Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Kasım 2010, 01:23
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
bujinin rengine bakarak hava ayarının iyi olduğunu söyleye bilirim.. fakat kenarlardaki sarımtırak görüntü flaş ilemi o kadar açık çıktı ona bişşey diyemem... uzaktan bakıldığı kadarıyla 10 üzerinden 9 alabilecek bir yakım oranı var...[COLOR="Silver"]
amin............................
Abi o beyaz kısım kahverengi flashdan öyle çıkmış + onun üstündeki bölüm biraz beyaz gibi o neyi gösterir ? + hava ayarını ben yapdım
Reklamlar
-
05 Kasım 2010, 03:06
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
05 Kasım 2010, 03:28
-
05 Kasım 2010, 11:57
slm ramço abi sana bir sorum olacaktı hava ayarını yaparken rolanti vidasını biraz sıkıyoruz motor sıcakken tabikide devir biraz yükseliyor ondan sonra hava ayar vidasınıda sonuna kadar sıkıyoruz sonrada gevşetmeye başlıyoruz devir en çok nerede olursa orada bırakıyoruz doğru mu abi yanlışsa doğrusunu anlatırmısın :D
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
-
06 Kasım 2010, 14:30
Ybr ye far açma kapama düğmesi nasıl takılır nerden alıcam kabloları bilgilendirir misiniz bugün halletmem lazım acil.
-
06 Kasım 2010, 16:35
uniqe adlı üyeden alıntı
Ybr ye far açma kapama düğmesi nasıl takılır nerden alıcam kabloları bilgilendirir misiniz bugün halletmem lazım acil.
kardeş bundan kolayı ne var ki fara gelen kablonun birini kes oaradan uzat düğmeye tamam :D
-
06 Kasım 2010, 19:29
fat280 adlı üyeden alıntı
kardeş bundan kolayı ne var ki fara gelen kablonun birini kes oaradan uzat düğmeye tamam :D
Yapdım onu ben şimdi ama göstergeler falan yanıyo o zaman tek ön far sönüyo o kadar.
-
06 Kasım 2010, 22:13
uniqe adlı üyeden alıntı
2004 uyumlu anahtar al malısın... .. onun dışında bazı dipten beyinden gelen kablodan bulup kople devreyi kesmelisin.. ybr elektirik şemasına bakıp yazarım unutmazsam...
bu arada daha kontrol etmedim ama başına gelen varmı diye sorayım size... mahonyy niçkli arkadaşımıza aldığımız 2004 model ybr nin kontağı kilitli vaziyette açılıyor.. açılıyor derken motorun kontağı açıkmış gibi elektirik var... benim ilk aklıma gelen kontağın altı dönmüştür... ama bakmadan net bişey diyemem... başına gelen varmı.
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
06 Kasım 2010, 22:16
2004 uyumlu anahtar al malısın... .. onun dışında bazı dipten beyinden gelen kablodan bulup kople devreyi kesmelisin.. ybr elektirik şemasına bakıp yazarım unutmazsam...
bu arada daha kontrol etmedim ama başına gelen varmı diye sorayım size... mahonyy niçkli arkadaşımıza aldığımız 2004 model ybr nin kontağı kilitli vaziyette açılıyor.. açılıyor derken motorun kontağı açıkmış gibi elektirik var... benim ilk aklıma gelen kontağın altı dönmüştür... ama bakmadan net bişey diyemem... başına gelen varmı.
Abi yapdım bi anahtar koydum ama tek ön far açıp kapanıyor.2004 ybr konsolu bulamadım.Bulsaydım alıp denıcekdım.
-
06 Kasım 2010, 22:23
ramço abi sana bir soru sormuştum görmemissin galiba ama bu hava ayarı motorun rolantisini biraz açıyoruz 3-4 bine kadar ve hava ayarını sıkıyoruz sonuna kadar sonra gevşetmeye başlıyoruz ve devir nerede en üst noktada olursa orada bırakıyoruz doğrumu abi yanlışsa anlatabilirmişsin nasıl olur :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------
uniqe adlı üyeden alıntı
Abi yapdım bi anahtar koydum ama tek ön far açıp kapanıyor.2004 ybr konsolu bulamadım.Bulsaydım alıp denıcekdım.
üniqe kardeş ben sadece ön farı için o taktiği demiştim zaten ama sen komple için diyorsan fara gelen kabloları ve km saatine gelen kabloları takip et geriye doğru belki birleştiği bir yer vardır oradan yapmaya çalış derim olursa
-
06 Kasım 2010, 22:29
ramço abi sana bir soru sormuştum görmemissin galiba ama bu hava ayarı motorun rolantisini biraz açıyoruz 3-4 bine kadar ve hava ayarını sıkıyoruz sonuna kadar sonra gevşetmeye başlıyoruz ve devir nerede en üst noktada olursa orada bırakıyoruz doğrumu abi yanlışsa anlatabilirmişsin nasıl olur :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------
üniqe kardeş ben sadece ön farı için o taktiği demiştim zaten ama sen komple için diyorsan fara gelen kabloları ve km saatine gelen kabloları takip et geriye doğru belki birleştiği bir yer vardır oradan yapmaya çalış derim olursa
abi giden ana kablodan düğmeye kesici koymalısın.. devre açılı kapansın diye düğme yani.... yarin projeye bakar söylerim...
