belkide hiç yapılmamıştır.. bende vardı 100 000 deviren motorum vardı 2 adet....
belkide hiç yapılmamıştır.. bende vardı 100 000 deviren motorum vardı 2 adet....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Tipik kurye motoru gibi duruyor..Normal 5 deil 15 kerede rektefe görmüş olabilir Motorun nasıl kullanıldığı zaten belli..
Normal kullanılmış bir ybr 100.000 'i rektefesiz her türlü atlatır bunuda kullanan herkes bilir..
Ben sürekli gaz açıyorum motor banamısın demiyor 5.000 km boyunca çinli motorum En son satarkenki halini görsen motordan soğursun grenajlar yerlerde sürtüyordu..(Yeni model çinlilerden umutluyum ilerleme var gibi onları katmıyorum bu konuşmaya.)Titreşimden vidalarımın kaybolduğunu bilirim..O resimdeki 100.000 deki ybr 10 tane çinliyi cebinden çıkartır.Parasını %100 hakediyor Kim ne derse desin..
Motorum 850'km ye geldi bu arada..
Anlamadım zaferim İlk 100.000 i Ne çabuk 850 yaptın ? Normal bildiğin 850 km' oldu daha benim motor bu arada msjımı tam alıntı yapmamışsın Tekrar oku msj'ımı
Benim 3. ybr'm Ve 5 yıldır bu ybr'yi çok çok iyi tanıyorum..Merak etmeyin sürekli gaz açıpda kullansan bakımlarını yaptırdıkdan sonra o motor 50'binde 100'binde bitmiyor..
Motoruna castrol power1 racing 10 50 koyan ve performans fark eden varmı bırdahakı yag degısımıne bundan koymayı planlıyorum ınternetten alıcam yorumlara göre.
HONDA
ilk yüzbinide olabilir lakin motor bitmiş...
yani 2 gündür kullanıyorum ciddi anlamda tehlike yaratıyor...
-gidon da boşluk
-kısa far yok sadece uzun
-bitik sanzıman 3 e gecmio gecerse 4 e gecmio
-sinyaller kafasına göre
-el marsı bozuk
-frenler bitik
ama gidiyor be usta hala gunde en az 200 km deviriyor ha 5. viteste 70 i göremio ama olsun...
bu arada eklemek istediğim bir sey var;
kuryelik dısardan gorunduğu gibi değilmiş hakikaten sağlam toto istio...
onun dısında motoru bu sıkıntılarla al kullan diyenlere selam ederim. yollarda tehlike yasamak da cabası bugun çalısma arkadasımın zinciri koptu, yazık sağnak yağmur yağarken araya sıkısmıs bir de çocuk zor toplamıs kendine gelemedi ölüyordum abi dedi sonra gitti yaptırdı geldi yine devam
güncellllll.....
:bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::
6 sene kuryelik yaptım.. uzaktan kolay gibi geliyor ama işin içine girmeyen bilemez... zevke binmek başka iş için kullanmak başka....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Arkadaşlar şunu farkettim ki Yamalube yağlar daha kalın oluyor diğer yağlara göre mesala Mobil 10/40 ile Yamalube 10/40 bir değil Yamalube biraz daha kalın
Sebebini ise şuna bağlıyorum Yamaha yüksek devirli motor teknolojisi kullanıyor bu yüzden kendi servisinde önerdiği yağı kalın sunuyor olabilir tabi bu bir varsayım Yamaha mühendisleri neye göre yağı kalın yapıyor bilemiyeceğim ama artık Yamamlube yağdan başka yağ kullanmayı düşünmüyorum tabiki Yamaha kullandığım sürece
Bir ara Yamaha motoru arayıp konu hakkında teknik bilgi alıcağım
Motosiklet sadece ulaşım aracı değildir,Özgürlüktür!!İsyandır!!:wiinkk:
10w-50 yağ kullanmayın... ben uzun bir müddet kullandım şimdi çekiyorum.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Olayı yağa bağlıyorum çünkü hayvanlık yaptım, en iyi yağsa eğer vizkositesini hiç bozmaması gerekirdi. 85 kg ben, 115 kg babam, 40 lt. topcase ağzına kadar dolu, topcasein üstünde kolum uzunluğunda sosis çanta var... bilen bilir, Kazdağlarını geçtik o şekilde. gerçi 180 km yolda 6 mola verdim ama makineyi çok sıkıştırdım rampalarda falan. 10-50 yağ artık su kıvamına gelmişti sıcaktan. ve silindir genişledi motorun eski torkundan eser yok şimdi. ve daha 13000de. ayrıca silindir hadi benim hatam, şanzımanı yeterince yağlayamadığından vites arası boşluklar arttı... akıl var mantık var kitapçıkta yazmayan yağı kullanmak neyimize? zaten yüksek performans yağını tek silindir çift supap bir motora koysan ne koymasan ne. insanlar nasihatla değil DENEYİMLE AKILLANIRMIŞ. ybr'lerinizi sakin sürün... o makinanın racing makina olmadığını anladığımda çoktan ırzına kaymış olduğumu farkettim.
not: artık motorum istediğimde 120 yapmıyor. standart 105.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
İngilizce bilenler çevirebilirmi bunu.
that small variation in the RPM is normal.
However, try to change the spark
HONDA
Şu an bu konu içerisinde 109 kullanıcı var. (0 üye ve 109 misafir)