aynen katılıyorum ybr nin orj lastikleri çok dandik bende mt 65 düşünüyorum şubat gibi
yolda zigzag gidiyorsa jantlar yamulmuştur. tamir ettirebileceğin bir yer varsa tamir ettir yada yenisini almalısın
şasede yamuk olsa yengeç gibi yan yan gidiyormuş gibi hissederdin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:10 ----------
ybr nin muadillerine en büyük farklarından biri ama hiç göz önüne cıkamıyor maleseef. Ön amartisörlerin hassasiyeti diğerlerine göre daha iyi fren sırasında güzel kapanıyor. ön teker kilitleme yapmıyor. yeni modelde geliştirilmişse Şamda kayısı.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
arkadaşlar bikaç kez test ettim 3 litre yakıyo benim motor sorunum ne olabilir yakıtın düşmesi için neler yapmam gerekir?
81VATAN__54MEKÂN
newceri ön fren yeni modellerde kilitleme yapıyor bunu belirtmek istedim motoru ilk aldığım zamanlarda ön fren pek çok kez kitlendi ve ön lastik kaydı ilk defa ybr ye biniyordum ve eski motorlar gibi sanmıştım şimdiyse hassasiyetine tam olarak alıştım ne zaman kayacağını kestirebiliyorum ama motor dik konumdaysa ön frenime çok güvenirim bikaç kez ani durma yaptım hepsinde durabildiğime çok şaşırdım doğru kullanılırsa ön frenler çok güzel ama kötü yanı panik yaparda hassasiyetini unutursanız motoru yatırırsınız şakası yok
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
arkadaşlar bende bir ybr aldım ama ışıgı sönmüyor arzamı var diye düşündüm yok ama stop düğmeside yok.motor tecrübem yok gülmeyin sakın
Aradılar bayiden motorum gelmiş..Yarın gidip teslim alıyorum Burda bana yardımcı olan olmıyan tüm arkadaşları seviyorum iyiki varsınız
bu videodaki 2010 ybr ye yapılan egzoz sesi gerçek olabilir mi? adam bir plastik boru sallamış içeriye :D ama bu sesin cok kısık bir sesı benım motordanda geliyor motor soguk olunca bu ses cıkıyor biraz. ısınınca bu ses gıdıyor benım motorda
http://www.vidoemo.com/yvideo.php?i=...ybr-125-factor
Direksiyon dik pozisyonda olmadığı sürece kontrollü bir şekilde fren yapılmadığı sürece tüm motorların ön freni kilitler ve teker kayar.(Abs hariç) Ben dik pozisyonda çok defa denedim kayma yapmadı. Çünkü frenleme sırasında ön amartisör kapanıyor ve ağırlığın çoğu ön tekere biniyor.
Bir çok arkadaşın yaptığı hatalardan biride ön frene basarak ön amartisörün kapanmasına ve ağırllıklı olarakta arka freni kullanması sonucu hafiflemiş olan arka tekerin kaymasına neden oluyorlar. Ybrde ön amartisör kapanmışsa arka teker kayar. Ön amartisör kapandığı anda ağırlık ön tekerde olacaktır. Ön amartisör kapanacak kadar ön fren kullanılmışsa arka teker değil ön fren ağırlıklı olarak durmak gerekir. Yada ön amartisör kapanmayacak kadar ön fren ağırlıklı olarak arka frenle durulmalıdır.
Ben dik duruşlarımın tamamını ön frenle yapıyorum hiç arka freni kullanmıyorum. Direksiyonu çevirmem gerekiyorsada ön freni hafifce sıkarak ağırlıklı olarak arka freni kullanıyorum.
Zeminin kaygan olması durumunda veya lastiğin sertleşmiş olmasından dolayı ön teker dik pozisyonda dahi kayma yapabilir. Özellikle amartisör kapanmamış durumlarda.
Kısaca ön tekerin frenleme sırasında kayma yapmaması; direksiyonun dik ve ön amartisörün kapanacak kadar ön frenleme yapılmış olmasına bağlı.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Arkadaşlar Yamaha'nın Avrupa sitesinde 2011 model YBR ler enjeksiyonlu olarak yer almış..
http://www.yamaha-motor.eu/eu/produc...view=techspecs
Yamaha'nın, Türkiye'de satış olarak örgütlenmesini de yavaş yavaş tamamladığını düşünürsek, 2011' de enjeksiyonlu YBR ler Türkiye'ye gelecek mi?Bilgisi olan var mı?
Trafik kanunlarına göre motosiklet çalıştığı sürece kısa farının gece ve gündüz yanması gerekiyor. Motosikletlerin farkedilmesi için önemli bir faktör yanması bizim için yararlı
Ybr çalıştığı sürece kısa farı yanar taki kontak anahtarını kapatana kadar.
Ybr de stop düğmesi yoktur. Zaten gerekte yoktur. kontağı kapattığın an otomatik olarak durur.
hadi arkadaşlar herkez motorların birer tane resimlerini koysun
Lise öğrencisiyim, okula gidip gelmek için motor almayı düşünüyorum.Yamaha YBR ler ilgimi çekti.Sıfır son fiyatını bilenleriniz varsa benle paylaşırsa sevinirim.YBR alırsam siyah istiyorum:D
Şu an bu konu içerisinde 57 kullanıcı var. (0 üye ve 57 misafir)