Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
15 Ocak 2011, 23:26
karaislam adlı üyeden alıntı
bende 5000 lira biriktirmiştim.ve 0km bir motosiklet istiyordum.sym ve kymco da 125 likler vardı daha hesaplı ama beğenmedim.cbf ve esd kalmıştı bunu seçtim.tvs apache 150rtr gelseydi onu alırdım.yaza kadar kesin gelir.bence onu da bir düşün.brezilyada dafra adı ile üretiliyor.150cc bs 26 karbüratörlü.bizim esdler bs 25 karbüratör.ama ilk defa türklere değer verilimiş ve bize hindistandaki 160fi nin 150 lik versiyonu geliyor ki injeksiyonlu.
aldığımdan beri sıkıntılarla uğraşıyorum bunu.forumda yazdım.şu an yeni akü bekliyorum bayiden ama bizi sallamıyor.4.vitese girerken bir gariplik var ve motor oldukça yavaş.2 scooterdan sonra ilk motosikletim.henüz 55km.ama görüntü olarak motorum çok hoşuma gidiyor.
ilerde buna haze jel akü,michelin pilot sporty lastikler,castrol power1t 10w50 yağ,cr7 ngk iridyum buji taktım mı tadından yenmez.
hemşo iridyum buji takmanı tavsiye ederim yararı oluyor baya ben kullanıyorum :D
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
Reklamlar
-
15 Ocak 2011, 23:30
fat280 adlı üyeden alıntı
hemşo iridyum buji takmanı tavsiye ederim yararı oluyor baya ben kullanıyorum :D
aynen öyle yapacam hemşo.
-
15 Ocak 2011, 23:37
tvs apachi nin heryerde servisi yok. ben daha bir tana motorunu görmedim. ben şuan güneydoğudayım. oysa burda heryerde ybr125 var. birde kuba motorlar ve mondiallar yani senin anlayacağın ybr 125 almak zorundayım... servis çok önemli parça bulunurluğu.... yinede tavsiyeni değerlendirip bir incelerim o zaman gelirse sagolasın...
-
16 Ocak 2011, 00:40
uğur senin motorun 4. viteste bir sıkıntısı oluyor mu?bazen 4 e girmeme girince de sert girme?
birde uğurcum rodajdan sonra motorunun vites geçişlerinde hızında ve kalkışlarında ne gibi değişiklikler oldu?
rodajdan sonra hız fln fark etmıyor ilk gün nasılsa öyle gidiyor kalkıslarda'da gercekten cok yavas stop etme bile oluyor gaza fazla yuklenmezsen,yamahanın kendı yağını kullanıyorum yamalube diye servıste bulunuyor zaten onu dene şıkır şıkır geçiyor viteste bi sorunum yok
-
16 Ocak 2011, 14:36
UqUR_ adlı üyeden alıntı
rodajdan sonra hız fln fark etmıyor ilk gün nasılsa öyle gidiyor kalkıslarda'da gercekten cok yavas stop etme bile oluyor gaza fazla yuklenmezsen,yamahanın kendı yağını kullanıyorum yamalube diye servıste bulunuyor zaten onu dene şıkır şıkır geçiyor viteste bi sorunum yok
dur bakalım şu yağ değişimini bir yaptıralım da duruma bakacağız.
uğur 3. vitesteyken 2 ye düşünce motor freni yapıyor ama bazen hiç de hoş olmuyor.keza 3. vitesteyim ilerde kırmızı işık yanıyor.2 ye düşürüyorum vitesi ışık ile aram 100 metre.birden sarı yeşil yanıyor gazlamam lazım arkada arabalar.benim motor halen motor freninin etkisinde nerdeyse duracak kadar yavaşlıyor.yavaşlama 10-13 sn sürüyor.sende de oluyor mu bu kadar yavaşlama ve ne yapıyorsun öyle bir durumda?
