Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
07 Ağustos 2010, 16:21
uniqe adlı üyeden alıntı
Şimdilik dursun bakalım.Konjektör tamir edilebilecek birşey midir ? Dediğin gibi yüksek devirlerde 14.5 v lerde.
farıda açtın mı??
tamir edimez o ...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Reklamlar
-
07 Ağustos 2010, 16:23
Fer herzaman açık
-
07 Ağustos 2010, 16:28
uniqe adlı üyeden alıntı
Fer herzaman açık
Test ederken multimetre ile ....
-
07 Ağustos 2010, 17:31
-
07 Ağustos 2010, 17:56
uniqe adlı üyeden alıntı
Abi otomatik yanıyo zaten farlar çalıştırdıkdan sonra
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:37 ----------
Neyse çok kafama takarsa servise bi giderim.
Şimdi gezeyim dedim çıkdım e 5 bilenler bilir gölköy sapağından paşaköyü sapağına kadar 118 e geldi yol düz 0 eğilmeden ve motoru hiç redline sokmadan ivmesi çok fena oldu aletin
Rüzgarda vardı
Ha benim ki öyle değilde..
118 km yi nasıl görüyosun..Dijital mi senin hız göstergen...
-
07 Ağustos 2010, 18:31
uniqe adlı üyeden alıntı
dostum bence hiç sağ sol ile uğraşma.. motorun temas sorunu var.. yani ya ampülün patlak , yada ampülün bastığı tırnaklar yada gelen kablolarda veya fişlerde bi temassızlık.. durum direk elektirik kesilmesi yani...ampülden başlayarak kontrol ederek gitmelisin...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:27 ----------
viyana adlı üyeden alıntı
arkadaslar biraz muhabbet disi olacak ta, istanbul anadolu yakasinda ybr 125 icin fazla yetkili servis yok diye biliyorum, y...z ticaret galiba en bilinen, baska var mi? bir de pendik'te var di hatirladigim kadariyla imam diye bir ustasi var di ama pek profesyonel degiller.
pendik geçit motorda imam var..dışardan bakınca yetkili servis gibi durmaz.. hiç bir parçanız garantiden değiştirilemez ama işin hakkını vererek motoru tamir ederler....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
07 Ağustos 2010, 18:59
-
07 Ağustos 2010, 21:46
Birde kesmeyi uzunlarda yapmıyor kısalara garezi var.
-
07 Ağustos 2010, 21:52
uniqe adlı üyeden alıntı
Temasızlık değil o..dediğim gibi....
-
07 Ağustos 2010, 23:09
uniqe adlı üyeden alıntı
sorun temassızlık..kesin gibi... neden dersen eğer sorun başka yerden kaynaklansa idi uzunlarda da yapardı.. birde elektirik projesini inceleyin bakalım... ortaya ne çıkıyor.. akü var iken böyle kesme yapmaz...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
07 Ağustos 2010, 23:11
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
sorun temassızlık..kesin gibi... neden dersen eğer sorun başka yerden kaynaklansa idi uzunlarda da yapardı.. birde elektirik projesini inceleyin bakalım... ortaya ne çıkıyor.. akü var iken böyle kesme yapmaz...
Kısa yapıyor..
Akünün tam şarj edemiyor yüksek devirde kısa far kısılıyor...
-
07 Ağustos 2010, 23:14
Uzunlarda neden yapmaz peki.
-
07 Ağustos 2010, 23:17
serdarmert adlı üyeden alıntı
Kısa yapıyor..
serdar abi öyle bişey olmaz söylediklerin elektrik elektronik teorisine ters.
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
-
07 Ağustos 2010, 23:24
Kısa yapıyor..
abi elektirik şemasını incele...3 tane ybr hurdaya gitti.... 4 ybr elimde... yıllarca kuryelik yaptım.. ybr nin elektirik tessisatında sorun.. yani elektirik yetmezse ( akü boş ollması lazım) uzun farlardada yapar.. yüksek devirdeki titreşim ve benzeri sebebler temassızlık yapıyor.. belkide ampülün içindeki flaman kopuk.... ampülden kontrol edilerek gitmek lazım...
,
benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarım oldu.. hatta ybr bağzı soketlerini yakarak yolda bırakmıştır kullanıcılarını.. benimde başıma geldi...%99 kablo temazsızlığı..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------
X-Fi adlı üyeden alıntı
serdar abi öyle bişey olmaz söylediklerin elektrik elektronik teorisine ters.
evet ybr akü seması belli... yani akü dolu olmasa ve motorda kesilme olsa seerdar ab,i haklı ama akü varken bu sorun olamaz.... yani serdar abinin dediği gibi olamaz...
-
07 Ağustos 2010, 23:30
abi elektirik şemasını incele...3 tane ybr hurdaya gitti.... 4 ybr elimde... yıllarca kuryelik yaptım.. ybr nin elektirik tessisatında sorun.. yani elektirik yetmezse ( akü boş ollması lazım) uzun farlardada yapar.. yüksek devirdeki titreşim ve benzeri sebebler temassızlık yapıyor.. belkide ampülün içindeki flaman kopuk.... ampülden kontrol edilerek gitmek lazım...
,
benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarım oldu.. hatta ybr bağzı soketlerini yakarak yolda bırakmıştır kullanıcılarını.. benimde başıma geldi...%99 kablo temazsızlığı..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------
evet ybr akü seması belli... yani akü dolu olmasa ve motorda kesilme olsa seerdar ab,i haklı ama akü varken bu sorun olamaz.... yani serdar abinin dediği gibi olamaz...
Temazsızlık basit olay ona bakmıştır diye düşündüğümde konjektör dedim.. Temassızlık olsa ama yüksek devirde niye çıkoyor ortaya Ramo?
Hem teker teker gelin..
-
07 Ağustos 2010, 23:34
Temazsızlık basit olay ona bakmıştır diye düşündüğümde konjektör dedim.. Temassızlık olsa ama yüksek devirde niye çıkoyor ortaya Ramo?
yüksek devirde motordaki ribrasyon yükseliyor.... titreşim sayısı azda olsa artınca söz konusu olay gerçekleşiyor....
-
07 Ağustos 2010, 23:38
yüksek devirde motordaki ribrasyon yükseliyor.... titreşim sayısı azda olsa artınca söz konusu olay gerçekleşiyor....
Evet ihtimal ama öyle durumda tam sönme de yapması lazım..Hiç tam kararma yapmamış...
-
07 Ağustos 2010, 23:42
Hem teker teker gelin..
serder abi yanlış anlama usulsüzlük yapmak istemem ybr den pek anlamam sen daha çok şeyini biliyorsundur benden ama mesleğim elektronik olduğu için yazdım akülerle haşır neşir çalışıyorum inverter üretiyorduk
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
-
07 Ağustos 2010, 23:46
yani uzun lafın kısası ampülden başlayıp tessisatın sonuna kadar detaylı inceleme... kablolarda kopma kırılma, soketlerde gevşek geçme, ampülün arkasında ki soket e tam basmaması veya oksitlenme.... bunlar kontrol edilmelii...
-
07 Ağustos 2010, 23:47
Temassızlık olsa uzunlardada kısmaz mı ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 132 kullanıcı var. (0 üye ve 132 misafir)
Bu Konudaki Etiketler