hava ayarı aynen öyle yapılıyor ama en üst seviyede yediği son gazıda dikkate almalısın... yani mühim olan en üst seviye değil motorun rolantide ele en az çiğ atmasıdır... bunuda bilgisayar ortamında en güzel ayarlaması olarak yapılır... en elindeki ortam sınırlı ise senin dediğin uygulanır..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
06 Kasım 2010, 22:47
abi giden ana kablodan düğmeye kesici koymalısın.. devre açılı kapansın diye düğme yani.... yarin projeye bakar söylerim...
hava ayarı aynen öyle yapılıyor ama en üst seviyede yediği son gazıda dikkate almalısın... yani mühim olan en üst seviye değil motorun rolantide ele en az çiğ atmasıdır... bunuda bilgisayar ortamında en güzel ayarlaması olarak yapılır... en elindeki ortam sınırlı ise senin dediğin uygulanır..
Abı burlarda oyle makıne yok ya.İstanbulda varmı hava ayarı makinesi ?
-
06 Kasım 2010, 22:48
anladım abi bilgisayar ortamıda şuan burada yok benim bildiğim zaten bugün o şekilde ayarladım bakalım durum ne olacak sağol abi
-
06 Kasım 2010, 22:49
anladım abi bilgisayar ortamıda şuan burada yok benim bildiğim zaten bugün o şekilde ayarladım bakalım durum ne olacak sağol abi
Senın motordan geldi bugun servise motor sesi benziyor ybr ye
-
06 Kasım 2010, 23:07
uniqe adlı üyeden alıntı
Senın motordan geldi bugun servise motor sesi benziyor ybr ye
evet abi şasesi 2004 modelinkiyle aynı düğmelerde 2004 ünkünden açılıp kapanıyor lambaları motor olarakda sizinkiyle aynı ondan bu forumda takılıyorum ve size soruyorum bilgi almak için :D
-
07 Kasım 2010, 08:46
uniqe adlı üyeden alıntı
Abı burlarda oyle makıne yok ya.İstanbulda varmı hava ayarı makinesi ?
evet o makineden istanbulda motor için kullanılanı görmedim... ama tamirhanede çalıştığım yıllarda arabalar iiçin yapılmış olan makineyi motor için kullanmıştık.. hoş ben şuan eski sistem ses koku kulak kavramıyla yapıyorum..
yani devri yüksek ve kesintisiz , ciğ kokusu olmayan şekilde ayarlıyorum.... civatayı sık devire göre aç.. ama ben hava ayarını kolay kolay kurcalamam makinenin hava ayarı daha önce bozulmamıssa... çünkü ybr bilgisayar ortamında ayarlanıyor diye duymuştum....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:44 ----------
evet abi şasesi 2004 modelinkiyle aynı düğmelerde 2004 ünkünden açılıp kapanıyor lambaları motor olarakda sizinkiyle aynı ondan bu forumda takılıyorum ve size soruyorum bilgi almak için :D
sedat la birlikte fuarda incelemiştik ve benzerlik karşısında şaşırmıştırk.... titreşim oranı nedir diye bende sana sorayım bari....
-
07 Kasım 2010, 10:22
sedat la birlikte fuarda incelemiştik ve benzerlik karşısında şaşırmıştırk.... titreşim oranı nedir diye bende sana sorayım bari....
abi titreşim yok aynı ybr ile aynı sayılır ben çok memnunum çin malları gibi uyuşturmuyor bazen 150-200 km yol yapıyorum çok rahat bir şekilde gidiyorum durduğumda belim gıçım ayaklarım demiyorum yani :D
-
07 Kasım 2010, 14:14
ozgurakman adlı üyeden alıntı
arkadaşlar, üstadlar makinelerinizin redline'da çevirdiği en üst devir?? benim 11.100 falan.
sternboy adlı üyeden alıntı
11.500
benimde 11.400-11.500 rpm
:bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::
-
07 Kasım 2010, 16:56
abi titreşim yok aynı ybr ile aynı sayılır ben çok memnunum çin malları gibi uyuşturmuyor bazen 150-200 km yol yapıyorum çok rahat bir şekilde gidiyorum durduğumda belim gıçım ayaklarım demiyorum yani :D
o zaman çok güzel.... bir gün test etme imkanı bulurum inşallah...
-
07 Kasım 2010, 18:11
arkadaşlar motorun yağ yakıp yakmadığını nasıl anlarız benim motor soğukken eksozdan çok hafif duman çıkıyor ekzoz açık ondanmı kaynaklanıyor.Birde Ankarada oturan arkadaşlar ybr den anlıyan iyi bi usta tavsiye edebilirmisiniz.Saygılar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 208 kullanıcı var. (0 üye ve 208 misafir)
Bu Konudaki Etiketler