-
16 Ocak 2011, 14:42
dur bakalım şu yağ değişimini bir yaptıralım da duruma bakacağız.
uğur 3. vitesteyken 2 ye düşünce motor freni yapıyor ama bazen hiç de hoş olmuyor.keza 3. vitesteyim ilerde kırmızı işık yanıyor.2 ye düşürüyorum vitesi ışık ile aram 100 metre.birden sarı yeşil yanıyor gazlamam lazım arkada arabalar.benim motor halen motor freninin etkisinde nerdeyse duracak kadar yavaşlıyor.yavaşlama 10-13 sn sürüyor.sende de oluyor mu bu kadar yavaşlama ve ne yapıyorsun öyle bir durumda?
Çok hızlıyken düşürme 3 den 2 ye 40 km/h de falan alırsan bassan daha gider motor ondan sonra 3 e çek.
Ybr de viteslerin son yapdığı hız
1. 40
2. 60
3. 80
4.100
5.de ben 122 ye kadar geldım.
Bunlar fazla yormadan yapdıgım hızlar bıraz daha zorlasan gider ama gerek yok
-
16 Ocak 2011, 14:48
benim 1 de 40 km yapmam mümkün değil.belki rodajdandır.henüz motorum yavaş.belkide bir sorun vardır.bitik akü ile motor sürmem süratimi etkiler mi?bu arada babam mudurnuludur benim.
-
16 Ocak 2011, 14:52
Sen o zaman yarı bolulusun Biraz alıssın motor ilerki zamanlarda gitmezse sorun vardır
-
16 Ocak 2011, 15:26
arkadaşlar 2004 model ybr nin krank değişiminde 2006 modelin krank balasörüyle 2004 ün arasında fark olduğunu gördük.. eğer 2004 model ybr sahibi iseniz ve krank değişimi yapacaksanız. krank + krank balasörü+ egzantirik + egzantirik değişimini bir yapmanız lazzım.. aksi taktirde bir takım uğultulardan kaçış olmuyor... haberiniz olsun....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
16 Ocak 2011, 16:15
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
16 Ocak 2011, 16:38
newceri adlı üyeden alıntı
Teşekkürler abi gözden kaçırmışım
-
16 Ocak 2011, 19:33
newceri adlı üyeden alıntı
baya güzel bir akrobasi gösterisi olmuş
-
17 Ocak 2011, 13:30
bugün aküm gelmiş garantiden.aynı marka değil orjinali ile.neyse dolaştım.hava bebek gibi.polis durdurdu filan evrak sordu.ehliyetli motora binmek ne güzelmiş.polis erolcum sen gidebilirsin diyor
o ses bitik aküden miş.ama yinede hareket halinde hafif ses geliyor mekanik aksamdan veya siperlikten.kontağı açınca o dıtttt diye ses gelmiyor beniimkinde.neyse önemli değil.
300 km de yağı değiştirecem.ngk 7 buji taktıracam.vites geçişleride iyi şu an için.acemiliği atmaya çalışıyorum.
-
17 Ocak 2011, 13:40
bugün aküm gelmiş garantiden.aynı marka değil orjinali ile.neyse dolaştım.hava bebek gibi.polis durdurdu filan evrak sordu.ehliyetli motora binmek ne güzelmiş.polis erolcum sen gidebilirsin diyor
o ses bitik aküden miş.ama yinede hareket halinde hafif ses geliyor mekanik aksamdan veya siperlikten.kontağı açınca o dıtttt diye ses gelmiyor beniimkinde.neyse önemli değil.
300 km de yağı değiştirecem.ngk 7 buji taktıracam.vites geçişleride iyi şu an için.acemiliği atmaya çalışıyorum.
hemşo akünün gelmesine sevindim ve bugünlerde havalar da güzel buralarda bu fırsatdan istifade bol bol gezelim biz mesela arkadaşla dün Alanyadan Manavgata geldik gezmeye bu hafta sonu da güzel olursa başka etkinliklerde yapacam en azından ben :D
-
17 Ocak 2011, 13:44
dosdum motoruyun çalışır durumda olmasına çok sevindim. acemiliğinide düşük vites aralığında kullandığın sürece atarsın bir sıkıntı olmaz... yoğun trafiğe fazla çıkma bir süre selamlar...
