slm millet nasılsınız....
yaw deyinmeden geçmeyeceğim... hyosung gt250r dün tek marşta çalıştı... hemide marşa baştıktan sonra rolantiye bırak sorun yok.. ybr 3 marşa tam anlamıyla çalıştı.... sabiha gökçen havalimanına yakın olduğundan evimiz bizim oralar dün -2 dereceye kadar düştü... yamaha mühendisleri hiç bunu düşünmüyormu...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Benim Ybr ilk çok soğuk günde rüzgara maruz kaldığı için tek marşda çalışmadı onun dışında tüm marşlarda çalıştı çok şükür
ya benim zincirden ses gelmeye başladı 1 aydır geçmıyor o ses zinciri değiştircem belki geçer tak tak vuruyor ses.birde marşa basıyorum motor çalısmıyor çığlık atar gıbı ses çıkartıyor sadece motor soğukken oluyor,ayak marşını kullanıyorum şu aralar servide götürcem,burdakı tamirciye gosterdım marşa basmıyor ses cıkartıyor dedım usta akünün voltajı düşük dedı normalde 14.000 olması lazımmış benım akünün devri yada voltajı 11.000 deymiş dediğine göre konjektör değişmesi lazımmış
uğurcum tank ped üstünde geldi bana ama internetten sipariş edebilirsin veya köprübaşında suzuki var orda olabilir
m direksiyonu arkadaştan aldım kullanamadı o bu direksiyonu çıkarrttı ben kaptım elinden hemen güzel oluyor asfaltta gerçi ama örneğin dağa taşa ormana felan gidersen zor olur bu direksiyon
çalıcada sanayide sami vaar motor tamircisi o da ybr ci onada sorayım sana yazarım gene
Ok yaydan çıkmadan yapacağını yap...
arkadaslar ybr icin güzel bir kislik (kar) lastigine ihtiyacim var. tavsiyelerinizi bekliyorum.
tesekkür...
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
slm arkadaşlar bir sorum olacak benim motor soğukken ilk çalıştırmada ciklesiz çalışmıyor cikle ile çalışıyor ama az ısındıktan sonra problem yok tek marşla çalışıyor kış olmasından dolayı normal midir sizce :(
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
motoru jikle ile çalıştırmak demişken geçen akşam bir çalıştırayım dedim motoru ve ilk marşta aldı herzamanki gibi.ama erkesi gün öğle vakitlerinde çalıştırayım dedim.glinnnk etti ve yok ayak marşıyla denedim yok vurdurdum yok motoru boğduk galiba.
yahu bir akü bir gecede boşalır mı yahu.
bir de arkadaşlar bu akülerin ömrü varmıdır.ben ikinci el aldım bu yıl 17binde şu anda 30binde.
bakalım şarj ediyorum umarım düzelir.
saygılar...
Herkese iyi akşamlar.Ben ybr'mi bugün yarın 4000 bakımına götüreceğim.4000 bakımında neler değişiyor neler yapılıyor ve ne kadar fiyat ödeniyor ortalama.Bilen arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.Cevap yazan herkese Teşekkür ederim.
Motosiklet sadece ulaşım aracı değildir,Özgürlüktür!!İsyandır!!:wiinkk:
şimdilik sadece yağ değiştiriyorlar,10.000 km olunca temizlik buji fln
tamam kardeş saolasın
Motosiklet sadece ulaşım aracı değildir,Özgürlüktür!!İsyandır!!:wiinkk:
aras kardeşim eğer motorun garantisi yok ise yağını ve genel bakımını ben kendin yap derim.o kadar zor bişey değil yeter ki biraz merak ve de biraz da zaman ve de tabi ki biraz da yeteneğin olsun.
arkadaşlar ybr125'in yağ değişimi de bakımı da 6000 km de bir,siz neden 2000 km de yağ değiştiriyorsunuz? motorunuzu çok ağır şartlardamı kullanıyorsunuz? çokmu zorluyorsunuz ? çok toz toprak stabilize yollara mı giriyorsunuz? aşırı yüklü mü kullanıyorsunuz ? kullanım klavuzunuzu iyice incelemenizi tavsiye ederim.ybr gibi bir motorda 2000 km de değişen yağa da verilen paralara da yazık...
Yağ ı 2 bin km de değiştirmek gerçekten erkenmiş servis yağı kaba boşaltırken Yamalube hala sarımsı renkteydi demekki 3 bin ve üstü km kullanılabilinir cub motor olsa 2 bin de olurdu ama Ybr de gerçekten erken
Şu an bu konu içerisinde 141 kullanıcı var. (0 üye ve 141 misafir)