aldı gazı bırakınca stop etti , tekrar gazı açıp marşa bastım bu sefer 4 bini eçirmeden gaz verdim biraz sonra jikleye bıraktım normal olarak çalıştı çok kafam karıştı acaba "fakir ama gururlu" nun dediği gibi bujidemi problem var eğer böyle ise anlamanın hani daha sağlıklı bir yolu varmıdır?
bu sorunun aynısı bendede var birde üstümde motor pantolonu oluyor o pantolondan hiç çıkmıyor toz toprak lekesi sanırım kuryaciler daha iyi biliyor işini belki görmüşsündür hani bacaklarına kadar her yerini kapatan muşamba benzeri birşe örtüyorlar(motor hırdavatçılarında var) sanırım bu bir çözüm olabilir biraz çirkin duruyor ama işe yarıyordur....
son birşey daha sanırım biz daha önce tanışmıştık motor eğitim videosu ile ilgili konuşmuştuk msn adresin bende var az önce baktım ...
CİHAN: kardeş öncelikle hayırlı olsun , vites konusunda canını sıkma en kötüsü morriganın dediği gibi kapına getirttikten sonra motoru al boş bir alan bul(etrafta toslayacak birşey olmasın) kaldırma vites atma alıştırması yap hızlıca alışırsın tam kendini verirsen 2 saatte temel olarakvitesin işleyişini kullanımı öğrenirsin tekrar hayırlı olsun
serüvenci80: öncelikle hayırlı olsun. renk konusuna gelince ben maslaktan aldım motoru şansıma adamın elinde sadece siyah 6 tane ybr vardı en az km yapılmış olanını(6km) seçtim ama 3300 e aldım . ben halen zaten nasıl böyle fiyat oynuyor onu çözebilmiş değilim ya 3 kuruş fzla olsun siyah olsun diyeceksin yada sabır edip siyah getirirlmesini bekliyeceksin . birde sirkecideki bayilere bir göz at derim belli olmaz şansına belki olur tekrar hayırlı olsun....
arkadaşlar: bu gün sırf yokuş aşağı motor freni ile inerken gelen çat pat sesini anlamak için kasksız ve montsuz motora bindim gerçi çok acayip oldum kendimi anadan üryan geziyormuş gibi hissettim. neyse sonra yokuş aşağı sürdüm çat pat sesiin geldiği yeri keşfettim ekzoz değil zincirmiş. benim üşengeçliğim yüzünden altıyüz küsür km dir zincir bakımı yapmıyordum bu çevrede son zamanlarda çıkan inşaat tozlarıda birleşince zincir çatur çutur etmeye başladı . bu hafta sonu ekipmanımı tamamlayıp(zincir yağı,gaz yağı , dişfırçası, leğen , katon, birkaç tane bez) zincir bakımımı yapıcam . siz siz olun zincirinizi aksatmayın , zincir yüzünden yolda kaldığımı bile hayal edemiyorum....
hayati kardeşimin tavsiyesi üzerine sabah güç bela marşa bastıktan sonra benzincinin yolunu tuttum. lastiklerin havalarını kontrol edicektim (2 hafta olmuştu) önce arka için 29 a ayarladım ve fark ettimki bu iki hafta içinde lastik 2 psi inmiş, sonra 31 psi a ayarladım(benim ağırlık farktörüme göre) sonra yola çıkar çıkmaz değişikliği fark ettim sanki daha yüksekte oturuyordum ve virajlarda sanki(psikolojikte olabilir) daha iyi randıman alıyordum
farınız ve yolunuz hep açık olsun
Kask tak!
senin sorununun aküyle hiçbir alakası yok. bujini kontrol et. gerekiyorsa değiştir. ybr nin kendi takım çantasında buji anahtarı mevcut. eğer bujide sorun yoksa yakıt sisteminde sorun vardır. karbüratör ayarı yapmak gerekebilir. rölantini biraz yükseltmeyi deneyebilirsin. 1400 devir civarında olsun. motor daha rahat çalışır.
arkadaşlar sonunda ybr hakkındaki tüm forum sayfalarını okudum.kendimi şimdiden aşık hissediyorum bu makineye, makine değil arkadaş yaw..
ya bu bahsettiğim bayilerdeki motorların hepsi 2006 yuvarlak far..2007 yok yani..ama her birinde fiyat farkı var ne biçim iştir anlamadım..yaa dayanabilsem birkaç ay daha beklemek en karlısı aslında ama gel görki dayanamıyorum..ayrıca siyah asil renk be arkadaşlar, yani zevk meselesi aslında..hepinizi selamlıyorum..aranızda olucam artık hep dostlar..
GAME OVER
serüvenci8090 sayfayı okudunmu yani şimdi vay be tebrik ediyorum..işte bilinçli motosiklet sever
hakpek biraz ufak değil mi? yani ybrnin çamurluğu biraz daha üstte kalıyordu sanki öyle hatırlıyorum ama kesin bir şey demeyeyim ya açıkçası ben birde motoru kapatmak istiyorum.Yani koruma demirinin motor tarafına plastik monte etsem fena olmaz gibi geldi..Çünkü motorun temizliği çok uğraştırıyor ıncık cıncık küçük küçük fırçaladığım oluyor da benim
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
ya maksimum hız kaç bu ybr de.
ya mesala ben motoru alınca memleketime kaç saatte varırım 450 km yol yarısı otoban yarısı eski yol.
valla ben amca oglunun garaj gidiyorum açıyorum makinayı yarım saat yıkıyorum motoru araba yıkama makinasıyla. sizde yıkamacıda yıkatım tertemiz oluyor ehh bi kaç kuruş bayıcanız .
geçen gün kemerburgazda ralli yaptım motorla motor perişan haldeydi sonra tam bir saat yıkadım .motora çamurun girmedigi yer kalmamış ben de çamura inat suyun girmadigi yer bırakmadım valla.
98 Beygir.....
CİHAN: o motorun hani ne öyle Sen onu öyle yıkamaya devam et zararını biraz ilerde görürsün Motorunu böyle yıkayan yoktur umarım
lezzet gider,mesuliyet kalır...
cihan vitesi dert etme en fazla yarım saatte kaparsın. arkadaşlar bu arada fiyat cok oynuyo sıfır fiyatı camlıca da 3.300 ken ben düz 3 e aldım model farkı da yoktu. üstelik yarısını vade farksız 3 aysonra baslayan 8 taksit yaptırdım. agvadan.
Şu an bu konu içerisinde 70 kullanıcı var. (0 üye ve 70 misafir)