-
17 Ocak 2011, 13:53
sağolun beyler.hatta şimdi çayımı içiyorum az sonra tekrar gezmeye gideceğim.hava gerçekten çok güzel bugün.antalyayı seviyorum.12 ay motora bin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:51 ----------
bu arada motorum gerçekten dikkat çekiyor.özellikle cbf150 sahipleri çok ilgili.kırmızı ışıkta bir ayı cbfli yarışmaya çalıştı.bende inadına yavaş gittim oyununa gelmedim.
-
17 Ocak 2011, 13:56
hemşo akünün gelmesine sevindim ve bugünlerde havalar da güzel buralarda bu fırsatdan istifade bol bol gezelim biz mesela arkadaşla dün Alanyadan Manavgata geldik gezmeye bu hafta sonu da güzel olursa başka etkinliklerde yapacam en azından ben :D
hemşo pekiştiriyim,rodajım tamamlansın nisan mayısta kısmetse alanya ya geleceğim gezmeye.
-
17 Ocak 2011, 13:56
sağolun beyler.hatta şimdi çayımı içiyorum az sonra tekrar gezmeye gideceğim.hava gerçekten çok güzel bugün.antalyayı seviyorum.12 ay motora bin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:51 ----------
bu arada motorum gerçekten dikkat çekiyor.özellikle cbf150 sahipleri çok ilgili.kırmızı ışıkta bir ayı cbfli yarışmaya çalıştı.bende inadına yavaş gittim oyununa gelmedim.
abi zaten sakın kapışayım da deme hem trafik yönünden hemde şuan motorun rodajda aşırı zorlama dikkatli dikkatli git kapışmaya hevesli çok insan var piyasada ne oluyorsa sanki kapışınca
hemşo pekiştiriyim,rodajım tamamlansın nisan mayısta kısmetse alanya ya geleceğim gezmeye.
gel gel hemşo kapımız her zaman açık gezeriz gezdiririz seni
-
17 Ocak 2011, 14:01
abi zaten sakın kapışayım da deme hem trafik yönünden hemde şuan motorun rodajda aşırı zorlama dikkatli dikkatli git kapışmaya hevesli çok insan var piyasada ne olursa sanki
5000 deviri geçmiyorum.5000 oldumu vitesi büyütüyorum.motorla zaten asla kapışmam.hızdan nefret ederim.motorsuz kapışmak isteyen olursa o zaman bi düşünürüm.iridyum ngk7 buji çok faydalı dedi tamirci.hem daha iyi ateşler hemde biraz daha hızlanır dedi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 ----------
abi zaten sakın kapışayım da deme hem trafik yönünden hemde şuan motorun rodajda aşırı zorlama dikkatli dikkatli git kapışmaya hevesli çok insan var piyasada ne oluyorsa sanki kapışınca
gel gel hemşo kapımız her zaman açık gezeriz gezdiririz seni
sizin ordada güzel bir motorcu var.yıldız ticaret mi ne adı.güllerpınarı caddesinde.ordan geçtiğimde her çeşit motor görmüştüm.sym,kymco,piaggio,honda,yamaha
-
17 Ocak 2011, 14:04
5000 deviri geçmiyorum.5000 oldumu vitesi büyütüyorum.motorla zaten asla kapışmam.hızdan nefret ederim.motorsuz kapışmak isteyen olursa o zaman bi düşünürüm.iridyum ngk7 buji çok faydalı dedi tamirci.hem daha iyi ateşler hemde biraz daha hızlanır dedi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 ----------
sizin ordada güzel bir motorcu var.yıldız ticaret mi ne adı.güllerpınarı caddesinde.ordan geçtiğimde her çeşit motor görmüştüm.sym,kymco,piaggio,honda,yamaha
doğrudur abi motor satıcısı bolda tamirciler beş para etmez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 71 kullanıcı var. (0 üye ve 71 misafir)
Bu Konudaki Etiketler