selam herkese.Arkadaşlar ybr 125 için marş otomatiği nerden bulurum.netten link veren olursa çok sevinirim,teşekürler şimdiden...
selam herkese.Arkadaşlar ybr 125 için marş otomatiği nerden bulurum.netten link veren olursa çok sevinirim,teşekürler şimdiden...
İzmirdesin herhalde. Parçacıları dolaştın da mı bulamadın, yoksa hiç dolaşmak istemediğin, vaktin olmadığı için mi internetten almak istiyorsun tam anlamadım.
Parçacı adresleri şurada:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...a-rehberi.html
aradım bulamadım zaten gereksiz mesaj atmaya gerek yok.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:39 ----------
izmirdeyim dostum saolasın bilgi için.dedigin gibi dolaşcak fazla vaktim yok netten almayı düşnyodum ama motorcu levente bi ugrarım biliyorum orayı vardır umarım.
9000 de gördük allahın izniyle.Daha nice kilometreler var ufukta
motorumun aküsü öldü standart sulumu , jelmi yoksa kuru akümü alayım ??
81VATAN__54MEKÂN
jel daha iyi diyorlar.
haze ve yuasa da iyi markalar.
12v 5amper 35 liradan başlıyor.
faydalı bir soru olmuş stern.ybrler için en kaliteli akü ve modeli nedir?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:08 ----------
http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=3500
burda haze marka 50 tl ybr için.akü konusunda bende muzdaribim.okm motorumun aküsü bozuk çıktı.pazartesiden beri garantiden akü bekliyorum.yarın sorucam inşallah gelmiştir.
yuasayı biliyorum süper kalite ama tuzlu biraz bosh lara baktım oda kaliteliymiş fiyat orta halli.. jel olanlar 30 35 liraya var ama benim derdim acaba hangi tip daha iyidir onu öğrenmem lazım bide illa 5 ampermi kullanmamız gerekir 6 7 amper kullansak yararı yada zararı varmıdır??
81VATAN__54MEKÂN
Arkadaşlar sulu tip (asitli) akü dönemi kapandı. Jel aküler artık eski sulu tip aküler ile aynı fiyat seviyesine indi. Satıcılar ellerinde kalan eski sulu tip aküleri itelemeye çalışıyor, sakın kanmayın. Kesinlikle jel akü alın.
Marka konusunu bilmiyorum, elbette bilindik markalar daha kaliteli olacaktır. Fakat ben kendi tecrübemi yazayım. İsmini hatırlamadığım turuncu renkli bir jel akü aldım.Çin malı 30 lira. Bu aküler zaten şarjlı oluyor. Yani sulu aküde olduğu gibi içine asit koy bekle, biraz şarj et falan yok.Alıp direkt takıyorsun motora. Satıcı aküyü kutusundan çıkarıp şarj değerini ölçtü ve tam olduğunu gördük. Yinede ne olur ne olmaz diyerek buna bakmakta fayda var.
Aküyü aldığım gibi taktım. Bastım marşa 50 km yol yaptım. Eve gelip motoru park ettikten sonra 1 ay hiç kullanmadım. Abartısız söylüyorum.Tamı tamına 1 ay. 1 ay sonra geldim jikleyi çektim, kontağı açtım, bastım marşa çalıştı. Aküde en ufak bir deşarj belirtisi yoktu.Sanki motoru dün akşam park etmişim gibiydi. Motor da 50,000 km de.
İnternetten jel aküler ile ilgili bir iki şey okumuştum. En belirgin aklımda kalanlar bu akülerin 1 yıl bekleme sürelerinin olmasıydı. Yani jel aküler olduğu yerde durunca asitli aküler gibi boşalmıyor. Daha bir sürü avantajı vardı şimdi hatırlamıyorum, merak eden arasın bulsun.
Ama en başta da dediğim gibi asitli sulu tip akü devri kapandı. Jel akü alın. Hatta aküsünde sorun yaşamayan bile eğer asitli akü kullanıyorsa söksün atsın onu, jel akü taksın. Neden mi?
Asitli akü, motor yana devrildiğinde sağdan soldan akıyor. Her yeri mahvediyor. Plastik aksam renk değiştiriyor, demir aksamın boyası kalkıyor, paslanma başlıyor. Motorda en nefret ettiğim şey asitli akülerdi. Motor devrildiğinde, ki istersen 100 yıllık motorcu ol illaki bir yerde yine devrilir, ilk aklıma gelen akü olurdu. Akü suyu akmasın diye hemen paldır küldür motoru dik duruma getirmek için kendimi zora sokardım. Bu jel aküde öyle bir dert de yok. Motor devrilsin, isterse akşama kadar kalsın öyle. Akü açısından bir şey değişmiyor.Akacak sızacak yer yok.
Günaydın.
Bir sorum var. Ön arka lastik basınçları ne kadar olmalı.
http://www.rialli.com/urunler/motors...li-aku-cupybr/
arkadaşlar link attığım aküyü kullanıyorum ve gayet memnunum... banada lokman tavsiye etti ve aldım..lokmanda kullanıp memnun kaldığından bize tavsiye etmişti.. bende gözüm kapalı size tavsiye ederim... abus marka turuncu jel akü....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
1haftadır halen yamaha antalya bayisi bozuk akümü getirtemedi.önce çarşamba.sonra cuma sonra cumartesi şimdi de pazartesi dedi.neyse bugün hava iyi biraz km yaptım.
3 ten 2 ye atınca çok güzel motor freni yapıyor.çok hoşuma gitti.1.vites hızı sanki çok az.tabii motorum rodajda ve şuan 55km de ama hız olarak pek memnun etmedi beni.4.vitese birkaç kere geçmedi.ve genelde 4. vitese atınca bir bağırma ve ani hızlanma oluyor.tıkır tıkır geçmiyor diğer vitesler gibi.burda bir ecza deposu var.10 kadar kırmızı cbf 150 var kuryelerde.ben yanlarından geçince hepsi dışarı çıkıp benim motoru kesiyorlar.sanki hiç ybr esd görmemişler.yol tutuşunu beğendim.scooterlar gibi her çukurda tümsekte midem ağzıma gelmiyor.frenlerinide oldukça beğendim.
motorun biraz yavaş oluşu ve kalkışlarda zorlanması(stop etmeye meilli)bozuk,bitik aküden kaynaklanır mı?pazartesi inşallah garantiden yeni akümü teslim alabilirim.
ramço senin aküde güzele benziyor.jel akü en azından.garantide olmasa güzel bir akü alacaktım ama cepten para harcamaya gerek yok.
motoru sattıktan sonra özledim burayı, yazayım dedim.
hepinizi selamlıyorum.
███████ 4
Şu an bu konu içerisinde 52 kullanıcı var. (0 üye ve 52 misafir)